Adatok
Pálcika
22 bejegyzést írt és 1988 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Negyedik fejezet, amelyben Füles elveszti a farkát, és Mackó megtalálja
Öreg Szürke Csacsi, Füles néven közismert, az erdőnek egy árnyékos sarkában állt, lógatva a fejét, és mindenfélére gondolt. Néha szomorúan azt gondolta: „Miért?” - és néha azt gondolta:…..
Pálcika
2012.12.23 17:05:54
Zelk Zoltán: Ez már az ősz
Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök,
dalt próbál szegény, a füvek között. Szakad a húr, szétfoszlik a vonó - nem nótaszó ez már, de búcsúszó. Ez már az ősz. Borzongva kél a nap. Közelg a rozsdaszínű áradat. Átzúg kertek, erdők,…..
Pálcika
2012.11.07 15:20:59
Pálcika
2012.11.09 08:44:53
Az ünnepek nagy zabálásai nem múlnak/múltak el nyomtalanul, sikerült újabb kilókat magamra szedni a már amúgy sem csekély túlsúlyom mellé. Sajnos ezek már az utolsó cseppeknek bizonyultak a pohárban. Kénytelen leszek kicsit „lájtosítani” a blogban, és…..
Pálcika
2012.06.15 09:01:08
@Jé: a foci nem a játékról szól,hanem a csini fiuk hátsójáról(legfontosabb!!!),a ruhák színéről és valami jutalom osztásról (nagy ünnepléssel) a végén:)))
úgy emlékszem a helyes a fiúkákat te is csiped:)))))
úgy emlékszem a helyes a fiúkákat te is csiped:)))))
Pálcika
2012.06.15 09:18:40
Kedvenc törzshelyemen az Addoban adnak a kávé mellé ilyen kis aprósüteményeket, ott szerettem meg és később már otthon is hiányzott ha reggel elkészítettem egy kapucsínót vagy eszpresszót. Elhatároztam, hogy rekonstruálom magamnak és akkor nem kell hiányolnom többet a…..
Pálcika
2012.02.03 18:16:28
A betegség sohase jön jókor. Hát még, ha megzavar valamilyen szép ünnepet! Jeanne Bendick kedves-bizarr meséi talán éppen ilyen helyzetben születtek, vagy ilyesféle élmény adta az ihletet.
Akárhogyan is, gyermekkoromban vigaszt nyújtottak – és most már az unokák is ismerik. A…..
Pálcika
2011.12.31 07:59:15
Gyors és egyszerű recept a vasárnapi ebédhez, vagy egy vacsorához.
Hozzávalók (2 személyre):
. 4 db. nagyobb csirke felsőcomb
. 4 vékony szelet pármai v. serrano sonka
. 8 friss zsályalevél
. egy-egy zöld és piros vastaghúsú paprika
. só, bors
. vaj vagy…..
Pálcika
2011.08.14 13:17:10
@Nadine: sziaaaaaaaaaaa:))))))
Ha Tomának ilyen tünetei vannak a Piros Arany miatt akkor tartsuk titokba,hogy én imádom a pirosaranyaslilahagymászsíroskenyeret,lehet olyan stressz érné.hogy olaszul írná a recepteket:))))
Ha Tomának ilyen tünetei vannak a Piros Arany miatt akkor tartsuk titokba,hogy én imádom a pirosaranyaslilahagymászsíroskenyeret,lehet olyan stressz érné.hogy olaszul írná a recepteket:))))
Pálcika
2011.08.18 10:10:49
Csirkemell (sous vide), párolt bébi spenóttal és sült spárgával
Spárga és spenót szezon van. Ilyenkor nem lehet megkerülni ezt a két zöldséget, de minek is tennénk mikor két nagyon finom alapanyagról van szó, ráadásul még nagyon egészségesek is. A piacon…..
Miután biztos vagyok abban, hogy mindenki látta-hallotta-olvasta, hogy a télen micsoda felfordulás volt Észak-Afrika egyes országaiban, gondoltam elmesélem, milyennek láttam én a „last-minute mennyországot” (copyright by Index) előtte. Először is a tények:…..
Pálcika
2011.06.19 10:10:11
Szeretem a különféle húspástétomokat (pâtéket, relisheket), mert sokoldalúan felhasználhatóak. Melegen ebédre/vacsorára körettel, hidegen salátákhoz vagy szendvicsekbe, vagy akár hidegtálakhoz is használhatjuk. Remek alternatívája lehet felvágottaknak és más…..
Délben felülök az ágyban, – reggel hétkor kerültem ágyba – kinyomom a mobilomat ami felébresztett és éppen visszadőlnék aludni, mikor hirtelen eszembe jut, hogy ötre jönnek anyámék vacsorára. Mit főzzek, szól a kérdés a fejemben... Felkelek, kávé,…..
Ázsiai típusú ételeket nem csak wokban készíthetünk, akrobatikus mozdulatokkal dobva-rázva, hanem hagyományos, minden konyhában megtalálható eszközökkel is elkészíthetjük a kínai konyhára jellemző édes, mázas húsokat és finom párolt zöldségeket.
Nekem ezek…..
Pálcika
2011.01.24 11:21:31
@Zuzuka: Szia,Boldog Zuzu Napot!!!!
gyorsan végig futottam a kommenteken és
úgy érzem Halvány Görény is erre célzott diszkréten:)eszkort szolgáltatás:)))
gyorsan végig futottam a kommenteken és
úgy érzem Halvány Görény is erre célzott diszkréten:)eszkort szolgáltatás:)))
Persze igazából nem az első. Arra nem emlékszem.
Valahogy úgy alakult, hogy a legnagyobb örömök és a legnagyobb bánatok is karácsony táján értek. Emlékszem babákra, bölcsőre, könyvekre, pulcsikra,…..
Pálcika
2011.01.02 14:04:25
@Nadine: kazánt???akkor még annál is rosszabb a helyzet mint gondoltam........nem volt kávé???????
Sonny és Sophie nagyon jók! vérükben van a rock'roll és az alkohol:)))
imádom hallgatni őket,évek óta a legtehetségesebbek szerintem...
Sonny és Sophie nagyon jók! vérükben van a rock'roll és az alkohol:)))
imádom hallgatni őket,évek óta a legtehetségesebbek szerintem...
Pálcika
2011.01.02 14:18:29
Pálcika
2011.01.02 14:20:16
Senkit ne rettentsen el a fenti kép, a látszat ellenére ez nem egy szénné égett húsdarab, hanem egy nagyon finom puha szaftos kacsacomb, amit szépen bevont és rákaramellizálódott a vörösboros mazsolás szósz. Ennek így kell kinéznie!
A húsos fogások édes-sós…..
Pálcika
2010.12.11 10:06:16
Pálcika
2010.12.11 10:27:51
Pálcika
2010.12.11 19:36:43
@fiam: ma nyomi vagyok,alig bírom rávenni magam a mosogatásra,pedig gyártottam a szennyest,lusta lettem,vagy inkább fogjam az időjárásra??viszont nagyon finomakat főztem(na nem olyan profin mint Toma)de a mai csúcs a sült gesztenye lett:)
@Nadine: oké!!
mi érkezik hozzád(újabb vaterás cucc??) amiért szorítani kell??de azért tudatlanul is szorítok?))
@Nadine: oké!!
mi érkezik hozzád(újabb vaterás cucc??) amiért szorítani kell??de azért tudatlanul is szorítok?))
A négysajtos makaróni nagy kedvenc, nem is tudom miért maradt ki eddig a blogból. Egy olasz barátomtól, Giorgiotól tanultam ezt a receptet és sokszor készítem, mivel a kisebb maradék sajtdarabokat kiválóan fel lehet használni hozzá.
A pasta ai 4 formaggi nem egy…..
Pálcika
2010.07.07 17:39:54
@Nadine: :)))))
pont beakartam írni,hogy szinte látom ahogy Nadine mérgesen összehúzza a szemöldökét és rosszalló fejcsóválással mondja - Pálcika,Pálcika tőled ezt végképp nem vártam,tudhatnád!!!!!!!!
de megelőztél és TUDOM,TUDOM
de olyan jó egy kicsit-picit viccelni Téged:))))))
pont beakartam írni,hogy szinte látom ahogy Nadine mérgesen összehúzza a szemöldökét és rosszalló fejcsóválással mondja - Pálcika,Pálcika tőled ezt végképp nem vártam,tudhatnád!!!!!!!!
de megelőztél és TUDOM,TUDOM
de olyan jó egy kicsit-picit viccelni Téged:))))))
Pálcika
2010.07.07 17:43:56
@Nadine: oké
Egyedül voltam otthon, valami vacsoraféle után kotorásztam a hűtőben, de mindössze egy kacsamell árválkodott a polcon... Itt az ideje egy kis kísérletezgetésnek, „megszúvidálom” azt a kacsamellet!
A sous-vide (ejtsd: szúvid) eljárás nem más jelent mint…..
Nem vagyok nagyon járatos a török konyhában, még csak most kezdem felfedezni magamnak. Persze az alapok, mint a döner kebab (gyros), a meze (mezze), vagy sis kebab már régóta a kedvenceim, de nagy mélységekbe eddig még nem merültem a törökök gasztronómiájába. Pedig…..
Pálcika
2010.06.19 20:04:35
@fiam: nagyon-nagyon sok erőt neked!!!nem vagyok nagyon járatos miként tudnám kifejezni,azt,hogy veled vagyok,de örülnék ha éreznéd!!!!!
Pálcika
2010.06.19 20:05:32
@nyuszómuszó: gratulálok sorstársam:))))))
Végre megint itt a jó idő és süt a napocska ezerrel, lehet kimenni a szabadba sütni-főzni!
Ez még a pünkösd hétvége idején készült étel. Hétfőre vendégeket/rokonokat vártam egy kis kerti sütésre és gondoltam a cigánypecsenye egy nyerő választás, hiszen…..
Pálcika
2010.06.12 21:01:40
@Nadine: holnap bográcsozás lesz(marhalábszár pörkölt apci módra)és korán leakartam tudni a vásárlást,hogy aztán belevethessem magam a kerti munkákba,felkeltem fél hatkor(igen nehezemre esett) és hatra oda rongyoltam a henteshez erre csak hétkor nyitnak,a guta majd megütött,mondjuk elmentem addig a piacra de akkor is csalódottan kezdtem a napot.......de már jó , pedig még csak most fogom kezdeni a lakás pakolászást de az már smafu:))))))
Egy kis kímélő kaja. Nem árt néha visszavenni a lendületből és sok zsíros étel után egy-egy ilyet készíteni.
Nem vagyok nagy leveses vagy főzelékfaló. Nem azért mert nem szeretem, de valahogy ritkábban készítek ilyesmit. Inkább az efféle sűrűbb zöldségköretet…..
Pálcika
2010.05.30 19:33:31
@Nadine: nem, tudod a munka az munka nem szeretek "aggatni"
Pálcika
2010.05.30 19:44:56
@Nadine: becsukott szemmel és füllel is megvagyok róla győződve,hogy jó("jó lesz az meglátod")pártoltam is a dolgot rendesen:)))))))))))
viccet félretéve:tényleg nem szeretem ha munka közben oda nem való személyek téblábolnak a project körül és ebbe magamat is bele értem,és márpedig vasárnap munka lesz.......de lesz ám munka itt nálunk is és akkor csak elloplak egy-egy cigiszünetben,meg itthon tudok láthatatlan lenni:))))))))
viccet félretéve:tényleg nem szeretem ha munka közben oda nem való személyek téblábolnak a project körül és ebbe magamat is bele értem,és márpedig vasárnap munka lesz.......de lesz ám munka itt nálunk is és akkor csak elloplak egy-egy cigiszünetben,meg itthon tudok láthatatlan lenni:))))))))
Pálcika
2010.05.30 19:50:58
@Nadine: mindennek eljön az ideje:) nincs mit köszönnöd természetes dolog!!!!!!
mennem kell húsit rántani mert nemsokára haza érkezik apci,ma már nem hiszen,hogy leszek, sziasztok!!:))
mennem kell húsit rántani mert nemsokára haza érkezik apci,ma már nem hiszen,hogy leszek, sziasztok!!:))
Kifőzde
Vinitor - Mit tehet a hazafi, ha eMagyarországot megérinti a bukás szele?
2010.05.19 05:00:00
Április végén hazánk elvesztette utolsó távol-keleti gyarmatát, ezzel hivatalosan is elvesztettük a nagyhatalmi státuszunkat a világpolitikában. A helyi kínai lakosság hathatós USA, lengyel, horvát és spanyol támogatással, véres függetlenségi harcban sikeresen…..
Pálcika
2010.05.23 13:56:51
@fiam: igen-igen az első adag paprika ekkor kerül bele nálunk is:)
én vörösbort csak a marhánál (és ha nagy véletlenül vadhúshoz jutok)használok persze ha el nem felejtem:)
én vörösbort csak a marhánál (és ha nagy véletlenül vadhúshoz jutok)használok persze ha el nem felejtem:)
Pálcika
2010.05.23 14:20:37
@fiam: nem,se babér se szegfűszeg.......
csak hagyma, paradicsom-paprika, hús, só és pirospaprika meg zsír és víz ennyi,a pörköltet nem cifrázom mert nagyon háklis apcim van nékem :))))
csak hagyma, paradicsom-paprika, hús, só és pirospaprika meg zsír és víz ennyi,a pörköltet nem cifrázom mert nagyon háklis apcim van nékem :))))
Pálcika
2010.05.23 14:29:32
@Nadine: remélem(vágyom rá:)lesz valami kikerülhetetlen feladatod ami miatt ide kell jönnöd és akkor ha tetszik ha nem, eszel a főztömből punk-tum
különben a fiúk már tervezik a bográcsozást,csak hát nehézkes a szervezés:)))))
különben a fiúk már tervezik a bográcsozást,csak hát nehézkes a szervezés:)))))
Itt a spárgaszezon! Már két hete nyomatom, de csak most került sor arra, hogy meg is írjam őket.
A kétféle spárgából én a zöldet részesítem előnyben, az számomra sokoldalúbban felhasználható. A fehér spárgából többnyire krémlevest szoktam csinálni, vagy…..
Folytatódik a tokány-sorozat. Ezúttal a hagymás tokány került sorra, méghozzá pár csavarral, mert kacsazúzából készítettem el, és hozzá a nálunk kevésbé ismert és használt babpürét főztem a szokásos burgonyaköret helyett.
Improvizálnom kellett, mivel…..
Pálcika
2010.04.25 09:10:55
Pálcika
2010.04.25 12:25:06
@Bombadil Toma: szia,nagyon jó lenne egy hogyan fogyjunk 30 kilót,napról-napra blog.sok jó recepttel és eredményes fogyással.nem kell feltétlenül 5 nap alatt 10 kilótól megszabadulni,mert azt a fogyókúrázok többsége úgysem tartja mérvadónak.de minta/példa lehetnél számukra (lassan számomra is)abban hogy hogyan lehetne a kulináris élvezeteket megtartva fogyni.
Én például tavaly nyáron négy nap alatt lefogytam 8 kilót majd további két hét alatt még 10-et.ebben része volt egy komoly betegségnek aztán jöttek a gondok is,és hiába ettem(jó-jó sokkal kevesebbet mint régen)csak nem híztam,sok-sok hónap után nagyon lassan sikerült elérnem,hogy már nem zörögtek a csontjain ha tettem egy pár lépést de közel sem néztem ki jól,aztán egyszer csak eldöntöttem,hogy nem leszek beteg,fricskát mutattam az egész világnak és láss csodát azóta kikerekedett az arcom és nagyon gyors ütemben elkezdtem hízni(pedig ugyan annyit eszem csak most már rajtam marad)és itt jön az aggodalmam: ha ez így megy tovább akkor egy pár hét és én is túlsúlyos leszek,de bár örülök,hogy összeszedtem magam de azért szeretnék ilyen csinos vékony maradni,már nem akarok többet hízni mert szeretem,hogy vékony vagyok(nem betegesen sovány csak olyan csinipipisen karcsú)és ehhez az állapot fenntartáshoz igazán jól jönnének a Te receptjeid.mert bevallom őszintén,hogy kb. minden harmadik receptedet megcsinálom,attól függetlenül,hogy hizlal vagy nem,mert nem az foglalkoztat,inkább csak még sosem csalódtam az ízeidben és ezért sokszor vakon követlek a gasztronómia terén(bár a leveskocka kontra alaplé mániádat nem követem:)))jó támaszkodni valakire és én a főzés terén sokszor RÁD támaszkodom,így hát igazán örülnék ha fogyókúráznál/nánk együtt még ha csak virtuálisan is
nó,jó hosszúra sikeredett:))))))
Én például tavaly nyáron négy nap alatt lefogytam 8 kilót majd további két hét alatt még 10-et.ebben része volt egy komoly betegségnek aztán jöttek a gondok is,és hiába ettem(jó-jó sokkal kevesebbet mint régen)csak nem híztam,sok-sok hónap után nagyon lassan sikerült elérnem,hogy már nem zörögtek a csontjain ha tettem egy pár lépést de közel sem néztem ki jól,aztán egyszer csak eldöntöttem,hogy nem leszek beteg,fricskát mutattam az egész világnak és láss csodát azóta kikerekedett az arcom és nagyon gyors ütemben elkezdtem hízni(pedig ugyan annyit eszem csak most már rajtam marad)és itt jön az aggodalmam: ha ez így megy tovább akkor egy pár hét és én is túlsúlyos leszek,de bár örülök,hogy összeszedtem magam de azért szeretnék ilyen csinos vékony maradni,már nem akarok többet hízni mert szeretem,hogy vékony vagyok(nem betegesen sovány csak olyan csinipipisen karcsú)és ehhez az állapot fenntartáshoz igazán jól jönnének a Te receptjeid.mert bevallom őszintén,hogy kb. minden harmadik receptedet megcsinálom,attól függetlenül,hogy hizlal vagy nem,mert nem az foglalkoztat,inkább csak még sosem csalódtam az ízeidben és ezért sokszor vakon követlek a gasztronómia terén(bár a leveskocka kontra alaplé mániádat nem követem:)))jó támaszkodni valakire és én a főzés terén sokszor RÁD támaszkodom,így hát igazán örülnék ha fogyókúráznál/nánk együtt még ha csak virtuálisan is
nó,jó hosszúra sikeredett:))))))
Pálcika
2010.04.25 17:08:21
húúh,kávé és olvasás szünet:)
@Zuzuka: én még csak a kert felénél járok,de karcolások már mindenhol vannak rajtam is:)
nehezen nézek szembe a dolgokkal,tavaly tavasszal szereztem egy pár ablakot(dög nehéz termó üveg) amit egyedül pakolásztam nehezen de azért egy szuszra.persze hülye helyre rakodtam de eddig zavarni zavart de mindig legyintettem,ma de ma megembereltem magam és készítettem új és biztonságos helyet nekik majd gondoltam átpakolom,hát nem bírtam el:(((olyan mérges lettem hogy az ami régen negyedóra volt most a gyerek segítségével is jó háromnegyed(és nem rajta múlott)de akkor is átpakoltuk:)))))))nó
@Zuzuka: én még csak a kert felénél járok,de karcolások már mindenhol vannak rajtam is:)
nehezen nézek szembe a dolgokkal,tavaly tavasszal szereztem egy pár ablakot(dög nehéz termó üveg) amit egyedül pakolásztam nehezen de azért egy szuszra.persze hülye helyre rakodtam de eddig zavarni zavart de mindig legyintettem,ma de ma megembereltem magam és készítettem új és biztonságos helyet nekik majd gondoltam átpakolom,hát nem bírtam el:(((olyan mérges lettem hogy az ami régen negyedóra volt most a gyerek segítségével is jó háromnegyed(és nem rajta múlott)de akkor is átpakoltuk:)))))))nó
Elérkeztünk a steak-saga utolsó fejezetéhez. A Józsinál vett húsok közül ezt készítettem el utoljára. A gyönyörű hátszín szeletek még négy napot pihentek a hűtőmben mielőtt sor került rájuk.
A végére hagytam a legjobbat! Tulajdonképpen csak ezért mentem…..
Pálcika
2010.04.24 20:29:08
@Nadine: szűkszavúan(csak hogy szét ne vessen a kíváncsiság:))
visszautasítottam egy virágüzlet vezetését-csinálását pedig minden megoldásra nyitottak voltak(sőt)bármibe belementek volna ha átveszem .....de ennek most nincs itt az ideje.....ez egy börtön........
visszautasítottam egy virágüzlet vezetését-csinálását pedig minden megoldásra nyitottak voltak(sőt)bármibe belementek volna ha átveszem .....de ennek most nincs itt az ideje.....ez egy börtön........
Pálcika
2010.04.24 20:50:00
@Nadine: hááááát,mindenfélét ma például elmentem egy lakásba ahol ablakokat cseréltek és úgy átrendeztem a szobát(potom 8-óra alatt),hogy az adott bútorokból és textíliákból egy csoda mediterrán hangulat lett,most minden csillog-villog és ráadásul még barátságos meleg hangulata is van a szobának,pedig nem tettem bele semmi újat csak áttoltam a bútorokat és kifordítottam még a falakat is és persze elkergettem minden porcicát:)))de a legjobb az egészben látni a tulajdonos arcán az örömöt amikor megpillantja,hogy ezentúl hol fog élni. mindig mondom mindenkinek,hogy hogyha nem tetszik az új környezet akkor egy pillanat alatt visszatolok-és vissza pakolok mindent az eredeti helyére de eddig még senki nem akarta:)))nagyon jó érzés még az is amikor idős nénikhez megyek és látom rajtuk,hogy boldogok,hogy megcsinálom azt amihez nekik már nincs fizikai erejük,annyira szeretem őket,hogy munka után a szabadidőmben mindig maradok velük még egy félórácskát(persze közben kapok egy kávét:)és nem csinálok semmit csak beszélgetünk(vagyis inkább Ők beszélnek én hallgatok)jó így élni az életet....nem kifizetődő de jó
Kifőzde
Vega kaja után most jöhet egy véres konc - Rib eye steak, glasszírozott zöldségekkel
2010.04.18 05:00:00
Az egyik előző posztban leírt nagycsarnokbeli látogatásom másik zsákmánya volt ez a pompás érlelt ribe eye szelet, amit szintén Józsi ajánlására vettem. Gyönyörűséges 3-4 centi vastag, 40 dekás konc, a szélén diszkrét faggyúcsíkkal és a bordacsont…..
Pálcika
2010.04.20 22:02:55
@Jé: de jó!!!
Egy vega recept Marisellnek!
A vendégvárás, grillpartik és egyéb összejövetelek sztárja a guacamole, más néven avokádókrém. Csak ki kell tenni az asztalra egy tálkában, egy kosár tortilla társaságában és a vendégek ellesznek vele, míg elkészül a vacsora…..
Hazánkban 1964. óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. József Attila: Keresek valakit Tele vágyakkal zokog a lelkem Szerető szívre sohase leltem, Zokog a lelkem. Keresek Valakit s nem tudom, ki az? A percek robognak, tűnik a Tavasz S…..
Pálcika
2010.04.12 15:31:52
@fiam: D:D:D:D
Pálcika
2010.04.12 15:42:29
@fiam: nem -nem,semmi köze a választásokhoz,apci páratlan és pártatlan:)viszont zenész:)
Pálcika
2010.04.12 15:44:20
@Nadine: igen megírom,csak hirtelen ezer dolgom lett:írok-olvasok és még főznöm is kéne:))))
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Nem igazán alszom napok óta,bár a történet nem rólam szól,mégis megvisel.
Ma már annyira zsong a fejem,hogy jól esett ide nézni,kicsit kikapcsolni az agyamat, és most,hogy elolvastam az utolsó hozzászólásokat olyan de olyan jó érzés vett körül .Nem is tudom igazán megfogalmazni csak olyan béke szigete megnyugvás és sok szeretet amit itt most Tőletek érzek.KÖSZÖNÖM