Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bridget jones

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
no emisszió Tiszta Jazz 2015.08.21 08:58:55
Annyi társadalmi vita, vélemény és ellenvélemény, temérdek független - és lefizetett - szakértő mondott már véleményt arról: miként lehetne a környezetet kímélőbb autókat gyártani, hogy lassan, de biztosan eljutottunk oda, ahol már senki senkivel nem ért egyet…..
bridget jones 2015.08.22 22:38:49
@Éhes ló:

Jártál fizikaórára? Tanultál esetleg géptant?
Ha valami tartós és kiegyensúlyozott, az a szívó benzinmotor. Nem véletlenül használja, fejleszti a Honda (is).
Hosszú ideje véget nem érő tudományos, közéleti viták témája az a kérdés, hogy tulajdonképpen miféle képződmény is a KDNP, és valójában kiket képvisel? Az nyilvánvaló, hogy úgy általában a hívő keresztényeket, a keresztény/keresztyén egyházakat semmiképpen sem.…..
bridget jones 2015.04.29 09:54:13
@Bbogas:

ha az őszinteség betegség, akkor tényleg beteg a szerző....
Határozottan emlékszem arra az időszakra, amikor megjelentek Magyarországon az új Daciák, és megnyitottak az első, önálló szalonok. Amelyek kis híján rögtön csődbe is mentek, mert egyszerűen senki nem akart Daciát venni. A szegények gőgből, a jobb módúak…..
bridget jones 2015.04.08 11:48:00
@xvb:

Nagyon helyes, lejtsen is! Amelyik márka villanyautókat készít és csökkenti a széndioxid kibocsájtási átlagait, az dícséretet érdemel.
Nem mellesleg, tudtommal ez az egyetlen magyar médium, ahol érdemben lehet olvasni a Porsche Hungária disznóságairól és korrupcióiról, ugyanis úgy, amúgy az újságírók meg vannak véve és kussolnak ezekről.
De a rallyversenyek körüli áfacsalásokról se nagyon olvastam máshol....
Idén is halálos balesettel indult a hazai raliszezon. Az első, Eger környéki futamon az egyik autó navigátora vesztette életét egy értelmetlen balesetben. Nem ezért és nem ebből az alkalomból, de elérkezettnek látom az időt, hogy sokak véleményét tolmácsolva követeljem…..
bridget jones 2015.04.05 19:09:34
@Pintér György:

Szerintem ez a poszt nem volt kihegyezve semmire. Arról szól, hogy a rally egy értelmetlen, ostoba környezetpusztítás, amit mostanában ráadásul nem is kizálólag autóversenyzők, hanem egyre nagyobb számban dilettáns áfa és adócsalók űznek.
Elolvastam a formula.hu-n a kommenteket is: szégyenteljes. Közülük számosnak akár bűntetőjogi következménye is lehetne. Akkor persze jól beszarna ez a sok alantas rallymániás proli.
bridget jones 2015.04.05 21:38:49
@SanyiSanyi:

Visszaolvastam:

"bár minden technikai sportban jelen van az adóelkerülés, a hazai rali és tereprali az adó- és áfacsalás melegágya, a szponzorációnak álcázott nagyüzemi adócsalás tízmilliárdokkal rövidíti meg a magyar költségvetést"

Ezt én a szerző helyében bárhol, bármilyen fórumon vállalnám. Egyébként a formula.hu-n lévő alpári kommentek között, még maguk a rally-sok is elsmerik, hogy ez a helyzet, csak hozzáteszik: a politikusok többet lopnak, a stadionokra meg több közpénz megy el.
Ez egyébként igaz -:)
Valakit egy blog, egy poszt és úgy általában a véleménye miatt súlyos testi sértéssel fenyegetni, azonban egészen más ügy.
Más kérdés, hogy amennyire ennek a blognak a szerzőjét/szerzői el tudom képzelni, nem olyannak tűnnek, mint akik berezelnek néhány mocskolódó rallys-tól.
Végezetül: én is szeretem az autósportot. A kedvencem Kiss Norbi, a régiek közül meg Ferjáncz Attila.
Ettől függetlenül egyetértek a poszttal, úgyhogy lehet engem is megfenyegetni/megverni.
Gondoltam, csak a tisztánlátás miatt érdemes lenne címszavakban, különösebb magyarázatok és példázatok nélkül, taxatíve felsorolni az előző és a mostani Orbán-kormány, hét környezet- és természetvédelmi főbűnét. Viszont méltányosnak gondolom, hogy ha e hét főbűnt…..
Akár igen, akár nem, semmiképpen nem pazarolnám drága idejüket ennek a kommunista gyilkos gazembernek a részletes életrajzára, hiszen itt nagyszerűen össze van foglalva. Ráadásul posztom témája szempontjából nem is az az érdekes, hogy ez a gennyláda pontosan mikor, milyen…..
Sokszor bebizonyosodott már, hogy alkalomadtán hazudozók is kimondhatnak igazságokat, bűnözők is feltárhatnak bűncselekményeket, csalók is leleplezhetnek csalásokat, sőt, bármilyen hihetetlen: még egy igazán visszataszító, aggasztóan veszedelmes politikus is felhívhatja a…..
bridget jones 2014.10.26 21:06:31
@♔bаtyu♔:

Én úgy emlékszem, a noemisszio-n kívül senki nem szólt, hogy Móra és az Ökotárs évek óta lop, csaló, hazudik, hamisít.
Bevallom töredelmesen: nem tartozom Schobert Norbert és az Update ételek lelkes rajongói, lájkolói, törzsvásárlói közé. Igaz, némi értetenséggel viszonyulok az őt rettenetes vehemenciával, kajakra gyűlölőkhöz is. Nem azért, mert annyira sajnálnám a támadásoknak kitett…..
Alig kezdődött meg, máris infantilis, alpári bulvármocsokba fulladt az önkormányzati választási kampány Magyarországon. A személyek, az ügyek és a vödör jeges vízek mind azt jelzik: a magyar társadalmat sikerült mára úgy elhülyíteni, hogy egyszerűen nem is fogja fel a…..
bridget jones 2014.09.03 19:49:05
@Bbogas: A vadászat gyilkolás. A gyilkolás bűncselekmény. Ezt szóvá tenni helyes. Legalább szóvá tenni, ha már tenni nem sokat lehet ellene. Egyelőre.
Nemrégiben éppen arról értekeztem, milyen semmitmondó, kutyaütő, tartalom- és zöldértékek nélküli önkormányzati választási kampány elő nézünk néhány hét múlva. Erre mit ad a Jóisten! Kezembe került az egyik óbudai ingyenes újság, ahol urbanisztikai és zöld…..
no emisszió Veszélyes hulladék 2014.08.09 11:42:03
Van Óbudán, a Kenyeres utcában egy hosszú évek óta súlyosan elhanyagolt állapotú üres telek. Ahogy a mellékelt fotón is látható, a terület fémkerítéssel van elzárva, ami persze sokakat nem akadályozott meg az utóbbi években abban, hogy rengeteg hulladékot, köztük veszélyes…..
Ahogy minden évben, idén is nagy sikerrel zárult a Balaton Sound fesztivál. Nyílván megint nézőcsúcs, bizonyosan idén is problémamentes szervezés, garantált pozitív sajtóvisszahangok. A Balaton Soundról és a többi nagy magyar zenei fesztiválról mindezek egyébként minden évben…..
bridget jones 2014.07.14 23:10:13
@vittore:

Nem demagóg, csak hát a kendőzetlen igazság néha fájdalmas....meg el vagyunk szokva tőle.
Az egész - VIP jegyekkel lefizetett - magyar sajtó ennek a rusnya, rosszkülsejű, igénytelen zsíroshajú Gerendai Károlynak a dicshimnuszát zengi és nem vagyunk hozzászokva a fesztiválokkal kapcsolatos józan szemléletű cikkekhez.
Egyre több és egyre aggasztóbb híreket kapunk arról, hogy a bankok - különösen itthon Magyarországon - lényegében uzsorásbűnözőket megszégyenítő gátlástalansággal és mindenfajta szégyenérzet nélkül fosztják ki különböző rendű, rangú ügyfeleiket. Több tucat jogerős…..
A két legendás francia autómárka, a Peugeot és a Citroen kedvelői azt már régóta kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy a PSA Peugeot-Citroen csoport lassan másfél évtizede képtelen egy igazán takarékos, környezetbarát, egyszerű és tartós benzines alapmotort előállítani,…..
bridget jones 2014.07.05 10:27:51
@röf:

Környezettudatos ember csak ilyesmi autót vesz ma már....
bridget jones 2014.07.05 11:37:12
@röf:

Ha abból indulsz ki, hogy normális állapot amikor egymás életére törve mindenki száguldozik, akkor igazad van: legcélszerűbb egy tankkal közlekedni.
Egyébként már az előző Aygo-nak is tök jó volt a töréstesztje - jobb mint számos régebbi nagyautóé.
A Nissan elsőként alkotott olyan eszközt, amellyel egy elektromos autó tulajdonosa puffertárolóként tudja használni autóját napelemes (vagy szélkerekes) házában, mert az autó vissza is tudja adni az épületnek az akkujában tárolt áramot - mondta el Palkovics Péter blogunknak. A…..
bridget jones 2014.05.25 08:15:37
@eßemfaßom meg áll:

Hát még így is jobban hangzik, mint 12 millióért mondjuk egy "fullos Insignia" rettenetes fogyasztással és károsanyag kibocsájtással.
A villanyautózás ma ott tart, mint a belsőégésű autók mindjuk 1920-ban.
Szóval ne a mai késztermékből, hanem inkább a perspektívákból indulj ki - ha javasolhatom -:)
Több dologban is nagyot tévedtem. Először is, miután az index.hu nagyszerű oknyomozó újságírói alaposan ledokumentálták, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumi elnöke állami despotákat megszégyenítő módon villamossínen, buszsávon át sofőrrel…..
bridget jones 2014.05.04 15:36:46
@randomburvi:

Hatvanmillió?
Az igen...
Vannak többszáz állatot mentő egyesületek, alapítványok, magánemberek, akik egy fillért sem kapnak.
Munkatársak?
Jobb helyeken önkéntesek dolgoznak és mindenki önkéntesen dolgozik. Legfeljebb pénzt hoz, nem visz.
Ügyvéd?
Kemények vagytok
Állatokkal is foglalkoztok?
A Greenpeace - számomra mértékadó - ajánlása szerint az ökotudatos ember megelégszik olyan autóval, amely négy litert fogyaszt száz kilométeren. Nos, ennek a kritériumnak éppen megfelel az új és igen tetszetős Honda Civic Tourer, amelynek kombinált átlagfogyasztása, 3,8 liter,…..
bridget jones 2014.02.09 11:16:16
@baltazar72:
A poszt írója azt állítja . és tök igaza van - hogy egy szaris kis Opel Adam jóval többet fogyaszt és szennyez, mint a Honda családi kombija.
Meg azt állítja, hogy azért érdemes körülnézni fogyasztás és károsanyag kibocsájtás ügyileg, mert elég nagyok a környezettudatos és nem környezettudatos márkák termékei közötti különbségek.
bridget jones 2014.02.09 11:39:32
@baltazar72:

Nem ez a lényeg, te is tudod. Hanem az, hogy vannak olyan pofátlan autógyártók - mint például az Opel - amelyek teljes mértékben érzéketlenek a környezetvédelem, a takarékosság iránt. És vannak olyanok, mint például a Honda (vagy a Ford, a Renault, a Fiat) amelyek legalább lehetőséget adnak a környezttudatosabb vásárlásra.
Az meg, hogy mi a "nagyságrenddel" és mi a '"nagyságrendekkel" több, azt én rábítnám a nyelvészekre.
Képtelen vagyok eldönteni, hogy végre politikai paradigmaváltás vagy ismét egy nagy, mocskos átverés küszöbén állunk. Vasárnap tüntetni fog az Együtt nevű választási szövetség, népszavazást követelve a Paksi Atomerőmű bővítéséről. Rögtön, itt érdemes (lenne)…..
bridget jones 2014.01.31 08:47:47
@Trackers:

Ezért kell inkább az LMP-re szavaznia annak, aki biztosan nem akar Paks2-t, Gyurcsányt, szemkilövetést, stadionokat és Bős-Nagymarost.
Kétségbeejtő, hogy miközben ma Magyarországon kutyákat, macskákat ezerszámra gyilkolásznak, kiránduló, lovastúrázó embereket pedig fegyverrel fenyegetnek a hazai erdőkben a vadászok, addig a magyar állatvédő mozgalom céljait újra és újra egy agyhalott celeb, Tornóczky Anita…..
Annyira magától értetődő, a józan paraszti ésszel koherens ötletet valósított meg a Ford C-MAX Energi Solar nevű, most bemutatott tanulmányautójával, amit nemcsak az autóiparban, de mindenhol azonnal be kellene vezetni. Sőt: kötelezővé kellene tenni. Arról van szó, hogy a…..
bridget jones 2014.01.06 19:06:10
@¿Qué tapas hay?:

nekem viszont mesélhetnél egy kicsit a Fresnel-lencsés fénygyűjtő-rendszer-ről :)
bridget jones 2014.01.06 19:40:26
@¿Qué tapas hay?:

csak arra lettem volna kíváncsi, mitől tud ez többet, mint a toyota prius tetőnapelemei...
bridget jones 2014.01.07 09:50:23
@¿Qué tapas hay?:

Köszönöm, mostmár értem.
Angol nyelvleckének sem volt rossz.
A normális emberek számára teljesen érthetetlen kvantumfizikában most már szinte minden év hoz valamilyen áttörésjellegű felfedezést; a hazai tudományrovatok pedig most már menetrendszerűen lemaradnak róluk. Így jártunk például a 2010-11-ben berobbanó kvantumbiológiával -…..
bridget jones 2014.01.06 19:12:32
Sok millió honfi- és talán több milliárd bolygótársammal együtt én is rendszeresen iszom kávét. Mégsem tudok napirendre térni afelett, hogy a kávéivás egyre több felesleges nyomorúságot okoz a világban. A felégetett erdők helyét elfoglaló nagyüzemi kávéültetvények…..
Javasolnék egy kollektív újévi fogadalmat: 2014 szilveszteréig, vagyis mostantól számítva háromszázhatvanegynéhány nap alatt érjük el, hogy tiltsák be a szilveszteri petárdázást Magyarországon. Betiltás alatt azt értem, hogy végre valóban és határozottan kriminalizálják…..
bridget jones 2014.01.01 16:31:49
@Fekete Pestis:

Végre egy józan és okos komment. Pont erről van szó: Szerintem senki nem kívánja, hogy ne legyenek szépen megrendezett tüzijátékok, esetleg kellemes zenével.
De az, hogy bármilyen tahó azt lövöldöz ki és durrogtat, amit csak akar, az nem balkáni, hanem háborús állapot.
Még akkor is, ha csak évente 12 órán át tart.
Előre szólok: alábbi soraimmal lehet, hogy jelentős naivitásról teszek tanúbizonyságot. Ezúton arra kérek ugyanis egy kormánypárti politikust, hogy gondolja át álláspontját egy tervezett állami nagyberuházásról. Pedig egy ilyen kérés normális esetben, rendes demokráciában…..
bridget jones 2013.12.31 17:41:37
@Pércsy Edit:

Igen, határozottan úgy gondolom, hogy legyen wc, legyen kuka. Egyébként meg nincs mit "fejleszteni". A Normafa a természet csodája, tökéletesebb, mint amit építőipari, sí és pártlobbik ki tudnak fejleszteni.
Ha valami igazán jellemző volt az idei karácsonyra, az sajnos nem más, mint a magyar politikai, gazdasági és klerikális luxuselit mérhetetlenül képmutató, zavarodott ünnepi zavarodottsága. A közszereplők ünnepi ámokfutása talán Balog Zoltán akciójával kezdődött, aki - hóna…..
bridget jones 2013.12.27 13:44:43
@ursus artos:

mentegetheted Balogh-ot, de sajnos menthetetlen. Nagyon helyesen írja a szerző: oda vitte a gyerekeket, ahová luxuskurvákat szoktak baszás előtt. Ezekete a gyerekekekt meg lehetett volna vacsoráztatni egy szép és kedves helyen, kicsit kisebb felhajtással, több szeretettel.
Ha Balogh ezt lelkészként nem érzi, akkor nem nagyon lehet elmagyarázni.