Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigitta_Brigitta

4 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közélettel foglalkozó, önmagában legalább egy csipetnyi szolidaritást érző magyar ember ösztönösen kíváncsi arra, hogy milyen a társadalom anyagi helyzete, természetesen azon kívül, hogy szar. Ezeket az embereket általában olyan kérdések érdeklik, mint hogy megközelítőleg…..
Brigitta_Brigitta 2014.10.06 12:34:55
@jet set:

Szia,

A szegénységet a Laeken-i indikátorok 3 különböző módon definiálják. Ebből az egyik a relatív szegénység. amiről fent is írok. Ekkor a jövedelem < medián jövedelem 60%-a. Ez reláció áll fenn a teljes társadalom 14%-a esetében. Azonban van még két mutató, az anyagi deprivációs ráta és a súlyos anyagi deprivációs ráta, amelyek bizonyos anyagi javaktól való megfosztottságot jelentenek (pl. hetente 2x hús, mosógép, tv, stb.) Ha ezeket is figyelembe vesszük, kapunk nagyjából 3 milliós nagyságrendet, tehát a "ballib ajvákolás" ez esetben nem teljesen alaptalan.

Az egész tavalyi jelentést egyébként itt lehet elolvasni, érdemes megnézni a nemzetközi kitekintést is:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/laekindikator/laekindikator12.pdf
Az előző cikkben összefoglaltuk, hogy milyen intő jelekből lehet arra következtetni, hogy a nyugdíjrendszerünk összeomlóban van, ebben a részben pedig arról lesz szó, hogy ebbe a képbe hogyan illeszkedik a Népesedési Kerekasztal javaslata, aminek a lényege, hogy az öregségi…..
Online és offline felületeken egyaránt heves vitákat váltott ki a Népesedési Kerekasztal javaslata, ami szerint az öregségi nyugdíjat a ledolgozott éveken és a fizetés mértékén felül a felnevelt gyermekek száma és iskolai végezettsége is befolyásolná. A javaslat nullszaldós…..
A címbeli mondat a jobbik választási plakátjáról származik, és mivel én a Jobbik szavazóival való párbeszéd elkötelezett híve vagyok, a következőket fűzném ehhez. 1. Ún. európai bérek sosem lesznek olyan országban, ahol a Jobbik nevű párt 20%-ot szerezhet egy…..
Brigitta_Brigitta 2014.05.03 21:33:42
@wallenberg8805:

Olvasom itt a kommentjeidet, hát sok újat megtudtam, a jobbikosok gondolkodásáról, de emellett nem tudok elmenni szó nélkül:

"A Raiffeisen Magyarországon azt csinálja hogy magasabb kamatra kölcsön ad, alacsonyabb kamatra kölcsön vesz."

Könyörgöm, egyrészt szerinted csak a Raiffeisen csinálja ezt, másrészt meg CSAK Magyarországon? :) A bankok - és a többi vállalat - alapvető (!!!) működési mechanizmusa, hogy megveszik az erőforrásokat, ezt felhasználva hozzáadott értékkel együtt új terméket állítanak elő, amit nyilván drágábban adnak el, mint amennyibe az erőforrások kerültek (hisz ha nem így lenne, miért vállalkoznának?). Az általad említett "hasznos" Audi is ezt csinálja, sőt, a Vokswagen is. És az összes bank és az összes vállalat. Egy bank esetében a hozzáadott értéket az jelenti, hogy kezelik a pénzedet, számlán tartják, hitelt nyújtanak, működtetik az infrastruktúrát, amin keresztül hozzájutsz a pénzedhez (és még kismillió dolgot csinálnak).

Én elhiszem, hogy ezt a "tanulatlanabb" vagy "gyengébb képességekkel rendelkező" és/vagy kilátástalan sorsú embereknek nehéz megérteni, sőt a bűnbakkeresés is egy elég jellemző reakció. Ne érts félre, ezt abszolút nem degradálóan írom, hanem tényként, sőt, véleményem szerint ezek az emberek védelemre szorulnak a jobbik uszító, hamis propagandájával szemben.

És nem utolsó sorban a Jobbiknak kurva nagy felelőssége van abban, hogy kihasználja-e ezeknek az embereknek a gyengébb képességeit. És ezt lelkiismeret nélkül megteszik. Ezért nem tudom, csak megvetni a vezetőiket.
Brigitta_Brigitta 2014.05.03 21:47:31
@wallenberg8805:

Ja, rájöttem. Te egy troll vagy.
Egy képviselő munkájának minőségét két szempont szerint lehet értékelni:   1. Szakmailag mennyire megfelelő egy adott kérdéskörben meghozott döntés 2. A döntésének milyen a morális és etikai minősége. A demokrácia nyelvére lefordítva ez annyit jelent, hogy mennyire…..