Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Razzul

27 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Razzul vagyok, az új tag aki legfőképp animékkel fog foglalkozni a blog alakulatában, de bármiről szívesen írok ami a keleti furcsaságok sorát gyarapítja. Úgy tartja a mondás: „Jótól lopni nem szégyen”. Nos ezen cikk alanya rengeteg rendezőt és forgatókönyvírót ihletett…..
Razzul 2014.01.23 13:38:06
@Donjon: Köszönöm szépen a dicsérő szavakat és a konstruktív kritikát.

Igazából az eredetihez nincs sok köze egyik filmnek sem.
Az Innocence tudtommal nincs konkrét kapcsolatban vele történet terén. A Solid State Society pedig a Stand Alone Complex sorozat filmje. :)
Razzul 2014.01.23 22:05:46
@kborzy: Helló, köszönöm az észrevételt, javítottam az írásban a hibákat. Az Ariseról nem tudom, hogy feledkezhettem meg, pedig nemrég még néztem is a híreket, hogy mikor jelenik meg a következő része. >.>

Igen, nekem is rengeteget kellett utánajárnom, hogy melyik film, hogyan kapcsolódik az univerzumba, szépen fel van építve a dolog.

A következő kritikával kapcsolatban még csak elképzeléseim vannak, valószínűleg vagy a 5 centimeters per second vagy a Wolf Children lesz, de az is lehet, hogy valami élőszereplős művet veszek majd elő.

A Hellsingről is szívesen írnék, mivel mindkét széria nagy kedvencem, csak az a baj, hogy sorozatok. A Paprikától pedig félek, de mindenképp meg fogom nézni egyszer. :D
Razzul 2017.03.22 10:02:35
@danialves: Igen, nemrég újranéztem a művet, és nekem a ritmustalanság volt a legnagyobb (és az egyetlen nagy) problémám vele. Nekem kicsit úgy tűnt, hogy a montázsok és a magyarázó részek mintha amiatt kellettek volna, mert az alkotók nem tudtak jobb módszert kitalálni arra, hogy a történet és a gondolatiság szempontjából fontos jeleneteket összekössék.

Még jó, hogy a párbeszédek jól vannak megírva, különben a hajamat téptem volna. :D
A tíz éves száműzetése után Mel Gibson idén nem csak színészként, de rendezőként is visszatért Hollywoodba, hogy elmesélje nekünk Desmond Doss, az első olyan becsület érdemrenddel kitüntetett katona történetét, aki megtagadta a fegyverviselést. Doss sztorijánál kevésbé sem találhatott volna jobb…..
Ez lesz az a poszt, amiért a) semmiféle felelősséget nem tudunk vállalni, b) amit nem kell készpénznek venni és c) kiválóan alkalmas a Trónok harca-rajongók felidegesítésére. Az egész azzal kezdődött, hogy egy reddit-felhasználó kitett egy nagyon hosszú, eszeveszetten részletes…..
Razzul 2016.10.28 11:01:15
@poisonborz: Az eredeti threadet valószínűleg azért nem találod, mert az illető törölte a felhasználójával együtt. Valószínűleg emiatt sincs forrás megjelölve a cikkben.
Szintet lépett idén az HBO sorozata, olyan filmszerű élményt nyújtott a nézőinek, amit tévében eddig még nem láthatott. Mivel már csak két igen rövid évad van hátra, ezért nagyon bele kellett húzni a történetmesélésbe, ki kellett bogozni a rengeteg cselekményszálat, hogy lássuk, kik azok, akik…..
Razzul 2016.06.29 14:02:14
"Véleményem szerint nagyon jót tett a sorozatnak, hogy az alkotókat nem kötötték a könyvek, szabadon szárnyalhatott a fantázia (nyilván a Martin által meghatározott határok között, de ő csak a legfontosabb cselekményszálakat egyeztette a producerekkel), bátran bevállaltak sok mindent, hiszen ebben az évadban biztosan nem szedték le a fejüket a rajongók azért, mert eltértek az író által már leírt történettől."

Ezzel engedd meg, hogy hadd ne értsek egyet. Szerintem pont a fordítottja történt a dolognak.

Ugyanis a sorozatban jól megvalósított események szerintem pont azok amiket GRRM-el egyeztettek és nem térnek el a könyvtől, vagy jól átgondolták őket és úgy változtattak rajtuk. Ahol viszont érezhető, vagy tudható, hogy nem volt alapanyag és egyeztetés ott bizony kilógott a lóláb, mind írói és rendezői téren. A legszembeötlőbb Arya ezen évadbéli ténykedése, vagy a Dornei cselekményszál amit eddig is borzasztóan kezelt a sorozat, most pedig valszóínűleg a fontosabb események kivételével kukázták az egészet.

Mindezek ellenére a 6. évad fináléja (9. és 10. rész) az egyik legjobb és az egyik legbetegebb is lett a sorozat történelmében. Le a kalappal. Szerencsére a sok hátborzongató dolog mellé jutott bőven szép és felemelő esemény is.

Jonról pedig azt írod, hogy:
"Sárkányvért hordoz magában tehát ez a figyelemreméltó ifjú, akiből végre férfi lett"

Igen, tényleg figyelemre méltó ifjú. Sárkányvér bizony, ami mellesleg az eltávozott trónörököstől, Rhaegar Targaryentől származik, így jelenleg Jonnak van a legerősebb igénye a vastrónra.
Razzul 2016.07.01 11:05:25
@doggfather: @danialves: A "trónigény" nem csak azt jelenti, hogy valaki igényli a trónt. Hanem ezzel a szóval fejezzük ki azt is, hogy kinek mekkora esélye van arra, hogy ő legyen a következő király.

Ha valaki nagyon közeli rokona az előző királynak, akkor erős trónigénye lehet. Azaz valószínűleg nagyobb esélye van arra, hogy elfogadják mint királyt, több nemes és úr állhat mellé, mert úgy gondolhatják ő az igazi király.
Razzul 2016.07.01 11:08:03
@doggfather: Láthattad, hogy mennyire számított az, hogy fattyú Jon, amikor egy női Starkot állítottak mellé. Na most helyettesítsd Sansát Daenerys-el és a Stark házat a Targaryennel.
Bekövetkezett az, amiről bár eddig is tudtunk, nem mertünk gondolni rá: véget ért a Trónok harca 6. évada, és ismét egy évet várhatunk arra, hogy folytassák a történetet. Egy évad "várás-indexét" minden esetben növeli az, hogy milyen volt az előző, ebben a tekintetben pedig a 6. felvonás tökéletes…..
Razzul 2016.06.29 14:32:36
@tonks: A falat az emberek az Erdő Gyermekeivel közösen építették. Továbbá a könyvben volt róla szó, amikor Jon egyszer Mance-el beszélgetett, hogy a régi varázslatokkal teli világnak a helyét kezdi átvenni az emberek által épített.

Tehát a régi emberek nem feltétlen tudtak többet mint a mostaniak, csak más világban éltek.
Razzul 2016.06.29 14:34:24
@danialves: Így van, ez teljesen érthető. A könyvben is így van. Aztán lehet én vagyok a hülye, amiért nem akarom 3 órán keresztül azt nézni, ahogy Arya, Varys meg Dany jobbra-balra hajókázik.
Nincsen papírboltom, de tapasztalataim szerint Magyarországon a többség a vékonyan fogó golyóstollakat szereti. Ez a legfontosabb szempont, no meg természetesen az ára. Szóval úgy döntöttem, hogy szemügyre veszek néhány elérhető áron kapható, szépen, vékonyan író tollat. A…..
Razzul 2016.03.11 19:57:18
@golyóstoll: Úgy olvastam, környezetbarátabbak, meg szeretném megismerni őket. :D Más ok nincs, jelenleg is sima golyóstollat használok.
Razzul 2016.03.11 22:04:13
@golyóstoll:
0,7-esek közül mik számítanak jónak?
Razzul 2016.03.11 22:11:02
@golyóstoll: Nagyon köszi a segítséget! Örök hála!
Nagyon aggódtam, hogy Miyazaki visszavonulásával és a Ghibli stúdió bezárásával eltűnnek az igényes animációs filmek a piacról. Ami pedig marad az a Norm, az északi színvonalú, összecsapott, pénzhajhász produktumok. A megnyugtatás az egyik legváratlanabb helyről jött, mégpedig a Disneytől. 2010-ben…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
Március 8-án, nőnapon mutatta be Molnár Szilárd a R.E.M. című, első tévéfilm méretű munkáját, melyet ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt pár hónapban, egy árva fityinggel sem támogatott a magyar állam, mégis elkészült. A végeredmény viszont sajnos közel sincs a várthoz.…..
Az biztos, hogy a Ghibli stúdiónak nagyon jól áll a japán folklórból való merítés. Nem csak szimplán egy sajátos arculatot tudnak belőle kölcsönözni a filmjeiknek, hogy ezáltal azok „japán szagúvá” váljanak, hanem ennél jóval többről van szó. Munkáik maguk is a japán…..
Ide kattintva megtekinthetitek az összes filmkritikát a Miyazaki-sorozatból! Ritkán látni olyan filmet, alkotást, amelyben még a legapróbb elejtett szónak is hatalmas súlya van. Amiben még a legjelentéktelenebb mellékszereplő legkisebb cselekedete is valamilyen mélyebb jelentést…..
Ide kattintva megtekinthetitek az összes blogon megjelent filmkritikát Miyazakival kapcsolatosan! Ki ne hallott volna már Atlantisz meséjéről, az elsüllyedt városról? Platónhoz hasonlóan Jonathan Swift is megálmodott egy utópisztikus világot. Amíg görög filozófus a politika…..
Ma már a 60 az új 40, erre a legjobb példa az ír óriás, aki ifjabb éveiben távol tartotta magát az akciófilmektől, mondván, hogy ő komoly színész, aztán egyszer csak úgy döntött, kipróbálja a műfajt, és annyira bejött neki és a közönségnek a stílusváltás, hogy az…..
Ide kattintva megtekinthetitek az összes blogon megjelent filmkritikát Miyazakival kapcsolatosan! Ha valaki megkérdezne, hogy Miyazaki úr melyik művét tartom a magnum opusának, a válaszom mindig ugyanaz lenne. Hangulattól függően Mononoke vagy Chihiro. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a…..
Már megszoktuk, akár meg is untuk, hogy ilyenkor boldog-boldogtalan osztogat díjakat, legyen szó "Akadémiákról" vagy random blogokról. Természetesen mi sem szeretnénk kimaradni ebből, de vagyunk annyira hipszterek, hogy ezt máshogyan oldjuk meg. Mert őszintén, kit érdekel a huszadik…..
DISCLAIMER: A posztot csak az vegye magára, aki magára ismer benne. Azt már egyre inkább kezdem elfogadni, hogy moziba csak akkor érdemes járni, ha az ember nem akarja élvezni a filmet. Igazából már ott tartok, hogy amit nem sikerül sajtóvetítésen vagy premier előtti nyereményjeggyel látnom, és még…..
Razzul 2015.01.23 16:56:25
@freddyD: Én is ha tehetem inkább a Puskinba vagy a Toldiba járok mozizni (néha Puskinban is szoktak sajtók lenni). Ott még nem volt rossz tapasztalatom, meg a tömeg is kisebb szokott lenni mint máshol.

Viszont ha a Puskinba megy mozizni az ember akkor egy extra veszélyhelyzet lép fel. Mégpedig az, hogy egyetemi vagy középiskolai tanárjával fut össze az ember. :D Velem már megesett egy párszor.
Ide kattintva megtekinthetitek az összes blogon megjelent filmkritikát Miyazakival kapcsolatosan! Miyazaki filmjei mindenkinek szólnak. Csupán az a kérdés, hogy egy adott darab a gyerekeket, vagy inkább a felnőtteket szólítja meg. Az olyan komolyabb művei, amiben megjelenik már a…..
Akinek halálhírét keltik, sokáig él. A western műfaját már  hosszú évtizedek óta temetik, ehhez képest nagyon is jó egészségnek örvend, még mindig készülnek nagyon is jó darabok belőle, még olyan elsőre meglepő helyen is, mint Ausztria (szégyen, hogy a sógorok ilyen jó…..
Razzul 2015.01.17 13:29:09
@FilmBaráth: Mondjuk azt, akiben maradt még egy kis realitásérzet? Emiatt is eléggé fájó pont a Jesse James és a Stagecoach mellőzése, akár említés szintjén.
Hetek óta vártunk erre a pillanatra, most azonban már végre elmondható, hogy megkezdődik a jó filmek dömpingje a mozikban. Kezdve rögtön a tavalyi év egyik legjobbjával, folytatva egy szűk 30 éves klasszikussal, és még a legutóbbi Arany Pálma győztesét is megkapjuk. Birdman…..
Razzul 2015.01.17 12:26:25
@Mr.paksimogyoró: @PongLenis: @ügyfélszolgálatos: A jó film jelzőt danialves kolléga a Birdmanre, Alienre és a Téli Álomra értette...
Már tavaly sem tudtam túl sok fájó hiányzót összeszedni, idén pedig még kevesebb alapja van a picsogásomnak, tekintve, hogy az elmúlt évek során először végre két arra érdemes film (Boyhood, Birdman) fog osztozkodni a díjakon. De ha már ez úgyis hagyomány részemről, idén is…..
Razzul 2015.01.16 21:13:10
@REMY: Egyetértek veled. A Gone Girl és Fincher kihagyása ezen két kategóriában számomra is eléggé érthetetlen. Dani meg inkább menjen és pöffentsen még egy párat a pipáján. :D
Kegyetlen dolgokat kell az embernek művelnie néhány klasszikussal (persze, ha valaki nosztalgiasznob, akkor nem), én pedig most éppen Ridley Scott művével jártam így. Elsőre még engem is sokkal jobban lenyűgözött, másodszorra viszont már egyáltalán nem volt képes ugyanazt a…..
Razzul 2015.01.12 17:04:48
Razzul 2015.01.13 21:21:06
@banyek: Ha jól emlékszem, az a marha a második film egyik karaktere volt. :)
Ide kattintva megtekinthetitek az összes blogon megjelent filmkritikát Miyazakival kapcsolatosan! Miyazaki mester azon rendezők közé tartozik, akit pályája során szerencsére elkerült az alkotói válság és balszerencse. Ennek köszönhetően, ha arra adjuk fejünket, hogy tetemes…..
Razzul 2015.01.07 21:12:21
@gingko: Lehet, hogy nem érdekel, de azért fontos megállapítani. Számomra is egy kedves film, mindezek ellenére. :)
A Japán Kulturális Ügyek Hivatala 2012 óta rendezi meg az Anime Mirai nevű projektet, amelynek keretében animátorok és animációs stúdiók nyerhetnek pénzt egy-egy rövid(ebb) film elkészítésére, hogy ezzel is népszerűsítsék a japán kultúra eme érdekes részét. Ennek az éves…..