Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janos Mohacsi

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1939 november végén Sztálin elérkezettnek látta az időt arra, hogy fegyveresen is fellépjen Finnországgal szemben. A szovjet villámháborús sikerek elmaradása után a hősiesen védekező Finnország mellett foglalt állást Nagy-Britannia, Franciaország, továbbá számos semleges ország ország is, köztük az…..
Szeptembertől 4 eurós extra kiadással számolhat minden Ryanair-utas, aki 12 év alatti gyerekkel utazik. Számukra ugyanis kötelező lesz az ülőhelyválasztás, amiért a szülőnek fizetnie kell, a gyerekeknek ingyenes. Pitiáner lehúzás, vagy logikus és érthető intézkedés? Talán mindkettő. A bejelentés…..
Az egyik legcsodálatosabb spanyol város. És nem, nem Barcelona, sőt még tengerpartja sincs. Mór hagyományai, iható söre és antik bája annál inkább. Arról nem beszélve, hogy a Sierra Nevada is csak egy köpésre van, tavasszal és ősszel síelni is lehet az egy szál pólós városnézés után. Granada, a…..
Janos Mohacsi 2016.07.31 14:38:04
@Janos Mohacsi:
Szoval ugy erdemes:
Repulovel Sevillaba. Onnan fel nap Cadizba es 2 nap Sevilla. Majd vonat Cordobaba ott 4-5 ora eleg. Onnan vonat Jaen atszallassal Granadaba. Ott egy na aztan Malagaban is van latnivalo meg furdes oszt repules haza vagy Giblaltar akit erdekel(idotol fugg ha kb 5-6 napot raszanunk). A vonat lehet olcso is meg dragabb is, de Angliahoz kepest olcso.
Komoly gondjai vannak a Wizznek a debreceni bázissal, legalábbis egyértelműen ezt jelzi, hogy alig egy hónappal Brüsszel-alsó után, pár napja kikerült a menetrendből Malmö is. Most már ugyanannyi bukott útvonala van a Wizznek a második számú magyar repterén, mint ahány meg tudott maradni. Ez pedig…..
Janos Mohacsi 2016.07.31 14:27:01
@Válasszunk: Nyugat-Europa(meg furcsa mod cshek,oroszok stb.)
Olcso pia,prostik, furdok meg latvanyossagok pl. Sümegen lovagi torna i.itacio dtb stb.
Lett megint sok olcsó fapados jegy, immár őszre - ez eddig papírforma. De van néhány, amely annyira kirívóan jóáras, hogy szinte bűn kihagyni. Bulisziget, lüktető európai nagyváros, gyönyörű kora őszi riviéra és télen 30 fokot tudó tengerparti célpont. Van itt minden olyan áron, amennyiért…..
Janos Mohacsi 2016.07.31 14:06:53
@fingerbangs: Zimme Führi!!!
Idiotaknak is kell helyet adni, hadd rohogjunk rajtuk!!
Budapest végső ellehetetlenítésére készül a regnáló rezsim, mert a főnök számára nem csak felfoghatatlan, érthetetlen és tűrhetetlen, de nem is eléggé ellenőrizhető a bűnös főváros. Az ötlet nem új, már serdülő korában, amikor felszármazott a poros kis falu HVCS-je – aki nem ismerné a rövidítést:…..
Janos Mohacsi 2016.07.30 15:36:31
@ogli dzsí: Na igen!!! Csak poziciot feltenek!!! Eloskodo ritkitja az ellenseges eloskodot!!! Ez meg mindig jobb, mintha mutyiznanak a mi penzunkon :-)
Szerző: Kanyó Ferenc Az Anjouk uralma Magyarországon a Trónok harcába illő politikai játszmák és gyilkosságok közepette ért véget. Nagy Lajos halála után özvegye, Erzsébet királyné úgy vélte, hogy a lányán keresztül majd sikeresen kormányozhatja a Magyar Királyságot, ám a magyar főurak egy kisebb…..
Janos Mohacsi 2016.07.28 15:47:20
Határátkelő Egy szó, mint száz 2016.07.26 06:46:00
Mit taníthat Finnország a magyaroknak? Ezt a kérdést teszi fel írásában az ott élő András, aki persze válaszokkal is szolgál. Az oktatás, a tolerancia és a nyitottság persze nem újdonság, de hogy jön ide a kávé? Nos, pillanatokon belül az is kiderül. A poszt a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett,…..
Szeptember 22-én kerül mozikba a Kút, Gigor Attila új filmje. Elkészült az első teaser, amelyben feltűnik a film valamennyi főbb szereplője (Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, Tzafetaas Roland, Kovács Zsolt, Jankovics Péter, László Zsolt, Horváth Csaba, Udvaros Dorottya, Pusztai…..
Szia Őszinte Ingatlanos!   Szeptemberi költözéssel a barátaimmal budapesti albi után vadászunk, nem hagyjuk az utolsó pillanatra. Lenne egy megfelelő lakás, ám a tulaj három havi kauciót kér, amit kissé sokallunk. 1-2 havit szoktak. A tulaj elmondta, hogy ő ehhez ragaszkodik és mivel amúgy a…..
Janos Mohacsi 2016.07.25 12:00:28
@tomraider: Nemetorszag az Nemetorszag. Itthon tuti nincs ilyen!!
Janos Mohacsi 2016.07.25 12:02:37
@a BircaHang Média szerk.: ennek van racioja is. Az anglia magyaroknal a berbeado szereti nagyon nem.megadni a kauciot ilye-olyan okokra hivatkozva. De kaucio legyen, en is azt mondom!!
JogÁsz Svédek, finnek tanuljatok! 2016.07.23 22:07:32
Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke Röszkén azt bírta mondani, hogy a menekültek számára kialakított tranzitzóna olyan jól működik, hogy azt már a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák. Kép: kettosmerce.blog.hu Én meg is értem mohó tanulásvágyukat. Ezek a…..
Janos Mohacsi 2016.07.24 14:35:13
Nyugat-europai rendor:
youtu.be/W_lf1uc7Y70

Kelet-europai rendor:
youtu.be/GUhRZH7PJmc

Tessek valasztani!!!
Janos Mohacsi 2016.07.24 14:38:04
Nálam most telt be a pohár - habár elég türelmes voltam. Nekem, mint hívő kereszténynek, muszáj volt tisztelne vallásom elődjének, a zsidóságnak hitét. Azért, mert az én vallásom annak eredőjeként tanítja saját maga létezését. Eredendően, a szent írások szerint. És, nem mellesleg, a muszlim hit…..
Janos Mohacsi 2016.07.22 04:13:08
@Mr. Waszabi:
Abraham nem pógár volt, hanem egy pasztorkodo nomad torzs vezetoje(asszem valami 150 hadra foghato embere volt???). Az, hogy UR varosabol jott nem jelent semmit: sok pasztor vandorolt ide-oda Mezopotamiaban akkoriban. Valoszinu csak megorokolte azt, amit kapott, ahogy Lot, az occse is(csak az luzer volt es elveszitett mindent).
Egyebkent ez a cikk kb. mint mikor azvoregek a fiatalsagot b..gatjak, hogy tudja meg hol a helye. Ha a fiatalsag egy luzer banda, akkor beletorodik. Ha nem, akkor sz.rik az oregek velemenyere is kitor!!
A zaidoknak igaza volt, hogy nem fogadtak el a keresztenyseget, de mas nemzeti vallasoknak miert is kellett azt elfogadniuk??? Mert lenyomtak oket a torkukon!! Csak bizonyos eros identitasuak(hinduk, buddhistak, sintoistak stb.) allhattak ellen!!!
Gondolkodtam a törökországi történéseken. Erdogan két hete pálfordulást hajtott végre, hirtelen rendezni szükségesnek érezte két, katonai szempontból erős "szomszédjával" a külkapcsolatokat. Aztán, hogy, hogy nem, hirtelen puccs lett Törökországban. Aminek során véletlenül nem sikerült foglyul…..
Janos Mohacsi 2016.07.22 03:56:45
@Mr. Waszabi: Minek?
Ugyis csak kimennenek kulfoldre!!! Jobb ha nem tud irni meg olvasni es itthon maradt minimalberert!!!
Esterházy Péter csütörtöki halála nem volt váratlan, de ezzel együtt megrázta a magyar közéletet. Az irodalmi és kulturális élet elbúcsúzott tőle, részvétet nyilvánított a politika is: Gyurcsánytól az MSZP-én és Tarlóson át Áderig. Csak Orbán Viktor nem...
Janos Mohacsi 2016.07.18 09:43:59
@whale:
Hat mondjuk ugy: "higitott arisztokrata"
Ezert nem is szerettek Dolfi bacsit(amit szeretnek kihangsulyozni-most fuggetlenul attol hogy o volt a masik szelsoseg).
A masik: "Ha nem talalsz eszerveket, akkor koss bele a helyesirasba!" elveket az ilyenek valljak!!!
A Molotov-Ribbentrop paktum értelmében Sztálin szabad kezet kapott Hitlertől, hogy a Finnország rovására terjeszkedjen. 1939 október elejétől megindultak a tárgyalások Finnország és a Szovjetunió között, azonban Sztálin olyan követelésekkel állt elő, amelyek Finnország számára elfogadhatatlanok…..
Janos Mohacsi 2016.07.17 17:55:44
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Ha manapsag elnezel az angolszasz orszagokba, akkor meglepdonel mennyi a funkcionalis analfabeta!! Ott ugyanis gazdagek(felso kozeposztalytol) kivaltsaga a muveltseg. g
A Török Fegyveres Erők (TSK), azaz a hadsereg hatalomgyakorlásban való történelmi szerepe megkérdőjelezhetetlen. Atatürk regnálásától kezdve 2010-ig a demokrácia, az állambiztonság és a szekuláris állam letéteményesének számított. A TSK az utóbbi néhány évtizedben összesen négy – két fegyveres és…..
Janos Mohacsi 2016.07.16 22:31:26
@kewcheg: Hat a torokok kivagtak a gorogoket onnan, az olaszokat, angolokat es franciakat is(meg a katonak mar nem akarrtak a semmiert harcolni).
Meg a nagy kereszteny allamok is csak tovabbengedik a migransokat!!
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
Janos Mohacsi 2016.06.27 23:51:40
@asebes:
"Mit er az ember,ha buntelen de gyenge!!??"
Kiss lehet bunos abban, amiben!!
De: regi ugy,letoltotte a bunteteset es olimpikonokat nevelt ki!!!
Mindenki megbunhodik elobb-utobb!!
Amugy lehet az o kolkei vernenek meg utana teged(az emlitett peldadat felhozva) es veget nem ero lennek az eroszak. A legutobbi ugyben meg allitolag beprobalkozott,de nem mentem a rendorsegre csak most jelzem en is(hmmm csak nem kapott erte nemi penzt???). Szoval gyanus...
Milyen a tökéletes otthon? Bizonyára minden lakásvásárlónak van konkrét elképzelése róla egy jó hosszú listával, melyen a tökéletes otthon elengedhetetlen tulajdonságai szerepelnek. A tökéletes otthont azonban valószínűleg senki sem találta még meg, és mindenki lemondott néhány dologról, mire…..
Janos Mohacsi 2016.07.16 08:34:28
- Felség, bocsásson meg, de észrevettem, hogy amióta elment az az európai delegáció, nagyon rosszkedvű. Rossz látnom így a hazám, المملكة العربية السعودي királyát.- Köszönöm, Hasszán. Nagyon kedves, hogy aggódik értem. - Pedig olyan érdeklődő vendégek…..
Janos Mohacsi 2016.07.15 23:41:15
"Kaptam egy üzit a Facen, rámírt egy tök állati pasi, hogy menjek el velük a Soundra. Húztam az agyát, de aztán felmentem hozzá bulizni, és tudod, kicsit elfajultak a dolgok :) Ittunk, aztán dugtunk hármasban a haverjával, két pasival szekszeltem a belépőért, de behoztak ingyen egész hétre! Duplán…..
Janos Mohacsi 2016.07.12 12:48:02
@So No: Kadar idejen jobb volt!! 3.6 volt a kenyer, 10 kenyer volt egy k..va!!
Ennel csak a Rakosi kprszak volt jobb!!

www.antalffy-tibor.hu/?p=15349
Janos Mohacsi 2016.07.12 12:59:24
Janos Mohacsi 2016.07.14 05:52:01
@Kytia: " Szerintem sosem csak azért kúr. Csak szeretik belemagyarázni. Mert gazdag pasikba beleszeretni eleve kizárt, ugye? Pláne, ha pocakosak is. Ha szegény pasik pocakosak, az igen. Abba bele tudnak szeretni a nők, de gazdagba...:D
A poszt alapján a csajnak baromira bejött a két pasis móka. Bevallom, nőként el tudom képzelni, hogy az élvezetes lehet. majd következő életemben ki is próbálom.:)
"
Statisztikailag pl. joval tobb hajlektalan van,mint milliomos,oszt megis joval tobb milliomosnak van(fiatal, szep )baratnoje, mint ahogy az a hajlektalanoknal elofordul.
hmmm....
(Ide illik a kep:ugyanaz a kover csavo zabalja a szendvicset, de ladaval kover diszno, vadiuj mercedesszel nagy maci)
A Corvin mozi újfent műsorra tűzte az amerikai sci-fi film egyik legnagyobb klasszikusát, ami nem csak James Cameron számára hozta meg a komoly elismerést, hanem Arnold Schwarzeneggert is meglökte a szupersztárrá válás útján. Eme remek kezdeményezésnek hála a magamfajta gyökerek, akik mertek a…..
Sokat beszélünk, írunk és gondolkodunk a boldogságról, miközben a boldogtalanság kérdését méltatlanul elhanyagoljuk. Vannak helyzetek, amikor egyszerűen és természetesen tudunk boldogtalanok lenni.  Az esetek jó részében azonban a saját közreműködésünkre is szükség van ezen állapot kialakításához és…..
Janos Mohacsi 2016.07.08 23:46:00
@odamondó: Na igen. A boldogsag egy relativ fogalom. Asszem Brad Pitt interjuban(aki elmeletileg boldog kellene legyen-nem rszletezem miert)voltvaz, hogy az emberelet hullamvolgyek es hegyek sorozata. A boldogsag nem elerendo/elerheto,hanem csak ugy jon es csak ugy elmegy.
Mélyhangon megszólaló halk dübörgés, majd felharsanó trombiták a főtémával és velőtrázó üstdobütések óriás buzogánnyal: Stanley Kubrickot úgy kaptuk ajándékba, akár egy sokkoló, fekete obeliszket, ami evolúcióba hajszol minket. Kubrick a filmtörténelem utánozhatatlan, egyedi,…..
Janos Mohacsi 2016.07.06 17:47:05
Tejóisten, huxit lázban ég az ország. Olvasom, hűűűűű mi lenne gazdaságilag, tyűűű édesfaszom, Orbán Atyuska asztervezi kivezet minket a Zúnióból, maragyátávol a népszarvazástól drága nép, mert kirekedsz itt a Balkán sarkára Orbánnal kettesben. De leginkább rettegjél, mert ha nincs mitől akkor…..
Janos Mohacsi 2016.07.04 16:55:34
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:
EZ igy igaz!!!
De valojaban a ballib mindig azt imadja, ami eppen az uralkodo eszme(vagy "divatos eszme") a vilagban

"Ennek sajátos jellemzője a fentieken kívül még az úgynevezett “nyugat” feltétlen és vak imádata. Persze a kelet-európai ballib sosem vesz tudomást azokról a nyugati fejleményekről, tényekről, melyek ellentétben állnak a ballib szent tannal."
Ahogy az "Allatfarmban le van irva: "Negy lab jo, ket lab rossz". De ha erdekei ugy kivanjak: ""Negy lab jo,ket lab is jo".
A ballibseg amugy abszolut az eloskodesre termett, nem pedig teremtesre(pl. A korai szovjet kommunizmus-Sztalin idejen-nem ballib, mert nem eloskodesre epult(csak),hanem uj dolgokat is teremtett.
"Vegyuk el x-y tol ezt es ezt(akar jogokat, akar anyagiaka-adoval stb.) es adjuk w-nek meg Z-nek!!

.