Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loránd Ternesz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta lebegtettem már, hogy lesz egy ilyen cikkem, de mivel nem vagyok jómagam sem meggyőződve a kvóta 100%-os jóságáról, elég nehéz érvelnem mellette. De ellene is, mert látom, hogy egyes rétegeknek semmilyen más esélyük nem marad, csak ha megkövetelik tőlük a kvótázást. Egy ideális szemléletet…..
Az előző kvótás posztom kommentfolyamában fel is merült a kérdés, hogy ha a nőknek munkát adunk, „ki megy akkor szülni?” A nőkkel szembeni méltatlan munkaerőpiaci hozzáállás pont ebből a nézetből ered. Leginkább ezt ellensúlyozandó kell a női kvóta (is), bármennyire is nem szeretem. Valamiért sosem…..
Loránd Ternesz 2019.12.28 14:50:41
@jobangel: Mióta egyenlő bánásmód a kvóta??? A "pozitív" diszkrimináció is diszkrimináció.
Loránd Ternesz 2019.12.28 14:52:51
@Zabalint: Bírom, hogy a yolokauszt és a nácizás téma mindenbe beleeszi magát, sőt mindent megfertőz.
 Éhenhalt Para-Kovács Imre (45†) újságíró, publicista. Olvasói, egykori pályatársai és barátai körében mély megdöbbenést váltott ki a tragikus hír. - Még szegény Superman mesélte pár hónapja, hogy: „Te, ez a Para elment valami ultragreenpeace-pránaevőbe,…..
Loránd Ternesz 2019.12.08 16:21:31
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Loránd Ternesz 2019.05.21 14:10:23
@freddyD: Én vevő lennék rá. Küldtem üzenetet privát.
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
Loránd Ternesz 2019.01.31 16:22:16
@kecsics: Rengeteg állás esetében az úgynevezett nulladik körben már elvágják a lehetőséged. Ez sem volt kezdetben így, de kb. három éve az utolsó álláskeresésemnél már számtalanszor tapasztaltam, hogy itt szűrnek. Sőt ha egy-két állásnál nem sikerült pályáznom, akkor a többit már nem is ajánlják fel. Ez sajnos a jelenlegi állapotában túlnyomó részt egy kártékony szakma. Megint hozzábiggyesztem, hogy tisztelet a sajnos elenyésző kisebbségnek, amely tényleg jól, lelkesen és hozzáértően végzi a munkáját, de 10-ből ha 1-2 ilyen.
Loránd Ternesz 2019.02.02 14:31:02
@kecsics: Munkahelyek jó része a sok fiatal, korlátolt hr-s fejében bulizó helyként él, meg sok fiatal munkavállaló fejében is, akik végig dumálják a munkaidejüket. Ezt a szemléletet tükrözi a te korlátolt, előítéletes hozzászólásod is. Meg az ilyen jelzőktől tudok falra mászni, hogy "szexi" startup. Milyen jogon diszkriminál pofa alapján, vagy kor alapján egy hr-s??? Meg egy munkahely ne szexi legyen, hanem komoly, szakértelemre építő, megbízható cég, ahol lehet fejlődni. Mert ezt tapasztaltam, meg ezt a "szexi" "bulika" stílust. NA ennek kellene pusztulnia az álláskeresés folyamatából, mert rendkívül káros nem csak a munkakereső, de a cégek számára is. (Ráadásul én voltam egy-két startup állásinterjún is, meg öreg sem vagyok, de átlátom a hülye reklámszövegeket meg a hr-es rendszert). Mi a bajod a magyar tulajdonú munkahelyekkel? Miért ne lehetne nyitott egy normális külföldi cég? Ezeknek a szemléleteknek kellene kikopniuk végre, csak sajnos a tendencia romlik - lásd a gyűlölködő, nyíltan káromkodó, mindenki iránt tiszteletlen beszédeket.
Loránd Ternesz 2019.02.02 16:01:00
@kecsics: A HR-esnek fogalma sincs arról, mik az adott szaktudás részletei, pár varázsszó és már mehet is tovább a szakmai interjúra, ahol már lehet is bizonyítani." Az ilyen hr-es páros lábbal kell kirúgni (azaz a kétharmadát minimum). Megint a varázsszavak... Sajnos az ilyen bullshitek állnak a munkavállaló és a munkahely közé. Ezzel etetik a munkakeresőt, hogy fiatalos, piacvezető, meg szexi egy munkahely. Ez a kb. 5 éve eldurvuló tendenciát kellene megállítani, mert a semmihez sem értő hr-es fiatal buliarcok tönkrevágják a cégeket és rengeteg ember életét.
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
22 év nagy idő, ennyi idő alatt például egy regénytrilógiából, amit nevezzünk most az egyszerűség kedvéért Trónok harcának, hét részes könyvfolyam lett, megváltoztak az eredetileg tervezett történetszálak, és a karakterek sorsa sem úgy alakult, mint ahogy azt George RR…..
Loránd Ternesz 2016.04.21 02:38:07
Az egész világot bejárta a videó, amelyen sírva fakad Angela Merkel válaszán egy 14 éves palesztin lány. A kancellárt mémek százaiban alázták porig, Reem Sahwil pedig médiasztár lett, többek között a Die Welt is interjút készített vele. A pityergős kislány válaszával…..
Loránd Ternesz 2015.07.31 22:19:28
@Pluto77: A régészeti eredmények nem támasztják alá, inkább cáfolják, hogy 3000 éve egységes Izrael olyan formában és terjedelemben létezett volna, ahogy az Ószövetség leírja. Lásd pl. Israel Finkelstein, Tel Aviv Egyetem régészének munkáit. Amennyiben igaznak vesszük az Ószövetség minden szavát, az csak még rosszabb. A 3000 éve, alig 100-150 évig létező egységes királyság három király uralkodása után belső konfliktusok következtében megszűnt létezni. S miként jött létre a szent szövegek szerint ez az ország? Tán senkiföldje volt? "Kananeusok, Khitteusok, Emoreusok, Perizeusok, Khivveusok és Jebuzeusok" földje, akiket isteni parancsra gyerektől az aggastyánik ki kellett irtani (Bír 21,10; 1Sám 15,8), az pedig bűn volt JHWH szemében ha egyszer-egyszer nem tették meg a honfoglalók. Pl. az amálekitákkal, akik közül származott Hámán, akinek be nem teljesült bűnéért 10 fiát felakasztották és Susánban 800, Perzsia szerte pedig 75000 embert megöltek, e mészárlást pedig örömünnepként Purimkor megülik. Mindez valójában szinte biztosan nem történt meg, de jól mutatja egy nép erkölcsét, milyen történetekből táplálkozik és kiket tart hőseinek.
Nincs az a nemzetközi jog, erkölcsi alap, ami igazolhatná egy 3000 éve alig 150 évig - de akár 1000 évig is - létező ország visszakövetelését több ezer év után úgy, hogy több nemzedék óta ott élő és oda született népet és nemzetiségeket pedig elűznek, és a világ egyik legnagyobb gettójába zárják. A honfoglalás és -megtartás nem egy dedós stipi-stopi játék.
Szerintetek pénzért bármit meg lehet venni. A régiek, az én és remélem sokak értékrendje szerint pénzért földet, országot, embert nem lehet venni, hogy mégis ezt tették, teszik, az az alapvető normák alapján mellékes.
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Loránd Ternesz 2014.10.11 12:32:40
Nem akarnám bántani az amúgy totál értelmetlen konzolháború egyik feléhez tartozókat se (főleg nem olyan magasról, ahol a PC Gaming Master Race ül), de azért a Gaystation szép vívmány, attól függetlenül, hogy a Microsoft marketingeseinek ötletéről, vagy az LMBT-közösség…..
Loránd Ternesz 2014.08.01 11:56:09
@flamer: Kösz, de nem kérek ebből a degenerált 21. századi Európából, ahol a magzatok tömegmészárlása, a nyilvánvaló nemi identitás tagadása (semleges nem), hogy az egyéb dekadenciákat ne is említsem (LMBT), mert ez a cikk tényleg nem erről szól.

De hogy én is hozzájáruljak a gyűjtéshez:
www.1000bit.it/lista/m/mattel/aquarius_ad.jpg
Kedvenc laptop márkámra tervezett borító:
jotaro-shima.deviantart.com/art/Toshiba-Rainbow-178260776
Loránd Ternesz 2014.08.01 12:35:56
A múlt héten bemutatásra került NEC PC Engine után ismét egy japán gép, a Sharp MZ 731 kerül terítékre. Szép, nagy darab szerkentyű, köszönhető a benne található perifériáknak, és a beépített tápegységnek. A Sharp MZ 700-as sorozat a kiöregedett MZ ​​80 (MZ 80K, MZ 80A…..
Loránd Ternesz 2014.07.12 18:02:22
@darkmore82: Szöveges kalad? Pff... ASCII Doomot rá!!!
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..