Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsefné Lancz

89 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Budapest 2017. május .28 .  Teljesen magam alatt vagyok . Ma reggel be kapcsoltam . a telefonomat . Arról szoktam az ébresztő képeket a gépre át küldeni . Fölteszem a képet A szöveg kocka ., fel ugrik arra a részre ahova a szöveget szoktam írni . . Nem tudok olyan részre írni , ahol nem látom ,…..
Budapest  . 2017 . április .27. Csak nagyon röviden . A Facebook oldalamról ideiglenesen kiléptem . Vissza akartam lépni . , Kodot kellett volna  kérnem . Kértem , hogy emailben kérhessem a kódom . El fogadták . Míg a kódot megnéztem a levelezésben , és vissza mentem a Facebook oldalra már nem…..
   Budapest . 2014 . Szeptember . 07. Kora reggel van . nagyon korán . 2 . 39  .Felkeltem !, Nem tudtam aludni . Bekapcsoltam a számító gépet . Néztem a Facebookot . Sok a késő nyugovóra térő ember . Ahogy néztem a hír folyamot , egymás után jöttek a virágos képek . Egyik szebb…..
Józsefné Lancz 2017.04.11 15:39:46
Hát igen a virágok .2013 . Szeptember . Majdnem négy éve.A virág szeretete , még él . Négy éve lesz , hogy itt élek Pesten .Nem vesz annyi virág körül ,mint falú helyen . Vagy inkább azt mondom ,hogy a szőlőhegyben kóborolva .Azok is szépek . A legtöbb virág a vadvirágból lett nemesítve . Mindegyik virág szép a maga nemében , csak másképp . Én nagyon szeretem a rózsát , a sárga rózsát . Mégis egy szépen össze válogatott formás vadvirág csokorért odaadnám . A vadvirágnak meg van a maga bája , a különleges illata . A napraforgó nem virág , az egy haszon növény a magjából sok minden készül . Étkezési olaj, másban is szerepel , adalék anyag ként , Sőt még állati takarmány is a végtermékből . Nézzünk végig egy napraforgó táblán , csodálatosan szép . Enyhe szélben játékosan hullámzik .Főleg ,ha még a nyílás korai fázisában van .Vagy nézzünk egy pipacs táblát a szélén kék búzavirággal , egy ugaron hagyott föld táblán . Gyönyörű , Az ember keze önkénytelen is nyúl a fényképezőgépért , hogy megörökítse azt . Ott van a mák . Az is kétféle van , az étkezési és az ipari mák . Nem egyforma a színe ,és a nagysága sem . Az étkezési nagyobb , mint az ipari . Az ipari mák . Azt feldolgozzák gyógyszernek . Elsődlegesen , fájdalom csillapító .a végtermékből,köhögés csillapító és adalék anyag lesz .Jól elmentem . A szeretetről a jóságról még nem is írtam , amit fokozhat a látvány amit a virágok nyújtanak nekünk .A szépséget amit csak a szív láthat a szem nem látja . Jut eszembe a kis herceg is ezt mondta . A szépséget , a jót csak a szívünkkel látjuk , a szemünkkel nem . Talán ha eljönne és meg szelídítené az emberiséget jobb lenne a világ , és jobb szebb lenne itt élni .Ezt a világot az emberek tették ilyenné és nem Saint Exupéri tolla .
   Budapest . 2014 . Szeptember .17 . Miért is írom ezt ? Igazából nem tudom .Csak úgy hirtelen jött ötlettől vezérelve . Eszem bejutott , hogy rég voltam . otthon ???? Kérdőjelek . Mert már régóta nem otthon .Egy elhagyott , néha kiszellőztetett  ház csupán . Ha valaki…..
Józsefné Lancz 2017.04.11 10:36:49
2014. szeptember . ........ Nem tűnik soknak . Mégis olyan halványuló emlék . Még egyszer voltam ott , Mindenszentekkor / a Férjem sírjánál . / És utolsó alkalommal . December közepén , . Sikerült. a házat eladni . a pontos dátumra nem emlékszem már . Sok időnk nem volt / decemberben rövidek a napok /A szerződés alá írni . Közüzemi órákat leolvasni és ezt dokumentálni . Túlzásnak tartani a kifejezést . Sajnos aki még ilyet nem csinált , nem tudja milyen kérdéseket tett fel a szolgáltató .Nem sok időnk maradt .Vőmmel néztünk körbe , mit is tudnánk elhozni , amit én emléknek szerettem volna . Nem sok fért be a kocsiba , sőt siralmasan kevés . Ott maradt a lakásban , sok minden . igaz . teljesen be bútorozott lakásba jöttem , a lányomékhoz . Minek is hoztam volna az én kacatjaimat Emlék? , ugyan már az emlék az a szívünkben van , nem holmi régiségek . Egyetlen fontos dolog volt Azt már mindenszentekkor elhoztuk . az urna , amely a férjem hamvait őrizte . azt mindenszentekkor elhoztuk .Akkor költöztem el . Igy az igazi búcsúm az említett látogatáskor volt Szeptemberben . Akkor minden kedves helyet bejártam . mint / Arany János írta / Szép őszi idő volt . Mintha megéreztem volna , hogy többször erre módom nem lesz . Hívott Kati a barátnőm , hogy menjek el . Olyan jó szoktuk magunkat érezni. A sétáink alatt . Már vártuk , hogy délután legyen és mehessünk . Ezek mind meg maradtak emléknek . Az idő múlik . az emlékek vele múlanak . A lassan a semmibe vesznek . 80 éves kor után ez már azt hiszem . természetes dolog .
Budapest , 2017 .április 8. Mindig csak szidni tudjuk a fiatalokat . El feledkezünk róla , hogy Mi is voltunk fiatalok . Vagy talán nem is felejtkezünk el róla .Tudatosan szidjuk őket . Vissza akarjuk adni azt amit mi kaptunk az idősebbektől . Mert ugye azt nem felejtjük el . Dehogy felejtjük el ,…..
  Budapest . 2016. December . 6. Az év utolsó hónapjában vagyunk .  Ma  ,megjött a Mikulás . Ennek a gyerekek örülnek igazán . Javítok !!! Meg a Miklósok .A gyerekek izgalommal  ébredtek ma reggel .Siettek az ablakhoz , vajon a szépen ki pucolt cipőben lesz e valami ???? / Az én időmben így volt  …..
Józsefné Lancz 2017.04.06 14:24:26
Ahogy nézem nincs mihez hozzá szólni . Inkább , hozzá tenni .Az év végi ünnepekről volt szó .Jó téma lehetne többet is beszélni róla . Már majdnem 4 . hónapja volt . Felejtek , és annyi más történt azóta .Nálunk a Karácsonyi Ünnepek . mindig nagyon szépek . A lányom jobb szavat nem találok rá , meg koreografálja . Fiuknak maradhat a farmer , de a fehér ing kötelező . a lányoknál már nagyobb a követelmény . A szoknya is és a köröm cipő is . Az ünnepet :fa díszítés apró ajándékok elkészítését . Meg előzi a Torta és a pezsgő . születésnapokat is ünneplünk .Ebből egy 24. én van . Utána van az igazi karácsonyi hangulatos fa díszítés , Karácsonyi zenével . Sajnos az ideit az én betegség sorozatom , megzavarta . ,de így is szép volt . Mindenki itthon volt . Az égő füzérek hangulatossá teszik . Egy össze vágott videó szól a háttérben halkan . Arról már írtam , hogy az ünnepet nem a szeretet , inkább az ajándékozás jellemzi . Azt hozzák előtérben . Nem vagyok vallásos , de a karácsony az más ,Igaz volt e a legenda ami hozzá fűződik ??? Nem tudom , de nagyon szép és a hagyományoknak ilyenkor az ember örül , és kicsit misztikus és az még szebbé teszi . Ezekre a misztikumokra , még nagyon is emlékszem , hisz az én időmben minden nap tanítottak hittant és azon kötelező volt részt venni . Sőt a tanítást isten tisztelet előzte meg . a bibliai rész az különösen nagyon megmaradt bennem . Pedig majd 70 . éve volt . Vissza vissza emlékezem ezekre az időkre . Az iskolai időkre , a gyerek koromra . Szinte úgy elábrándozok rajt . Semmi bajom a fiatalokkal , de nekik ez az idő ez a mai fiatalság életéből ki maradt mert más . Nem is volna jó , ha olyan egyszerű , vagy primitív lenne mint a miék volt Előre kell lépni .nem szabad leragadni egy régi elavult kornál . Készülök egy blogot a fiatalságról írni . Na nem elmarasztaló hangon , hanem a nehézségeikről . amiben élnek .
  Budapest  2017 . március ,30 . Egyszer volt régen volt , talán igaz sem volt ????? Talán mire a végére érek kiderül , hogy igaz lehetett ,e . A kislány akiről írni szeretnék . Egy álmodozó kis lány volt . Álmodozott , mert sokat volt egyedül . Barátnői nem voltak . Amikor az iskolából haza ért ,…..
Budapest . 2017 .Március 1. Én nem vehetem fel a versenyt Arany Jánossal . Egyik kedvenc költőm volt . Csoda szép balladákat írt És ő írta a Toldit is . Csak keveset akarok írni . Nincs kedvem hozzá , DE !!!! Padlót fogtam . Most már másodszor tették ezt meg velem . Ki raboltak . Feltörték  az…..
  Budapest , 2017 . február 17 . Kicsit furcsa a cím . Az élet maga adja a címet , hogy írjunk róla . Írjunk ,mert az életben történik a legtöbb olyan , hogy papírra kívánkozik . Általában és velünk is . Meg tervezzük az életünket , szép és jóval teletűzdelve .Mi történik ?Amivel tűzdeltük , Az…..
   Budapest  2016 . December .21 . Miért nem adtam neki címet ?,? Mert nem egy témáról , akarok írni  . Az este történt .!. A tegnapi fel tőltéseket ellenőriztem .Be fejeztem, és el akartam a szokásos módon búcsúzni . Az idővonalamról pár percre elmentem .  Mire vissza mentem ott volt két Blogom .…..
         Budapest  . 2016 .November . 29 .      Vasárnap volt  , Advent  első vasárnapja  . A katalikús  vallás szerint egyben a karácsony előtti böjt is kezdetét vette. A negyedik vasárnap után Dec. 24 én van , az úgy nevezett szent este .25. én ünnepeljük a kisded megszületését . 25 . én jött el…..
       Budapest . 2016 .November . 16 . A karácsonyról szeretnék  írni . Olyan hamar el megy ez bő egy hónap . szinte észre sem vesszük . Már titokban készülünk is . /  Kinek mit vegyünk / Na ez az . Kinek .Mit . Vegyünk . ???? Majd csak kitalálunk egy haszontalan  valamit . Talán titokban az is…..
 Budapest , 2016. Október 1 . Végre sikerült az oldalamhoz jutnom . Többször próbálkoztam , de nem sikerült . Igaz új  Facebook regisztrációm van  . Talán azért . Remélem a továbbiakba sikerülni fog . Sok minden történt azóta , mióta írtam a blogomba . Már akkor is elvoltam keseredve . Mert olyan…..
  Budapest .2016 .Október.22. Már négy éve fenn lakom ,és nem került rá sor , hogy írjak róla . Nem általában milyen ? konkrétan ,  milyen is volt  a beilleszkedés .Megvallom féltem egy kicsit . Falun éltem születésem óta  . vajon , milyen lesz   a nagyváros . Az hogy jöttem szükség szerű volt .Az…..
            Budapest .2016 . Október . 12 . Nem tudom , hogy mindenkinek ilyen nehéz e , vagy csak nekem . képtelen vagyok az  Inda passba   regisztrálni . Ezért úgy döntöttem , nem is fogok . Mindent meg nehezítenek  .Bezzeg mikor más a nevemben . a régi oldalamat megszüntette és a helyemben…..
       Budapest .2016 . október . 9 . Tudom , hogy kicsit furcsa cím , amit a blogomnak adtam .A tény az , hogy állandóan aggódom , hogy valami nem várt dolog történni fog . Nem tudok bízni az emberekben . /  Ez nem mindenkire vonatkozik . Akinek nem inge , ne vegye magára  // Olyan sok minden ,…..
       Budapest .2016. október .4.   Ezt a történetet még a múlt évben írtam . Befejezni nem sikerült . egy résszel adós vagyok . Régebben a történetet egy asszonyka mesélte el nekem . Nyomasztotta a történet . Kérte had mesélje el , talán meg könnyebbül ha elmondja ami történt . Született egy…..
           Budapest  2016. Október 3.         Azért adtam ezt a címet a Blogomnak . Mert ezt a gyorsaságot .amivel a panaszom elintézték . .Igazából nem tudom hol megköszönni . Talán a gépházban . ? Mindenesetre meg fogom próbálni . Mikor az üzenetet elolvastam . nem tudtam , megszólalni .  Ilyen…..
  Budapest  2016 . október 2,                  ÜRES : ...
Budapest 2016 .augusztus .26 .    Nehéz volna ezen  lapon elmesélnem , hogy mik történtek velem . Úgy értem a papír kicsi lenne hozzá . Pár szóban ,megpróbálom leírni , az eseményeket . Mtagadta mintha meg sem történtek  volna . Ő volt a jó fiú . én a hazug . Megjátszotta hogy milyen sértésnek…..
     Budapest 2014. augusztus . 16. Tegnap délután . kisétáltam a Szent István parkba . Nagyon finom fagyit árulnak . Gondoltam , megvendégelem magam . A fagylalttal a kezemben , leültem egy padra . És néztem a gyerekeket hogy játszanak . A padra mellém ült egy hatvanas férfi .…..