Regisztráció Blogot indítok
Adatok
senkiember

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kettle war vagy Keteloorlog egy érdekes katonai konfrontáció volt a Szent Római Birodalom és a Holland Köztársaság államai között 1784-ben. A hollandok és spanyolok közel egy évszázadig (1568-1648) harcoltak egymással, amelynek eredményeképpen az északi tartományok egy független köztársaságot…..
         Létezik egy insta oldal, ami gyakorlatilag ismert emberek előtte-utói fotóját rakják össze. Erről azt gondolom, hogy akár plasztikai sebészek, akár esztétikai sebészek kiválóan csemegézhetnek belőle. Persze, ki az, aki nem szeretne kicsit szépíteni magán? Még Palvin Barbi is felkerül…..
Reggel 7 óra, kávé lefőzve, kezdődhet a nap. Az ember elkezdi végignézni a nagyobb divatoldalakat, mégiscsak tájékozódni kell, hogy mi újság a (divat)világban. És ez volt az a nap, amikor az olasz Vogue vezércikkének témája a következő volt: „hogyan viseljük trendin a leggingst?” félreértés ne…..
A meggyengült ellátási lánc miatt több kedvenc csapolt sör eltűnt a brit pubok kínálatából...
senkiember 2021.09.03 08:46:28
A londoni brit élelmiszertermelők és szupermarketek megkongatták a vészharangot. Arra figyelmeztetnek, hogy üres polcok várhatják a vásárlókat az év végi ünnepi szezonban, amennyiben a kormány nem lép valamit a brexit és a koronavírus-járvány okozta munkaerő- és sofőrhiány enyhítésére. A…..
A maldív kormány egy látványos akcióval hívta fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira: búvárruhában, a tengerszint alatt tartották meg egyik kormányülésüket, rá akarták irányítani a figyelmet arra, hogy ha így folytatjuk a bolygó felmelegítését, a Maldív-szigetek a víz alá kerülhet. Azt gondolom,…..
Az a jó mozis kóla... Hát az szinte jobban is esik, mint a műanyag palackos Pepsi. És most itt van! Bárki megvásárolhatja otthonra a Pepsi ízű szörpöt, és SodaStream géppel mellé lehet tenni a tökéletes szénsavas alapot is. A világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a…..
Nem, véletlenül sem akartam járványbloggernek felcsapni, jó lenne sok másról írni, de nem lehet. A magyar járványkezelés a friss enyhe korlátozások után is annyira irracionális és cinikus, hogy még mindig inkább kérdéseket vet fel.  Nagyon röviden összefoglalva. Most megszépül az első hullám és még…..
Nem kell más csak egy vízforraló és egy tasak tésztaleves és pár perc már ehetünk is. Az időnk drága, viszont az instant tésztalevesek olcsók, így jó megoldás nem csak a koliban, munkahelyen, de otthon is, ha épp csak pár percünk van a napi teendők között, hogy együnk valamit, de ahogy a tesztünk…..
Afrika egyik legmelegebb részén, Afar régiójában egy 60 km hosszú és 8 km széles hasadék keletkezett. Itt a hőmérséklet nappal 55, éjjel 35 fok, de ennek semmi köze ahhoz, ami történik,  miként a talaj süllyedésének vagy a földrengéseknek sem. Többről van szó. A geológusok szerint itt egy óceán…..
téveszmék "Egy az Isten" 2020.07.20 00:56:41
  Egy az Isten - így hangzik az Unitárius Egyház jelmondata, de mit is jelent ez valójában? Tényleg előrelépést jelent a monoteizmus a többistenhithez képest? És mit lehet kezdeni a kereszténység Szentháromság tanával? A következőkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.   A vallástörténészek…..
Amikor az antirasszizmus átesik a ló túlsó oldalára – ahogy Antoine Sénanque neurológus-író látja a Huffington Postban. Persze az ő állításaival is lehet vitatkozni. „Emlékeztetem Hollywood revizionista történészeit, hogy az Elfújta a szélnek köszönhetően kapott először Oscar-díjat fekete színész…..
Bár a nyugati kultúra, főként korunkban, azt proponálja és tanítja, hogy a testünk saját tulajdonunk, ezért azt teszünk vele, amit szeretnénk, a zsidó értékrendben a test Istené és „csak” kölcsönbe kaptuk földi életünk időtartamára, ezért, mint minden kölcsönkapott dologra, a testünkre is nagyon…..
A londoni The Sunday Times örömteli hétvégét okozott az Egyesült Királyság (és a világ) számára, amikor egyik cikkében bejelentette, (mégpedig szombaton, azaz április 11-én) hogy az Oxfordi Egyetem laboratóriumának kutatócsoportja, Dr. Sarah Gilbert vakcinológus-professzor vezetésével elkészítette a…..