Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dinamó Szerk

371 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fekete-Győr András beszélgetése Kálmán Olgával az Egyenesben c. műsorban 2017. október 11-én.  „Fekete-Győr András: A Momentumban, szerintem ez minden más pártnál is így van, ez egy tagsági döntés, ez egy küldöttgyűlési döntés volt nálunk is a nyáron az a határozat, ami kimondta, hogy a Momentum…..
Nem könnyű tehát feministának lenni, hiszen ha feministának nevezed magad, mindjárt vetkőztető pillantások mérnek végig, gyanakodnak, célozgatnak vagy egyenesen rá is kérdeznek, hogy oké-e a szexuális életed, nem vagy-e végtelenül frusztrált, kielégületlen, vénlány, van-e férjed, szőrös-e a lábad…..
Gyors egymásutánban három LMP hír, így az uborkaszezon végén, ebből kettő mélyütés a szocialistáknak. Vagy három. És alig meglepő módon némelyik arról szól, hogy mégsem kell, hogy más legyen a politika. Üdv a való világban, LMP. Youssu N’Dour írása. Kép: Azonnali..
Vádolom az egész magyar elitet, értelmiséget, vezető réteget, kiemelten ezek magukat liberálisnak, szabadelvűnek, emberi-jogi alapokon állónak, humanistának és egyenlőség-pártinak valló tagjait, csoportjait, legyenek akár politikusok, elemzők, újságírók, vállalkozók, jogvédők, netán épp művészek…..
Ha az a transz, aki transznak vallja magát, akkor nem értem, hogyan lehet ezt kvantifikálni bárhogy és reprezentatívnak tartani bármire. Itt még a statisztika is szubjektív.  Egy indiai származású, gazdag családból jövő, Stanfordra járt amerikai próbálja itt mozgatni a budapesti közönségben a…..
A fegyverek szavával és a szavak fegyverével: Békés Márton és Böcskei Balázs beszélgetése a gerillává válás szükségességéről, az 1956-os munkásfelkelésről és Józsefváros forradalmáról. ..
Nehéz nem észrevenni az analógiát a Sex Pistols, és Magyarország legszarabb punkzenekarnak álcázott üzleti vállalkozása, a Fidesz között. . A Fidesz taktikája – csakúgy mint a punké – ebből a szempontból zseniális: a politikát (és a zenét) le kell vinni az emberek közé, és a „csináld magad!” elve…..
"Még ha a titeket ajnározó nyugati sajtóorgánumok  olykor megdorgálnak is benneteket,  bizonyára nem készülnek osztályharcra ellenetek!  Ha mégis, a régi belháborúról van csak szó (...) Megittasulva a győzelemtől, …és megrészegedve a burzsoá közvélemény érdeklődésétől … félreteszitek az egyetlen…..
Január 14-én a Magyar Nemzetben Feró Dalma a divatos PC-ellenes lendülettel arról ír, hogy a transzneműek sakkban tartják a józan, progresszív gondolkodókat, és „megcsonkítják” a gyerekeket, sőt egyenesen „belehajszolják” őket a transzneműségbe. 2002 augusztusában ott jelent meg az első…..
A milliószámra felvonuló, a főáramú média által szimulakrumként sokszorosított feministák tömegei azt hiszik magukról, hogy ők valamiféle transzgressziót, lázadást hajtanak végre. A Women’s March résztvevői nem az élet mellett tüntetnek, hanem a kihalás mellett. Van egyáltalán bármi csodálatraméltó…..
ACAB, vagyis All Cops Are Bastards, magyarul Minden Rendőr Geci. Népszerű falfirka, hashtag, amit odavetni valahova menő, vagány, bátor, még az egyébként értelmes, magukat baloldalinak tartó emberek egy része szerint is. De vajon eszükbe jut, hogy felelősségük a rendőrgyilkosságokban pont olyan,…..
Újra nyugtalanító hírek jelentek meg a Népszabadságot és a magyarországi megyei napilapok többségét érintően. Az újságírók növekvő kiszolgáltatottsága, a megmaradt szabad sajtó fogyó levegője tény. Orbánék nem konszolidálni akarnak, hanem mindent bekebelezni. Szigetvári Viktor…..
Ifj. Knézy súlyosan hibázott a közvetítéskor. Ok, és akkor mi van? Ő az új Werner Naumann? (Goebbels titkára volt.) A NER megint lecsapott a migránsokra és a halál angyala, a voldemorti gonoszságú Orbán-rezsim dementora maga az ifjú Knézy Jenő? Nincs itt valami aránytévesztés? Nem túlzott-e az a…..
A közösségszervezés tehát küldetés: a demokrácia építésének, és a még létező bástyáinak megmentéséről és megerősítéséről szól (...) Ha egy csoport nem valósítja meg a számára fontos társadalmi értékeket „kicsiben”, saját működése során, akkor hiába küzd egy igazságosabb társadalomért, csak a létező…..
Mit csinál a közösségszervező? Hogyan válik az érdekérvényesítés motorjává? Mi a viszonya a hatalomhoz, a politikához és a társadalmi igazságossághoz? „A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? – A közösségszervezés alapjai” címmel nemrég megjelent első hazai, közösségszervezést bemutató…..
A tegnapi tüntetés a Városligetben megmutatta, hogy az alternatív életmód elterjedése nem jár együtt automatikusan a társadalmi tudatosság erősödésével. Rá kell mutatni, hogy a ”menő” városi életmód és a társadalmi tudatosság nem feltétlenül ugyanaz. A street-food blogok világát nem érdekli, hogy ki…..
Miért döntöttek úgy az Egyesült Királyságban, hogy kiszakadnak az Európai Unióból? Hogyan válhatott republikánus elnökjelölt egy olyan figurából, mint Donald Trump? Miért szólította meg a magyar kormány a menekülteket plakátokon azon a nyelven, amelyet ők nem is ismerhettek? Hogyan lett világtrend a…..
Érdeklődve figyeljük, ki lesz az MSZP új elnöke, kik lesznek az új tisztségviselők és hogy ki, hogyan, kivel épít csapatot. Merthogy állítólag (25 év után) eljött a csapatépítés ideje! Ez persze kicsit megkésettnek látszó opció, de hát egyelőre nem látszik jobb. Illetve de: Obama (akkor még)…..
Kedves Olvasóink, kedves barátaink, európai polgártársaink, bocsássák meg nekünk, ha túl provokatívak vagyunk, de mi franciák így fejezzük ki, ha haragszunk és szeretünk is egyszerre. Kérjük, értsék meg, hogy nehéz nem reagálni arra, amikor nem veszik komolyan egy ország tiltakozását, miközben…..
Minden valódi baloldalinak elsődleges feladata kellene, hogy legyen, hogy a mátrai borzaskát és társait átértelmezve, interszekcionális perspektívából kiindulva a kóser és a proli konyha fúzióját privilegizálják, olyan ételeket helyezve előtérbe, mint a Flódni á la Békásmegyer, a Mikrós Zsidótojás…..
Természetesen nem azzal van a bajom, hogy tömegével vannak azok, akik egy-egy VB vagy EB alkalmával a máskor is helyénvaló szociális érzékenységtől hajtva mindenféleképpen egy afrikai, de legalábbis harmadik világbeli, egy putyini Oroszországgal viaskodó posztszovjet országnak, egy…..
25 év kellett ahhoz, hogy rájöjjünk: egyik régi törésvonal se releváns, egyik se működik. Ami működik, az pedig egy olyan kérdéssel függ össze, amit szintén most kezdünk megérteni, most amikor már lassan szembesülünk azzal, hogy nem „a” demokráciáról, hanem a liberális demokráciáról beszélünk. A…..
  A gasztroforradalomnak nevezett fogyasztási gasztropornógráfia nem érdemelne egy blogbejegyzésnyi szót se, ha a 444.hu szerzője ne gondolná úgy, hogy nevetség és szégyen tárgyává kell tenni az olyan népszerű ételeket, mint a kárpáti borzaska, és persze az is méltánytalan, ha valaki olcsón…..
Kép: Andrea Mantegna: Bacchanalia in a wine press 1.Mára a lehetetlen vált lehetővé. A non-humán térbeliség, az ember nélküli digitális anti-város vírusszerűen oszlik szét a valóság felszaggatott anyagán. Centrum és periféria, eredeti és másolat helyett varázstalanított fúziók vég nélküli…..
Napjainkban általános az ’adat-trauma’ a kódok terrorja által kiváltott pszichózis, neurotikus hisztéria, a megmaradt emberi sajátosságok szánalmas feltöltése a ’közösségi hálók’ adattengerébe. Az emberi és a digitális idegrendszer összeolvad. Digitalitás terrorisztikusan dobogó szív…..