Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idunn

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az oktatási államtitkár az Index információ szerint beadta a lemondását, a hírt a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta. Hoffmann Rózsa tervezetei ellen az utóbbi időben diákok, szülők, és tanárok is tiltakoztak, de a legnagyobb ellenfele mégis párttársa a korábbi oktatási…..
idunn 2011.06.20 09:53:27
@driopios: Te légyszi, meséld már el, mi értelme van totálisan kiforgatni a másik szavait és olyasmit adni a szájába, amit nem is mondott. Valamiért ez az egyik alapja az indexes kommunikációnak, felvilágosíthatna már valaki, mit lehet vele elérni.
Kedves Szerkesztőség! Szívesen megosztanám Önökkel egyik állásinterjúm történetét. Nemrégiben történt az eset. Egy pénzügyi ügyintézői pozíciót pályáztam meg X cégnél. Szakirányú végzettséggel, többéves szakmai gyakorlattal, erős nyelvtudással...stb rendelkezem,…..
idunn 2011.06.11 13:00:50
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ugyan, hadd el. A szerencsétlenek életében valószínűleg ezek azok a kizárólagos alkalmak, amikor egy jó nő szóba áll velük.
Tisztelt MT! Egy rövid történetet írok le, melyhez a segítségüket kérem.2011. május 16.-ig egy 3betűs "magyar" töltőállomáson dolgoztam Fejér megye egy kis városában shop-eladóként, ill. kútkezelőként. Április 19.-én délután 3 óra körül úgymond "aktív…..
idunn 2011.05.25 09:20:44
@Fearzone: Azért nem ez az általános, hanem éppen fordítva. Mellesleg ti, a dohányzás felszentelt papjai, fogjátok már fel, hogy a szokásotok másokra is KÁROS. Magatokat úgy teszitek tönkre, ahogy akarjátok, de a dohányzással a környezeteteket is romboljátok, és nem, rohadtul nem magánügy.

Benzinkúton bagózásért meg teljesen jogosan rúgtak ki, ne is haragudj.
Miután Európa számos – amúgy demokratikusnak tűnő országában – sikerült betiltani a veszélyek veszélyét, a holokauszttagadást, most újabb rettenetes fenyegetést fedeztek föl szorgalmas nácivadászok. Ez alkalommal a belga törpékről bizonyosodott be, hogy ők…..
idunn 2011.05.23 16:13:55
@vlacko: Nem Azrael, hanem Gargamel.
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
idunn 2011.03.25 18:35:36
@the dude: egy, aki megérdemli, végre megkapja a kijáró büntetést, de addig hagyják békén, amíg a többit is el nem kapják? érdekes logikátok van, az tuti.

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy míg a kórházakban (sokszor egyébként valóban minimál EQ-val rendelkező) orvosok több tízezer esetből szúrnak el egyet, ami aztán óriási sajtóvisszhangot kap, Geréb Ágnes pedig pár százból hármat. Kicsit mások az arányok.
 A ruhavásárlás általában jó móka, de pár idegesítő apróság elég lehet ahhoz, hogy az emberből a baltás gyilkost hozza elő az elégedett fogyasztó helyett. Mindenkit más kerget igazán a plafonra, így az egyenlőség nevében nem rangsorolunk, csak a hajtás után felsoroljuk…..
 Azt hihetné az ember, hogy Hoffmann Rózsa Magyar Bálint követőjévé vált, amikor a hat és nyolcosztályos gimnáziumok, illetve a kéttannyelvű iskolák visszaszorítását kezdeményezi a közoktatási törvényjavaslata. A mostani javaslat célja azonban nem a korai szelekció…..
idunn 2011.02.22 07:37:56
@Tanbácsi: Annyi embert ismerek nehezebb anyagi körülmények közt, aki intelligens és művelt. Szegény szülők gyereke nem lehet kulturált?
Múlthéten elmaradt a klipmegosztás, úgyhogy most a legutóbbihoz hasonlóan ismét egy tucatnyi klipet válogattunk az elmúlt időszak terméséből. Pink tiniknek üzen a rossz döntésekről, Zooey Deschanel saját zenekara klipben táncol bájosan, az ördögi Ozzy pedig összehozott egy…..
idunn 2011.01.31 20:18:18
@lazac3: @enamel:

Amilyen kulturált eszmecserének indult, úgy korcsosult el. Szégyelljétek magatokat.
A Pippi-Martino szappanopera két korábbi fejezetét itt és itt olvashatjátok. A legújabb fejleményekről pedig lássuk Timcsi tudósítását."Gondoltam, itt az ideje egy kis híradásnak az olasz sztárcicáról, Pippiről. A kapcsolata Martinóval változó, de mindenketten nagyon…..
idunn 2010.12.26 19:39:56
@Sanyi: Mielőtt riogatsz, te zseniális, talán el kéne olvasni, hogyan is terjed ez a betegség: vagy nyers hússal, vagy a macska ÜRÜLÉKÉVEL. A betegség a terhes nőkre, és az egy éven aluli gyerekekre (vagy olyan gyenge immunrendszerrel rendelkezőkre, mint az AIDS-es betegek) jelent veszélyt, nekik kell kerülniük, hogy kapcsolatba kerüljenek a macskaszarral - mindenki más észrevétlenül átesik rajta, ha neadjisten megkapja. És nem attól fogja megkapni a kicsi, ha ölelgeti a macskát, hanem pl. attól, ha macskaszaros homokozóban játszik.
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
Sziasztok!   Azért írok nektek, mert az ex-főnököm szó szerint üldözni kezdett. A sztori előzménye annyi, hogy friss diplomásként nem igazán tudtam elhelyezkedni a szakmámban (tudom, tudom, büfé szak), ezért egy titkárnői állást elvállaltam egy kisebb cégnél.Van egy két…..
idunn 2010.10.29 17:49:10
@nyíregyházi betti: Azért hallgat, mert a mai Magyarországon a nő hibás, amiért megerőszakolják. Lásd az "Ilyen kurvával nem lehet együtt dolgozni" című poszt mögött felsorakozó kommentek attitűdjét. Sajnos ez a helyzet.
idunn 2010.10.30 11:34:57
@daniferi: Drága komám, egyetlen szabály van a párkapcsolatok kialakítására és fenntartására: ha téged szeret, veled van. Nincs mismásolás, nincs tökölődés, énnemtudom, őnemtudja. Ha ez a szabály nem érvényesül, akkor ott a "nem tudja, mit akar" klasszikus esete áll fenn, ergo továbbgondolni is felesleges a dolgot.

Lehet egy nő számító, de ha hagyod, hogy hülyének nézzen, az egyedül a te sarad.
Sziasztok!   Egy elég abszurd történetet szeretnék megosztani veletek. Van egy fiatal férfi kollégám, aki nemrég került a céghez. Nagyon jó barátok lettünk, jól elvoltunk, de ez a többieknek egyáltalán nem tetszett. Nem értettem, miért néztek rám, olyan csúnyán…..
idunn 2010.10.27 22:46:22
@Birca Maxval: Az "igen, drágám, válj el, és azonnal a karjaidba omlok" és a "barátként gondolok rád" között igencsak nagy különbségek vannak. A hozzászólásod alapján jó házasságban éltek, nem hiszem, hogy a feleséged flörtölgetett volna a fickóval... a flörtöt és a sima baráti beszélgetést pedig egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet megkülönböztetni egymástól.

Persze az egésznek az a legfőbb tanulsága, hogy exekkel nem kavarunk :P
idunn 2010.10.29 17:50:43
@enamel: vágom. de azt továbbra sem értem, hogy ezért a jelenségért miért a nők a hibásak :P
Tisztelt Cím! Egy divatos MLM rendszerű cégnél dolgozom,szép színes felfújt lufi.Kívülről minden szépnek látszik,kitűnő marketing széles mosoly,túlcukrozott amerikai álom magyar módra. A vezetőség felsőbb szintjein semmi sem drága,maguktól semmit sem sajnálnak,lefelé…..
idunn 2010.10.22 12:00:14
@Jacques de Molay: a "szegíny cigányok" frázist hallom visszaköszönni...

Lehet, hogy te vagy a kivétel, de ha egy nézet kialakul egy népcsoportról, annak többnyire van alapja.
idunn 2010.10.22 12:01:06
.
Négy évet késve bár, de törve nem, pár napja Kolorádó Kid címmel végre bemutatták Vágvölgyi B. András '56-interpretációját. Éveket csúszott, ám nem biztos, hogy ez probléma. Így legalább nem veszett el az ötvenhatos filmek parádéjában és 2006 politikai…..
idunn 2010.10.20 10:07:01
@Slejmi bá: helyes, helyes, ó, te kultúrember, meghajlok érveid alatt. Engem spec érdekelne Sixx! felvetése is. Aki helyből így reagálja le, na az az igazi pártállami termék.
Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának balesete.…..
idunn 2010.10.07 21:49:56
@Grigorij: Miért, az új tulajdonosnak nem felelőssége a folyamatos statikai felügyelet? Ez a gátszakadás több éves folyamat eredménye, amelyet a felügyelő mérnököknek észre kellett volna venniük, a cégnek pedig kőkeményen betartatnia. Ez bölcsész gondolkodás? Hülye vagy fiam, leülhetsz.
Életünk értelmének egyik fő meghatározójának tartjuk, hogy a társadalom hasznos tagjának tudjuk-e érezni magunkat. Az egyetemről, főiskoláról kikerülve hevesen lüktet bennünk a tettvágy, világmegváltó gondolatokat forgatunk fejünkben. De mi van, ha a valóság nem találkozik…..
idunn 2010.10.07 14:41:55
@Geszvein Erika: igen, ez engem is érdekelne! Már amennyiben nem a szokott internetes hólyagpukkanás Pókercsaló posztja.
Jó napot! Munkahelyem eltűnése miatt kérném segítségét. 2003.11.21.-én álltam munkába XY Kft-nél. Ez a cég tárgyalásokat folytatott egy budapesti munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó céggel, melynek eredményeként 2005.01.01.-től már ennél a cégnél dolgoztam, csak…..
idunn 2010.10.07 12:54:56
@karosszékely: nem arról van szó, hogy gyereket mert szülni, hanem ez az egész maradjunk otthon 3 évet a gyerekkel (+ ha a terhessége eleje óta táppénzen van, majdnem négyet) című történet egyszerűen abszurd. A pártállami rendszerek hozadéka, amellyel el tudták kendőzni az óriási munkanélküliséget, ellenben sikerült egy totálisan őrült ősanya-kultuszkatyvasznak melegágyat építeni, és ma már szinte nem is ember az a nő, aki nem marad otthon 3 évig a gyerekkel, annak minden kívánságát lesve. Csakhogy a világ is felgyorsult, egyszerűen nem lehet ennyi időt kihagyni, ráadásul abban igaza is van Ladyb-nek, hogy ilyenkor aránytalanul nagy terhet kell a munkáltatónak vállalnia.

Persze ha veszélyeztetett terhes volt a posztoló, akkor meg se szólaltam, akkor a táppénz indokolt.
idunn 2010.10.07 14:20:52
@orövoár: Érdekes módon a fejlett országokban valahogy megoldották... és hadd ne hasonlítsam össze a magyar gazdasági helyzetet pl. akármelyik nyugat-európai országéval.
Pilu Kommandósok VS kismamák 2010.10.06 08:10:00
 Súlyos kor-, és kórkép ez. Gyalázat. Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán…..
idunn 2010.10.06 09:49:51
@nyitraig: Minden otthonszüléspárti ezzel az agyament ökörséggel jön. Azt persze nem bírják felfogni, hogy Magyarországon naponta talán több tíz gyerek születik otthon, több ezer pedig kórházban. Így már kicsit más fekvése van a dolognak, ha mindkét kategóriából meghal két gyerek naponta.
idunn 2010.10.06 09:55:11
@Lizomaci: Így van. Geréb Ágnes sikere abban áll, hogy remekül kihasználja az orvosellenessé vált, könnyen megvezethető és hiszékeny társadalmat.
Veszélyeztetett terhes voltam. Volt egy kisfiam, most kislányt vártunk. Elég problémásan indult a terhesség, vérzés, nyitott méhszáj, stb. Kórházban is voltam közben, majd betegállományban. Szinte végig nyitott volt a méhszáj, nagyon oda kellett figyelni. 7 és fél hónapos…..
idunn 2010.10.05 11:33:49
@El Visco Stello: Jelezném, törvény van rá, hogy az orvosnak ezt meg kell kérdeznie. Soha, semmilyen esetben nem avatkozhat be az orvos a beteg ellátásába annak kérése nélkül, csak és kizárólag életveszélyes helyzetben - itt meg valószínűleg nem volt annyi idő, hogy anyát és gyermekét is meg lehessen menteni. A mai korban a beteg dönt, ez nem az orvosi felelősség átpasszolása, egyszerűen törvényt sért, ha nem a beteg döntését követi.
Subba Facebook: Lecsap az ex 2010.10.04 14:37:48
idunn 2010.10.05 09:37:09
@grammar nazi: Láthatóan a kiscsávó lett kidobva. És ha olyan tizenéves kis emó, amilyennek a hozzászólása alapján tűnik, simán nekiállhat így pattogni. Sokkal valószínűbb, hogy a srác a hülye hisztis kurva :P
Múlt nyáron az egyik legmelegebb napon a véméndi temetőben voltunk a családdal. Németek vendégeskedtek az egyik véméndi ismerősünknél, aki éppen a temetőben kalauzolta őket. Gondoltuk a régi sírköveket nézik, melyek között tényleg sok szép helyreállított és egyedi van. A…..
idunn 2010.10.04 21:21:33
@bloggerman77: @guy2: Nem volt gyerekszobátok, igaz-e?
  Az Elephants Dream és a Big Buck Bunny után a Blender Foundation bemutatta harmadik rövidfilmjét a Sintelt, amely a korábbi filmekhez hasonlóan szintén nyílt forrású eszközökkel…..
idunn 2010.10.04 08:07:07
@Archenemy: Ez a bajom nekem is.

De attól még kell egy kissárkány.
idunn 2010.10.04 08:25:31
@idunn: amúgy vágom, hogy a

*SPOILER*

lányka csak a végén jön rá, hogy mennyi idő eltelt, de ezt nem csak hajmelírozásal, hanem kicsit jellegzetesebb dolgokkal (más ruházat, látható ráncok az arcon, stb.) érzékeltetni kellett volna.

*SPOILER OFF*
Sziasztok!   A segítségeteket szeretném kérni.   4 éve dolgozom a jelenelgi munkahelyemen, egy élelmiszerüzletben, mint eladó-pénztáros.Eddig minden rendben ment, amíg be nem jelentettem, hogy szeptembertől szeretnék továbbtanulni.Levelezős képzésben vennék részt, a…..
Tisztelt Blog,   Rendszeresen olvasom a MT blogot, és amikor valaki egy problémával fordul a nyilvánossághoz, sok tanácsot kap, ám igazából nem nagyon olvasni arról, hogy valaki kiáll az igazáért és győz, így hát leírtam egy régi történetet, ami akár most is megeshet…..
idunn 2010.09.30 14:54:45
@kriszi: ha az itt kommentelő vállalkozókat kérdezed, még az is táppénzcsaló, akinek a villamos pont most vágta le a lábát. Persze, nem ugyanaz a kategória, mint a "csuklóprobléma", de az is lehet többféle. Ha Frucsaszt 3 hétre kiírta az orvosa, akkor nyilván nem egy szimpla húzódás volt. Csak példaképpen, én bekaptam egyszer egy ínhüvelygyulladást, amitől barack nagyságúra dagadt a csuklóm, és egy teásbögrét nem bírtam megemelni hetekig. Mondjuk nálam szerencsére nem nagy gáz, mert gépelős melóm van, hamar belejöttem a bal kézzel gépelésbe, de simán el tudom képzelni, hogy valaki ettől képtelen rendesen dolgozni.
Csatlakozás     Tisztelt Blog vezető!   Először lépek önnel kapcsolatba egy érdekes dilemma miatt. Megerősítést vagy cáfolást várnék öntől egy olyan esetben, amit én mint diákként dolgozó élek meg egy munkahelyen. A munkahely egy diákszövetkezeten keresztül…..
idunn 2010.08.09 14:27:10
@Mao elvtárs: Azt sem garantálja semmi, hogy VALÓBAN a három legrosszabbat rúgják ki. A legrosszabb simán jelenthet a főnöknek legkevésbé szimpatikusat, legkevésbé tetsző hajszínűt, satöbbi. Olyan esetekben, mikor a dolgozó teljesítménye ugyan kiváló, de a stílusát esetleg nem bírják, nem csak azért, mert talán mucsai parasztgyerek - én is tapasztaltam egy diákmunka alkalmával, hogy egy remekül dolgozó, de csendes, a többiekkel nem nagyon vegyülő lányt rúgtak ki. Hát ezt azért már ne. Érdekes módon néhányan tudják úgy is csinálni, mint @Nogee bácsi, az ő cége (és számtalan nyugat-európai cég) vajon miért marad meg a placcon, ha nem tekint a dolgozóira potenciális munkakerülőként, akiket csak félelemmel lehet sakkban tartani?