Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jawache

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az az alapvetően elfogadott tézis, hogy felnőttkorban a fogszabályozás drága. Ha ráadásul esztétikus kivitelt választasz, akkor arcpirítóan drága. Ám itt egy amerikai startup, amely a 3D-s technológiával felvértezve azt hirdeti: a szép mosoly többé nem pénz kérdése...
jawache 2017.09.19 17:45:57
Az otlet nem rossz. Viszont a rendeloben alkalmazott "clear aligner"-eknel szinte minden esetben hasznalnak attachment-eket:
duckduckgo.com/?q=attachment+for+clear+aligner&t=hb&iax=1&ia=images
El sem tudom kepzelni, mit is tarthatnak mersekelt esetnek, amit enelkul jol meg lehet oldani.
A fogszabalyzassal viszont altalaban alapveto problemak vannak. A legjelentosebb, hogy kizarolag esztetikai alapon kezeli a pacianseket, es nulla funkcionalis megfontolas van egy kezeles megtervezese mogott. Ez a paciansek nagy reszet nem erinti, illetve az elohivott problemak es a fogaszati kezeles kozotti osszefuggest nem fedik fel.
Ha valaki kivancsi, hogy a kisebbsegnek milyen gondjaik merulhetnek fel a fogszabalyzast kovetoen, nezzen be olyan FB csoportokba, mint pl. a TMD/TMJ discussion goup.
Tehat igazabol az nem vilagos szamomra, hogy ha ilyen kompikaciok merulnek fel egy otthoni kezeles kozben, akkor azert ki vallalja majd a felelosseget?
Belgium új egészségügyi minisztere Maggie De Block. Eddig menekültügyért, bevándorlásért és társadalmi integrációért felelős államtitkárként tevékenykedett, orvosi diplomával is rendelkezik, 74%-os támogatással nevezték ki az Egészségügyi Minisztérium élére. A…..
jawache 2014.10.20 05:50:43
stupidbadmemes.files.wordpress.com/2014/01/calories-and-genetics.jpg

Ismerek hasonló genetikai problémával küszködő embert. 30 évvel ezelőtt rájött, hogy kezdenie kéne valamit magával. futott, rögbizett és ma félmaratonokat teljesít. Persze, nem egy Adonis, de teljesen normális, sportos alkata van.
A hitelesség igénye pedig nem egy ma született elvárás. 'Vizet prédikál és bort iszik.'
Úgy tűnik, csak idő kérdése volt egy utasszállító gép lelövése. A térképen a dotoho megmutatja a július 14., 16., és 17-én leszedett gépek helyszínét és a BUK rakétaelhárító rendszer feltételezett útvonalát az Orosz Föderáció felé, illetve egy animált videó…..
Egy friss kutatás eredményei alapján, az ágyéki gerincszakaszon kialakult gerincsérv esetében a műtéti megoldás jobbnak bizonyult a konzervatív kezelésnél. 2014 januárjában egy nyolc éves kutatás végeredményét közölték a Spine című nemzetközi szaklapban, melyből kiderült, hogy a műtéti kezelés…..
A legtöbb csont-izomrendszeri rendellenesség degeneratív (kopásos) elváltozása köztudottan a korral növekvő arányban fordul elő. A vállfájdalom leggyakoribb oka a vállízületet beborító és mozgató izomköpeny (rotátor köpeny) degeneratív eredetű – nem traumás – részleges vagy teljes léziója…..
jawache 2014.03.07 17:17:56
@victor vacendak: latom, januar ota megvalaszolatlan a kerdesed, es ez beinditotta a gondolataimat.
hasonloan nehez kerdes, hogy idosebb, de akar fiatalabb korban is, mitol van valakinek nyaki gerincserve? azert ma mar nem annyira divat nagy terheket cipelni a fejen, es ha jol tudom, az otven kilos cementeszsakok kora is lejart mar - ha voltak is olyanok, akik ezeket a zsakokat a fejukon cipeltek. ha ez a problema a nyaki gerincre lokalizalodik, ami ugye nincs kiteve nyilvanvalo mesterseges terhelesnek, akkor nehez elkepzelni, hogy egy lokalis, nyaki kotoszoveti gyengesegrol lenne szo. (persze, lehet, hogy tevedek.)
ha valaki kizarolag lokalisan keresi a problema okat, orbitalis hibat kovethet el.
a testtartasi rendellenessegeknek nagyon sok oka lehet, es olyan okok is kozrejatszhatnak, amiket nem tudunk magunktol korrigalni, mivel automatikus kompenzacios jelensegek. ilyen akarattol fuggetlen kompenzacios testtartasi rendellenesseg peldaul az ugynevezett 'avoidance pattern' - elkerulo minta (vagy mechanizmus?). ez a cranio-mandibularis rendszer (nem tudom maskent mondani; beletartozik ragoszervrendszer kemeny- es lagyszoveteinek osszessege) abnormalis izommukodesi mintaja, ami kivaloan dokumentalhato a megfelelo diagnosztikus eljarasokkal. persze az egyen tuneteire szinte minden hatassal van: a munkaja, a lelki allapota, stb. tehat elofordulhat az is, hogy egy rendellenesseg jelen van, klinikai vizsgalatokkal kimutathato, de semmifele szubjektiv tunetet nem okoz.
ez a cikk egy ilyen esttanulmanyt mutat be:
mob.gyemszi.hu/details.jsp?ITEMID=744244
olyan paciensrol van szo, akinek semmifele panaszai nem voltak, amig egy oriasi lelki trauma nem erte. csodak nincsenek, es o is orvosi beavatkozasra szorult, viszont korantsem a nyak vagy a vall regioiban.
szoszaporitasomnak oka, hogy magyarazatot adjak a fiatalkoruak vall es nyakfajdalmainak egy lehetseges okara. vagyis amennyiben egy ilyen - fentebb emlitett, - kompenzacios mechanizmus hosszu eveken keresztul fennall, siman okozhat kronikus fajdalmat es akar degeneraciot is, amibol kovetkezik, hogy a degeneracio nem feltetlenul a korral jar.
visszaterve a kerdesedre, vagyis "mi van, ha 30-40 alatt is krónikus nyak illetve vállfájdalom van?"
a valasz: ebben az esetben (is) diagnozist kell felallitani, ami nem art, ha interdiszciplinaris. es a talalgatasokat jobb elkerulni...
Gyakori kórkép az ágyéki gerinc instabilitásából származó derékfájdalom. A fizioterápia hatékony gyógymód lehet a funkcionális instabilitás kezelésében. Milyen anatómia elváltozások állhat a háttérben? Melyek az ágyéki gerincet stabilizáló fő izomcsoportok?   ...
jawache 2014.03.05 19:22:23
@Gerinces Magazin: "He who treats the site of pain is lost." Karel Lewit MD.
Hat erdekes ez a lokalis gondolkodas. A gerincfajdalom multidiszciplinaris kerdes. A gerinc stabilitasaert felelos tenyezok (izomtenyezok!) felsorolasabol peldaul teljesen kimaradt a cranio-mandibularis izomzat. A Meersseman teszt kivaloan demonstralja ezt, raadasul nagyon egyszeruen, mintegy ot perc alatt elvegezheto. Erre meg egy nem szakorvos osteopath is gondol. A fogak gerincre es testtartasra gyakorolt hatasarol nem is beszelve. Gondoljunk bele! A kemenyszovetek behatasa a szervezet mukodesere szuperior a lagyszovetekehez kepest. Az izmok kompenzalhatjak a kemenyszovet koros strukturalis hatasait, mig a kemenyszovetek kompenzacios valtozasra alig vagy nagyon lassan kepesek. Tehat kihagyni a fogakat ebbol a felsorolasbol azzal a veszellyel jarhat, hogy a fizioterapiaval szorgalmasan - izommukodesi alapon - kiegyensulyozott testet (gerincet) a kemenyszovetbol allo, vagyis alig valtozo fogazati struktura idovel szepen visszaprogramozza az eredeti koros allapotba. Aztan a fizio kezdodhet elolrol, vagyis 'hogyan kezeljuk betegeinket eletfigytiglan (vagy turelemhatarig, esetleg a bankszamla-korlatjaig)?'
Ugye, a fo gond a tulzott specializacio. Es lassuk be! A specialistanak nem erdeke, hogy a paciense interdiszcipliris diagnozist es kezelest kapjon. Az erdeke az, hogy o kezelje a beteget.
Sajnalatos modon az interdiszciplinaris megkozelitesnek nagyon szegenyes kulturaja van meg. Viszont ez lenne a jovo utja.
120 ezer izzó világítja meg a London-Heathrow Repülőtér 5-ös terminálját, ami nagyon menő dolog, csakhogy az épület 2008-as átadása óta senki nem cserélt azokat. Azóta 60%-uk kiégett és nagyjából senki sem tudja, hogyan kellene majd kicserélni. Mármint természetesen nem…..