Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsírdisznó

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Átalakult az RTL Most 2018.02.01 15:17:53
Az RTL egyik nagy restanciája volt az online felületük, vagy legalább annak egy részének, hogy is mondjuk szépen, a kőkorszakból való kiemelése. Az rtl.hu/rtlklub az maradt olyan, amilyen volt, csúnya, szélen üres mezőkkel operáló, szellősen összerakott, nem különösebben felhasználóbarát valami, ami…..
zsírdisznó 2018.02.01 16:33:59
A közmédia is kihirdette az olimpiai keretét, melyben nincsenek nagy meglepetések. Az Eb-hez képest annyi a nagyobb változás, hogy Gundel Takács Gábor ezúttal nem csatlakozik a kommentátorokhoz, hanem a műsorvezetők csapatát erősíti. Az augusztus 5-én kezdődő riói olimpiáról az M4 Sport, az újonnan…..
Történelmi rádióműsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában a Magyar Televízió történetének 10 legrosszabb műsora után ezúttal a legalja kereskedelmi produkciókra fókuszáltunk. Vendégünk László Ferenc, a Magyar Narancs kritikusa volt...
zsírdisznó 2016.05.08 00:23:33
A Nyomorultakbol eneklo Vikidal olyan melysegu, hogy csak az 1996-os labdarugo europabajnoksag unnepelyes megnyitojara fert be - egyetlen magyarkent. Ja, epp a Nyomorultakbol enekelt ott is.

www.youtube.com/watch?v=KLT8f4NQU6U

Szornyu, buta, tudatlan esztetikailag kepzetlen angolok - es a fel vilag, amely ezt kibirta.

Szerencsenkre van, aki sokkal jobb ertek- es mertekitelo.

Koszonjuk, Emese!

Es hajra, tanits meg!
Istenem mit vétettek a bicósok ellened Magyarországon? Én lassan már teljesen feladom, meglátok egy fantasztikus kerékpárút fejlesztési hírről egy cikket, és nagy örömmel kezdem olvasni, aztán jobban megnézem a csatolt képet, pár nap,  vagy pár hónap múlva szintén a róla készült képeket, nagy…..
Nahát, néha a napnál világosabb átverésnek van következménye? Örömmel vettük a hírt, hogy a Gazdasági Versenyhivatal 50 millára vágta meg a Ryanair azért a devizakonverziós gyakorlatáért, amit mi is már többször kifogásoltunk. Az indoklásból speciel egy mezei halandó…..
Pedig csak egy egyszerű metro szakaszjegy vásárlásnak indult a Móricz Zsigmond körtéri aluljáró automatájában és akkor még - mentségükre szóljon - nem tudhatták, hogy megírom. Menet közben aztán tájékoztattam erről őket. Úgy indult, hogy sietvén a Kelenföldi…..
A tolvajok szerencséjére és a becsületes emberek pechére a lopást nem úgy büntetik manapság mint 1. Laci királyunk idejében. Ha tyúklopásért akasztás járna akkor bringalopásért is minimum halál és még legyen valami baja a gazembernek. Félre a tréfát, baromi rossz hírem van…..
zsírdisznó 2015.11.26 13:53:26
@enpera: légy erős kis náci, ti vagytok jóval kevesebben. A nagy pofa csak a szavazófülke bejáratáig terjed.
zsírdisznó 2015.11.26 14:00:28
@Je suis Petra: igen, született, jellemzően alacsony képzettségű, nem a legszegényebb környezetből származó, sokszor a hecc és nem párezer forint kedvéért, jellemzően szélsőséges politikai nézetekkel rendelkező fehérbőrű állatokról van szó, meglepően erős Jobbikos kötődésű.
A most következő, szokatlanul komor hangulatú bejegyzés apropója egy gyászos évforduló: 15 éve, azaz 2000. november 11-én történt Ausztria legsúlyosabb felvonó-katasztrófája. Előzmények A 910 méteren fekvő völgyből Kitzsteinhorn gleccsersípályája aljához, azaz a központi, 2500 méter magasan…..
Sokak szerint Louis de Funes legjobb filmje! A forgatás alatt kötött örök barátságot de Funes és Bourvil! Minden idők legsikeresebb francia filmje ! Csak 1997-ben verte meg nézőszámban a "Titanic" c. film! Egyik jelenetén az egyik néző annyira nevetett Louis de Funes jelenetén,…..
zsírdisznó 2015.09.16 03:21:29
blog.sonuma.be/archive/louis-de-fun%C3%A8s-le-gendarme-et-les-extra-terrestres

"On ne change pas une équipe qui gagne... 8 ans après "Le gendarme en balade", 4ème film de la série, Louis de Funès incarne de nouveau le maréchal des logis chef Cruchot dans "Le gendarme et les extra-terrestres". Sélim Sasson rencontre le comique français en uniforme, et après une brève évocation du film, la discussion s'engage sur la manière dont il aborde son métier, son travail avec les réalisateurs, son admiration pour les acteurs comiques étrangers comme Jerry Lewis ou Danny Kaye..."
Szükségem volt a változásra, és nemcsak a magánéletben, hanem a munkámban is. Szükségem volt új kihívásokra, hogy megvalósíthassam szakmai álmaimat. Amikor Ördög Nórával leszerződött a TV2, akkor tudtam, hogy nekem más utam van. (itt) ..
zsírdisznó 2015.08.22 02:25:44
@Wikus Van De Merwe: Meglepi? Fidesz-Orban-Csanyi-Speder(index tulajdonos) vonal

Es mint tudjuk a ket utobbi soha nem volt piaci versenyben sajat vagyonnal versenyzo - csak hatszellel nyereszkednek.
A konzervatív-liberális média elit szemében, aki kétli, hogy a hitel visszafizethető lenne, aki szerint nem számít az a pénzügyi mentőcsomag segítségnek, aminek többségét a francia és német bankok kapják vissza, az felelőtlen, populista, itthon bezárkózó és nem européer. Az,…..
Az ember csak bemegy az Aldiba, hogy megvegye a hétvégi sört, ropit, tojást, aztán egyszer csak hopp, szembejön egy bicikli. Gyanús ez, gyanús, hiszen a hasonló üzletekben csak veszélyes romokba lehet belefutni, amelyek maximum az utca túloldaláról, éjszaka, sűrű ködben látszanak…..
Kérem, forduljanak el egy kicsit, míg szabálysértően lehajtok az úttestre! Vigyorognak a rendőrök, akárcsak én. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
zsírdisznó 2015.03.06 11:27:04
3000 önkormányzat itthon New York-ban kb. 6.

Állandóan nem tudnak maszturbálni az itthoniaknál dolgozók, hát - kel, nem kell - látszatintézkedéseket hoznak, hogy kitehessék az ablakba: dolgozunk, szavazz ránk!

Minden egyes önkormányzat egyesével mérlegelheti ugyanazt, embere válogatja, hogy egy ilyen kérdésben ki mit dönt.

Holott, ez nem politikai kérdés, hanem közlekedésszakmai, és nyilvánvaló, hogy - 1-2 balesetes helytől eltekintve - nem az alapján hoznal döntést, mert az nem lehet, hogy ugyanarra a környezetre (utak, autók, kerékpárosok, idősjárási viszonyok stb.) a válasz hasraütésszerűen ellentétes legyen.

Ha a cikk írója az összes egyszámjegyű főúton végigment, tapasztalta, hogy ugyanilyen következetlenséggel, mindegyiken ki vannak tiltva a kerékpárosok egy-egy szakaszon, ugyanilyen abszurd felfogásban.

Ha valaki nem tudná, kerékpáros dedikált infrán 30 km/órával vagy alacsonyabb megengedett sebességgel lehet legfeljebb közlekedni.

Országúti kerékpárral ennél gyorsabban szoktak haladni, ezért ezeket a kerékpárosokat gyakorlatilag értlemetlenül - baleseti statisztika ugyanis nem ismert, amely a jogosságot alátámasztaná - korlátozzák, feltehetően autós szem,,léletből kiindulva, ahol érdemes valóban nem megengedni a maximális elérhető sebességet, mert abbók káosz lenne.

Amire a cikkíró nem tér ki, az a magukat kerékpáros civil érdekképviseletként definiáló szervezetek kritikán aluli hozzáállása ilyen és hasonló kérdésekben. Sem publikációs, sem demonstrációs tevékenységet, sem érdekegyeztetést nem folytatnak a kerékpárosokat ilyen módon hátrányos helyzetbe hozó szabályok vagy alkalmazások vagy alkalmazási feltételek miatt.

És, higgye el a kedves olvasó, a cikkben szereplő jelenség pusztán csak egy a sok abszurd és elfogadhatatlan közül.
A kerékpáros közlekedés elősegítése érdekében a Budavári Önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának megbízásából új kerékpártámaszok telepítését végzik az I. kerület nagyobb forgalmú közterületein. A telepítés I. ütemben - előreláthatólag február 28-ig - az…..
A nagy kóla csata, a gyorséttermes viadal és a futballháború után most a technika világába látogatunk el. Szakítva eddigi szokásunkkal ezúttal nem 2 párbajozó küzd majd meg a kegyeitekért, hanem egész pontosan 5. Mai bejegyzésünkben összegyűjtjük és röviden bemutatjuk nektek…..
zsírdisznó 2015.01.31 17:04:36
Sony Z3

Processzor (CPU)
Snapdragon 2,5 GHz-es Qualcomm négymagos - és nem a cikkben szereplő érték
Forrás:
www.sonymobile.com/hu/products/phones/xperia-z3/specifications/#tabs

Audiofil file-ok hardveres DAC-cal lejátszása (32/192-ig bezárólag)

Fülhallgató a legjobb az itt szereplő telefonok között
Hardveres, "működő" aktív zajszűréssel: iroda, busz/vonat, harmadik

Külső USB-s DAC köthető rá

ANT+ kompatiíbilis: szívfrekvencia öv, kerékpáros kilométeróra, pedálritmus-mérő, lépésszámláló, hőmérő köthető rá (+GPS)
Légnyomásmérő - GPS-szel ellentétben precíziós magasság, emelkedés mérő
Hőmérő

Vízálló

Sportoláshoz is optimalizált

(lényegi információk, rossz így a cikk - gondolom a többi telefon esetében is hasonlóan igénytelen hozzáállással készült)
  Kevés olyan színészlegenda van, mit a kicsapongó életéről, a túlfűtött szexualitásáról hírhedt, és ennek ellentéteként, a náci Németország elleni harc bátor résztvevőjeként is kitüntetett, Marlene Dietrich. Kevesen tudják róla, hogy a weimari Zeneművészeti…..
Bár sokan félnek a nagyvárosi bringázástól, azonban Budapesten szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a BKK járatain való döcögés helyett, a bringával történő suhanást választják. De vajon mostanság tényleg jó dolog itt tekerni? Napjainkban Budapest utcáin egyre…..
zsírdisznó 2014.12.02 21:52:41
A koruti kerekezes es az klub kozotti kapcsolat abszurd - fuggetlenul attol, hogy mi a teny.

Az esemeny elotti napokban nyomozni "kellett", hogy a feltunoen ebben a kerdesben hallgatag szervezok kibokjek, mi, ki van a rendezveny szervezese mogott, illetve miert epp akkor.

Nem valaszoltak, de foleg nem a klubot.

Ertem, hogy ennek a "klubnak" onmarketingje egyes emberekre hat, de megis, mivel magyarazod, hogy az altalad is emlegetett varosok, kapcsolodo orszagok tervezei
design-jai ajalnlasai, eloirasai Magyarorszagon a kerekparos infrak 95-99%-aban nem teljesulnek. Sem a klub mukodese elotti idoszakbol, sem az azota felujitott (nemi tulzassal, mar ha van ilyen, itt nem szokas), sem az uj infrak felelnek meg. Es nem azert, mert a nevezett eloirasokat alkalmazo orszagokban dozsolnek a penzben, epp ellenkezoleg, csak a biztonsagilag ls kozlekedesforgalmilag szukseges megvalositasok vannak, kivetel persze van, nalunk ez pont forditva. (150 centimeter egy iranyban az alap, ALAPOSAN INDOKOLANDO, VALOS kiveteleknel lehet ettol elterni. Ez csak egy pelda, ugy 20-30 lenyegest lehetne kapasbol felsorolni.)

Budapesten a fenti szervezet, a Hajtas Pajtas es kapcsolodo profiterdekelt vallalkozasok, valamint a Critical Mass-nak hivott bizonytalan szervezmeny egy erdekcsoportot jelent. (ez utobbi egy kulon miset megerdemel: nem ismertek a tagjai, 2-3 eve nem volt budapesti CM, kint havonta, alulrol szervezodo, itthon felulrol szervezett, a fel varos lezarasaval, kint havonta 100 helyen, itthon fel evente rendeztek, kint a kritikus felfogasu kerekparosok talalkoznak, itt a kritikus meret elerese lett kituzve - ennyi a hasonlosag. Viszont a nem is mukodo titkos budapesti CM rendszeresen marketingeli magat a sajtoban, neha budapestieknek, neha egyenesen Magyar CM-nek khm... allitva magat.)

Hany tulfizetett, elfogadhatatlan biztonsagu kerekparos infra ellen tiltakozik a klub az elerheto oldalaikon? Evente sok milliardnyi penzek tunnek el ilyen infrak epitesere.

Voltal olyan, a fentiek altal szervezett demonstracion, ahol ezek ellen volt tiltakozas, koveteles?

Megetted a maszlagukat, nem ugyetlenek, csak nem a kerekparozas erdekeinek hatekony kepviseleteben, hanem abban, hogy latvanyosan az allam es a kerekparosok koze pozicionaljak magukat (klub: 2000 taggal 2 millio kerekparosbol), es mennek ki a milliardok, dragan es elfogadhatatlan minosegben.

Janos szakmailag egyes teruletekhez nagyon ert, soha nem valaszolt sem o, sem a kornyezete a 150 centi hianyaval kapcsolatos jelzesekre. Orulnek, amikor 100 centimeteres infrat adnak at, 150-160 venti ketiranyban mar szinte luxus. Nem ismerik a kinti infrakat? Dehogynem, pont ezert feltuno a passzivitasuk szelektiv temakban.
Az állambiztonság munkatársai különböző módokon kerültek kapcsolatba a Budapesti Műszaki Egyetemmel. Az alábbi napi jelentések közül az egyik ellenzéki személyeket ért retorzió kapcsán említette meg az intézményt. A másik a belső elhárítással sajátos kapcsolatban álló szervezeti egységről, a…..
zsírdisznó 2014.07.19 18:13:21
Az atv hírműsorában a Rezesova-baleset rekonstruálásáról szóló riportot vezették fel éppen, a bemondónő pedig azt szerette volna elmondani, hogy míg a négy ember halálát követelő közúti balesetet okozó szlovák milliomosnő nem ment el a tragédia rekonstruálására, az…..
Mármint Mezei Dániel „sportriportert”, hiszen mint embert nem ismerem, és számomra nem is érdekes, hogy civilben milyen. Lehet, hogy kiváló, derék férfiú, de bevallom, ilyen szar kommentátort még életemben nem pipáltam. A magyar felhozatal amúgy is eléggé hullámzó, mindenkinek…..
Hetek óta morog a hazai internet a közbringa projekt csúszása (meg persze a tervezett díjazása) miatt. A korábban április-májusra ígért indulás jelenleg július közepére van kitűzve. A hírek szerint szoftverfejlesztési és rendszerillesztési problémák vannak. A cikkekből…..
zsírdisznó 2014.06.19 13:10:21
Igy, ebben a formajaban verlazito ez a blog.

A hatarido azert van, hogy betartsuk. Az iro arrol gyozkod, hogy nem.

Az emberi eroforras allokacio tervezese szakszeruen annyi embert szamol szuksegesnek, amennyit a realisan felmert kockazatok altal teremtett tobbleteroforrasig

Folytathato lenne hegyekben a reagalas a fenti "magyarazatokra".

Ez a magyar szakma lealacsonyitasa egy olyan ember altal, aki mast nem csinal, mint az osszes ELOBANYASZHATO ervet osszegyujtotte, hogy moskaodjon, hogy mosdasson nehany donteshozot. Olyan dolgokat irt le, amelyek a kezdetekkor ismertek szakertoi korokben. Tehat, tervezni lehet veluk - es nem kullogni az esemenyek utan.

Gondolom, azt a 200 embert, akire hivatkozik, az altaluk kepviselt szakertelmet a projekt tervezesenek idejen nem hasznaltak fel, akkor a kockazatokat pontosan le lehetett volna irni - rozsaszin sumakolas, vallalkozoi nagymelleny viselese helyett. Ahol kockazat, ott teendok, tobbleteroforras igenyek, modosulo utemezesek: realista tervek.

KEPTELENEK voltak megcsinalni a szakszeru tervezest.

Olyan fejleszteseknel, ahol nem biciklit kell kiadni, a bloggolo szemlelete versenykeptelen - gondolom a jo kapcsolatai teremtettek meg a lehetoseget a szamara.

Ja, es nekem lassan 25 eves multam van informatikai rendszerszervezes, projekttervezes es vegrehajtas teruleten. Dolgoztam kiscegnek, multinak, allamigazgatasnak, kozlekedesnek, penzugynek, hirkozlesnek, utolag keres es marketing nelkul kiemelt peldakent emlegetett fejlesztesekekben vettem reszt, egyedi megvalositasokban, amerikai, francia, spanyol, es nemritkan olyan partnerekkel, kerekkotokkel, egyuttmukodve es latvan a kezdeti mindent bevallalok majd mindent masra fogok szemlelettel, mint a blog szerzoje.
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..