Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bödecs Zoltán

40 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bödi keleten csak egy link 2014.04.13 16:12:37
A kitartóknak, akik még mindig itt keresnek   http://boedi-keleten.blogspot.com/2014/04/grand-millenium-sulaymaniya-hotel.html    ..
Bödi keleten Átköltöztem... 2014.04.12 10:41:00
Kedves Barátaim, Olvasóim! A mai nap elhagyom a blog.hu-t. http://boedi-keleten.blogspot.com/2014/04/atkoltoztem.html Több visszajelzés érkezett, hogy a fényképek megjelenítése nem megfelelő. Betelt a pohár. Az élménybeszámolóim mától a boedi-keleten.blogspot.com címen érhetők…..
Kedves Megfáradt Olvasóim! Kicsit eltértem a poilitkai életről, és egyből alábhagyott az olvasottság. A kemény mag azonban kitartóan olvassa soraimat, lesi a fotóimat. Köszönet érte nékik. Mint korábban már megemlékeztem róla, nagy nehezen találtunk egy olyan helyet, ahol…..
Bödi keleten Zamwa gallery 2014.03.29 19:44:52
Kedves Olvasóim! Már megint jó sok idő eltelt a legutóbbi bejegyzésem óta. Közben voltam otthon nem egészen 10 napig. Siettem volna vissza, hogy a Newroz fesztiválra, a kurd (és egyben a perzsa) újévre visszaérjek, de a repülőjáratok telítettsége miatt nem sikerült. Úgyhogy…..
Kedves Olvasóim! Mikor eldőlt, hogy fél évre ide szerződök, gyorsan végig gondoltam miből is maradok ki. Sok mindent nagyon sajnáltam, dehát valamit, valamiért. Egy valamit azonban nem sajnáltam. Mégpedig azt, hogy kimaradok a 2014-es kampányból. Persze ezt csak gondoltam, mert…..
Kedves Olvasóim! Nagy meglepetésben volt ma részünk. Ugyan már a kolléganők előre jelezték, hogy mi várható, a hatás mégis fenomenális volt. Szóval ma van itt Kurdisztánban a Nemzeti Viselet Napja. Vagy valmi ilyesmi. Ilyenkor a hölgyek és az urak (vagy legalább is egy része)…..
Kedves Olvasóim! Itt már lassan elmúlik a nemzetközi nőnap, van még belőle kb fél nemzetközi nőóra. Otthon kettővel több. A dolog úgy kezdődött, hogy szokásom szerint lementem a bazárba ebédelni és vásárolgatni. Mindkét dologgal végeztem, mikor gondoltam, még elmegyek a…..
Bödi keleten Siraz mester műhelye 2014.03.08 10:53:20
Kedves Olvasóim! Különleges nap volt a tegnapi, nem csak azért, mert hétvége, és nem csak amiatt, mert lementem a bazárba. Persze lementem a bazárba, mert azért ebédelnie kell az embernek, mert megéhezik. Főzhetnék is, de akkor sok érdekes dolgot hagynék ki. Érzésem…..
Bödi keleten Kajálda 2014.03.05 10:33:53
Tisztelt Olvasóim! Múltkor már előálltam egy kajás poszttal, jöjjön a második. Ez egy nagyon kicsi étkezde, közel a munkahelyhez, két kedves fiatal ember viszi. Meg még időnként van alkalmi segítség. A hely nagyon csöpp, mégis előfordul, hogy 6-8 ember eszik bent. Az egész…..
Kedves Olvasóim! Megint régi adósságomat törlesztem. Igaziból csak magamnak ígértem meg eddig, de benneteket fosztottalak meg egy élménytől. Még decemberben vásárolt három kollégám is, a címben szereplő kegytárgyból. Csak akkor megígértem Pista kollégának, hogy…..
Bödi keleten Kapuk 2014.02.28 19:26:56
Kedves Olvasóim! Mint azt már írtam, kissé kezdek belesimulni az itteni életbe. Szóval már olyan, mintha otthon lennék, vagyis nem akarok mindent lefotózni. Emiatt tán, hogy nem is gyűlnek úgy a fotók. Na ez majdnem igaz, de már vannak olyan napok, hogy elviszem ugyan magammal a…..
Bödi keleten Utcaképek 2014.02.22 17:34:54
Nyájas Olvasóim! Régóta nem jártam errefelé, de valahogy nem voltam publikáló kedvemben. Már néhányan jeleztétek is, hogy mi van a folytatással. Akkor most feldobok egy régóta dédelgetett témát, aztán majd még kiegészítem később, ha úgy gondolom. Kicsit kiszakadva a…..
Bödi keleten Hegymászás 2014.02.10 11:22:18
Kedves Olvasóim! Azt az előző bejegyzésben pedig nem is említettem, hogy valamilyen rejtélyes okból kifolyólag felkerületm az index2 címlapjára. Érdekes volt, mert az egyik fb-s ösmerősöm hívta fel a figyelmem rá. Gyorsan magam is ránéztem, és valóban. Egy luxus óra és…..
Bödi keleten Kurd tavasz 2014.02.09 11:08:32
Kedves Olvasóim! Kollégám elmés megjegyzése szerint Kurdisztánban a tél idén egy keddi napra esett. Igen, mert ugye hétfőn délután esett az a itteni viszonylatban sok hó, hozzá a hófúvás, és kedden maradtunk itthon. Szerdán az élet már majdnem visszatért az eredeti…..
Nos kedves olvasóim. Azt gondolom, sikerült eléggé hatásvadász címet találnom a mai bejegyzéshez. Klasszikus újságírói fordulattal élve, a téma az utcán hever. Igen, mert gyakorlatilag ez van most itt Szulejmániában. Úgy kezdődött, hogy már három napja ménkű szél fúj.…..
Bödi keleten Kövek a hegyről 2014.02.02 20:18:41
Kedves Olvasóim! Mint azt már olvashattátok, kétszer is megmásztuk a házunk mögötti hegyet. És mint ilyenkor az lenni szokott, sok-sok szép követ sikerült összegyűjteni. Az alábbiakban mutatok meg közülük jópárat. Amiatt is fotóztam ezt a sorozatot, mivel sajnos nem sok…..
Bödi keleten Pénteki nap 2014.02.01 18:55:40
Kedves Olvasóim! Nos megint jó régen nem írtam bejegyzést. Leginkább azért, mert kicsit belaposodtam az itteni életbe. A munkanapok kb hasonlóan telnek, a hétvégén pedig már csak néha nézek le a bazárban. Illetve már nincs olyan sok érdekesség. Persze azért történt…..
Bödi keleten Kaják 1. 2014.01.24 18:20:53
Kedves Olvasóim! Az elébb élesítettem a múlt heti posztomat, és rögtön itt a másik. A kajákról. Vagyis azok közül egyről. A lepényről. Fényképet már küldtem róla, meg aki járt már Közel-keleten, találkozhatott vele. Nekem mégis meglepetés volt, és meg kell mondani…..
Nos kedves Olvasóim! Miután már hosszú idő eltelt a legutóbbi bejegyzésem óta, gondoltam, valami kis életjelet mégis csak adok magamról. Amiről most írok, az még a múlt hétvégén történt. Csak azóta egyrészt lusti voltam írni, másrészt pár napig nem volt…..
Kedves Olvasóim! Most nem fogok nagyon sztorizni, feltöltöttem 113 képet a Flickr nevű oldalra. Aki ügyes, megtalálja. Aki nem, annak itt a link: http://www.flickr.com/photos/boedi_zoli/sets/72157639750105065/ Jellemzően a bazárban készültek, bár van pár, ami egy szupermarketben, a…..
Kedves olvasóim! Nos a hétvége mindkét napján sikerült a város gyakorlatilag egyetlen látványosságát megközelíteni, elmerülni a forgatagban. Volt is meglepetésben részem. Igaziból tegnap volt a nagyobb túra, ma csak egy kicsike. Igen ma is mindenképp le kellett mennem, mert volt…..
Kedves Olvasóim! Akkor megpróbálom összeszedni az emlékeim az Advent második vasárnapján meglátogatott itteni Káldeánus istentiszteleten látottakat. Először is a kerületi feltételek. Van ugye itt egy másfél milliós iszlám város. És van benne két katolikus templom. A…..
Bödi keleten Céges vacsora 2014.01.07 17:12:25
Kedves Olvasóim! Na akkor itt az egyik várva várt bejegyzés. A céges vacsoráról. Igaziból nehezen tudok komoly és megrázó dolgot írni, és fotót sem kérszítettem. Hogy miért nem készítettem fényképet? Mert nem volt fény. És nem volt sok kedvem ott szórakozni a vakuval, és a…..
Nos Kedves Olvasóim! Eltelt a téli szünet, ugyan nem volt valami nagy tél, de letelt a szabadág is. Kb egy napja szállt fel a repülő Ferihegyről, és hajnalra megérkeztem állomáshelyemre. Nem ment mondjuk olyan egyszerűen, mint ahogy itt elmondtam. Lényeg annyi, hogy Pestről még…..