Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laczos (törölt)

116 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A nagy vizsgázás, jegybeíratás, miegymás közepette azért néha van időm azt is figyelni, milyen hülyeséget vet elém az élet. Így jártam valamelyik nap a villamoson is, mikor megláttam egy érdekes plakátot: Jó nekünk, mert lesz ilyen izé. Konkrétan nem jöttem rá, hogy…..
Laczos (törölt) 2009.06.21 16:00:59
@Zizike98: Gratulálok neki! A plakát önmagában jó lett. Arról viszont lehet, hogy nem tehet még ő sem, hogy pont így hívják a szórakozóhelyet és pont ilyen zene volt abban a bizonyos buliban...
Egy vasútállomáson láthat az ember meglepő dolgokat. Főleg, ha az olyan nagy, mint a debreceni Nagyállomás. Ott előfordulhat, hogy az ember csak kulcsot akar másoltatni, mégis találkozik legalább nyolc olyan emberrel, aki épp most késte le a vonatot, ami munkából vinné hazafelé…..
Jó, tudom, kimaradt két hét. Van az úgy. A vizsgaidőszak vége mellett az állandó logisztikai baklövések is hátráltattak: hol a fényképezőgép nem volt nálam, hol az adatkábal, hol mindkettő. De most itt vagyok, nem ússzátok meg. Történt, hogy egyik este éppen ki szerettem…..
Belsőség Stig-kór és halandzsa 2009.01.22 17:54:00
Tudjuk, hallottuk, rajta vagyunk. Ismét lelepleződött a Top Gear ismeretlen zsenije. A fekete Stig, azaz Perry McCarthy (ex-Forma 1-es pilóta) ráfaragott erre anno, mikor életrajzi kötetében elkottyantotta magát. Aztán (ha jól emlékszem 2002 végén) szimbolikusan kilőtték egy…..
Éppen a múzeum honlapját újítgattam meg kissé, mikor találtam egy képet, ami még nyáron készült. Épp gőzerővel ment a borozó, hirdetni kellett valahogyan. Ezt mifelénk az út szélére kitett, feliratos hordókkal szokás megtenni. Ezeken pedig díszítésként borosüvegek,…..
Laczos (törölt) 2009.01.26 16:26:57
@IGe: Nevezzük el mondjuk a ráragasztott címke alapján "DÍSZ"-nek. Ebben az esetben mit mond a tarot és a számmisztika? :-)
Nem mellékesen érdemes lenne vizsgálni a kérdést olyan szemszögből is, hogy a 1,5 liters PET-palack milyen mértékben minősül borosüvegnek, illetve a benne található folyadék éppen ezért mennyire nem bor. :-P
Mindennapi hülyeségek Gugli 2009.01.25 20:27:21
Az internet csaknem végtelen információforrás. Szinte mindent meg lehet találni rajta. Azonban mivel ilyen hatalmas, bizony gondot okoz, hogy hogyan is találjuk meg a keresett információt - tipikus "tű a szénakazalban" effektus. No de ezt el kell viselnünk azért cserébe, hogy…..
Laczos (törölt) 2009.01.26 11:13:43
@metalboy: Igen, pontosan. Nem neked kell a gugliba beírni, hanem jön valaki és készít neked egy linket, ami a guglin keres. Hát nem csodálatos?
Az meg, hogy régóta van a gugli... Hülyék még régebb óta léteznek.
Volt már szó arról, hogy milyen nyelvi zavarokat okozhat, ha egy vállalat multinacionális, mert olyankor még a hagyma is Made in Hungary. Na de ezt elnézhetjük annak a cégnek, amely az olcsóságot tűzte ki célul, aminek a neve egyet jelent a minősíthetetlenül gyenge, ám annál…..
Rémlik még valakinek ez a filmcím? Igen, olyan jó hat évvel ezelőttről... Bevallom, én még nem láttam, de biztos jó volt. A minap a T***O-ban azonban láttam a Tapló Télapót élőben:Mert ugye árultak ők zenélő-táncoló Mikulást karácsony előtt. Mert a fontos. Nem is tudom,…..
Jó érzés nagy bölcsességeket megtalálni és igazolni. Nekem nemrég kettőt sikerült egyszerre.A magyar népesség nagy részének (tisztelet a kivételnek persze) katasztrofális a helyesírása. Mellette egy jelentős százaléknak a fogalmazóképessége is valahol a béka feneke alatt…..
És most MÁV. Ismét. Nem, ez még nem hülyeség, ez majd csak lesz. Íme, itt egy sajtóközlemény, aminek a szövege az alábbi:"A MÁV-START Zrt. tájékoztatja kedves utasait, hogy az egyes sajtóorgánumokban megjelent valótlan állításokkal ellentétben, a Személyszállító…..
Egyetemistaként rá vagyok kényszerülve arra, hogy legyen folyószámlám, mert a Neptun már csak ilyen. Mondjuk annak idején (jó 6-7 éve) nem ezért nyitottam és másra is használom bőszen, de a legnagyobb forgalmat ebben az irányban folytatom. Viszont még érettségi idején (mert…..
Hétfő este megérkeztem a koliba. Szép nagy táblák, plakátok voltak mindenütt, én meg csak néztem. A táblák ugyanis ezt hirdették:(igen, a polárszűrő megint nem volt kéznél, a képet pedig egy Magyarországon maradt szovjet katona készítette, akihez semmi közöm)Szóval ezt…..
Laczos (törölt) 2009.01.17 00:36:49
Laczos (törölt) 2009.01.18 16:27:41
@metalboy: Nem, az egy véletlenül Magyarországon maradt szovjet katona, akihez semmi közöm :-)
Menjen fel a páternoszterrel a negyedikre - mondták állítólag ifjú korában a nagynénémnek, aki vagy félórát várt, hogy a különös tisztségű úr megérkezzék és felkísérje. Lehet, hogy ezt a sztorit mindenki a saját nagynénjével ismeri, de nem is ez a lényeg. A páternoszter…..
Laczos (törölt) 2009.01.18 16:26:31
@Karma: "A váltótéren az áthaladás veszélytelen!" :-)
Egy éve, 2008. január 17-én, 22:23 perckor felkerült ide az első bejegyzés egy naptárról. Azóta működik, él, dolgozik ez a blog. Itt az ideje hát, hogy visszanézzünk, mit sikerült eddig alkotnunk. Született 142 bejegyzés, ebből 29-et Peti, a maradékot én írtam. A…..
 Érdekes dolog megfigyelni a nyelv változásait. Pár éve ez a szó még semmi különöset nem jelentett. Újratervezés, újratervezés, elrontottuk, megint meg kell tervezni. Manapság azonban az autós-motoros életben kicsit is jártasak már tudják, mit jelent ez: ez az a szó, amit a…..
Az Internet forradalmat hozott az üzleti életben is: először csak az addig a lapokban naponta-hetente-kéthetente megjelenő, kézzel rondán írt, ezért rosszul szedett, kiolvashatatlanul kicsi apróhirdetéseket felváltották a weben azonnal megjelenő, mindig olvasható, fényképes…..
AUTÓSKÁRTYA A verseny-V8 2009.01.15 12:49:00
Egy versenyautó fő jellemzői a viszonylag kis méret és a csekély tömeg. Persze vannak kivételek…Van úgy – és egyre inkább ez a helyzet –, hogy a marketing határozza meg a sportstratégiát. A nyolcvanas évek végén az Audinak kézenfekvő lett volna a gömbölyű…..
Laczos (törölt) 2009.01.15 22:38:44
@tanki567: Ha jól emlékszem a korai Autó-Motorokból, a csapat a 90°-os elékelésű főtengelyt 180°-osra cserélte, ezzel nagyobb fordulatszámot tudott elérni (a leírások szerint az autók hangján is hallani lehetett, hogy onnantól kezdve dörmögés helyett visítottak). Csak mivel az utcai autóban ezt nem használták, belekötött a két másik csapat.
Mióta ilyen szép, globális világban élünk, gyakran keverednek a nyelvek, főleg, mikor megyünk shoppingolni. Ez egy multinacionális vállalatnál (T***O) már csak természetes. Meg olyan is van, hogy egyetlen nyelvet használva sikerül baromságokat írni. Olyankor aztán vannak…..
A magyar közlekedési szubkultúra érdekes színfoltai a parkolóházak. A Magyar Közút Kht. által fenntartott közutak már nem sok meglepetést tudnak okozni az autósoknak, motorosoknak, gyalogosoknak; azok olyan egyformán hülyék. Ugyanazok a baromságok fordulnak elő. Na de a…..
Mindennapi hülyeségek Mockba 2009.01.13 16:55:00
Felvéve a Subba stílusát: Nem akarok én itt semmit sem túlmagyarázni. Nincs mit. Beszéljenek helyettem a képek.A vodka kötődik Oroszországhoz. Célszerű volt neki valami olyan nevet adni, ami kifejezi ezt. Ezért lett Moszkva a vodka neve, mert egy ilyen minőségi italt mégsem lehet…..
Mindennapi hülyeségek Szalai Éva 2009.01.12 14:32:15
 Jó, hogy vannak nekünk tehetséges együtteseink. Vannak a közismertek, akiknek a dalait hallgathatjuk a rádióból, ha akarjuk, ha nem. És vannak az úgynevezett alternatív együttesek, akik nem annyira ismertek, de ettől függetlenül tudnak jó zenét is játszani. Jómagam sokáig…..
AUTÓSKÁRTYA Lejövök róla 2008.12.22 10:51:00
Hammer vagyok, több mint húsz éve függő. De most lemondok egy szenvedélyemről.Még a nyolcvanas évek végén szoktam rá az autós újságokra. Azóta folyamatosan legalább kétfélét olvastam, de régebben, amikor egy-egy új indult, szinte mindet kipróbáltam, és volt amire évekre…..
Előrebocsátom: amatőr leszek abban a témában, amiről írok. Soha nem raboltam bankot, nem tudom, hogyan kell jól végrehajtani. De van egy olyan érzésem, hogy nem így.Elment, kirabolta, kész, túl van rajta, jöhet a kávé, a cigaretta. De utána miért megy vissza ugyanoda? Nem…..
Vigyázat, közhely következik: koliban lakni nagy élmény. Érdekes dolgokat láthat az ember és ez kollégiumtól független.Van viszont, amiben minden koli megegyezik: az alkohol központi szerepe. Nincs mit szépíteni a dolgon, a vidéki szakmunkásképzők lepukkant éjjeli melegedőitől a…..