Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világvándor

14 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő csodás vidéket elképesztő tájakat varázsolnak elénk, legyen szó hegységekről, vízesésekről vagy tengerpartokról. Fogadjátok sok szeretettel ezt a szemet gyönyörködtető összeállítást, melyet egy élmény volt megírni!   Hallstatt, Ausztria Ez a tündérmesébe illő parányi település…..
Ha már eljutottunk Skóciába, fillérekért előttünk hever a csodálatos felföld is. Leírhatatlan tájak, civilizáción túli hangulat, se térerő, se tömegközlekedés. Az Applecross-félsziget egy csoda, ha épp megmutatja magát a felhők között.   Az egész úgy kezdődött, hogy…..
Világvándor 2015.09.09 13:37:06
Csináltam is egy mozit róla

www.youtube.com/watch?v=kLcw1i3YrcU

Nem teljesen ott, ahol a posztolók jártak, de a Felföld ez is
Ilyen se volt még: egy ország munkásvédő szakszervezete addig csesztette a Ryanairt, hogy a légitársaság kénytelen volt megfutamodni, bezárta az országban levő bázisait. A dánok tökös akciójával a többi ottani légitársaság dolgozóin kívül igazából nem járt jól senki, de…..
A ferihegyi bádogsátorról sok rosszat el lehet mondani, mondtuk már mi is, de pár percet azért el lehet viselni benne. Egy kis odafigyeléssel megoldható lenne, hogy minimalizálják az utasok ott tartózkodását. Ezért igazi tahóság, amikor a késő gép ellenére nagyon hamar…..
200 négyzetméteres ingatlan, 4800 négyzetméteres telek, mindez 3,5 millióért – nehéz elhinni, de van ilyen Magyarországon. Az Otthontérkép kínálatában megkerestük az ország legalacsonyabb négyzetméteráron árult házait, mindegyik 100 négyzetméternél nagyobb és mindegyik…..
Ha szombat, akkor jöjjön egy újabb gasztronómiai kirándulás, méghozzá nem akárhová, hanem Ausztráliába, ahonnan Kati osztotta meg, hogy mi hiányzik neki, bónuszként kis történetekkel is fűszerezte a listát. A képek nem mindegyike kapcsolódik szorosan a poszthoz, de nagyon…..
Világvándor 2014.05.17 08:26:12
@adg [Au, Darwin]: szia. Más ügyben írok, Darwinnal kacérkodunk (látogatás) 2014 december. Fel szeretném venni veled a kapcsolatot, ha ott élsz, kérlek, dobj egy mailt a lantos.gabor@radio.hu email címre és visszaírok, (nem szállás kell :))))), szóval, várom a leveledet. Köszi szépen. Lg
Világvándor 2014.05.17 10:17:12
@DieNanny [SZ,CH]: nem egészen :)
A Buzzfeed hírportál utazái rovatának egyik szerzője, Lara Parker ajánlójának összefoglalója: 1. Türkizkék tenger A horvát tengerpart gyönyörű. A strandoktól a lélegzetük is eláll, a tenger vize pedig tiszta és türkizkék. Horvátországon ezernyi kisebb-nagyobb sziget…..
Kevesen tudják, hogy az imádott Hawaii-szigetekkel pontosan azonos szélességi körön fekszik Hainan-szigete, a trópusi Kína, amely 2006 előtt szinte teljesen ismeretlen volt a nemzetközi turizmus számára. Ebből adódóan 2006 előtt szinte fillérekért lehetett ott nyaralni. Ma már…..
A mínusz 5 fokos jégszobában illő minden ruhától hamar megszabadulni és meztelenül bebújni az állatszőrrel borított hálózsákba. A ruha azért felesleges, mert testünk hője hamar kicsapódik a zsákba, s ott az állatszőr a meleget felfogva küldi vissza ránk saját testünk 36…..
Elképzelni nem tudtam, kinek telefonált ez az úr a kínai Szocsu egyik újságosbódéjából. De komoly hívás lehetett, mert elég sokáig tartott. Talán éppen a jövő heti újságrendelést adta le? Nem tudom. De lehet, hogy csak azt jelentette, hogy a városban minden rendben van.…..
Amikor ismerőseim meglátták ezt a képet, rögtön azt mondták: ez Ázsia. Indonéziára tippeltek, egyesek Malajziára. Az északi tájakba szerelmesek Norvégiát említették, a remek halászkalyibákat valahol a Lofoten-szigetek környékén. Valamennyien tévedtek. A kép elkészítéséhez…..
Különleges helye ez az általam imádott Feröer-szigeteknek. Mykines nem csak a legkisebb, hanem a legnyugatibb területe a szigetcsoportnak. Egy piciny madárfarm az Atlanti-óceánban. A turisták hajóval közelíthetik meg, az igen gazdagok mehetnek helikopterrel is. Augusztus végén leáll…..
Világvándor 2013.12.05 12:43:36
@Tvoroyri: köszi, beleírtam, a nyári főszezonban vannak annyian :)
Nem sok olyan tengerpart van a világon, amelynek partját zöld homok borítja. 2005-ben jártam itt először, akkor a Nagy-szigeten (Big Island) élő barátom, Doxa javasolta, hogy keressem meg ezt az öblöt. "Az igazi Hawaii" nem más, mint a Nagy-sziget. A természet itt megmutatja erejét, a…..
Norvégia dél-nyugati részén fekszik Bergen, amelyet nyugodtan nevezhetünk az esernyők városának, hiszen az év 365 napjából több mint 200 napon biztosan esik az eső. A város gyönyörű, az Osloból idevezető vonat pedig káprázatos tájakon halad keresztül. A 7 órás vonatozás a…..
Egy januári reggel a svéd főváros főpályaudvarán. Az Oslóba tartó gyorsvonat indulásra kész, az utolsó pillanatban, még az ajtók záródása előtt bukkant fel a nap a távolban. Aztán az ajtók becsukódtak és elindultam a norvég főváros felé. ..
Svédországról elsőként a jóléti rendszer (és a magas adók) jutnak az ember eszébe, pedig van egy csomó praktikus dolog, amit nem árt tudni, mielőtt az ember úgy dönt, nekivág északnak. Most a svéd kormányzati oldal (érdemes megnézni, milyen designt dobtak össze...)…..
Brissago, Svájc, 2004.10.18.Amikor még azt gondoltuk: ebből világbajnoki cím is lehet. És Lékó Péter is ezt gondolta. Az utolsó játszmához készülődött Vlagyimir Kramnyik ellen. Aztán iszonyatosan megfeszített küzdelem után végül nem sikerült. Pedig a kezében volt a győzelem.…..
A svédországi Jokkmokkban minden év februárjának első csütörtökén kezdődik a több mint 400 éves jokkmokki lapp kézműves fesztivál, amelynek a legnagyobb látványossága a minden délben esedékes lapp rénszarvasfelvonulás. 3 napon át (a fesztivál szombatig tart) 12 órakor a…..
Nem sok útikönyvben van benne. Talán azért, mert a helyiek nem akarják, hogy a nép elárassza a piciny falut. Ha azonban már eljutottunk ide, érdemes pár órát eltölteni a portugáliai Monsantóban, amely nem más, mint egy gránitsziklára és abba beleépített falu. A hatalmas…..
A Franciaországhoz tartozó Tahiti fővárosában, Papeete-ben található ez a remek piac, ahol helyi népviseletbe öltözött nő árulja portékáit. Tahiti, eredeti nevén Otaheite, Francia Polinézia legnagyobb szigete a Csendes-óceánban.Tahiti nagyjából nyolcszög alakú, két kör…..
A nap már lement, a hold pedig felkelt Észak-Finnországban a Rúska, vagyis az ősz idején. A Muonio mellett fekvő tó felett rózsaszínbe öltözött az éjszakai égitest és hamarosan megkezdi útját az égen. ..
Világvándor A puszani halpiac 2013.11.24 08:56:07
A puszani halpiac Dél-Koreában. Puszan a Koreai Köztársaság második legnagyobb városa, az ország délkeleti  részén, egyben Dél-Korea legfontosabb kikötője és a világ 5. legforgalmasabb árukikötője is. A kétes tisztaságú óriás halpiac az egyik legnagyobb…..