Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borbalta

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csopakon és Balatonfüreden hétvégéztünk, a Jásdi Pincét és gazdáit látogattuk meg barátilag-alaposan. Voltunk közben több vendéglátó-ipari egységben is – a Kredenc borbisztróban, az Eszencia étteremben és a Karolina cukrászdában –, amelyekben fontos pozitív…..
Hogy majdnem elfelejtettük megkérdezni a kedves olvasót, mit bontanak Karácsony estéken és mit fognak a napokban bontani? Esetleg milyen étel mellé? Miért? Kommenteljék be bátran! Én Szenteste egy 2009-es Federspiel Rieslinget bontottam a halászléhez Rudi Pichlertől, ez a rántott…..
Hiperben bort vásárolni jelent némi bizonytalanságot, járhatunk pórul, és érhet minket kellemes meglepetés is. A bizonytalansági faktort az elégtelen tárolás gyanúja táplálja, az ismert ökölszabály szerint viszont kevesebbet kockáz- tatunk, ha fiatalabb évjáratot…..
borbalta 2010.07.15 19:21:59
@európai: én a Tescóban láttam 999 Ft-ért,de az 2008-as !!Van bőr a pofájukon ennyit elkérni egy 2008-as borért,ráadásul a hascimkén annyi sincs feltüntetve,hogy milyen szőlőkből készült a bor.
Egyfelől az jutott eszembe, könnyen lehet, hogy a német rizlingeknek köszönhetően szerettem meg a német futballt is. Másfelől a csütörtöki borozás arra is jó volt, hogy elűzze a szerdai kudarcos elődöntő okozta bút és bánatot. Peter Klingler persze szomorúbb volt, mint…..
Ráspiról, azaz Horváth Józsefről, a magyar borászat angry young manjéről mindenkinek van egy jó vagy rossz szava, nekünk meg rengeteg, ezért most fölöslegesen nem ragozom. A szortiment legolcsóbb borának, a Kopárnak igazából nem is volna szabad léteznie. Először is az árban és…..
Rendesen be tud lilulni a gazdák feje, amikor az egykori borászati kutatói hálózat maradékáról esik szó egy-egy pincelátogatáson. Hogy hát közpénzből kutat, de amit kikutat, az nem nyilvános, az piaci termék, mint ahogy a bora is az, a saját tőkéjükből gazdálkodók konkurense.…..
Az időjárás talán megkönyörül a ma kezdődő Szekszárdi Szüreti Napokon, és ha a borok hűtése miatt nem is kell aggódni, tartós eső már nem lesz. A szekszárdi borászok gyakorlatilag teljes létszámmal képviseltetik magukat. Néhány név és bor találomra a kínálatból:…..
Lassan beköszönt az ősz, és jönnek vele a szokásos boros fesztiválok. Csak emlékeztetőül három közelgő fővárosközeli rendezvényre hívnám fel a figyelmet nehogy valaki puszta figyelmetlenségből lemaradjon. Ha a kedves olvasó tud valami egyéb szintén kihagyhatatlan kóstolási…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..