Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mentális kollektíva

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor több mint öt évvel ezelőtt Hakapeszi kolléga védelmébe vette Vitézy Dávidot, nem csak a kommentelők küldték el a vérbe, én se értettem a dolgot. Volt is egy szavazás a poszt végén, hogy Vitézy tényleg közlekedési szakember-e, vagy ócska fideszes mutyis karrierpolitikus. A többség az utóbbit…..
Mentális kollektíva 2020.05.03 22:23:54
@Válasszunk: Senki nem mutogatott a menetrendszerkesztőkre.
Ha az a feladatot kapták, hogy legyen szombati menetrend, sikítaniuk kellett volna, hogy az reggel kevés lesz. Ha nem sikítottak, alkalmatlanok.
Ha sikítottak, és a BKK-s főnökeik ezt nem vették figyelembe, akkor ők az alkalmatlanok.
Ha figyelembe vették, és szóltak a Fővárosnak, hogy ez nem jó ötlet, és a főváros nem vette figyelembe, akkor ők az alkalmatlanok.
Ha bárki, aki sikított, és nem vették figyelembe, bosszúból Vitézyékhez fordult, akkor nem szarkeverő.
A cikk arról szólt, hogy Vitézyék nyilván tudták, hogy kevés a szombati kapacitás, és nem szóltak előre, hanem megvárták a balhét, és ráugortak.
Az lehetséges még, hogy Vitézyék - nem nyilvánosan - próbáltak előre is szólni, de ez nem illik a stratégiájukba: ők szeretik az "ugye mi előre megmondtuk" játékot játszani. De ezt nem tudják akkor, ha nem nyilvánosan csinálják az előre szólást. És nem csinálták, eleve a műbalhét akarták.
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
Ha majd egyszer emlékezni akarunk arra, hogy milyen volt az Orbán-éra, elővesszük ezt a posztot, hogy elrettenjünk és véletlenül se szépüljön meg a múlt. Pedig csak leültünk és összeszedtük az év legtipikusabb kormányzati húzásait és néhol az érintettek ezekre adott…..
Mi kérünk elnézést, de borzasztó depisre sikeredtek idei évértékelőink. Mint minden év végén, most is azt játszottuk, hogy a blog két állandó szerzője egymástól függetlenül leírja gondolatait az adott évről, de rossz olvasni a másikét. Adja isten, hogy rosszul lássuk azt,…..
Nem volt könnyű, de összehoztunk tíz magyar figurát, akikre vitán felül büszkék lehetünk az idén. Nincs köztük politikus, mert egyrészt kizártuk. másrészt nem is találtunk volna normálisat. Nincs köztük cégvezér, cégtulaj sem, az idén itt nem dombortott senki akkorát. Ez…..
Döbbenet, hogy van akinek mindenről a zseniális Orbán-kormány jut az eszébe ugye? Már akkor is, ha filmet néz. Baszki, tényleg nem a mi hibánk, a fideszes kormányzás annyira egyértelmű alapelveken nyugszik, hogy szinte fáj. De így legalább a szokott fikák helyett maguk a filmcímek…..
A magyar az olyan fajta, hogy ezer éve (vagy a tök tudja, amióta eljöttünk Levédiából) ugyanazok az alapkérdések foglalkoztatják. Ezek egyike a négy deci ügye. Most épp a fogyasztóvédelmi hatóságot buzerálják, hogy nem átkúrás-e véletlenül a Heineken négy decis Soproni…..
Kábé két hete van még Vitézy Dávidnak, hogy letegye az asztalra a saját maga által készített koncepciót a közösségi közlekedés átalakításáról. Elvileg július 31-ig tart a féléves miniszteri biztosi megbízatása, így bizonyára gőzerővel dolgozik az anyagon, úgy, mint…..
Van az úgy, hogy a blog szerzőinek feje a másik eszmefuttatásának hallatán úgy rángatózik, mint műkutyáé a Zsiguli hátsó ablakában. De olyan is van, amikor baromira más jut az eszünkbe egy-egy ügyről és noha értjük, mit mond a másik, teljesen eltérő következtetésekre…..
Tavaly még mindenki az évek óta menetrendszerűen feltűnő blöffnek hitte, először Varga Miska is csak röhögött rajta, aztán holnap mégis csak bevezetik a vasárnapi zárva tartás nevezetű orbitális baromságot. Ahogy ettől a kormánytól megszokhattuk, folyamatos bénázások,…..
Erős hetünk volt, tobzódtak az igazi hülyék és bunkók a politikában és volt, akit végre megfojtott a hazugságspirál. Ellenzéki oldalról is repkedtek a baromságok, de ők nyugodtan beszélhetnek bármit, sose lesz következménye. A hatalom soraiban azonban simán találtunk öt olyan…..
Most, hogy Rogán Tónival az élen a pofátlan politikusok is belefolytak a brókerügybe és undormány baromságokat beszélnek, talán nem árt kicsit leakadni a sok hozzá nem értőről és a lényegre koncentrálni. Úgy tűnik kikerülhetetlen, hogy a vörösök és a narancsosok egymásra…..
Ne ragadjunk le az elmúlt hetek vérlázító húzásainál egyenként, Orbán Viktor működése egy jól kitalált és bevált formulát követ, a naponta kiderülő mocsokságok és a háttérben zajló folyamatok egy egészen visszataszító rendszerré állnak össze. Íme Viktor hét fő…..
Vannak pofátlanul hazug, de kellően gógyis politikusok, akikről azért tudható, hogy nagyokat röhögnek magukban azon, hogy sokan elhiszik a kamujukat. Ők a legveszélyesebbek, de kellenek melléjük a második vonalba igazi sötét hülyék, akiknek ugyan épeszű önálló gondolatuk nincs,…..
Nem vagyunk egy Time, de azért csak összehoztuk az év embereit mi is. Tízes listát akartunk, de rá kellett döbbennünk, hogy ennél sokkal több a roggyant agyú itthon s odaát egyaránt. És akkor a jó dolgokról még nem is írtunk. Szóval itt a húszas lista a valamiért legfontosabb…..
Az év örömteli eseménye, hogy mintha magára talált volna a független magyar sajtó, volt bőven oknyomozás, leleplezés. A firkászok egy része tette a dolgát, adatokat pereltek ki, utánamentek a hatalom mutyijainak, lopásainak, ahogy kell, kalapemelés előttük. Ezzel együtt viszont…..
Szent karácsony ünnepén mindenkit elkap az ihlet, szeretjük egymást gyerekek, még a fikamatyi poszterekből is előbukkan jobbik énjük. Mikor máskor összegezhetnénk az elmúlt év faszaságait? Mert bármennyi mocsokság is történt 2014-ben, mi is kerestük a jót és észre is vettük.…..
Évértékelésünk második részében a bukásokat kívántuk összegyűjteni, akárcsak tavaly. De rájöttünk, hogy túl sok olyan ügy volt, ami bukást kívánt volna, de a főszereplők simán megúszták a dolgot. Így aztán inkább a botrányokra koncentráltunk, hogy a legnagyobb…..
Nem semmi év volt 2014: amikor már épp azt hittük, hogy a rezsim megingathatatlan, a hatalmasok egymásnak estek és maguk indították el a Fideszt a bukáshoz vezető úton. Csak így tovább! Évértékelő sorozatunk első részében személyes impulzusok a blog szerzőitől, aztán jönnek…..
Rengeteg mindenért gyűlölhető a Fidesz, de úgy látszik, a magánnyugdíjpénztárak lemészárolásába minden elképzelhető mocskukat belesűrítették. Ha egy embernek lenne ennyi rossz tulajdonsága, környezete jó esetben ignorálná, de lehet, hogy likvidálná. Úgy tűnik viszont,…..
Megmondta a nép a tutit, a következő négy évre gátakkal nehezíti a hatalom ámokfutását. Aki nem a közvélemény-kutatókat sározta, hanem reálisan kalkulált, túlságosan nem eshetett pofára. A fő kérdés, a kétharmad néhány szavazaton múlik, de sok mindenben tisztábban…..
Végre eltelt ez a nyomasztó négy év, vesztettünk sok illúziót és csalódtunk nagyokat. A cikluszárás apropóján összegyűjtöttük azokat a figurákat, akiknek zsírosbödön körüli sündörgése kitűnően jellemzi a rezsim működését. Hihetetlen, hogy holnap az fog kiderülni:…..
Bullshit Miska már nyomja a vakert, mi meg még mindig 2013-on rugózunk? Igen, vannak még fontos történések, melyekre emlékeznünk kell sok év múltán is. A Tarlós-Vitézy cicaharc inkább nevetséges, Gyurcsány trollkodása bosszantó, a takarékok elegáns lenyúlása viszont…..
Attól még, hogy fos egy év volt 2013, történtek igazán fasza dolgok is körülöttünk, évértékelőnk harmadik részében ezekből is gyűjtöttünk tízet. Gratatula Szász Jánosnak és a GDP-bővítő időjárásnak, éljen a Quimby és a fényvillamos.    Gyed extra A gyed…..
Mentális Deficit Az év bukásai 2013.12.31 05:40:00
Három listánk lesz az idén - illetve annyit tököltünk, hogy átnyúlik majd jövőre. Szilveszterre itt vannak a legnagyobb bukások, illetve vesztesek, kár, hogy nem lehet rajtuk túl nagyokat röhögni. Próbáltunk meríteni mindenhonnan, de hát valahogy a legtöbb muníciót derék…..