Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tas Le

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
Tas Le 2015.05.22 18:31:38
@zahor103: mindenki afrikából származik - ez már köztudott.. Ős Éva meg Ős Ádám...
A kata előírt formagyakorlatok összessége, egy eszköz az edzéshez számos hagyományos japán harcművészetben. A kata bizonyított mozdulatok logikai mintája, ami a művészet tanulásának titkát hordozza. A kata gyakorlásán keresztül annak szakértőjévé válunk, és mikor…..
Tas Le 2014.12.05 21:01:03
Igen már látom - elnézést érte. Pesze van íránytmutatás, de úgy gondolom, hogy ez a tanítványok és követők érdeme elsősorban, mint sem az Osenseé... Érdekes elosvasni Yamada senseijel készült ínterjút (aikido.hu/interju-yamada-sensei-jel/) és megnézni, hallgani Szabó Balázs előadásait, a harcművészettel az aikidoval kapcsolatban a youtubon. Egy összehasonlítás kapunk arról, hogy a karatéval illetve judoval - ezek alapítóival - szemben Morihei milyen ember is volt. Nekik határozott elképzelésük volt a karatéval és a judoval kalpcsolatban (testedzés, sport), és egy jól átlátható rendszert hagytak ránk. Ami az aikido mögül nézetem szerint hiányzik. Ma kétségkívül több adat, infomáció (könyvek videok, net) van az aikidoról, mint egykor. A legtöbb karizmatikus tanítvány (uchideshi), megteremtette a maga rendszerét - ha úgytetszik stílusát - a maga tudásának, elképzeléseinek megfelelően. Olyanokra gondolok itt, mint Nishiora, Saitora vagy Tissier senseire, persze vannak még mások is, akik kidolgozták - a jól követhető - saját technikai bázisukat és annak oktatását... Nézetem szerint nem szerencsés - pontosabban nem mindenkinél az - követni a japán mintát, ami osenseire is jellemző volt, hogy mutatot valamit, azt te kövesd le, gyere rá az értelmére - fejtsd meg a titkot... Az európai-, amerikai emberekre egy racionálisabb gondolkodás jellemző, szeretik tudni, hogy mit miért csinálnak. És itt nagyon sok múlik az edzőn (az ő tudásán) és a tanítvány tudásán, ismeretein és elvárásain is természetes... Valakinek elég ha látja a dolgokat, valakinek meg megyaázni kell hozzá. És ezért nehéz az aikido tanulása és tanítása, már a többi harcművészthez viszonyítva...