Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kombu

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kőkemény, és végre részletekbe menő előzetes érkezett a True Detective harmadik, január 13-án érkező új évadához. A főszereplő a Holdfényért Oscar-díjas Mahershala Ali, a sztori pedig a beharangozó szerint az lesz, hogy ő nyomozott egy nyolcvanas évekbeli ügyben (gyerekek tűntek el), de ez volt…..
Mi történt My Laiban? 1968. március 16-ának reggelén történt. A dél-vietnami Quang Ngai tartománybéli Son My falucsoporthoz tartozó My Lai kunyhóiban a parasztok többsége reggelijét készítette, amikor tüzérségi tűz csapott le a település szélén, majd amerikai helikopterek értek földet a…..
Nem egyszerű jó bandanevet találni, ami hangzatos is, könnyen megjegyezhető és eredeti. Miről kapta a nevét a Duran Duran vagy a Depeche Mode, és vajon mit jelent a Nickelback? Utánajártunk mi ihlette a rocksztárokat a névválasztáskor...
Szicíliára lassan ki lehet tenni a „megtelt” táblát, amint arról az Index is részletesen beszámolt a minap. Január óta több mint százezer bevándorló érkezett meg Olaszországba, a nyolcvanas évektől kezdve pedig fokozatosan beszivárogtak az afrikai bűnszervezetek is. Mint mondjuk a Vikingek, vagy a…..
kombu 2017.11.29 11:36:41
Hogyan működik a hatalom? Erre a kérdésre keresték a választ Michel Foucault kutatásai az 1970-es években, amikor a francia  filozófus elemezte azokat a technikákat, amelyekkel a hatalom osztályozza az embereket aszerint, hogy rendesek vagy deviánsok, bűnözők-e vagy az erényesek. Ma az egyén,…..
Az orvosok tanácstalanok, az érsebész a neurológushoz küld, az vissza az érsebészhez, vagy az ortopédiára, az ortopédus a reumatológiára, és így tovább. Tisztelt Praxis!   Talán tud valaki segíteni abban, hová, kihez fordulhatnék, hogy maradék járóképességemet megőrizhessem, ne adj isten,…..
kombu 2017.06.14 00:01:08
@szanaImas: Ön nem látja a fától az erdőt.
kombu 2017.06.13 21:44:18
@kombu: nem győzöm hangsulyozni, a lenyeg hogy idegsebeszhez menjen mert mas szemmel nézi a kepalkotot. A borreliat csak ki kell zárni és lehet tovább lépni, nem azon van a hangsúly.
kombu 2017.06.13 21:46:33
@kombu:
Sok szerencsét és nem feladni, addig kell menni amig nincs megoldas (az ilyen internetes helyeket meg nagy ívben kerülje!). Maradok tisztelettel!
Úgy tartják, ami Amerikának Vietnam, az a szovjeteknek Afganisztán volt. Háború idegen földön, sok milliárd rubel az államkasszából, nem kevés emberélet és végül egy csúfos vereség – valóban közel egy kaliber a kettő, csak amíg az amcsiknak ott van Hollywood, hogy ezt…..
kombu 2014.03.22 23:08:22
@Kiflitzsömlével: a mákból ópiátok az ópium, morfin, heroin, kodein stb alapanyaga nyerhető.
Kokain a kokacserjéből nyerhető, ami közép-dél-amerikai cserje.
A crack valóban kokain származék.
Afganisztánban valóban hatalmas mákültetvények vannak, kokacserjék nincsenek.
A vitába beszállva, szerintem (én sem értek ehhez, csak gondolom)Afganisztán egy háborús játszótér, ami felszippantja a világ fegyverkészleteit, hiszen ha nincs kereslet (=háború)akkor pang a kínálat (=fegyvergyártás). Az USA gazdasági motorját a fegyvergyártás adja, létszükségletük a háború, meg is lehet nézni, hogy szabályos időközökben szállítják a fegyveriparnak a háborúkat, és szálíltani is fogják a jövőben. A Bőrnyakúak c. film is vhol ezt próbálja suggalni: "kint vagyunk a sivatagban ellenséget nem látunk, és durrogtatunk a homokba". az a poén, hogy a lőszereknek szavatossági idejük van!! Ha lejár, akkor kötelesek ellőni egy homokbuckába. Az más kérdés, hogy a heti szinten kikapart, gyakran továbbra is életveszélyes v
2. vh-s lőszerek jelzik, hogy valójában mennyire tud ezeknek lejárni a "szavatossága".
kombu 2014.03.22 23:24:59
@patkányarcúáginéni: ez netto tévedés.
Nick Brand kísérteties fotói Afrika egy különös vidékére kalauzolnak minket. Az Észak-Tanzániában fekvő Nátron-tó egy halálos csapda a madarak és denevérek számára, a  tó visszatükröződő felülete odavonzza az állatokat, melyek belecsapódnak a vízbe, és innen nincs…..
kombu 2013.11.27 06:35:59
@Gyurma73: bőrgyógyászatban gombavizsgálat céljából a bőr és/vagy köröm kaparékot 20%-os KOH-dal lassan főzik mert az feloldja a szarut, a gomba visszamarad és megfigyelhető.
Itt az állatok csak gyanútlanul leszállnak "gondolván" hogy egy sima tó. A tömény lúg pedig azonnal oldja a szaruból álló tollakat. Az evező tollak enyhe sérülése már röpképtelenséget okoz, ezt használják ki pl. az állatparkokban, ahol ollóval egyszerűen visszavágják z evező tollakat, a madár pedig nem tud kirepülni. A tollra ugyanolyan érzéketlenek mint mi a körömvágásra. Amire fájdalmat érez, mert már a lábát is marja, a tollai rég használhatatlanok, és bentragad. Az hülyeség hogy maguktól becsapódnak, egyszerűen megtéveszti őket a kép.