Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drabost

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén megérkezett a várva várt űr fantasy folytatása, melynek címe Az ébredő Erő. Nem részletezem, hogy hány rekordot döntött meg eddig és még valószínű mennyit fog a film, de vélhetőleg ebben az évezredben a legnagyobb érdeklődés övezte filmről beszélhetünk. Látva a…..
Miről is fog szólni ez a cikksorozat?   Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, hogy a régi idők nagy kasszasikerei, zseniális alkotásai sokunkban szép emlékként tárolódtak el. Ezek olyan kedves emlékek, amelyeket életünk egy-egy korábbi szakaszához tudunk fűzni. Mindenkinek…..
  Sok kritika érte már a Peter Jackson által rendezett legújabb trilógia első két részét, és idén decemberben megkaptuk a záró akkordként funkcionáló befejező filmet. Az elsődleges fő bűne a Hobbitnak az, hogy nem történik benne annyi releváns esemény, amennyi indokolná a…..
Az idei év legvártabb Sci-Fi filmjének ígéretével kecsegtetett a Csillagok között (Interstellar) című film. Az előzetesek nem voltak túl beszédesek, de engem valamiért mégis felcsigázott. Ismerjük korunk egyik legjobb filmrendezőjének munkásságát, így amikor meglátom egy…..
Drabost 2014.11.16 10:49:11
@G.reg:
Bár rendkívül szórakoztató, de azért az ilyen magán jellegű vitákat nem itt kellene lebonyolítani. Vegyétek fel egymással a kapcsolatot facebookon vagy emailben, és akkor ott mehet tovább az ismerkedés. Köszönöm!
Kik is azok a Tini ninják?   A héten került a hazai mozikba a Tini ninja teknőcök legújabb egész estét filmes változata. Én személy szerint a nyolcvanas években születtem, így nem meglepő, hogy a teknőcökön nőttem fel. Noha nem is vallom magam őrült rajongónak, azért a mai…..
2014. július 30., szerda 18–22 óráig Szeretne kicsit kiszakadni a hétköznapokból, meginni egy pohár bort, gyönyörködni a magyarországi festészet remekműveiben és élvezni a naplementét a Budavári Palota panorámateraszáról? Borszerda a Magyar Nemzeti…..
  Elmarad az év egyik legjobban várt hazai fesztiválja, olvashatjuk a Fun Fest hivatalos honlapján. Rengeteg jegyet vásároltak a rendezvényre, így akár harminckét millió Ft-tal is megléphetnek a szervezők, de vajon ennyinél meg is áll ennek a döntésnek a káros hatása? A…..
Játékok határok nélkül Manapság az egyik legjövedelmezőbb iparágnak nevezhetjük a szórakoztató ágazaton belül a számítógépes játékok gyártását. Eszméletlen mennyiségű bevételre tesznek szert a lemezek vagy játszhatósági licencek eladásából. A jó filmes bevételek…..
Így száll sírba a dicsőség... Régen az őskorban az emberek keveset tudtak a világról, mely körül vette őket. A rengeteg ismeretlen természeti jelenség még mind érthetetlen volt számukra és ezért kitalálták az Isteneket, akik számukra mindenhatók voltak, kik kényük, kedvük…..
Nos, mint tudjuk mozivászonra került a nagy Gyűrűk Ura trilógiának egy mellékszáláról szóló előzmény története. Ez szintén három részes eposznak indult és még csak kettő került vetítésre, de a sok kritika amit írtak erről, khm mit is mondjak, eléggé "érdekesre"…..
Drabost 2014.01.26 00:55:11
@CENZÚRÁZVAszorult Fémkarika:

Nem "fikázok" senkit. Tényeket közöltem és leírom neked is, csak szigorúan filmes szemszögből írtam. Ettől lehet neked ez a kedvenced, vagy kedvelheted, de rengeteg a hiba, amit ki kellett emelnem. Az meg, hogy a könyvet követi engem marhára hidegen hagy. Én ha filmet nézek magasról teszek rá, hogy hű az alapműjéhez vagy sem. Engem egy valami érdekel, elég izgalmas vagy elgondolkodtató legyen és látványos. Itt az izgalom jelen volt, de csak mértékkel, sok volt a sallang, főleg a bővítettben, el is gondolkodtatott néha, de sokszor csak tekertem volna legszívesebben, mert tényleg nem történt semmi.A látvány viszont maximálisan rendben van.

Ja és mentem volna én havat lapátolni, de mikor írtam még nem volt mit és a Nap meg a Neptunusz együttállása miatt, így született a bolygó kapitánya helyett ez a cikk.
Drabost 2014.01.26 00:49:41
@Flúgatlan:

Kedves kommentelő!

Én értem, hogy mit szeretne mondani a film, tele van zseniális ötlettel és mély mondanivalóval, DE!!! de sajnos rossz a tálalása az egésznek.
Azért kell hobbitnak vinni a gyűrűt, mert őt kevésbé rontja meg, nem hat rájuk annyira. Kérdés a következő, Gollummal mi történt akkor hm? Felvette és rögtön elborult az elméje, leölte a társát.

Másik dolog, hogy oké, ha el is fogadom, hogy nem hat rájuk annyira a gyűrű, akkor is miért ilyen személyiséget adtak Frodonak? Samu 100x alkalmasabb lett volna szerintem és nem tör ki a frász, ha meglátom.

Mondom még egyszer, én mindent értek, de ettől még filmalkotási szempontból készítettem az elemzést, ami nem jelenti azt, hogy nézhetetlen és rossz, hanem, filmszerkesztési szempontból rengeteg sebből vérzik. Ilyen a Star wars 1-2-3 is. Meglátszik rajta a munka hiánya, tele van CGI-al és sok blődség van benne, mégis imádom, de ha egyszer elemeznem kéne kapná az ívet rendesen.
THOOOOOOOOR Barátunk úgy becsapódott az ismeretlenből a hétköznapjainkba, mintha egy tornádó hozta volna villámok cikázása közepette... Szóval Thor a régi viking villámisten helyett a képregényes és immáron mozis szuperhős a soron következő. Kis hazánkban igen csak szűk…..