Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabi K.

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van úgy, hogy elmegy a hangunk...Általában nem túl messzire. Óvodásom a minap a nagynénjének szeretett volna énekelni egyet. Kicsit köszörülte a torkát, majd felpattant és elszaladt.     - Hozom a hangomat! - kiáltotta. De mire megtalálta, az éneklési kedve tűnt…..
a hegyezőn túl Esernyővers 2014.02.10 10:06:10
Egy esernyő, ami nem vízálló...mert szavakból szőtték....Nem képtelenség, hanem képvers!  E s i kIdőjárásnyiratőlem   apró   áttetszőcseppek … csepp … csepp…csepegnek – fémes fátyol borulta tájra    – ha minden csepp  fájnasírva  …..
Gabi K. 2014.02.10 13:43:57
Van egy pénztárcája...Igen, egy négyéves életében is elérkezik az a pont, amikor rájön, hogy pénz sok mindenre jó. Egyik nap lelkesen sorolta, mi mindent fog majd venni a sok pénzéből. -Mennyi pénzed van már? -kérdeztem. -Nagyon sok! Mint egy ház, olyan nagyon sok! Házezer…..
Palacsintát sütöttünk. Óvodásom persze ott segített, ahol tudott, lisztezett, cukrozott, kavart. A bekavart tésztát félretettem pihentetni, ez viszont nem nagyon tetszett egy kis óvodás "mindent azonnal" habitusának. Belenézett a tálba, majd nagy örömmel újságolta: -Nézd, már…..
De hát miért nem eszik perecet? Óvodásom kérdezte ezt a minap, éppen egy állatokról szóló ismeretterjesztő kisfilmet néztünk, amikor is legnagyobb megrökönyödésére a krokodil bekapott egy halat...Miért ette meg a halat?-kérdezte a kicsi. -Azért, mert éhes. Neki is kell enni…..
Gabi K. 2014.01.08 10:41:24
Hogy pontosan mennyi is, nem tudjuk. Biztosan nem ötven. A szerelem mindenütt ott van. Akár egy kitaposott cipőben, akár egy kicsorbult pohárban, de még az ajtó nyikordulásában is. Elcsépelt téma? Talán igen. Ha belegondolok, hogy milyen régen írhatták az első szerelmes verset,…..
,,Édes gyerekeim, játsszatok szépen!" Olvastátok már Mosonyi Aliz Illemtan gyerekeknek című könyvét? Én is csak részleteket belőle, egy régi Nők Lapja Novella hasábjain. A komoly cím ellenére mulatságos, azonban mégis hasznos kis jelenetekkel teli iromány ez, ami egy régi,…..
Gabi K. 2013.11.22 17:25:27
A vers nem vész el, csak átalakul. Mondjuk slam lesz belőle. Egyre többet találkozom a slam poetry fogalmával, és egyre inkább érdekel. A költők /igen, élnek még költők, mondom ezt gyakran/ is tudják, hogy a világ fejlődik, magával sodorva mindent, a verseket is. És ez nem is…..