Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urbán Zsófia

29 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Baratok, ismerosok: Este az RTL Klubban es az utana levo Fokuszban lesz a Zsofirol egy osszefoglalo.  Vera & Csalad     ..
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
Négykézláb puccsitok a vizsgálóágyon.  A doktornő folyamatosan exkuzálja magát a megalázó pozíció miatt, de én inkább amiatt az 5cm hosszú tű miatt aggódom, amit a gátamon keresztül belém készülnek szúrni. Fáj, természetesen fáj, de az egész csak pár másodpercig…..
„Recidivára nagyfokban suspect 43x40x40mm átmérőjű terime” Nem tudom mire számítottam.  Azt éreztem, tudtam, hogy van ott valami, mégis meghasadt a föld alattam, amikor megláttam az eredményt, és zuhanni kezdtem.  Valaki adjon nekem valamit, amibe kapaszkodhatok!  Valaki mondjon…..
Urbán Zsófia 2014.05.31 10:00:14
@szm901: Ennek örülök! Ha legalább ennyit elértem ezzel a bloggal akkor már megérte :)
Már egészen úgy tűnt, hogy az élet megy tovább.  Jöttem, mentem, elfoglaltam magam.  Pilates-ra jártam, gyerek szobát dekoráltam.  Dr. U azt javasolta, hogy felejtsem el az egészet és menjek vissza dolgozni.  Erre készültem.  Kicsit kipofoztam az önéletrajzomat a Profession.hu-n…..
Urbán Zsófia 2014.04.11 15:11:30
@Rebelde: Igen, azt hiszem még nem vágyott senki ennyire egy jó kis tályogra mint én most!
Tegnap este éppen teát készítettem magamnak, amikor a tea filterek után nyúlva a kezembe került egy doboz Joshi Bharat által fémjelzett Lúgosító tea.  Ezt a betegségem alatt szinte végig ittam, mert valaki azt mondta, hogy a lúgos környezet kedvezőtlen a Ráknak.  Miért is ne,…..
Urbán Zsófia 2014.04.03 14:16:02
@remitenda: Szia Nóra! Nekem először csak egy sima méh eltávolításom volt sugárral kombinálva, aminek az lett az eredménye, hogy a daganat visszanőtt, ekkor már a hüvelyfalamon volt, amíg sugarazgattak és bíztattak hogy az majd visszahúzza szépen tovább nőtt a húgyhólyagomra és már nagyon nagyon közel volt a végbelemhez is. Szóval azért kelett a totál exenteráció, ha nekem is Wertheimet csináltak volna rögtön az elején akkor lehet hogy erre a nagyon durva műtétre már nem lett volna szükség. És tudnék rendesen pisilni és kakilni... Én szerintem csináltasd meg nyugodtan. A Rák nagyon agresszví valami, és minél többet vágnak ki belőle(d) annál biztosabb, hogy nem jön vissza, ráadásul dr.U tényleg nagyon érti a dolgát. A kommentelő aki nem vetette alá magát ennek a műtétnek szintén totál exenterációja lett volna, és szerintem azért döntött úgy, mert nálunk sokkal idősebb, a férjét már elveszítette és szerintem nem akart már ennyit kűszködni az életbenmaradásért. De Te akarjál! Nem olyan durva a Wertheim (sőt, ha már túl vagyunk rajta az exenteráció sem annyira vész) utánna lehet hogy ezzel azzal (pisi-kaki-szex) még problémád lesz egy darabig, de előbb utóbb vissza áll a rend. Inkább csinálják meg először rendesen, minthogy másodszorra is műteni kellje. Sok sikert a döntésedhez és gyógyulást!!
Urbán Zsófia 2014.04.03 14:19:13
@remitenda: Ja, és ha bármi más kérdésed van még, nyugodtan írjál: urban.zsofia12@gmail.com megpróbálok rá válaszolni. A stádium besorolásomat sajnos nemtudom, annyi papírt kaptam és oly keveset értettem abból ami rájuk volt írva.
Urbán Zsófia 2014.04.11 09:00:22
@OKleo: :D és mindenkinek :D Nóri, majd jelentkezz, ha túl vagy rajta!
Én úgy tudom, hogy a daganatos műtét és a kezelések utáni időben eleinte 3 havonta, majd félévente, később évente kell kontrollvizsgálatokra járni - vérvételre, MRI vagy CT felvételre - és csak az 5. év tünetmentesség után mondják azt, hogy a páciens meggyógyult.  A…..
Fázom.  Ülök a karosszékben, egy köntösbe és egy takaróba burkolózva, kezemben forró tea, de én fázom.  Ráz a hideg, ugyanakkor teljesen le vagyok izzadva.  Mindig ez van.  Hirtelen elönt a víz, aztán meg fázom.  Éjszaka is többször ébredek arra, hogy átázott paplanok…..
Urbán Zsófia 2014.02.21 09:05:02
@OKleo: Hmm... nekem dr. U az Ovestint írta fel, de csak akkor amikor elkezdtem a klimaxos tünetekre panaszkodni. Elolvastam a betegtájékoztatóját aztán az üzenetedet, és még nem mertem elkezdeni szedni. Lehet, hogy előbb megpróbálom Flavoladyt. Köszönöm a tanácsot!
Világ életemben fogyókúráztam.  Az a fajta nő akartam lenni, aki törékeny és légies, vékony lábakkal és diszkrét mellekkel.  Természetesen soha nem voltam ilyen.  Erős lábakat kaptam és telt kebleket, mindez mellé elfogultságot az édességgel szemben és hajlamot…..
Urbán Zsófia 2014.02.03 12:52:55
@OKleo: Hű-ha, fél év? Akkor vehetek ruhákat. Most még a régi ruháimban "harangozom" eddig nem mertem venni olyanokat amik jók mert abban reménykedtem, hogy pikk pakk belehízom a régiekbe. De akkor irány a pláza.
Nyolc hét telt el a műtét óta, és kezdem magam egészen tűrhetően érezni.  A fájdalom intenzitása lecsöndesedett.  Most már nem érzek minden egyes öltést friss tűszúrásként a testemben, inkább átment az egész egy fajta tompa zsibbadásba.  Ülni még mindig nem…..
Urbán Zsófia 2014.01.29 08:54:06
@Éva Gazdik: Hát igen, mondjuk az osztályon csak az érdekelt, hogy hazamehessek. Igazán akkor kezdtem kételkedni abban, hogy valaha jobban leszek amikor haza értem. De a kislányom óriási inspiráció nekem. Érte csinálom az egészet, nem is tudom mi lenne velem nélküle. Köszönöm a jó kívánságokat, és puszilok mindenkit az osztályon!
Urbán Zsófia 2014.01.31 06:57:05
@zsobatim: Olyan jó ezt hallani! Megnyugtató érzés, hogy más is túlélte, hogy igenis meg lehet csinálni akkor is ha a száraz statisztikák nem túl rózsásak.
Az elmúlt hét (hetek) olyan érzés volt, mintha a lelkem egy turmixgépben lenne.  Össze-vissza kavarognak az érzések.  Először volt egy pár nap, amikor kezdtem úgy érezni, hogy ha nem is látom még a fényt az alagút végén, legalább kezdem elhinni, hogy van alagút…..
Azért sírok, mert nincs jobb ötletem.  Tudom, hogy egyszer majd minden rendben lesz, és erre kell gondolni, de most úgy érzem, hogy semmi sincs rendben.  Egyáltalán nincs rendben.  Érzem, hogy szétszedtek belülről és máshogy varrtak vissza, és akármennyire hiszem, hogy…..
A mi családunkban két féle Szenteste szokott előfordulni; van a meghatódós, sírós Szenteste, és van a komolytalan, csipkelődős- viccelődős Szenteste.  Nem igazán lehet előre megállapítani, hogy melyik évben milyen lesz.  Én a magam részéről, idén a meghatódósra…..
Az igazságtalan dolog a gyógyulásban az, hogy az ember mindig csak azt veszi észre, ami még fáj, ami már nem fáj, az fel sem tűnik. Én például most nagyon szenvedek attól, ahogy a belső sebeim húzódnak, sajognak, fájnak.  Sehogy sem jó!  Se ülni, se állni, főleg nem…..
Bő két hét kórházban tartózkodás után eljött az a nap, amikor végre haza mehetek!  Olyan türelmetlen voltam már, hogy elsírtam magam, amikor megtudtam, hogy meg kell várnom az orvosomat, aki csak délután kettőre fog bejönni.  Valahogy aztán csak eljött a 2 óra, és nem…..
***Please see English translation on the bottom of this post*** Kezd elfogyni az energiám és a türelmem, pedig ha minden igaz a hét közepén hazamehetek, és az már csak néhány nap. Már csak ebből tudok erőt meríteni-de törékeny erőforrás ez! Folyton rettegek, hogy valami…..
*** English translation on bottom *** A sztómáimhoz való hozzáállásomat nagyon sokáig egy aktív nemtörődés jellemezte. Tudtam, hogy egy ilyen műtét ezzel jár, és azt is tudtam, hogy ez mit jelent, de nem volt se kérdés se szempont a sztóma amikor lehetőséget kaptam a műtétre.…..
**Translation on the bottom of this post**  Van egy kedvenc helyem a kórházban, az újszülött osztály folyosóján van egy ablak, ami a Haller utca felé néz, és ha kicsit nyújtom a nyakam látom a 24-es villamost, a zebrát ahol a játszótérről hazafelé át szoktunk kelni és…..
*English version on the bottom*  ÉS IGEN! Kerek 7 nap után végre elhagyhattam az intenzív osztályt! Biztosan lesznek még ilyen mérföldkövek, de most egy kicsit úgy érzem, hogy a nehezén-legalábbis az egyik nehezén már túl vagyok. Imádtam ott a nővéreket és hálás vagyok…..
*English version on bottom!* Elméletileg ma átengedtek volna az intenzívrol az osztályra. Akarom is, meg nem is. Nem akarom már a csöveket, az infúziókat, meg az éjszakai betegszállításokat. Azt hiszem egy néni itt múlt éjjel meghalt. Mindenesetre kaptam valami altatót, és úgy…..
***English translation now available on the bottom*** Hugom egy baratnoje az alabbi verset adta neki amikor bekerult a korhazba. Ezt tovabbadta nekem is, mert neki anno nagyon sok erot adott. Vaci Mihaly: És mi élünk! Élni, élni, élni, élni...-élni kell!Félni, sírni, könyörögni,…..
*English version on bottom!* Tegnap elkezdtem bakancs listát írni, aztán rájöttem, hogy szó sem lehet bakancs listáról, hiszen nem az életem vége közeledik. Valójában most kezdodik az életem igazán. Úgy tunik kapok még egy esélyt, és most máshogy (jól?) fogom csinálni. Szóval…..
*English version on bottom!* Nem tudom elképzelni, hogy 10 nap múlva hazaengednek. Egészen elképesztőnek tűnik mindaz, aminek addig történnie kell, be kell gyógyulnia, meg kell erősödnie. Először is, gyógyuljon be az a hatalmas vágás annyira a hasamon, hogy ne kelljen…..
*English version on bottom!* Vannak jó napok, es vannak rosszabbak. Ma például rosszabb nap van. Valahogy zavar minden. Unom magam, unom a gyógyszereket, es a vizsgálatokat, ha pedig valami jó történik (mondjuk látogatók jönnek vagy ihatok valamit) az annyira lefáraszt, hogy 15 perc…..
*English version on bottom!* Az a jó hír, hogy élek. A rossz hír pedig, hogy a bikini szezonnal örökre vége. (Két sztóma is van a hasamon) Viszont, soha nem kell majd sorban állnom a WC-nél a buliban, bár feszes toppokat sem nagyon fogok tudni hordani. Ugyanakkor, talán így 33…..