Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pállott csipával a pőrkűtt körül

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha az ember fia nyitott szemmel jár-kel, akkor mindig talál érdekes dolgokat. Adott, egy jó minőséget előállító, nem csak termelő részleggel, hanem elárusító térrel is megáldott csokoládégyár. Mindenki kedves, segítőkész. Reggeliztünk, kávéztunk, sok-sok csokoládét…..
E621... Nátrium-glutamát... C5H8NO4Na... Ízlelgeti az ember... Vagyis dehogy! Régóta azon a véleményen vagyok, hogy nem chef, nem szakács az, aki Maggi, Knorr, Vegeta és egyéb ízfokozó termékekkel főz, ezeknek ugyanis nincs helye a profik konyhájában. Akik ezeket használják,…..
A vasárnapi nap folyamán az alcsútdobozi arborétumot látogattuk meg, ami, mint mindig, most is gyönyörű volt. A hóvirágok erdeje, a csobogó kis patak, a csivitelő madarak mind-mind kiszakítottak minket a város mindennapos zajából, nyüzsgéséből. Hogy aztán egy pillanat alatt…..
Van az úgy, hogy az embernek semmi sem jön össze. Rossz napja van. Esernyő nélkül megy el otthonról és zuhog. A busz elmegy előtte, és bőrig ázik. Elfelejt asztalt foglalni. Vagy nem is akar. Mert neki nem kell. Mert előle nem megy el a busz, mert Ő nem jár azzal, és az eső sem…..
Sokat gondolkozik a "zember", hogy hol rontotta el. Ford Fairlane is morfondírozott rajta. Hogy miért nem lett a halászok detektívje... Milyen rázós ügyei lennének. Én speciel ott rontottam el, hogy nem lettem pilóta. A mai napig a repülés vonz igazán, bár közel negyven évesen…..
Kemény volt. Minden napja. Persze-persze, hallom már, mindenkinek a dörmögését, cincogását - a pénz miatt nem sajnállak... Nem is kell. :P Azt viszont ne feledje senki! Nem elsősorban a pénz volt a mozgatórugója amiért egy kényszerközösségbe zárva elviseltük…..
Értem én értem! Vagy mégsem? Mármint azt, hogy vannak elavult jogszabályok. Ott van például egy amerikai állam, ahol édesapák nem fenyegethetik fegyverrel a lányuk udvarlóját... Kár, pedig lehet, hogy több tiszteletet tanúsítanának az ifjú urak "szívük" (farkuk) választottja…..
Még nem említettem, de volt egy kis ladikozás az életemben. Kis bárka volt. :)) Anno, 1999-ben, amikor vízre raktak minket, elmondhattuk magunkról, hogy a világ legnagyobb óceánjáró luxushajójának személyzete vagyunk. Közel 4000 vendég, és ehhez 1300 fő személyzet. Na, itt…..
Eddigi karrierem során viszonylag kevés olyan szilveszterem volt, ami előtt, alatt, után ne dolgoztam volna. Így, immáron évek óta hagyomány, hogy kis családommal minden év január elsején vagy másodikán elutazunk valahova szeretett országunkon belül 3-4 napra. Ez idén sem volt…..
Halló! Asztalt szeretnék foglalni! Amikor az ember felveszi a telefont, soha nem tudja kivel áll szemben. Hallgatsz. Mert a szeretett nagyszüleid megtanították, hogy "azt" arany. Néha csendben kuncogsz, vagy torzul az arcod. Az év különböző szakaszaiban mindenhol előfordul, hogy…..
Hogy a vendéglátásban / turisztikában / idegenforgalomban van-e karácsony? Persze, hogy van! A vendégnek! :)) Ford Fairlane is megmondta anno: "Mentem volna másnak..." Nem panaszkodni akarok, mert nincs miért! Szeretem azt amit csinálok, szinte a hobbimnak tekintem, így egy rossz…..
A mondás szerint az ember mindig jobbra számít. A vendéglátásban, turisztikában ez hatványozottan igaz. Minden nap arra gondolunk, hogy a tegnapinál, tegnap előttinél rosszabb nem lehet, annál hülyébb (vendég) nem jöhet már. Dehogynem... A "hülyékből túlkínálat van"…..
Középiskolás koromban az iskola elvárta, hogy mindenkinek legyen gyakorlati munkahelye, amit természetesen saját erőből kellett megteremteni. Mit volt mit tenni, szüleim érdeklődtek itt és ott, még a szőnyeg alá is benéztek ismerős után kutatva, hogy neveletlen gyermeküknek (15…..
Az első... Hosszú-hosszú éveken keresztül tartott míg eljutottam ide. Sok gondolat, viccesebb vagy éppen komolyabb történet kavarog a fejemben, amit szívesen osztok majd meg veletek. Reményeim szerint mind többetekkel. Nem vagyok egy "társaságközéppontja" ember, sőt, szeretek a…..