Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pali papa és a negyven rab ló

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetek Szövetsége („a” Népszövetség) az ENSZ elődje. A szövetséges hatalmak a párizsi békekonferencián 1919. január 25-én kezdeményezték a Népszövetség létrehozását. Létrehozását a párizsi békekonferencia írta elő, amelyben Woodról Wilson amerikai elnök javaslatára alkotta meg a Nemzetek…..
Pali papa és a negyven rab ló 2018.02.20 01:26:09
@Sir Bates dö Hól:
- - -
Csináljunk kedvet az olvasáshoz:

""Az USA szabadkereskedelmi és környezetvédelmi megállapodások sorát mondta fel. Nagy-Britannia talán már jövőre kilép az EU-ból. Oroszországban hoztak egy törvényt arról, hogy a strasbourgi emberjogi bíróság ítéleteit nem kell végrehajtani, ha az sértené az orosz kormány szuverenitását. A NATO két legnagyobb hadserege, a török és az amerikai, egymást fenyegetik Szíriában. Korábbi szövetségesek büntetővámokkal kellemetlenkednek. Európában a második világháború óta először fordult elő, hogy egy ország katonai erővel területet csatolt magához. ""
und so weiter...
Lázár János izgalmas játszmákba keveredik a választások előtt a Fideszen belül is. Egyelőre úgy néz ki, hogy vesztésre áll és vele vitethetik el az Elios-balhét - így akadályozva meg, hogy Orbán fejére nőjjön. ..
A kormány rezsicsökkentése egy büdös nagy hazugság. A magyar és az orosz állam közötti – tikolt tartalmú – szerződés értelmében ugyanis jóval többet fizetnek a magyar családok a gázért, mint azt a piaci ár diktálná. Mi ennek az oka? Az, hogy a magyar és az orosz politikai elit a fejünk felett és a…..
Pali papa és a negyven rab ló 2018.01.19 16:00:48
@The Ghost Wolf O1G:
2018. 01. 13. napi hír:
A jelenlegi energiabeszerzési árak lehetővé tennék a lakossági áram-, földgáz- és távhőárak mérséklését – írja szakértőkre hivatkozva szombati számában a Magyar Nemzet. 2013 végén a földgáz jegyzési ára az európai piacokon megawattóránként 26 euró volt, mostanra 19 euró körüli szintre állt be – mondta a lapnak .

www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/01/13/mersekelni-lehetne-a-lakossagi-energiaarakat/

.
Hosszú az árnyéka a Fidesz leghűbb szövetségesének, Botka Lászlónak. Nem elég, hogy 9 hosszú hónapon át blokkolta az ellenzéki tárgyalásokat, most megint fúrja a lehetséges megállapodást. Orbán elégedett lehet vele... Botka Lászlót nem érdekli, hogy miniszterelnök-jelölti ámokfutásával soha nem…..
Pali papa és a negyven rab ló 2017.11.24 08:46:48
@poliJoker:
Te nyertél ezzel a licittel.
Viheted mind az ötöt,
Botka bedobta a törülközőt - köszönjük neki. Amúgy sajnáljuk, de így volt helyes és korrekt.  Mi régóta egyetlen szemszögből figyeljük a politikát: az ország szempontjából kulcsfontosságú, hogy Orbánék ne folytathassák az agymosásos országrombolást 2018 után. Az MSZP-ről régóta azt gondoljuk, hogy…..
Minden eddiginél irritálóbb az a kupleráj, ami az úgynevezett orbánváltó oldalon kialakult. Előjön Botka egy újabb, a többiek számára minden eddiginél kedvezőbb ajánlattal, kap is a pofájába egy minden eddiginél erősebb szarvihart. A Gyurcsány-blogoktól megszoktuk, hogy fél éve csak Botkát ütik…..
Másfél éve még elnyomókkal együttműködő kollaboráns. Most már kivételes államférfiú. Hát döntse már el végre!..
Pali papa és a negyven rab ló 2017.06.22 12:00:03
@atomic power 1986DucaDuca:

Elég lett volna hivatkoznod a Wikipédiára.
hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s_meg%C3%ADt%C3%A9l%C3%A9se

Érdekes, hogy a lap utolsó módosítása: 2017. február 11., 00:04 perckor történt meg, és történetesen minden negatív történést mellőztek. Például a Horthy-kor legnagyobb korrupciós pere:
hvg.hu/itthon/201118_a_horthykor_legnagyobb_korrupcios_pere_kis_

.... és akkor a rokonok Móricz Zsigmondtól, és a dzsentrik mindenki mástól... Nem érdemes folytatni az antiszemita Ébredő Magyarok Egyesülete vagy a titkos, de nagy befolyású társaságként fungáló, fajvédő-irredenta Etelközi Szövetség ismertetésével és más érdekességgel, amelyek a rendszer alkotó elemei is voltak.
Pali papa és a negyven rab ló 2017.06.22 16:07:48
@atomic power 1986DucaDuca:

Sajnos igaz, a lap utolsó módosítása: 2017. február 11., 00:04 perckor történt meg.
Azért sajnos, mert erősíri azt a nézetet, amit amúgy mindenki tud: a hatalmon lévők írják a történelmet.
Egyébként Horthynak hatalmas elemző irodalma van - több szempontból indokoltan.
A világsajtó nem tudja hová tenni a civil szervezetekkel szembeni hadjáratot, illetve nagyon is.. Orbán megint a pávatáncot adta elő, hogy átnyomja a jogszabályt. Az EU-nak elege van abból, hogy a magyarok és a lengyelek bezsebelik a közösségi pénzeket, de adni már nemigen akaródzik érte...
Elsődleges energiatermelés - - millió tonna kőolaj-egyenértékben számolva. Érdekes orosz, KÍnai, USA adatok. Az EU-28 és az EU-19 (zóna) csökkenő, csakúgy, mint a többi. Azért ez már tendencia....Mit is adunk el? és hová? Namármostakkor mi legyen az atomenergiával? Ország    2000       2005    …..
Pali papa és a negyven rab ló 2017.05.31 13:59:39
ÁGAI ÁGNES: Öt bagatell
(az ötből most csak kettő)

Szülõi értekezlet

A tanítónõ év eleji eligazítást tart a szülõknek.
- Arra kérem a kedves szülõket, hogy minden gyerek hozzon magával széket, padot, sámlit vagy egyéb ülõalkalmatosságot, hogy kényelmesen le tudjon ülni az órán.
- Etetõszék is lehet?
- Lehet, persze, anyuka, csak fotel ne legyen, mert az nem fér be. És ha van otthon a kedves anyukának vagy apukának régi tankönyve, térképe, faliújsága, azt is küldje be, hogy ne kelljen újat venni vagy csinálni.
- Régi üzenõfüzetet, bizonyítványt is hozhatunk?
- Hát ha megegyeznek az osztályzatok, a bizonyítvány jól jön, a dátumot majd kijavítjuk. Elõre is köszönöm, és várjuk szeretettel a gyerekeket!

A fordulat napja

Paál Péter ébredés és tisztálkodás után kiment a konyhába, hogy megigya nagy ibrik reggeli kávéját. Közben bekapcsolta a rádiót, meghallgatta a híreket.
- Fõbb híreink elõször röviden - kezdte a bemondó. - Megalakult a Szittya-Sumér Baráti Társaság Tassffy Ond fõtáltos vezetésével. Tegnap a késõ esti órákban ismeretlen tettesek ellopták a Parlamentet; a rendõrség nagy erõkkel nyomoz. És merre zúgnak habjai Tiszának, Rábának? - tették fel a költõi kérdést a Méregzöldek. A nagy hõségben árnyékkormány alakult Felcsúton. A Lehetõ Legjobbik Párt is indul a 2010-es választáson. Mérgezett oxigént találtak a Kínából érkezett levegõben. Eladták az Operaházat. Kis átalakítással hétcsillagos szálloda épül belõle, a dalszínház átköltözik a Révay utcai Vidám Színpad helyére.
Paál Péter letette a kávéscsészét, bement a szobába, keresgélni kezdett, magához vette az útlevelét és leemelte a bõröndöket.
----
Tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy egy fideszes kiessen a pixisből. Az elmúlt pár napban Farkas Flórián tündöklése és bukásának elmaradása borzolta leginkább a kedélyeket. Hiába a nyomozás ellene minden szinten a vezetése alatt eltűnt milliárdok miatt, a FIDESZ újfent a az általa vezetett…..
Pali papa és a negyven rab ló 2017.05.31 13:47:35
JogÁsz „Mi így szeretjük” 2017.05.14 18:20:50
Mármint Bayer Zsoltot. Ezt Halász János, a Fidesz frakció szóvivője mondta, aki egyúttal a Kulturális és a Hungarikum Bizottság tagja. Nehéz eldöntenem, hogy Bayert a kultúra, vagy a hungarikum szempontjából kell-e szeretnünk. Kép: StartHírek.hu Az ellenzék és a sajtó jóvoltából (én is…..
Kedves Népem, Drága Lakosság! Győztünk!!!! !!!!!! Legyőztük a vasárnapi zárva tartás kínját! Nehéz időszak volt ez az ország életében - kurva Gyurcsány - de végre túl vagyunk rajta mindannyian. Egy hét múlva, mikor megint a plázákban botorkáltok és a madaras teszkóban szédelegtek családostól, már…..
Pali papa és a negyven rab ló 2016.04.13 19:41:28
@Rodeo36: Most horgászni akarsz?
Pali papa és a negyven rab ló 2016.04.13 19:52:52
@Rodeo36: Kérdezheti a kínai, ha bemész az éttermébe: Szezámos csirke mézes mázzal ebédre vagy vacsorára?
Pali papa és a negyven rab ló 2016.04.13 20:20:11
@Rodeo36: Innen. Többnyire csak olvasok.
KLIKhammer ex-államtitkár nertárs zsebében kinyílott a bicska: tanárok 25 pontya? Faszom! Kockás ing és borosta? Az észnek meg kell állni! Hol van az a szmokingos bölcsesség, amivel ő nyalta a rendszer seggét Plágium Pál doktorija ügyében utolsóként? Hol az a méltóságteljes bukkake party a rektor…..
Pali papa és a negyven rab ló 2016.02.20 10:41:52
@Orica Középföldi: Pontosítsunk: Majd, ha 31 éves leszel, akkor térjünk vissza erre.
Vagy megjön neki, vagy sem.
(az esze)
Az oktatási tüntetés kockásinges kampánya, megtámogatva a nyilvánosságipartól (itt, meg itt), bizonyítja, hogy ez egy professzionális akció, professzionális médiatámogatással. Pukli István Bowie-es videója is a médiához értő készítők keze nyomát mutatja, jól aknázza ki a nemrég elhunyt zenész…..
Egyre élesebb a küzdelem az MSZP-n belül. A forgatókönyvet a Fidesz írja, és nem tudni, a szocialista párt túléli-e ezt a belső háborút. Hiller és Tóbiás ütközete immár nyílt csatává változott. Az ATV-ben nyilatkozott az MSZP korábbi és jelenlegi elnöke. Érdemes…..
Pali papa és a negyven rab ló 2015.11.10 16:41:38
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:

Te is - még mindig - liberális demokráciában élsz, még ha nem is tudsz róla.
És ez így is marad sokáig.
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
A magyar társadalom sosem élt a szabadság körülményei között. A kudarcunk és mai válságunk nem a szabadság kudarca, hanem azé a politikai-gazdasági osztályé, amelyik változó formában ugyan, de a társadalom alávetésében érdekelt. A baloldala a szabadsággal való…..
Pali papa és a negyven rab ló 2015.02.27 00:09:23
@HaFr:
Nemrég olvastam egy szösszenetet valamilyen tanulmányban. Ez a gondolat volt az alapja, most előkerestem neked.

""Búcsút kell mondanunk a monisztikus legitimitás-koncepcióknak, amelyek a legitimitást össztársadalmi konszenzushoz kötik, s ekként a legitimitás előfeltételeként valamely egységes világkép vagy ideológia szükségességét sugallják. A demokratikus legitimitást éppen a vélemények sokfélesége konstituálja.
A legitim módon együttlétező sokféleség legitimálja a politikai rendszert, amely viszont biztosítja e heterogenitás számára az igények és elvárások pluralitásának létjogosultságát.""