Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wave43

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, már nagyon hiányzott az életemből a legújabb, kihagyhatatlan Bayer-tabletta. A dolgok éppen jelenlegi állásáról.  A cáfolhatatlan, de mégis mindig tisztára mosni kívánt, megerősítést igénylő pártigazságról. A legfrissebb, még forró, meleg, csillogóan fényes…..
Gyakran felvetett kérdés, és Dawkins sok helyen, például az Isteni téveszmében is foglalkozik a kérdéssel, hogy  kell-e tisztelni a vallásokat. Leginkább egy ateista hívő vita kapcsán merült fel ez ismét. Kapcsolódik ez ahhoz a kérdéshez is, amelyet Dawkins belief in belief…..
Wave43 2013.11.28 20:18:20
@Barát Csaba:
Igen, sok dolgot nem tudunk mérni de lehet h nem is kell. A valószínűségszámítás nem biztos h jó mérce az életben, mert bár sokszor hasznos, de ugyanakkor az élet szépsége (és ertelme?) pont a kiszámíthatatlanság.
Wave43 2013.11.28 20:22:02
@Barát Csaba:
Angol kifejezés is van rá: Play it by heart :-))
Wave43 2013.11.28 20:45:02
@Barát Csaba: bár Intellektuálisan nagyon csípem a valószínűségszámítást, elmesélek egy sztorit. Közgáz elso vsz előadás, rettegett Hegedűs tanár úr: "most nézze meg mindenki a mellette ülőket, 3-jukból 1 bukni fog az elso félév végen." Nem lett igaza :-))
A rezsicsökkentés során nem lehet elmenni egy ilyen jelentős kiadás mellett. Az X-Faktor sugárzása alatt a kormány 10%-kal csökkenti az emelt díjas SMS árát, és ha tavasszal újabb tehetségkutató lesz, további 10%-os csökkentés várható. A kormány azzal indokolja…..
Wave43 2013.11.26 15:16:39
@ornagy50:
Ugye ugye hogy jár az a géniusz, aki falujában stadiont épít...
Németh Szilárd rezsitábornok egy csokornyi törvénymódosítást nyújtott be a rezsiháborúval kapcsolatban.1. Máris módosítanák a két hete (!) megszavazott rezsitörvényt:A szolgáltatóknak a számlákon a címzést nem Times New Roman betűtípussal kell kinyomtatni, hanem Arial…..
Wave43 2013.11.26 10:03:08
@Secnir:
Na az ilyen kekeckedő rendszeridegen elemekért jön majd a fekete autó. Nem ellene! Érte :-))
Wave43 2013.11.26 12:09:05
@Bambano:
Re: az élet minden területe
Tök jókat írtál :-) riszpekt (sajnos)
Dextert akarják a csehek, a szlovákok egy része elégedett, más csalódott Magyarországban. A Rezešová-ítélet visszhangja Szlovákiában.   A teljes beszámolót az indexen olvashatjátok. Bónusz videó a hajtás után! Korábbi Rezešovával foglalkozó posztjainkban…..
Ahogy a képen látható meghívó illusztrálja, nemrég egy nyilvános vita zajlott Szalai Miklós és Mezei Balázs között a Pázmányon, amelyen állítólag sok volt az érdeklődő. Én magam nem tudtam elmenni, az alábbiakban egy kommentelő beszámolóját olvashatjátok. A kommentelő…..
Wave43 2013.11.23 21:51:14
@pátyi:
Bingo!!
Nagyon jól megfogalmaztad, pont ezt akartam írni. Lestél? :-))
A tudomany nem egyéb mint egy adott időpontban meglévő (azert nem teljes, azaz hiányos, azaz a nem teljes igazságot lefedő ) ismeretek v hiedelmek azon halmaza, mely egy adott premisszából indul ki. A tudomány hitéhez képest az istenhit v valláshit sokkal állandóbb. Nem beszélve arról h még a fizika különböző ágai v tételei (kvantumfizika vs relativitas elmélet) egymással összeegyeztethetetlen állításokat fogalmaznak meg. Tényleg, a matematikából kívül nincs "tudomány".
Wave43 2013.11.23 22:15:10
@pátyi:
Arról nem beszélve, h a tudomany fetisizalva van, az nem tobb, mint a megismerés egy, azaz 1 útja, de semmi több, hiába nyomják egyes korlátolt elmék, hogy az kiemelt v felsőbbrendű e tekintetben Épp ezért ezek a korlátai is. Vallás vs tudomany viszonylatában lsd Gödel ontologiai istenérve
Olvasom, hogy zárolták több felsőoktatási intézmény pénzét Magyarországon. Két dologra tudok gondolni. Vagy azért, mert hasítunk. Vagy azért, mert vakítunk. Döntse el a Nyájas Olvasó, hogy ha az EMMI közigazgatási államtitkára szerint nem ciki egy májusi kormányhatározatra…..
Cigaretta-, alkohol-, kábítószer-fogyasztás és a szerencsejáték kategóriában Csehország rendszerint az élbolyban végez a Bloomberg minden évben közreadott éves jelentésében. Marihuána fogyasztásban a csehek egyértelműen világelsők, akárcsak az összesített listán. Éppúgy,…..
Wave43 2013.11.21 22:06:37
@Csehszlovák Kém:
Voltam párszor, hihetetlen jó emlékekkel. Maradjunk döntetlenben: a gandzsa ott csak a buli része, nem államvallás. Egy pár éve tartó felfutás, ami a stag partyk-kal le is fog futni, míg a rasztafárik évtizedek múltán is nyomni fogják. Cipész maradjon a kaptafánál, bakker:-)), a cseh igyon, magyar pipázzon és lökje az asszonyt a komondoron !!
Wave43 2013.11.21 22:07:07
@iramszarvas:
Nem csökkent , nőtt. A Nemzethy Dohányboltban eladott csökkent csak, tobb tízmilliárdos adókiesést okozva, közben a feketepiacon eladott mennyiség nőtt es összességében is nőtt. Az a sületlenség h a kevesebb dohányboltb kisebb fogyasztást hoz, nem jott be, nyilván nem is gondolta a Fidesz komolyan, csak kellett valami amit a birkák beszopnak. A szesztilalom idején is nőtt az alkoholfogyasztás - az emberi attitűd állandó. Miként a kormányzati hazugság kényszer - bocs, ez utóbbi is nőtt a Fidesz alatt, még akkor is, ha OV se éjjel, se nappal, se soha nem hazudik
Wave43 2013.11.22 17:31:42
@Etilcsoport:
Rendben, meggyőztetek :-)
Megrendülten és kétségbeesve olvasom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök naponta csupán csak és mindössze három-négy órát alszik. Soha nem gondoltam, hogy ez az információ föltétlenül rám is tartozhat esetleg, de miután Hoppál Péter szóvivő jóvoltából immár egy egész…..
Wave43 2013.11.21 21:02:59
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Alapvetően nem értek egyet a diagnózissal, Doktor úr. Ön az okot és az okozatot felcser-éli. A terápia szerintem a teljes megbánás és elkövetett bűnökkel való szembenézés lenne.
Wave43 2013.11.21 21:50:21
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igen, van ebben valami, nyilván emberfeletti munkabírású. De szerintem ami őt valójában hajtja az nem a küldetéstudat, hanem egy gyermekkori trauma, amit (ha hinni lehet Kende Péter könyvének) egy nagyon erős kezű apafigura okozott, ezen a sérelmen akar ugy felülkerekedni (túlkompenzálni) OV, hogy mindenkit le kell gyurnie, innen a " rend", de valójában ez egy tévhit, hogy ha nem ő az alfa hím, akkor megint megalázzák. De mint tudjuk mindent szörny-diktátornak hasonló (hamis) kuldetéstudata volt, azonban mindennapi tetteik sokkal kisstílübbek voltak, nagyjából egy beszamithatatlan köztörvényes bűnözőével hasonlatosak.
1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva. Izgalmas jelenségre figyeltem fel, magas állami tisztviselőktől kezdve, a magyar politikai jobboldal különböző…..
Wave43 2013.11.21 20:20:54
Népszabadság :
Orbán Viktor 'szótlanul szemléli a szlovákiai magyarok jogainak megnyirbálását'
2013. november 21.
Pozsonyi tudósítónktól
Robert Fico nem tartotta meg ígéreteit, a magyar kormány pedig feltűnően hallgat. A pozsonyi kormányfőhöz fűződő jó viszony ugyanis fontosabb, mint a szlovákiai magyarok sorsa - állapítja meg a pozsonyi Sme egyik publicistája.
"Papírpocsékolás lenne, ha azt kezdenénk bizonygatni, hogy Robert Fico semmit sem változott, épp olyan nacionalista, mint első kabinetje idején volt. Ez ugyanis nyilvánvaló. Sokasodnak azok a tények is, amelyek azt igazolják, hogy jelenlegi kormányfőként a szlovákiai magyar kisebbséggel szemben sem tartotta meg az általa megígért status quot, hiszen módszeresen faragja le szerzett jogaikat. Mindezeknél sokkal érdekesebb feltenni azt a kérdést, vajon Orbán Viktor és kormánya miért hallgat, Pozsony és Budapest miért szajkózza azt, hogy milyen kiválóak a két ország kapcsolatai, holott azért nem ilyen fényesek" - írja a pozsonyi Sme csütörtöki számában Peter Morvay.

A neves szlovák publicista a továbbiakban az olvasó elé tárja azt a szomorú listát, amellyel a szlovákiai magyarság kénytelen szembesülni. Ficóék megszüntették a kisebbségügyi kormányalelnöki posztot. A. Nagy László júniusban mondott le a kisebbségügyi kormánybiztosi tisztségről, mivel cenzúrázták a kisebbségiek jogállását elemző és bíráló dokumentumát, a parlament kormánypárti többsége pedig leszavazta a Híd javaslatát, amelyben a vasútállomásokon és megállókon kétnyelvű információs táblák elhelyezését indítványozták. Ideiglenes megbízottként pedig szlovák személyt ültettek a helyébe.

A kormány kisebbségügyi bizottságában az eddigi öt helyett csupán egyetlen szavazata lesz az itteni magyaroknak, ami azt jelenti, hogy a kisebbségi kultúrák támogatására szánt, amúgy is kevesebb költségvetési pénzt az ő hátrányukra osztják majd el. A csökkenő állami támogatás miatt számos magyar tannyelvű általános kisiskolát a megszűnés veszélyezteti, mert az önkormányzatoknak sincs elegendő pénze.

"Malina Hedviget tovább zaklatják. E héten pedig Nagyszombatban a szlovák szavazókat igyekezett mozgósítani (R. Fico), nehogy már magyar legyen a megyei önkormányzat elnöke. Még folytathatnánk a felsorolást" - állapítja meg a szerző, majd így folytatja: "A jelenlegi magyar kormány feltűnően hallgat, holott ha ellenzékben lennének, akkor más budapesti kabinetet már nyilván hazaárulással vádolnának hasonló magatartás miatt. Az helyénvaló, hogy nem rikoltozunk át egymásnak a Dunán, de ebben a csendben csupán annyi történt, hogy mindkét fél a szőnyeg alá söpörte az államközi kapcsolatainkat beárnyékoló gondokat. Orbán Viktor pedig szótlanul szemléli a szlovákiai magyarok jogainak megnyirbálását. Mintha csak igazat adna Robert Ficónak, aki szerint a szlovákiai belpolitikai légkört csupán néhány politikus mérgezi. Valójában azonban tudatosan és szívósan pozsonyi kollégája munkálkodik mindazoknak a vívmányoknak az eltörlésében, amelyek Iveta Radicová kabinetjének regnálása idején értek el az itteni magyarok" - fejtegeti Peter Morvay. Hozzátette: "Mindezek ismeretében önként adódik a válasz az írás elején feltett kérdésre: Orbán Viktor azért hallgat, mert számára az ugyancsak populista, számos vonatkozásban hasonló gazdaságpolitikát érvényesítő pozsonyi kormányfőhöz fűződő jó viszony európai szempontból jelenleg sokkal fontosabb, mint a szlovákiai magyarok sorsa".
Nagy baj van, emberek. Olvasom, hogy a 2010 és 2013 között végrehajtott szja-reform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette a magyar állam bevételeit, az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó…..
Még 2008-ban írtam egy életrajzot ezzel a címmel. 5 éve volt. Azóta sok víz folyt le a Dunán, Szajnán és a Rajnán. Ennyi idő alatt sokszor változik a nézetem bizonyos dolgokról. Ennek az életrajznak viszont gyakorlatilag minden szavával egyetértek. Sőt, a megfogalmazások…..
Elhoztunk egy pontot Portugáliából, a szlovák válogatott edzője gatyába rázta a szemtelenkedő újságírókat: aki most kérdezni mer, az nem szlovák! Izgalmas napokon van túl a szlovák felnőtt válogatott is. • Szlovákia válogatottja nem a megszokott összeállításban…..
Wave43 2013.11.21 01:55:37