Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leteszem

335 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát itt a vége. A füstleves blog nem frissül többet. Igaz, az utóbbi időben is már csak ritkán frissült, de most aztán már ritkán sem fog. Mondhatjuk úgy is: kezdetét veszi a nemfrissülés. Jó volt itt. Mi szerettük nagyon. Utánanéztünk ennek-annak. Tanultunk ezt, meg azt.…..
Füstleves Te meddig akarsz élni? 2015.10.23 07:42:11
A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja három kisfilmet készített. A filmek egy-egy embert mutatnak be, akik dohányoztak. Aztán leszoktak, de már túl későn. Nézzétek meg a filmeket, de tényleg.   Balázs..
Füstleves Tanács 2015.10.03 10:18:28
Ha azt olvasod, vagy hallod, hogy a nikotin elhanyagolható egészségügyi kockázatot jelent, igazából nem is olyan veszélyes, lehet használni bátan, meg hasonló szövegeket, szóval akkor kérdezd meg magadtól: lehet, hogy valamilyen nikotintartalmú terméket akarnak eladni…..
  Aki hallott már valaha a dohányzásról (és ki nem?), annak valószínűleg elég hamar be fog ugrani a nikotin szó. Ez azért van, mert mindenki jól tudja, hogy a cigaretta egyik fő alkotóeleme a nikotin. Tulajdonképpen az emberek zöme ezt tartja „mumusnak”, mert a nikotin az, ami…..
Egy pszichológiai füzetben találtam ezt, beidézem nektek, mert szerintem hasznos. Cseréld fel a kellene-t (külső kényszer) a tehetnék-re (belső késztetés):  Egy nőnek sürgősen válaszolnia kell egy levélre, de nincs olyan hangulatban. Egyszerűen nem tudja rávenni magát, hogy…..
Füstleves 81755118778 2015.10.01 22:10:33
Ezektől a számokról le kell, hogy szokj. Ezek ugyanis a Gregory Grabovoi féle dohányzásról való leszokás gyógyító számai. Gregory Grabovoi kb. ezer számsort írt le, és ezeket hozzárendelte különböző betegségekhez. Ezt azért csinálta, mert szerinte a számsorok mögött…..
Az IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) által vezetett és a Lancet című folyóiratban megjelent tanulmány szerzői összeállítottak egy lista a korai halálozás 10 legfőbb okáról. 79 rizikófaktort és 108 országot vontak be kutatásukba, hogy megfigyeljék az 1990 és…..
Leteszem én a cigit! Harmadik nap! 2015.09.12 13:07:00
Tegnapi napom, elég lassan telt, de este egy kis uszoda és barátokkal való találkozás felgyorsította az időt. Most így a harmadi napon, egyre rosszabbnak érzem a dolgokat. Nagyon de  nagyon elszívnék egy cigit. Nem tudom, hogy kapcsolódik-e a dolog, de elkezdtem köhögni. Eddig…..
Füstleves A cigizőgép 2015.09.25 06:40:00
Tudom ám én, hogy azon aggódtok, ki fog dohányozni helyettetek, ha ti leszoktok. De nem kell aggódni, itt a cigizőgép.   Balázs..
Arról például, hogy hogyan lehet egy ügyes ki szerkezettel két szál cigit szívni egyszerre, vagy hogy hogyan lehet a cigire felszerelni egy mobil hamutartót, és még olyan kép is lesz, ahol a szerelmesek szívnak közösen egy cigarettát.  Így lehet két cigit egyszerre…..
Elmondom, hogyan csinálom. Először is adsz nekem százezer forintot. Aztán mélyen a szemedbe nézek, és azt mondom: mostantól kezdve nem dohányzol. Aztán csettintek az ujjammal. És kész, többet nem fogsz dohányozni. A kezelés után hazamész, és nem fogod kívánni a cigarettát.…..
Füstleves A tömeggyilkos 2015.09.08 19:37:49
Ezek a plakátok a francia dohányzásellenes szervezet megbízásából készültek, és arról szólnak, hogy a dohányzás halálosabb veszedelem az emberiségre, mint a tömeggyilkosok és diktátorok. Ők csak gyenge kezdők a népirtásban a dohányzáshoz képest.  A plakátok…..
Egy sminkes megmutatja.     (Forrás: buzzfeed.com)    Balázs..
Egy német tanulmány szerint a dohányzó ember kevesebbe kerül a társadalombiztosításnak és az adófizetőknek, mint egy nemdohányzó, mert aki dohányzik, hamarabb meghal, így kevesebb ideig kell nyugdíjat fizetni neki.  Persze az egészségügyi rendszer sokat költ a dohányzó…..
Füstleves Amerika leszokik 2015.09.05 06:20:22
Amerikában évről-évre kevesebben dohányoznak.  1965-ben még a lakosság 42 százaléka dohányzott rendszeresen.1997-ben 24.7 százaléka.2014-ben 16,8 százaléka.2015-ben 15,2 százaléka. Ha ez így megy tovább, 2025-re az USA lakosságának alig 13 százaléka fog csak…..
Füstleves Mennyi a 95? 2015.09.04 19:52:13
Éppen hogy csak megjelent a HVG-n a 95%-kal jobban jár, ha e-cigarettát szív, mintha hagyományosan cigizne című cikke, rögtön meg is jött a cáfolat.  A HVG írása az Egyesült Királyság közegészségügyi szervezetének megállapítását közli, mely szerint az e-cigit…..
Füstleves Milyen jó 2015.09.03 18:05:09
Nem mintha nem szeretett volna dohányozni. Nagyon is szeretett. Csak az a szag, ami a kezén volt, és amit, valahányszor az arcához ért, mindig érzett. Csak az a keserű íz, ami a szájában volt, és ott is maradt, egy idő után savanykássá áporodva. Mintha egy füstgömbben élné az…..
Füstleves A gégerákos trafikos 2015.09.01 20:11:04
Ez a brazil reklám nagyon erősre sikerült. A reklám elején egy férfit látunk, aki elmondja, hogy van három gyereke, egy unokája, pszichológus feleségével boldog házasságban él, és a helyi Rotary Club elnöke. És gégerákos. Tizenöt évvel azután lett beteg. hogy abbahagyta a…..
Füstleves Dohányzó csimpánz 2015.08.29 08:14:02
Azt tudtam, hogy az állatok sok hülyeséget el tudnak tanulni tőlünk, de ezen a profin dohányzó csimpánzon azért meglepődtem.   Balázs..
A videón  Dr. Fekete Ferenc beszél:   Balázs    ..
Füstleves Hajdu Steve letette 2015.08.24 06:03:00
Hajdu Steve letette a cigarettát huszonhat év után. Aztán van az arcát nem vállaló dohányos, aki több, mint húsz éve cigarettázik, van a néni, aki ötven év után leszokott, és a műsorvezető-írónő, aki soha nem is dohányzott. Itt az RTL Klub riportja: ..
Annyi szépet lehet olvasni róla, hogy alig tudom elhinni: csökkenti a magas vérnyomást, kúrálja a torokgyulladást, serkenti az emésztést, jó a krónikus fáradtság ellen...És csökkenti a nikotinéhséget. A Steviáról van szó. Teljes neve: Stevia rebaudiana Bertoni. Vagy…..
Füstleves Dobd ki a szörnyed! 2015.08.22 06:05:00
Nekem nagyon tetszik ez a videó. Pedig semmi újdonság nincs benne: a dohányzás rákot okoz, agyérbetegséget okoz, impotenciát okoz, stb. De ezt az egészet annyira kedvesen, szerethetően közvetíti, hogy többször meg kellett néznem. És túllép a betegségekkel való ijesztgetésen,…..
Füstleves A nikotinevő 2015.08.21 06:48:00
Róla van szó: Úgy hívják: Pseudomonas putida.  Ez a baktérium a dohányültetvények földjében él és nikotint eszik. A nikotint a NicA2 enzim segítségével bontja le. A kutatók azt vizsgálják, hogy ez az enzim alkalmas-e arra, hogy leszokást segítő gyógyszert…..
Miért vannak hamutálak a repülőgépek mosdójában, ha nem lehet dohányozni? Azért, mert hátha valaki nem bírja ki nikotin nélkül, és rágyújt a mosdóban. És ha már rágyújtott, ne a kukába dobja a csikket, mert abból baj lehet, például kigyulladhat a gép. Ahogy 1973-ban…..