Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karlócai Regina

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtál ma már verset? Lehet, hogy fogsz. Ez volt a mottója néhány évvel ezelőtt a Pázmány egyetem Lackfi János nevével (is) fémjelzett kreatív írás programjának. Ez a mottó jutott eszembe, amikor kézbe vettem Szabó T. Anna és Lackfi János kötetét és általa részese lehettem egy spontán kortárs…..
Milyen jó végre újra színházba járni! Pereg már az őszi eső, hidegednek, hosszabbodnak az esték, üdítő ilyenkor beülni egy jó kis közösségi élményre valamelyik fényes nézőtérre, mindent feledni és csak kikapcsolódni… Vagy nem egészen. Október 9-én bemutatót tartott…..
Az új tanév kezdetével többnyire azok is valamilyen új lendületet keresnek, akik már kinőttek az iskolából, gyermekeik pedig még nem nőttek bele. Valamiért így működünk. Elmúlik a nyár, s az ősz beálltával mintha egy sajátos január elseje jönne el, átalakítunk,…..
Közel áll hozzám Szabó T. Anna költészete, ez a pátoszmentes, ám érzékeny, figyelmes és nagyon női líra, ezért izgalommal és kíváncsisággal vettem kézbe legújabb kötetét, a Senki madarát. Bár prózáról van szó, nem csalódtam. A költőnő nem bújt ki a bőréből, a mű,…..
Ascher Tamás, Mácsai Pál, Für Anikó, Gálffi László. Hívónevek, melyek nyomán pozitív előítéletekkel ülünk be egy előadásra. A Bernhardi-ügy,melynek premierje épp a színház világnapjára esett, mégsem olyan egyenletesen magas színvonalú, mint várnánk - ha csalódást nem…..
Akinek létszükséglet a versolvasás, az könnyen megérti, miért nehéz egy jó verseskötetről írni. A jó vers (akár a jó regény, film…) személyes, hatása nehezen osztható meg, hiszen felkavaró, intim, mély. Ilyen élmény volt számomra Scherter Judit legújabb kötete. Utazás…..
Képzeld el, hogy egy üvegdobozban ülsz.  Mindent látsz és hallasz, de bármi, amit reagálnál csak részben, vagy egyáltalán nem jut el a külvilágba. Ráadásul ismeretlen erők időnként alaposan megpörgetik a dobozt, és amikor végre leteszik, kóválygó fejjel próbálhatod…..
Képzeljük el, hogy néhány órára szárnyakat kapunk. Mi történne? A város fölé röppennénk, s ámulnánk, leskelődnénk - nini, a Hősök tere, nézd, az Állatkert! Emberek sürgés-forgása, boltok, utcák fényei, autók, buszok, és - főleg -  vonatok. A Miniversum nevű…..
“Hogy valaki nőnek születik, az nem a végzet. Az a sors. A végzet az, hogy hogyan fogadod el női mivoltodat, s mit hozol ki belőle.” - állítja Anthony de Mello, a híres pszichoterapeuta. Nőnek lenni, nővé válni bizony feladat, mely nem csupán a felnövekvő gyermek, de szülei és…..
Egy lány, aki a múltját kutatja, egy anya, aki nem beszél, titokzatos levelek, szövevényes családi titkok és két háború. A Levelek Skye szigetéről izgalmas, már-már nyári olvasmány mindazoknak, akik egy kis könnyed, ám igényes kikapcsolódásra vágynak. A második…..
Megfigyelték már, hogy ha egy regény valós, múltbeli időben játszódik, és megtörtént eseményekhez kapcsolódik a történet, nyomban rásütik, hogy történelmi regény? Ez a helyzet Szécsi Noémi: Nyughatatlanok című művével is, pedig a fenti, meglehetősen száraz jelző elfedi,…..
Egyre többet hallani arról, hogy korunkban hiányoznak a beavatási szertartások. Nem törzsi beavatásra kell gondolni, persze, de a mai kor embere gyakran nehezen találja meg a helyét azokban a szerepekben, amelyeket az élet, a társadalom juttat neki, s talán leginkább a férfiak…..
Kultography Sonkát a pultból 2014.01.23 18:36:22
A gombamód szaporodó budapesti reggelizőhelyek egyik üde színfoltja a Rumbach Sebestyén utcában néhány hónapja nyílt Sonkapult, amely nevéhez híven valódi olasz és spanyol sonkákat tartalmazó szendvicseket és ízletes kávékat kínál. Szorosan véve nem is reggelizőhelyről…..
Néhány évvel ezelőtt még hírből sem ismertük a cupcake kifejezést, a cakepop-láz pedig az elmúlt évben söpört végig hazánkon. S habár mostanra már számtalan recept és alapanyag beszerezhető az említett süteményekhez, még mindig kevés az olyan cukrászda, ahol készen…..
Benedek pápa lemondása, és az összeülő konklávé pillanatok alatt a  nemzetközi figyelem középpontjába terelte a Vatikánt ez év tavaszán. Érthető, hogy a média a pápaválasztás híreitől volt hangos, s, hogy megválasztása után górcső alá vették Ferenc pápát. Ám az,…..
A jó gyerekverskötet ritka, mint a fehér holló. Milyen kár, hogy Bartos Erika madara minden próbálkozás ellenére fekete maradt. Versek óvodásoknak – ízlelgetem az alcímet, milyen jó is az, verseket, mondókákat tanítani a kicsiknek, akik még csak most tanulják –…..