Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZorróAszter

252 bejegyzést írt és 6277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég említettem Mező Gábort, most ismét kell. Bekapcsolódott a Talpramagyar elleni kampányba, pontosan azzal a módszerrel, amivel a levitézlett Falkaházi-Karsai duó az új köztársasági elnök ellen. A lényeg: adjon magyarázatot felmenője életéről, meg hogy miért állít családi legendákat a…..
ZorróAszter 2024.04.17 22:37:19
@Gery87:

"Minden forradalomban vannak gecik, ezzel semmit nem mondtál újat és nem cáfoltál semmit.
De akkor legyél te ebben a "tankie":)"

Ha csak ennyi lenne, nem lenne tiltott téma. Például az is hogy kikből faragott a propaganda nyilas huszárhadnagyból csepeli gyári munkást.

1919-ben is voltak, akik a kommünt demokrata vagy baloldaliként ellenezték, mégis az akasztgató különítményesek voltak a meghatározók, és nem ők. De akár Szálasi idején is.

"igen, csak nem a 19 éves üldözött Kádár ment a szovjetekhez hanem egy párteéites..."

Nem tudom kitalálni, mi lenne a "párteéites".
ZorróAszter 2024.04.17 22:41:27
@Gery87:

"Sehol nem mentek az emberek a "Báró úr" meg az "Igazgató úr" után hogy "tessék visszajönni tekintetes uram..""

1919-ben sem az első két hétben kezdődött.
ZorróAszter 2024.04.17 22:49:50
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az átlagember látta: sokkal rosszabbul él a komcsik alatt, mint Horthy alatt, plusz még egy erőszakos hatalom is van és megszálló hadsereg."

Csak közben Horthy holdbéli tájjá lövette, bombáztatta Magyarországot.

És az oroszok is az ő szíves meghívására jöttek, nem meghívás nélkül.

No meg feledkezzünk el a munkanélküliségről, a nyomortelepekről, az ágyrajárókról, a barlanglakásokról és hasonlókról.
bircahang Önroncsolás 2024.04.17 06:06:00
Az internet hatása: a "normál" pornóipar haldoklik. Egyrészt a net tele van önkéntes pornóval, s az legalább autentikus, azaz nem színészek játszanak meg benne dolgokat. Aki meg megrendezettséget akar, az extra dolgokat szeretne, ez lehet két dolog: valami extrém típusú szex vagy interakció.…..
bircahang Ballib pánik 2024.04.15 06:06:00
Lassan becsenget a valóság: a ballibek kezdik észre venni mi zajlik. A két fő áldozat pánikol. A Momentum öngyilkos hangulatban, de a kétfarkú ballibbantak is gyászban vannak. A legviccesebb: azok a ballib megmondóemberek, akik értik mi van, jelenleg árulóknak számítanak, hiszen nem…..
ZorróAszter 2024.04.15 11:59:09
ZorróAszter 2024.04.16 09:49:21
@GyMasa:

Szerintem a CIA 2000 óta itt csak csuklógyakorlatokat végez.

Ezt a látszatellenzéket nem akarják kivégezni se a németek, se az amerikaiak, mert akkor teljesen nyilvánvaló lenne még a vakok és gyengénlátók számára is, hogy ez egy fehérniggergyarmat egy kollaboráns kormánnyal, és szó sincs itt semmiféle demokráciáról, sajtószabadságról és hasonlókról.
ZorróAszter 2024.04.16 15:17:12
@Tapi2021:

"Fas.ért szavaztok rájuk, meg azokra, akik őket - velük összefogva - bent tartják a játékban, sőt, a fejük fölött!???"

Mert a német propagandagépezetnek, amelyik most Orbán kollaboráns kormányát tartja hatalomban, az ellenzékieknek meg ezt sulykolja.

Érdemes megnézni, mik azok a pontok, amiket a Mediaworks, az RTL csoport és a többi német tulajdonban lévő "magyar" média egyaránt, egymásnak végszavazva tunkol a fejekbe.
Bevallom, én korábban abban a hiszemben éltem, hogy Európa első magascivilizációja a krétai, mely a feltételezések szerint Egyiptommal egyidőben indult, azaz i. e. 3100-ban és egészen i. e. 1610-ig tartott, amikor a Szantorini-vulkánkitörés (a 10 legnagyobb valaha volt kitörés egyike)…..
ZorróAszter 2024.04.13 18:09:03
@Boldeone2:
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Amúgy gratulálok, ez a legérdekesebb poszt az elmúlt időszakban"

Szerintem MaxVal téved. Itt nem az olcsó munkaerőről volt szó, hanem éppen titkos/titkolt és ezért drága technológia ismeretéról.

Akkor hogyan terjedt el viszonylag nagy területen?

Átadták egymásnak amikor még nem kaptak vérszemet, hogy drága és jól eladható termékeket gyárthatnak ezzel a módszerrel.

Aztán amikor vérszemet kaptak, utána már közösen titkolták a helyes arányokat, a hőmérsékletet és a megfelelő öntési technikát.
ZorróAszter 2024.04.14 10:27:11
@Boldeone2:

Igen, de én azt szerettem volna mondani, hogy MaxVal nagy valószínűséggel teljesen félreértette ezt a helyzetet.

"Nemere Isván írt erről, de nem emlékszem a könyv címére..."
Én nem nagyon szeretem Nemerét. Olyan mint Däniken. Ráadásul gátlástalanul lopkot ötleteket mindenhonnan.

"Ha az Alexadriai nagykönyvtárt nem égetik le, többet ismeretanyag marad fenn az időszakról"

Ebből a szempontból nem hiszem. A görögök valójában nagyon nem voltak tisztában a saját történelmükkel ami a klasszikus kor előtti időket illeti. Például Árkádia valójában egy tanyasi pásztorvilág volt előttük városok nélkül. Az mitológiájuk szerint meg egységes királyság számos nagyvárossal és a történészeiknek se tűnt fel, hogy valami nem stimmel..
ZorróAszter 2024.04.16 10:42:37
@Deak Tamas:

"Az elődcivilizáció léte gyakorlatilag bizonyítottnak tekinthető, többek között azért sem erőltetik a témát mert a mostani mainstream evolúciós elméletet is cáfolja."

Gondolom mint Egely és Dänikenrajongó Atlantiszra és hasonlókra gondol itt, nem a neolitikus kultúrákra.

"Az alexandriai könyvtárat pedig nem égette fel senki."

Épp csak a rómaiak, aztán a keresztének Kürillosz püspökkel az élen, a maradékot meg Omár kalifa. Persze véletlenül.
bircahang A csikkó termékek 2024.04.14 06:06:00
A Kádár-rendszer végén a legnépszerűbb csecsemőtermék márka a Chicco volt. Magam is érdekelt voltam, lévén nagyobbik fiam 1988-ban született, szóval még a kommunizmusban. De most csak a kérdés nyelvészeti oldalát nézem. A magyar vásárlók alapvetően 2 nagy és 1 kisebb táborra oszlottak:…..
ZorróAszter 2024.04.14 13:23:49
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Igen, de én először azt hiszem, régi amerikai krimikben hallottam hogy egyes gengszerek vagy maffiozók beceneve volt.
bircahang Kit lehet kirúgni? 2024.04.11 06:06:00
Lássuk a ballib tanítást az alkalmazottak szólásszabadságáról! Amikor a liberális focicsapat edzője interjúban olyan véleményt fogalmaz meg, mely nem egyezik a csapat vezetőségének véleményével, akkor is ha a vélemény nem érinti az edző munkáját, akkor a hibás az edző, hiszen minek ugrál, meg…..
ZorróAszter 2024.04.11 18:22:08
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ahogy a magyar 56 győzelme a megállapodás megsértése lett volna, úgy egy esetleges komcsi győzelem Párizsban."

Hát igen. Erről nekem is vannak horrorsztoriaim. Például az egyik metroállomáson kivégeztek a rendőrök 27 embert, azok közül hárman a Francia Kommunista Pártnak volt a tagja. És csak miattuk interpellált az FKP egyik képviselője és egyébként meg sűrűkuss.

Vagy például amikor botrány lett abból, hogy a CGT vezetője kinyögte, hogy egy kommunista képviselő átlag 125 ezer ember szavazatával bír, a kormányzó gaullistáknak meg 25 ezer választó kell csak a mandátuhoz. (Ezek csak körülbelüli számok de ő mondta a pontos száokat) Szóval pont olyan aránytalan mint a brit rendszer.

Arre az FKP KB reakciója - sajtótájékoztató: X elvtárs a továbbiakban csak szigorúan a CGT ügyében nyilatkozhat. Pont.

"Sose volt fehérlistán."

Ok, csak kíváncsiskodtam, hátha tudja konkrétan is, mi volt. Vagy esetleg egy itteni másik olvtárs.
ZorróAszter 2024.04.13 06:55:13
@Tapi2021:

Jó, de kis lapoknál sok a fakezű. Ott elkelne egy rutinos tollnok. Hogyhogy ilyen helyen se tudott elhelyezkedni?

Vagy az van, mint amikor a komcsik fekete listára kerültek Amerikában és a Pillangó és a Római vakáció és hasonlók forgatókönyvírója, Dalton Trambo álnéven írta a forgatókönyveket, és két tökismeretlen álnevén is Oscar-díjat kapott.

Szóval lehet hogy Bakács is ír valamilyen álnéven.
ZorróAszter 2024.04.13 19:28:26
@alöksz róz:

Én csak azt szoktam mondogatni, hogy a Mediaworks és az RTL csoport a fontos médiák túlnyomó többségét uralják, de azt nem hogy szó szerint minden média német kézben van.

Szerintem még fontos médiák is lehetnek magyar kézben, csak nem tudhatjuk, hogy az a magyar épp nem strómanja egy németnek, mint Simicska volt a MAHÍR-nál.

De maga ezzel azt mondja, hogy minden média német vagy esetleg FIDESZ vagy liberális kézben van.
bircahang 20 év szégyen 2024.04.03 06:06:00
A minap próbáltam nézni az egyik rendszeres vetélkedőt a bolgár állami egyes csatornán, mire semmi: elmarad a vetélkedő, ünnepi műsor van. Mert Bulgária 20 éve NATO-tag. Persze ezen nincs mit ünnepelni. A belépéskor a belépés támogatottsága 20 % körüli volt egyébként, ezért is nem volt…..
ZorróAszter 2024.04.09 13:49:34
@Gery87:

"Leszarom Sztálin részegeskedését, vagy éppen ennek hazugságát...."

Vagyis hogy mi igaz és i nem.

"Nem titok, legalábbis te most mondtad el:)"

Mint a múltkor, amikor kiguglizta a ez unionista terrorszervezeteket, pedig a kérdés az volt, hogy a propaganda 100%-osan kiküszöbölte a létezésüket a világ köztudatából.

"Tény hogy az volt, az hogy neked tetszik az eredmény meg az elv amiért tette amit tett, hát oké, de nekem meg nem helyes és kész."

Megint csak a vita érdekli, és nem az, hogy mit mondtam valójában. Ha nincs érve, akkor visszamenőlegesen meg se hallotta.

"Aki felszámolja a munkás önigazgatást, a munkahelyi demokráciát, behív idegen megszállókat, felakasztja az igaz elvtársakat, az áruló!"

Példás rutinos csúsztatás: "felszámolja". Mintha a Horthy rendszerben az lett volna, amit ők felszámoltak.
ZorróAszter 2024.04.10 11:21:32
@Gery87:

A maga baloldaliságával az a gond, hogy ilyen gyönyörű dolgokat mindenki imád mondani.

De ilyenekkel semmilyen eredményt sem lehet elérni. Ezekkel vagy nem tesz semmit a regnáló rendszer ellen és eltűri és másokkal is eltűreti az elnyomást, vagy a tisztán maradt keze mellett fejbe lövik, vagy magát lövi főbe mint Allende.

Ugyanis akik ellen ezek történnének, azok évezredek óta nem törődnek azzal, hogy ne legyen véres a kezük, csak azzal legfeljebb, hogy hogyan tüntessék el mindezt vagy legalább a nagyját a történelemből. És rátolni a nagyját a provokáltakra.

Összefoglalva: maga mindezzel az ő oldalukra áll, és nem a munkások és más elnyomottak oldalán.

És az is tisztán látszik, ahogyan az ezzel kapcsolatos propagandájukat még védi is.

Amikor kiguglizta az unionista terrorszervezeteket és meg se akarta hallani, hogy mit mondtam ennek a hidegháborús propagandának a hatékonyságával kapcsolatosan.

Nem azt, hogy nem tudja kiguglizni, hanem hogy a közgondolkodásból mennyire ki lettek törölve, és egyedül az IRA maradt.

És azért hoztam ezt a példát, mert ez minket sokkal kevésbé érint, így elvileg objektívebben láthatnánk ezen keresztül ezt a működést.
ZorróAszter 2024.04.13 07:30:11
@Gery87:

"Azzal amit meg te akarsz, hogy legyen egy öntudatos "élcsapat" és erővel, vérrel, terrorral nem organikusan, alulról felszámolja a kapitalizmust...az a gond hogy az élcsapat tagjai az e célból koncentrálódó hatalmat nem igen akaródzik átadni a népnek!"

Senki nem ezzel indult. Még Sztálin se.

Mindenki olyan naivan indul neki mint maga.

Aztán látják, hogy a regnáló rendszer annál erőszakosabb, minél inkább és minél hatékonyabban sértik az érdekeiket, akkor szép lassan kezdenek feladni a naiv módszerekből.

És ráadásul valódi ellenpróba a történelemben nincs. Tehát nem tudhatjuk, hogy például milyen nyomorral és milyen emberáldozattal járt volna Oroszországban, ha nincs győztes bolsevik forradalom. Vagy hogy Németország megvalósítja-e enélkül az álmát, hogy neki Oroszország lesz az ami a briteknek India.

Csak azt tudjuk, milyen iszonyatos nyomor volt hasonló fejlődési fázisban Angliában évszázadokon keresztül. És hogy például Ausztráliába nem feltétlenül csak köztörvényes bűnözőket deportáltak százezrével.
Fideszes anyagokkal ritkán szoktam foglalkozni, de most kivételesen érdemes: Súlyos hazugságok, de legalábbis csúsztatások hangzanak el. Egyrészt teljesen mesterkélt különbségtétel a klasszikus és a modern liberalizmus között, Jeszy szerint az előbbi jobboldali és jó, míg az…..
ZorróAszter 2024.04.09 13:03:38
@Gery87:

"Vagy nem, mert felmenőik sose mondták magukat annak!
Nem mindenki volt oda ezért az önmeghatározásért régen se."

Mindenki tudja, hogy ez még a nyolcvanak években is általános szokás volt pedig már akkor elindult a szó pejoratívizálása. Szerintem maga is. És mint mondtam, azt is, hogy mire ment ki mindez. Mi volt a politikai és propagandacélja.

"Nem tehetek róla hogy az lett, minden esetre értik ha így vagy úgy használom!
Nem kell hópihéskedni!"

Nem azt mondtam, hogy tehet róla. Én ezt mondtam: "Magának viszont csak azt kellene tudni, hogy akik szitokszóvá tették a prolit és a parasztot, azok miért fordítottak erre ennyi energiát."

"Legalábbis nem emlékszem arra hogy pl Willy Brandt munkahelyi demokráciát meg vagyon és bér maximalizálást akart volna!:)"

Ezért nem szokták a baloldali szociáldemokraták közé sorolni. Én sem tettem. Csupán azt mondtam, hogy ellentétben Önnek ők nem támaszkodtak az amerikai hidegháborús propaganda téziseire és értékitéleteire.
ZorróAszter 2024.04.10 10:33:29
@Gery87:

"Én se támaszkodom, csak másképp látok dolgokat mint te."

Erre mondtam, hogy észre sem veszi, hogy az amerikai hidegháborús propaganda határozza a meg az értékítéleteit. Például 56 vagy a létezett szocializmus megítélésével kapcsolatosan is. Minden érvet ami ami ez ellen az amerikai propaganda ellen szólna, meg se hall.

Mindent amiben marxizmus vagy a Kádár-rendszer mellett szólna, vagy meg se hall, vagy kapásból letámad. Vagyis annyira a hatása alatt van, hogy nem kíváncsi a valóságra.

Például nem reagál a chilei puccs tanulságaival kapcsolatos ellentmondásra sem.

Ahogyan arra sem, hogy a munkásosztály létezésének a tagadása, hogy csak középosztály van és szegények, vagy mindenki polgár, vagy annak kellene lennie, a prolizás és parasztozás mire ment, mire megy ki. Kik csinálták, kik csinálják a is.

"Nem hinném hogy sok energia kellett hozzá és ez bárkitől célzott lejáratás lett volna!
A "paraszt" pejoratív volta se 89 után kezdődött."

Nem mondtam, hogy 89 után kezdődött a pejoratívizálásuk. És a propaganda lassú víz partot mos alapon is működik, agymosásszerűen, nem elég hozzá a géppuskatűzszerű alkalmi hazudozás konkrét események kapcsán.
ZorróAszter 2024.04.13 07:14:37
@Gery87:

"Elmondtam, a kortárs nyugat álláspontját.
A CIA megpuccsolta mert túl balos volt, hogy utána mit dicsérték vagy sem...hát kiérdekel, ők buktatták meg!"

De a kérdés az volt, hogy hogyan képzeli a szép tisztakezű nemtankie baloldaliságot? Úgy mint Allende?

Jönnek a puccsisták, főbelövi magát, és hagyja, hogy az elvtárait ezerszám mészárolják és tízezerszám kínozzák agyon?
A hívőtáborok reakcióján mérhető le legjobban a Talpramagyar-hatás. S az is látszik, az emberek mennyire nem képesek a orruknál távolabb látni. A leginkább negatív a DK-s tábor, sokkal jobban utálják Talpramagyart, mint a fideszes keménymag. Teljesen abszurd, elvi okokból. Kb. az a…..
ZorróAszter 2024.04.10 09:58:55
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ez bevett módszer.
Nyugaton évszázadok óta így szokás."

"Tehát ilyen már Kádár alatt létezett."

Igen. Én már attól is okádtam, pedig nagyságrendekkel kisebb volt a mainál.
ZorróAszter 2024.04.10 22:04:42
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Valahogy meg kell oldani a hatalmi piramis kérdését."

Hát ez az ami nekem sosem tetszett. Pláne amikor a korrupt hülyék másnak fel rá csúcsdísznek.
ZorróAszter 2024.04.13 06:57:40
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A legmegbízhatóbb a karrierista. Minden rendszerben."

Én is ezt szoktam mondogatni.
bircahang Újbalos panasz 2024.04.10 06:06:00
Magyarországon persze a szó klasszikus értelmében nincs baloldal. Ami van, annak 95 %-a klasszikus jobboldali liberális, s van egy kicsi rész progresszív liberális. Sajnálatos így a sorsa a 0 %-hoz közelítő rendszerkritikus baloldalnak. A klasszikus marxistáknak még könnyebb, mert ők eleve…..
ZorróAszter 2024.04.12 19:04:35
@Tapi2021:

"Elég rosszul olvaszthatták be, ha maradtak benne azonosítható emberi maradványok. Ha ez a sztori igaz."

Nem ismerem a részleteket. Csak azt, hogy ilyen arany van az USÁ-ban, Németországban és Svájcban nagy mennyiségben.

Azt, hogy azért ilyen borzasztó mennyiség, mert keveréssel akarták megengedett szint alá vinni a szennyezést, azt én spekuláltam ki. Gondolom a zsákmányolt kegytárgyakkal.

Az emberi maradvány az feltehetően kálium, kálcium és esetleg amalgám. A normál szennyezés az azt hiszem ezüst és higany.
ZorróAszter 2024.04.12 19:08:06
@Serény Vélemény:

"A rómaiak ismerték a kukoricát."

Legfeljebb 1500 után valamikor. És ha rómaiak alatt Róma város lakóit értjük és nem az ókoriakat.
ZorróAszter 2024.04.12 19:12:08
@Serény Vélemény:

"de a földön tríciumot kellene használni, amiből meg nincs sok."

Iszonyatos mennyiség van a tengerekben. Ne tévessze meg a kis arány 1 literben.

Azonkívül termelődik is kozmikus sugárzással.
Úgy néz ki, Kubában ismét jön a különleges időszak. Egyszer már volt, 1990-2000 között. Akkor a Szovjetunió és a KGST megszűnése volt a fő ok. S akkor a megoldás az idegen tőke beengedése lett, különösen az idegenforgalomban. Azóta azonban az idegenforgalom visszaesett. Egyszerűen rossz a…..
ZorróAszter 2024.04.12 14:07:35
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az teljesen abszurd, hogy a havi bér 1 bevásárlásra elég. Ez afrikai szint."

Hol mondtam én hogy nem abszurd?

Csak azt mondtam, hogy hogyan maradhat fenn ez a rendszer viszonylag terror nélkül és úgy, hogy az amerikai propaganda évtizedek óta duruzsol a fülükbe korlátlanul és akadálytalanul.
ZorróAszter 2024.04.12 14:15:35
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Volt 25 évük, amikor a SZU fentartotta a rendszert, biztos volt minden. Ekkor meg kellett volna csinálni a gazdaság átalakítását, hogy ne minden a cukortól függjön."

Ha jól emlékszem a számra, akkor szivarból és rumból 250 millió dollár jön be évente.

Che Guevara és a többiek borzasztóan nem értettek a gazdasághoz. És a marxizmushoz se. Ők forradalmárok akartak lenni és azok is lettek. Nem értem, hogy vállalhattak gazdasági pozíciókat.

Szóval ez tényleg nem is kapitalizmus építés volt vörös zászlók és vörös csillag alatt, mint a kelet-európai szocializmus, hanem totális káosz és hozzánemértés vörös zászlók és vörös csillag alatt.

Tényleg isteni csoda hogy hogyan tudták így és ennyi ideig elhúzni.

Ha nem tudnám, hogy nem így van, azt mondanám, Amerika tartja fenn és pénzeli őket elrettentő példának.
ZorróAszter 2024.04.12 14:52:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ismered a sztorit?"

Nem ismertem. Mellesleg a pénzügypolitikát szerintem egész jól csinálták. Szerintem ott kaptak segítséget, mert az laikusok számára teljesen átláthatatlan, és ott egy laikus hatalmas hibákat csinálhat.

Én csak olyanokat láttam, amiket maga is mondott a múltkor: Che a TSZ-ben tanácsokat ad és hasonlókat.

Viszont tényleg nagy forradalmár volt. Még holtában is veszélyes. Mikor közszemlére tették a holttestét, hogy köpjék le, körbegyűltek a falusiak. Jó hogy misezászlót nem vittek.

Aki úgy néz ki mint holtában mint a Pieta Krisztusa, az nem lehetett olyan mint az őrdög.
Április 1-től legális a drog Németországban. Tulajdonképpen ez jó hír, 2 szempontból is. Egyrészt leleplezi magát ismét a liberális demokrácia: a hatalom öli saját lakosságát, kiszolgálva a drogkartelleket. Másrészt: tovább hülyíti és ritkítja az eleve idióta libbant németeket. Kevesebb…..
ZorróAszter 2024.04.10 15:43:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Miért menne bárki kórházba?"

Mert ott ingyen kapja a megbízhatót, tisztát és nem a dílertől aranyárban a kitudjamivel higitott vacakot.

Így nullára csökken a túladagolás kockázata, a keményen egészségkárosító higító anyagok veszélye, és naponta találkozik a leszokáshoz nyújtott segítség lehetőségével.

Nem véletlenül titkolják ezeknek a kísérleteknek a sikerét.

Miért nem robbantotta fel ezeket a maffia? Mert akkor nagy nyilvánosságot kap a siker és nagyon sokan felfigyelnek rá. Így szép halkan elsorvasztatták ezeket a politikus cimboráikkal.
ZorróAszter 2024.04.10 22:08:01
@alöksz róz:

"már csak ezért megérné."

Nem értem, mire mondja ezt.
bircahang Demokratikus atomcsapás 2024.04.09 12:12:00
Az orosz-ukrán háború alatt, amikor orosz oldalról támadták a Zaporozsai Atomerőművet, hatalmas világfelháborodás lett: ezek a csúnya oroszok miért veszélyeztetik a régió biztonságát? Aztán a háború második hónapjától az erőmű orosz ellenőrzés alá került. 2022 szeptemberétől jogilag is orosz…..
A karácsonyi és a húsvéti időszak egyik idegesítő liberális szokása egész nap "zsidókereszténységről" beszélni. Miközben ez nem létezik. A zsidókereszténység ugyanis eretnekség, mégpedig mind keresztény, mind zsidó szemszögből. Keresztény szemszögből a dolog nyilvánvaló. Az egyik legkorábbi…..
ZorróAszter 2024.04.06 11:27:04
@Serény Vélemény:

"Pl a Dáviddal kötött szövetséget"

Csak az a bibi, hogy Dávid nem Jahvéval kötött szövetséget, hanem Baállal és Éllel.

A Salamoni templom is eredetileg nem Jahvénak épült, hanem Baálnak.

Akkoriban ugyanis még nem voltak zsidók, csak a későbbi zsidók pogány ősei.
ZorróAszter 2024.04.07 08:45:34
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"El = Jahve."

Nem. Él sokkal korábbi főisten volt a kánaáni népeknél. Baál apja.

Jahve pedig eredetileg a midiániaiak istene volt, Jah. Ezt őrzi az a mítosz, hogy Mózes elvette az ottani főpap lányát. Ott találkozott az égő csipkebokorral.

A zsidók összegyúrták ezeket és más elemeket. Olyan istenekből, amikhez nem kötödtek vállalhatatlan rítusok.

A homályos magyarázat szerint ezek az igaz egyistenhit maradványai, amik Noé kora óta merültek feledésbe, és meghamisításra ördögök által, de belőlük összerakható az eredeti egyistenhit.
ZorróAszter 2024.04.08 16:58:12
@Tapi2021:

Igen, én is ezt mondtam. Ezt mondja a teológia.

Csakhogy ennek nincs régészeti, történelmi bizonyítéka. Az első egyistenhit Ehnaton Atonja, aztán ettől függetlenül Zarathustra Ahura Mazdája. Vannak utalások hogy a hinduk egy része Visnut, Brahmat vagy Sívát az egyedül létező istennek tekintette illetve vannak homályos utalások még a görögöknél kb. a zsidó vallás megjelenésével egyidőben.

A Jahvéhoz kötődő egyistenhit a zsidóknál valamikor Salamon kora és a Septuaginta között alakult ki. És Jahve eleinte csupán az istenek egyike, a zsidók istene volt a többi nép illetve vallás istenei között.

Salamon se Jahvénak építette a Templomot hanem Baálnak.
bircahang Elitváltás 2024.04.04 06:06:00
Az összeesküvés-elméletekkel az a baj, hogy mindent megmagyaráznak, s a mindennek az ellenkezőjét is. S mellékhatásként mindent elfednek. Persze az ember lelkes szereti a meséket, mert egyszerűek és mindent könnyedén megmagyaráznak. Csak épp mindez önbecsapás. Azaz végsősoron átverés.…..
ZorróAszter 2024.04.07 08:30:24
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az igazi fasiszta koroparatív rendszerben hisz, ami keményen gátolja a tőke szabadságát."

és

"Egy igazi fasiszta nem lehet tőkés, mert nem hisz a kapitalizmusban."

A fasiszta és náci pártokat a nagytőkések hozták létre. Hitler pártját a Német Rend müncheni páholya, a Thule Társaság.

A korporalizmus a szakszervezetek ellen, azok kinyírására jöttek létre.

A náci és fasiszta államok nem a nagytőke ellenében jöttek létre, hanem az az állam megszállása a nagytőke által közvetlenül, katonai diktatúra mellett.

Mikor Hitler elrendelte az infrastruktúra lerombolását, egyszerűen leszóltak Himmlernek, hogy azonnal hagyják abba. Hitler meg füstölgött magában, hogy már kutyába se veszik.
ZorróAszter 2024.04.07 08:56:02
@Deak Tamas:

"vagyon újraosztás - hát azért ez kicsit eufemisztikus." ...

Ilyenkor látszik, hogy maguk kiknek a seggét szeretik nyalni. Akiknél a pénz van, hátha csurran-cseppen valami zsebbe.

Kinézte már magának a maga Veisz nénijét, kit kell majd agyonverni a sok szép smukkjáért és a szép lakásáért ha majd megint szabad lesz mint a régi szép időkben a szüleinek és nagyszüleinek?
bircahang Szabad iskolaválasztás 2024.04.02 12:12:00
A kérdés persze érdekes. De itt az érdekesség az, hogy ez eredetileg egy ballib szent tabu volt. A 90-es évek egyik ballib alapkövetelések egyike volt, hogy legyen szabad iskolaválasztás mind aktív, mind passzív módon. Mert milyen rossz volt a Kádár-rendszer egyenlősítő, elnyomó rendszere az…..
ZorróAszter 2024.04.04 12:01:43
@GyMasa:

"multinacionális környezetben dolgoztam (Német, Ausztrál, kínak, japán, USA, indiai)"

Én japánt, németet és franciákat pár-pár hónapig közelről.

Ausztrált, kínait és indiait messziről.

Amerikaiakat távmunkaszerűen.

Multinál dolgozó magyarokat meg általában és jó rég óta. Persze én főleg villamosmérnököket, informatikusokat.
ZorróAszter 2024.04.04 12:04:49
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nagyon nem. Nem tartunk arrafelé semmilyen szempontból."

Jó hallani hogy bizonygatja.

:o)
ZorróAszter 2024.04.07 07:52:52
@GyMasa:

"Értem.
Jó neked!
Ezek szerint, hagyon hasonló környezetben mi tudunk teljesen más konklúziót levonnunk..."

Nem nagyon, ugyanis és nem tagadtam, hogy van helyes irány és csúcstechnológia, hanem hogy az irány általában rossz.

Rossz az oktatás, az alacsony és rossz képzettségű emberek futószalagon való előállítása, rossz a beszállító és összeszerelőország mint döntően jellemző megoldás.

Ehelyett kellene pénz fektetni a mérnökképzésbe és a természettudományokba, és a lehető legmagasabb színvonalú iparba. Nyilván nem a kvantumszámítógép gyártásba mert az itt sci-fi, de nem is a gyarmatokra kidobott iparba, mint amilyen az autóipar vagy akkumlátor. És a hírek szerint még az akkumlátorgyártásban se csúcsközeli, hanem a már inkább kifutóba.

Nekem is volt kollégám, aki lebecsülte a vele azonos beosztású pl. német villamosmérnököt. Neki is azt mondtam annak idején, amikor szóba hozta, hogy az a német a helyén van. Ha jobb lenne, akkor már mást, fontosabbat csinálna. Csak nálunk van olyan, hogy valaki szemlátomást sokkal többre lenne képes, mégis a tökét vakarja egy kényelmes helyen. És még észre se veszik.
bircahang Miért szegény Afrika? 2024.03.31 06:06:00
Persze sok oka van Afrika szegénységének, de van egy rendkívül objektív fizikai ok: rossz a földrajza. Míg az összes többi kontinensen jelentős összefüggő folyóhálózat van, mely az ősidők óta szolgál a mozgásra, kereskedelemre, egész Afrikában egyetlen folyó van, mely a tengerbe torkollik és…..
ZorróAszter 2024.04.04 12:20:45
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:

"1, genetika: az afrikai rassz intelligenciája elmarad a fehértől/ázsiaitól, a MAOA gén impulzívabbá/agresszívebbé teszi őket ami nem kedvez a civilizáció építésnek csak a törzsi háborúzásnak"

Ezt ennél szebben a Führer se mondhatta volna.

Csakhogy például Európában se volt egy év se háború nélkül.

Azonkívül vicces mondjuk a busmanokkal IQ tesztet kitöltetni a sivatag közepén.
ZorróAszter 2024.04.06 11:07:05
@alöksz róz:

"butábbak az afrikaiak, ez tény."

Ezt maga a Führer sem mondhatta volna szebben.

Csak azt felejti el, hogy az európaiak, ázsaiaiak, indiánok mind nyugatafrikai négerek leszármazottai. Ezért hasonlít a fizimiskánk az például az etiópokra, a zulukra meg nem.

Ezen kívül bennünk van neandervölgyi gén (a genom néhány százaléka), az afrikaiakban meg nincs.
ZorróAszter 2024.04.06 11:10:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Inkább az van, hogy a négerek jobb helyen éltek, több volt az élelem, kevesebbet kellett küzdeni."

Szerintem nagyon sok oka van. Amit maga a szállítással kapcsolatosan pedzegetett, az egyik fő ok.

Ha nincs olcsó szállítás, akkor csak drága holmikkal érdemes távolsági kereskedet folytatni. Vagyis nincs munkamegosztás csak helyben, emiatt sincs fejlődés vagy csak helyben nagyon lassan.
bircahang Vékony sáv 2024.03.30 06:06:00
Ahogy a Föld légkörébe belépő űrhajó eset, olyan a vallás is. Ha az úrhajó túl éles szögben lép be az atmoszférába, akkor a gravitáció szétrepeszti, majd a hőtől elég. Ha az úrhajó túl lapos szögben lép be az atmoszférába, akkor a gravitáció kidobja, az űrhajó visszakerül az űrbe. Ha ember van…..
ZorróAszter 2024.03.30 20:49:40
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"mert pl. ugyanakkor lehetne érdkesebbet is tanulni."

És a programozással hogy halad?
ZorróAszter 2024.04.03 20:03:43
@GyMasa:

Miben? Reggelizésben vagy kávézásban?
ZorróAszter 2024.04.04 12:10:53
@GyMasa:

"Látom, gyorsabb voltál!"
Szegény Ágnes! Nem elég, hogy kirúgták állásából az ATV-nél, majd el kellett mennie olyan bizarr helyekre dolgoznia mint a HírKlikk, még nevetségessé is teszik. A HírKlikk-en a műsorának a következő igénytelen sapkája van: Csak most vettem észre, mert alapesetben ezeket a műsorokat…..
ZorróAszter 2024.03.25 09:42:40
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"S akkor mi a gond?"

Hát hogy furcsa ez a "koszos volt a fehér zoknija" stílus.
ZorróAszter 2024.03.27 11:00:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mi benne a furcsa?"

Az hogy "koszos volt a fehér zoknija" stílusú kötözködésbe a fizetett újságírók kerülnek.

Mikor utasítják őket de nincs jobb ötletük, viszont az utasítást végre kell hajtani.

Magától írogató bloggerek nem szoktak. Ők ilyenkor nem írnak semmit mert nincsen főnökük akik ilyen helyzetben is kényszerítené őket.
ZorróAszter 2024.03.30 20:55:06
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Én szoktam. Mivel független civil vagyok, bármit megtehetek. S majdnem bármit meg is teszek."

Csak gyanús. Mások ilyet közvetlen főnöki utasításra tesznek ilyen esetekben.

Ez ordított például a húgyszagú MIR-nél, vagy Assange koszos zoknijánál.
bircahang Alapeszme - vallás 2024.03.23 06:06:00
A vallás alapeszméje, már a legkorábbi szakaszban is: az ember és az Isten viszonya. Alapvetően 3 fő válasz lehetséges: az isteni szint valami elérhetetlenül magas, mi halandók vagyunk, szakadék van köztünk: a klasszikus görög-római vallások pl. ilyenek voltak, a szakadék az isteni és…..
ZorróAszter 2024.03.29 07:24:38
@Tapi2021:

"Lásd, Mendelt!"

Hatalmas csúsztatás.

Mendel szerint a Föld hatezer éves volt. Semmit sem mondott, nem is mondhatott az evolúcióról sem pro sem contra.

A kísérleteinek sincs semmi köze hozzá.
ZorróAszter 2024.03.29 07:29:01
@gigabursch:

"Ugyanis ha a fény az lenne, akkor bármilyen elektromágnes el tudná téríteni."

Ha nincs elég térerő a mobiljához, akkor vigyen magával egy mágnest, hátha tud odavonzani vele a mobiljához egy kis plusz térerőt.
ZorróAszter 2024.03.30 09:15:43
@Deak Tamas:
@gigabursch:

"Egy halom építészeti kérdésben vakaródznak még a mérnökök, fizikusok.
Nem ok nélkül..."

és

"láttam is egyébként forgalomban anno a csehszlovák "Kheopsz-piramis" nevű szerkentyűt, irányba kellett állítani, és tényleg tovább maradt használható a borotva.
Ez ugyanaz a cucc amiről Nemere is ír."

Szoktunk csudálkozni, hogy szophatják be azt a sok valószínűtlen hazugságot. És hogy vajon maguk is hiszik-e vagy csak politikai előnyökért és magánhaszonért?

De akkor így már minden teljesen világos.

Muhahaha!!!

:o)
Kőkemény ideológiai harc zajlik. A ballibek megoszlottak 2 kibékíthetetlen táborra: a talpramagyaristákra, szerintük: az ellenzék Zorbánt szolgálja, de eljött Talpramagyar Péter, aki legyőzi egyszerre az ellenzéket és a Fideszt, ezért Zorbán retteg, s karaktergyilkolja…..
ZorróAszter 2024.03.28 15:06:38
@alöksz róz:

"@ZorróAszter: "Most arról ne is beszéljünk, hogy legfőként az, hogy kik védelmezik az állítólagos függetlenségét" - tényleg ne beszéljünk, mert nincs jelentősége :o)"

Akkor visszavonom: mégis beszéljünk róla, kik védik Schiffert és miért? Mi másért?
ZorróAszter 2024.03.29 07:43:13
@alöksz róz:

"nyilván a német nagytőke báboztatja el schifferrel, hogy az ellensége, más szóba se jöhet.

Aki viccelődik a német nagytőke jelenlétén, még pedig tagadó vagy legalábbis bagatelizáló jelleggel, miközben több a német tulajdon Magyarországon, mint a magyar, beleértve a magyar államot.

Azonkívül hogy a magyarországi médiák túlnyomó többsége a Mediaworks és az RTL csoport kezében van.

Tehát akik ezek mellett az ismert tények mellett bagatelizálják, azokról mind tudható hogy miért teszik. Így, látszólag vagy elvben ismeretlenül is.

"hiszen ha nem így lenne, schiffer se mondaná a nagytőkéről, hogy ellenség."

Egyáltalán nem közömbös a módja, iránya és általában a milyensége.

Orbánt is lehet úgy szidni, hogy valójában használjon Orbánnak és ne ártson. Az állítólagos ellenzék éppen ezt teszi. Beleértve Schiffert is.
ZorróAszter 2024.03.29 07:50:51
@Billy Hill:

" De aztán elnyomja őket a német nagytőke? Hol élünk, a 30-as években? Ez a mai tutyimutyi, genderzavaros, Thunberg-rajongó, magát úttesthez ragasztó, post-Wilkommenskultur németség kit nyom el, milyen erővel? "

Miről beszél maga?

Ki mondta hogy ez a német nagytőke?

A német nagytőke az ugyanazoknak a fiai, unokái, akik Hitlert is hatalomra juttattatták.

Például ha beszáll a liftbe, gondolkozzon el, honnan olyan ismerős a lift gyártója: "Henckel-Krupp."
Vagy hogy kik uralják a kiskereskedelmi láncokat és azokon keresztül a magyar vidéket is.

Vagy hogy a zsebszerződések életbelépése után kik a legnagyobb földbirtokosok Magyarországon.
A modern liberális demokrácia, a polgári állam válságával kapcsolatban az ókori Róma rendszerváltozása tűnik alkalmas párhuzamnak. Minden rendszer addig képes működni, míg azok a feltételek, melyekre épült, fennállnak. A leglátványosabb példa a kommunizmus. Alapja a nyílt diktatúra és a…..
Neves ballib megmondóember, sztárolva évek óta. Egyébként az értelmesebbek közül, azaz a valóságot is nézi, nem csak a Párt ukázait. (Semmi személyes érdekeltségem benne: engem régesrég letiltott, a legelső kommentem után.) S ez is lett a veszte: tilos az ukázok ellen menni, hiába…..
ZorróAszter 2024.03.27 12:35:17
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ezek fals számok."

Mik fals számok?
ZorróAszter 2024.03.27 20:08:50
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Az mintha a médiák zöme fideszes lenne."

Jelenleg a Mediaworks médiák fidesznyiknek látszanak, de csak amíg Orbán nem kapja meg a selyemzsinórt a gazdáitól Berlinből. Akkor ők is Orbánról kezdik majd tépkedni a gatyát.

Ezeket a számokat a Mediaworks állítja magáról. Ezek az országos médiák amik Mediaworks tulajdonban vannak:

mediaworks.hu/termekeink/
ZorróAszter 2024.03.29 07:02:40
@Tapi2021:

"Ha nem kapjuk a nyakunkba az imádott szocializmusodat, mi is osztrák szinten élnénk. Még Trianon után is!"

Azóta ugye eltelt több mint 30 év, és ebből a FIDESZé és Orbáné volt 15 év.

Kapott ajándékba az Európai Uniótól eddig 50 milliárd eurót és csinál mellé még plusz 50 milliárd euró államadósság növekményt.

Ez az osztrák Marshall-segély nyolcszorosa.

Ennyit tapsolt el eddig ez a hazaáruló tolvaj patkánycsorda.
A ballib tábor balsó szárnyának sikercikke ez. Csak ezért érdemes foglalkozni vele, egyébként a cikk baromság. Szokás időnként a ballib táborban, hogy előjönnek átfogó baloldali eszmealkotással. A műfaj nagyja TGM volt, de ő legalább nem hazudott: közben nem vallotta magát liberálisnak. Ez…..
ZorróAszter 2024.03.23 15:06:33
@GyMasa:

Én ezt a maga fékezett habzású populizmus definíciójára mondtam.
ZorróAszter 2024.03.28 15:25:14
@Gery1987:

"Nincs versenytársa, nincs ellenfele a tőkének, az elitnek,"

De. Az ész. Ezek ugyanis hülyék mint a segg.

Nem muszáj mindenkinek korrumpálódni.

Csakhogy ha szép szóval, hazudozással nem megy tovább, akkor jön az erőszak, a Gestapo.
ZorróAszter 2024.03.28 15:27:15
@GyMasa:

"@Glokta definíciója szerint Orbán nem is populista."

Hát az egy fokkal tényleg még jobb.