Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OneBall

14 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1940. Átlátszó Pontiac, a "Ghost Car" a New York-i világkiállításon..
Megint beelőzi a következő Minit az esedékes Checkpoint Now, hogy ne csússzon tovább (aztán majd két Mini jön utána). Jöjjenek hát az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Októberben már elég sok olyan…..
Mostani történetünk a Szovjetunió felbomlásának zűrzavaros időszakába vezet vissza minket. A történelem meghatározó eseménye volt a világhatalom felbomlása, mely természetesen nem egyik napról a másikra történt meg, de mégis viszonylag rövid időn belül lezajlott. Az események több szálon futottak,…..
OneBall 2021.05.17 15:22:27
@enpera: "A Krím meg sosem volt ukrán terület, hanem tatár, majd orosz, kéne ismerni a történelmet is" - valoban kellene ismerni, hisz 54-tol Ukrajnahoz tartozik. Szoval nem csak az orosz propagandat kellene irni, ha mar emlitetted ezt is. ;)
OneBall 2021.05.18 08:52:19
@gigabursch: teljesen feleslegesen cseplitek a szot. Jogilag a Krim 54-tol Ukrajnae. Ennel egyszerubben ezt nem lehet leirni.
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
OneBall 2020.03.19 10:43:07
@Tintus:+1, melyik volt az a hely?
A koronavírus járvány immár a mindennapjaink része: aki teheti, home officeban dolgozik, és az értelmesebbek el sem hagyják a lakást ilyenkor, ha nem muszáj. Az éttermek még nyitva tartanak, de a forgalmuk messze elmarad a normálistól – ez járvány idején jól is van így. Sokan pedig egyszerűen…..
OneBall 2020.03.19 09:39:21
@midnight coder: na, igen, de szerencsére nálunk, Illiberáliában, az Orbán-rajongó nyugdíjasok "fegyelmezetten viselkednek és pontosan betartják" a többek között az ő érdekükben hozott korlátozásokat.
Aki pedig mégis az utcán van, az pedig nyilvánvalóan libsi-komcsi nyugdíjas, azokért meg úgysem kár, nem igaz?
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
OneBall 2020.03.11 22:55:40
@Világít a torony: ahogy mondod.
Nem igazán voltak nagy reményeim, de csak az első 50 komment elég volt ahhoz, hogy újfent elképedjek azon az általános gyűlöleten, sötét, ordenáré ostobaságon ahogy egyes "állampolgárok" megnyilatkoznak. Ennek az országnak tippem szerint minimum 20 évre lőttek, olyan mélyre süllyedt a közélet, de lehet végleg elveszett. Mondjuk ha ez a felhozatal, amit fentebb látunk, akkor nem is kár érte.
Tábori élet Már volt szó arról, hogy hogyan és mivel harcolt a Vietnami Néphadsereg, de most már vizsgáljuk meg közelebbről azt is, hogyan és hol pihenték ki a küzdelem fáradalmait. A cikksorozat utolsó részéhez érkezve tehát tekintsük át a tábori élet témáját. Észak-vietnami tiszt magyarázza a…..
Talán nem véletlen, hogy éppen augusztus 20-án töprengett el az elmúlt hetekben oly sokszor feltett kérdésről (mit jelent magyarnak lenni, mit jelent a honvágy és mi történne, ha hazatérne félmillió magyar) Wien74. Posztja szerintem rengeteg érdekességet tartalmaz, például arról, hogy miért nem…..
IDDQD Checkpoint Mini #103: Nox 2019.06.21 23:41:25
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
OneBall 2019.06.22 02:12:51
@mbm: +1, illetve a SoundCloud oldalon sem jelenik meg :(
Furcsa visszagondolni, de annak idején ez a sorozat még nem egy mainstream CGI móka volt, ahol minden egyes rész után lehetett menni fröcsögni az üzenőfalakra. Már akkor tömegeket mozgatott meg, de akkor még a mesteri történetszövés, a sokkoló fordulatok, a rengeteg erőszak és a…..
OneBall Breaking news! 2017.06.25 13:24:32
Csak hogy egy kis real-time infó is megjelenjen: tegnap találtam egy csomót a nyakamban... mekkora "szerencse", hogy pont holnap megyek az OOI-ba kontrollra. Persze máris megy ezerrel a töprengés: mégis mi lehet ez? Három éve ilyenkor ment a kemo, az értékeim azóta stabilan jók voltak, Persze ez nem…..
OneBall Zarzio, te drága! 2016.02.04 12:52:28
Hmm, elég régen írtam az utolsó bejegyzést, de szerencsére nem azért, mert azóta meghaltam. :D Szóval ott fejeztem be, hogy megvolt a második kör. Időközben letoltam az esedékes záróvizsgámat az iskolában, plusz elmentem egyet kiegészítő érettségizni is. A tanulás egy mókavonat volt abban az…..
OneBall 2017.05.02 17:29:37
@nyalógép: Köszönöm szépen! Az az igazság, hogy nem is gondoltam volna, hogy bárki olvassa amiket írkálok. Mert még magam számára is nyilvánvaló mennyire nem tudok sem jól fogalmazni, sem érdekfeszítően írni! ;)
OneBall 2019.05.16 19:37:59
@Túlélőke: Szia! Körülbelül csak annyi az oka, amit itt fentebb is válaszoltam. Hiába volt/van meg a lelkesedés (már amennyire ez a téma lelkesedésre adhat okot), egyszerűen nem tudom úgy leírni a dolgokat, ahogy szeretném, egész pontosan nulla érzékem van hozzá. Szóval szép csendben elhalt a dolog.
Spoileres elmélkedés a Trónok harca sorozatról és sok minden másról is. Csak akkor olvass tovább, ha láttad már a 8. évad 5. részét, vagy nem zavar a spoiler!..
OneBall 2019.05.16 19:30:22
@Majd Leonard: nem valamiféle mesevárás miatt van háborgás, hanem - teljesen jogosan - hogy gyakorlatilag egy logikátlanságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő, átlagos "hollywoodi" kliséhalmaz szintjére süllyedt a sorozat, eldobva mindazokat az erényeket, amik eddig kiemelték a tucat kategóriából. Hogy hogyan, ez már ezer helyen le van írva vagy épp youtube-on kibeszélve, szóval nem is pazarolnám rá a karaktert. Ha ilyen lett volna elejétől fogva, nem éri meg a második évadot sem...
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
OneBall 2018.11.14 15:58:39
@Csokis: az milyen jó kis játék! Remek levezetés egy összetettebb stratégia után.
Azt mondják, hogy megfelelő felkészültséggel egy csimpánzt is meg lehet tanítani a jelbeszédre. Persze azt nem teszik hozzá, hogy az ilyesfajta feladathoz olyan előképzettség dívik, ami feltételez egyfajta hozzáértést és az sem hátrány, ha a csimpánz megfelelően intelligens. Ugyanígy vagyok mai…..
OneBall 2018.11.14 15:07:49
@zord íjász: tényleg meglepődsz ezen? :) Legyen multi, állami cég, közigazgatás, tökmindegy, hisz mindenhol az az ostoba, (pozitív) változásra alkalmatlan átlagállampógár dolgozik, aki társadalmunk gerincét adja. Sajnos...
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
Hallucináció. Memóriazavar. Paranoia. Insomnia. Étvágytalanság. Személyiségtorzulás. Hangulatingadozás. Rohamok. Rögeszmés viselkedés. Testen kívüli élmény. Irracionális érzelmek. Katatónia. Skizoid- és autisztikus tünetek. Ezek mind-mind a Dalmau-szindróma tünetei, de ezt a betegséget csak…..
OneBall 2018.10.10 18:07:52
@s: ennek semmi köze az öröklődéshez, de még hajlamhoz sem. Puszta tanult/tanított viselkedés.

@Beer Monster: @Exploiter: Szerintem ne menjetek bele ebbe az örök vitába, teljesen felesleges, egy hívő ebben mindig "nyer", hisz nekik van egy Jolly Joker-ük: maga isten, amivel mindent meg lehet magyarázni, és akire/amire mindent vissza lehet vezetni... Lássuk be, így könnyű! :)
A masszázs egy ezeréves frissítő, stresszoldó és gyógyító technika, melynek mindegyik formája – egy negyedórás irodai vállmasszázs is – üdítő, frissítő hatású lehet. Az egész testet átdolgozó masszázsok után pedig szinte újjászületik az ember...
OneBall 2018.09.19 09:11:00
@efi: én is így voltam vele és ezt hittem, amíg el nem kezdtem járni. Aztán megtapasztaltam a különbséget a bekeményedett, a tapintásra elugráló izomcsomók és egy kezelt, lazára meggyúrt izom között. Azóta ha más nem, minimum masszázshengerezek, persze az csak fél(de inkább negyed)megoldás.
Ha neked nincsenek ilyen gondjaid, szerencsés vagy, örülj neki!
Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva. Bár egy…..
OneBall 2018.09.15 16:20:12
@kolomparlole1114: egyrészt szolidáris voltam, hiszen próbáltam előbb tárgyalásos úton elintézni a dolgot és nem rögtön letámadni őket. Végülis az ő érdekük lett volna, nem az enyém, hiszen sokkal jobb más helyet keresni dohányzásra, mint új albérletet.
Másrészt mivel én vagyok a normális életvitel oldalon, ők meg a másokat és környezetet zavaró másik oldalon, igen, inkább én mondhatom, hogy leszarom az ő problémáját, mint ők az enyémet. A világnak ideje meghaladni ezt a minden és mindenki egyenlő őrültséget...
OneBall 2018.09.15 16:21:21
@Girhes: Igazad van, ezt teljesen benéztem, végig a körfolyosóra asszociáltam, hiába van leírva jópárszor, hogy erkély... :)
OneBall 2018.09.17 16:40:04
@Terézágyú: sajnos ez csak addig vicces, mikor nem látod nap mint nap, hogy valaki tényleg azzal kezdi az életét, hogy a b@lf@sz anyja terhesen is végig szívja "neki" azt a sz@rt, majd utána a csecsemővel, kisgyerekkel a karjában füstöl tovább. És sajnos az ilyen véglények szaporodnak, nem az értelmesebbek...
"Kedvenc" jelenetem az volt, mikor ismerőseik is ott voltak, és így négy dohányzó felnőtt állt egy körben, rajtuk, mellettük öt kisgyerek 0-2 éves korig, és full cigifüstben a teljes csapat...
Sok okosat ebben az esetben nem lehet mondani, legfeljebb egy virtuális együttérző ölelést küldeni Attilának, aki egy nyereményautó boldog tulajdonosa volt 40 napig. De már elmúlt.  Sziasztok! Okulásként, vagy talán valami utolsó szalmaszál miatt, ami a csalódottságomon…..
A környezetszennyezés, a Föld energiakészleteinek túl gyors felhasználása napi szinten téma a médiában. Amúgy is, de az utóbbi napokban kiemelten, hisz 7 hónap alatt sikerült felélnünk a 2018-as évre "szánt" erőforrásokat. Erről több portál is cikkezett a minap. Mindenki tud róla, mégis legtöbbünk…..
OneBall 2018.08.17 10:38:52
@midnightcoder2: bár igaz amit írsz, de a cikk címe arról szól, hogy egyénileg mit tehet az ember, nekünk sajnos kevesebb lehetőségünk van, az általad felsoroltakra nincs nagyon ráhatásunk.

Amúgy általában a bejegyzéshez: szerintem a szemétkérdés - sok más egyéb valóban fontos kérdéssel együtt - megoldhatatlan.
Mind a társadalmi mind a gazdasági berendezkedésünk olyan, hogy egyszerűen nincs megoldás a problémákra. Az átlagember túlságosan buta, rövidlátó és önző, a politikus ugyanez csak sokszorosan, a gazdaságban pedig csak a pénz számít, semmi más.
Hiába lenne összeségében mindenkinek jobb ha megoldanánk a problémát, lebontva egyes elemekre senkinek sem kézzelfogható érdeke. Az átlagembernek le kellene mondania dolgokról, önmegtartóztatnia, kényelmetlenebbé válna az élete, a politikusnak népszerűtlen intézkedéseket kellene hoznia, a gazdasági résztvevőknek pedig kevesebb nyereség jutna. Akik tennének-tesznek az ügy érdekében, azok pedig elenyészően kevesen vannak.
Lehet beszélni a zacskózásról, de ha bemész egy üzletbe, azt látod, hogy az emberek nagy százaléka, bezacskózza külön a cuccot, majd ezeket egy újabb zacsiba teszi. A profibbak pluszban még szabnak maguknak 4-5 darabot, jól jön az még felkiáltással...
Ezért nem lesz itt megoldás, csak egy egyre gyorsulóbb hanyatlás, aztán majd mindenki mutogat a másikra, hogy miattuk történt az, ami.
OneBall 2018.08.17 12:21:35
@protézisesh: nem azt mondtam, hogy mindenki, hanem hogy a többség, miért kell olyan dologra, reagálni, amiben nem vagy érintett? :)
A másik, hogy nem varrhatod csak a fejlődő világ nyakába a problémát. Szerinted a termelés nagy része mit céloz: a szegényeket vagy a gazdagabb térségeket? A nyugati világ ugyanolyan bűnös ebben. A fejlődőekben fejenként keveset szemetelnek, de rengetegen, míg mi kevesebben szemetelünk, de sokkal-sokkal többet.
Tehát nem azt vitatom, hogy ők nem hibásak, sőt, ugyanez a véleményem, de ez nem jelenti azt, hogy mi nem. Ugyanúgy benne vagyunk a buliban, csak más "eszközökkel", folyamatokkal... de a volumen a végén ugyanaz lesz.
De persze ha tudsz valami forrást adni arról, hogy a szemét 95%-a ott termelődik - mert ez így nekem elképzelhetetlennek tűnik első olvasatra -, akkor rögtön változtatok a véleményemen!
Úgy tűnik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere erősebb, mint valaha. A Fidesz országlásának haszonélvezői szinte minden olyan területet az ellenőrzésük alá vontak, melyek pénzt fialnak, vagy erős befolyást biztosítsanak a jövőben. Az ellenzék pártjai vagy a sebeiket nyalogatják, vagy egymás…..
OneBall 2018.08.14 10:42:42
@IT Knight: mármint melyik országról beszélsz, mert nálunk ilyen nincs?! Van helyette egy nemzethyeskedő, a polgáritól fényévekre lévő, a konzervatívizmusnak pedig csak a legrosszabb vonásait képviselő országromboló csürhénk.
Az a szomorú, hogy az első kétharmad után minden esélyük megvolt, hogy végre egy élhető, normális országot építsenek ki. Helyette jött a NER. Az, hogy pusztán a másik oldal iránt érzett gyűlöletük miatt alakult így, vagy szimplán alapban ennyire szar emberek, az a végeredmény szempontjából igazából mindegy.
OneBall 2018.08.14 10:49:10
@maxval balcán bircaman: továbbra sem értem, hogy az egyik sz@rkupac helyett miért jobb egy másik sz@rkupac? Csak mert más a színe? Miért jobb, ha valaki narancsszínben tesz tönkre valamit, mint ha piros-kékben?
Hozzátenném, a görények tök jópofa állatok, és elég intelligensek, szóval sem a szoci-liberális, sem a fidesz-kdnp nem hasonlítható hozzájuk. Keress jobb hasonlatot!
Szerintem soha életemben nem fogom elfejelteni, hogy milyen érzés volt idestova 15 évvel ezelőtt, szinte gyerekként a balatonon dolgozni. Az implicit memóriám mai napig őrzi a szagokat, a felforrósodott műbőr hugyszagú vonati ülések tapintását és a savanyú fröccs ízét amit a munkahelyemet jelentő…..
Nem kaphat szót olyan képviselő, aki pártelnöknek szólítja Orbán Viktort, egy nap alatt eltüntetik azt a graffitit, amely a miniszterelnököt ábrázolja, a külügyminiszter pedig azzal magyarázkodik egy külföldi újságíró előtt, hogy ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett. Mindez két napba…..