Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StZ

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Otthonunk megtervezésénél a lakás adottságait és saját stílusunkat érdemes összefésülni, hogy eredményként valóban egyedi, karakteres és otthonos atmoszférát teremtsünk, ahova jó hazamenni és ahol kipihenhetjük a mindennapok fáradalmait. Azonban, ha lakásunkat kiadásra szánjuk, új szempontok is…..
Szerintem, akik szeretik a hamburgert, azoknak nem lesz ismeretlen a Bamba Marha Burger. Alig több, mint fél éve nyitott a hely, a már évek óta egyre telítettebb burger piacon, ami manapság egyre rizikósabb beruházás, hiszen már így is szinte minden sarkon találunk hambit árusító éttermet. Nem volt…..
Autós-motoros gyorsulási verseny már rég nem izgalmas: széria állapotban a motor nyer. Ha viszont az autó nem széria, akkor jön a döbbenet. Egy Volkswagen Golf Mk1-et reszeltek be annyira a németek, hogy egy 182 lóerős Yamaha R1 olyannak tűnjön, mint egy Riga moped.   A…..
StZ 2015.03.17 19:55:40
Tavaly decemberben ünnepelte fennállásának 25-ik évfordulóját a Supercomputing (SC) Conference, a nagy teljesítményű számítástechnikával (High Performance Computing – HPC) foglalkozó konferenciasorozat. Ennek örömére a szervezők összeállítottak egy idővonalat (lásd a…..
StZ 2014.01.06 10:22:03
@Androsz: Nekem a win8 most is 9 másodperc alatt indul egy i7-es 3 éves laptopon, bár csaltam, mert ehhez kellett egy ssd is. :)
StZ 2014.01.06 13:34:07
@RosszQtya: Az nagyjából tükrözheti is a különbséget, mert kb ennyit tesz a 3 év korkülönbség, meg persze a win7-win8 különbség is. A win7 nekem kb 6-7 másodperccel lassabban indul ugyanezen a hardveren. Persze kérdés az ssd is, nekem egy ocz agility4 került bele, bár ennél vannak sokkal gyorsabbak.
Új rekordot állított fel a kerékpáros rakéta kategóriában François Gissy. A napokban elérte a 263 kilométer per órás sebességet egy használaton kívüli katonai leszállópályán Franciaországban. Gissy kitartóan próbálkozott, amíg megdöntötte a több mint tíz éves…..
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
StZ 2013.05.24 10:29:33
A Porsche Hungaria egy utolsó szemét, szar, felgyújtani való.
Bár mi nem mentünk el a perig, de volt egy esetünk, amikor elszakadt a cég egy VW Passatjának rettegett BKP motorkódú 2.0 PDTDI motorjában az olajpumpa bicikliláncnál is viccesebb lánca, majd ezután önmagára fordulva és beszorulva a ház és a lánckerék közé, nemes egyszerűséggel letépte magát onnan, a motorra rögzítés helyével együtt! Hozzáteszem, hogy a hibára még a szervizesek is azt mondták, hogy ennél a típusnál nagyon gyakran előfordul, de nem ismerik el szériahibának. Persze, mikor újat tettek fel a helyére, már fogaskerekes verziót kapott. Vajon miért?
Mindezt (garantáltan) 70ezer kilométeres korában tette az autónak. Mi volt az indok, hogy nem állták ennek a nyilvánvaló alulméretezési hibának a költségét? (Az olajhiány megette még a turbót is...) Azt mondták, hogy ez nem szériahiba és különben is, volt olajcsere, amit nem VW márkaszervizben végeztek, hanem egy gyári VW haszongépjárművek szervizben! (Mintha ott nem lennének VW-ek 2.0 PDTDI motorral...) Biztos az volt az oka. Biztos, persze... Mint gépészmérnök, sajnos tisztában vagyok dolgokkal, így engem nem annyira könnyű átbaszni, szóval végül per nélkül kiegyeztünk egy alkatrész beszeráras javításban. Nem mondom, így is sok volt, de pereskedni azért nem volt kedvem, pedig megérdemeltek volna egy vaskos perköltséget a javítás költségével együtt.
Szóval Porsche Hungária, biztos jó reklám ez önöknek, én is azóta mesélem mindenkinek a jó tapasztalataim a Volkswagenemmel, pedig amúgy szeretem. Biztos az Amarokos úr is ezt fogja tenni. Gondolják meg, részünkről buktak 10 új autót, mikor a cég beszerzésre adta a fejét, mert a fenti eset miatt szóba se jöttek. Megérte? 10 új autó helyett azt a párszázezer forintot biztos! És ezzel bizony az önök hozzáállása miatt nem vagyunk egyedül.
StZ 2013.05.24 19:57:58
@lord75: Szerintem csak simán ekkora parasztok a POHU-nál. A madártejes sztori számomra egyáltalán nem meglepő, valószínűleg közben fuldokolt a röhögéstől, miközben ezzel meggyanúsította az ügyfelet. Volt szerencsém beszélni telefonon több ottanival, felsőbb vezetővel is és pontosan ilyen stílusban kezelik az ügyfelet mindannyian. Magyarul igyekszenek a földbe gyalázni mindenkit, aki esetleg kártérítési igénnyel fordul hozzájuk, hogy még csak eszükbe se jusson, hogy esetleg nyerhetnek is. Itt erről van szó, semmi többről. Remélem, kedves Koskár úr a levelezést és minden egyebet, ami az ügyhöz kapcsolódik, elküldi a gyárnak is, csak hogy tudjanak róla, mekkora taplók dolgoznak itthon, hátha történik valami. Én megtettem annak idején.
TComment Hogy vallasd a BMW-motort? 2013.02.07 10:07:09
Ugrott a lánc? Elkokszosodott a dugattyú? Meg lehet úszni a háromszázezres szervizszámlát, csak jó helyen kell keresni a hibát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
StZ 2013.02.07 10:57:28
@Kétgyermekes Családapa: Talán a hibás gyújtótrafó és az emiatt nem tökéletes szikra (mert szikra és szikra között is van különbség) miatti nem tökéletes (időben lezajló) égés mégiscsak okozhatott lerakódást, én csak erre tudok gondolni. De szép mondat lett.
Vannak reflexszerű dolgok, melyek csak sok (akár kevésbé kellemes) tapasztalat árán, évek alatt rögzülnek. Lehet, hogy az életben nem lesz rájuk szükség, de elég, ha csak egyszer mentik meg az embert, már nem hiábavalóak. Ez profi és megfelelően hideg fejjel dönt villámgyorsan…..
StZ 2012.11.05 12:13:03
@Bénye: Én adblock plus-t használok chrome alatt és nekem minden reklámot kiszűr, amit beállítottam (minden, ami nem szöveg, azaz zavaró, mert mozog, mert felugrik, mert kitakar, vagy csak mert kép).
Már-már Helmut Deimel-i magasságokba emelt mozi egy raliversenyről. Jegyezzük meg az andorrai alcafilm nevét, mert nagyon jók. Gyönyörű verseny, gyönyörű autókkal, gyönyörű helyeken. Mesés autókkal, amiket arra használnak, amire valók: versenyeznek velük. Profi munka,…..
Nem bírnak az emberek magukkal, csak egy kis biztatás kell nekik, és összeszerelnek mindenfélét, akár még sűrített levegővel hajtott járműveket is. És megteszik ezt nemcsak egyszer, de akár többször is – bizonyíték erre a Pneumobil Verseny, amit a múlt hétvégén immár…..
Már pont nem garanciális az autó, de azért ilyen hibának nem kellene előfordulnia. Kihez forduljak, keressek rögtön ügyvédet? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ET? Sandokán? Keresgélj évszám szerint!   ..
StZ 2012.03.07 17:53:59
Péntek reggel láttam a DS-t. Ha motor lenne, Baowah azt mondaná, hogy patkány, lehet pár ilyenből válogatni a Sebesség Oltárán. Most én mondom erre a Citroënre, hogy patkány, de nem koszspray-vel és kamurozsdával, hanem igazi rohadásokkal, évtizedek horpadásait magán hordó…..
StZ 2012.01.16 11:51:29
@Csikós Zsolt: Ez a képen szereplő autó nekem nagyon gyanús. Van egy ugyanilyen rendszámos (de nem tudom, hogy pont ez-e) itt Budajenőn is. Most, épp nem láttam, mikor elmentem futni, de nem tartom lehetetlennek. Annak a háza előtt áll(t) az autó, amiről beszélek, aki kölcsönadta neked egy tesztre ezt: totalcar.hu/tesztek/2010/04/15/a_tokeletes_csaladi_busz/
Vettem egy Daimler-Benzt. A napi használatú Honda Spacy robogóm mellé járni, szállítani, utazni, gyűrni. Ki az esőbe, latyakba, tűző napra, utcán parkolásra, ridegtartásra. Budapestre, Balatonra, Olaszországba, bárhová. A mostani 26 éves helyett lett - csak, hogy képben legyenek.…..
StZ 2012.01.08 18:39:06
@tükörfúró: "ez a veteránozás egyébként nem is olyan drága hobbi, modellezésre, sportvadászatra, búvárkodásra, teljesen képtelennek látszó "piti" dolgokra el lehet költeni ennek már alapszinten a többszörösét"

Ez bizony így igaz.

Amúgy nem értem, hogy mi ez a folyamatos biztonság miatti aggódás. Ezek az autók sem lettek totálkárosra törve, tehát valahogy eléldegéltek 30-40 évet, illetve annak idején gyengébb gumikkal, rosszabb fékekkel sem halt meg több ember az utakon, arányosan nézve az autók számával.
Továbbá semmi biztosíték nincs arra nézve, hogy holnap nem ütnek el zöld mellett a zebrán, mégis átkelsz rajta. :)
A statisztikák szerint sokkal alacsonyabb a balesetek aránya, ha a sofőr részeg.„Egy friss felmérés kimutatja, az autós balesetek mindössze egyhetedét okozzák ittas sofőrök. Ez azt jelenti, hetedére csökkenthetjük a balesetek számát!” - kommentálta az Európai…..
StZ 2011.12.13 18:58:18
@legeslegujabbkor: már így is az. tudsz olyan útszakaszt, ahol nincs kint a vadas tábla? :D
StZ 2011.12.15 20:20:36
@legeslegujabbkor: így van. :D
Csodálatos iparág a nyugdíjaslehúzás. Szinte egyáltalán nem jelentik fel a károsultak a termékbemutatós vámpírcégeket, amikor pedig nagy ritkán mégis, addigra már két felszámolással odébb járnak. Berk mamáját egy azonnal eldobható 300 ezer forintos gőztisztítóra dumálták…..
StZ 2011.12.06 18:30:22
@É2I: Ez a megoldás. Kész.
A sókárok (vagy showcarok) egy érdekes faj a tuningautókon belül. Elsősorban a külcsíny, a látvány, és/vagy a beltér az, amire a fő hangsúlyt fektetik, ezzel legtöbbször a közlekedésre szinte alkalmatlanná téve az alanyt, ami az Opel Calibrától egészen a Citroeneken át a…..
Rég elmúltak már azok az idők, amikor nevettünk a szaúdi, bringával driftelő srácon, akkoriban a helyi – menőnek látszani akaró – boyracerek már keményen csinálták azt, ami mára egy fogalommá nőtte ki magát: az arab driftet. Ez már szinte egy sokpontos, kezdődő…..
Régi, jó barátunk, Gyuri (tudják, ő az a furcsa srác a döbbenetes motorjaival) küldte az alábbi képeket. Csehországi barátjától kapta őket, nem is tudom, mit lehetne tanulságként levonni belőlük. Az biztos, hogy a mopedautók konstrukciós sajátossága a pillekönnyű műanyag…..
 ..
StZ 2011.09.19 20:35:48
@cuccos: persze, hogy nem komoly. a kérdésed sem komoly, ugye?

igazából nem tudom, ebben mi a vicces? szerintem nagyon erőltetett...