Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várkonyi Gábor

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát megtörtént. A világ legbefolyásosabb államában legalizálták a homoszexuálisok házasságát.  Most, hogy az egyik legkonzervatívabb ország is beadta a derekát, azt hiszem néhány éven belül sorra új országok csatlakoznak a homoszexuálisok házasságát minden tekintetben…..
Várkonyi Gábor 2015.07.05 08:07:21
@sefatias: Ez most tényleg kérdés Sefa?
Várkonyi Gábor 2015.07.05 08:11:31
@sefatias: Azért az önkielégítés meg a homoszexualitás az két külön kategória sztem! :)

Nem akarok senkit se védeni de Csaba testvérem az egészséges ösztöneinek engedelmeskedett, (ahogy biza néha én is) és gondolom nem szakállas férfiakra gondolt közben.

A különbség az egyik egészséges ösztönből fakad a másik nem.

Ha elismerjük a homoszexualitást ami kimondottan egy ferde egészségtelen ösztönből ered akkor ennyi erővel a pedofilokat is védhetjük...

Isten szereti a bűnöst de a bűnt gyűlöli! Vagy Jézusnak hiába kellett meghalnia?

Túl könnyedén vesszük a bűnt ez a baj...

Egyébként meg ebből is látszik hogy Csaba testvérem ahogy én magam is EGÉSZSÉGES nemi ösztönnel rendelkező FÉRFI akinek vannak szükségletei! El nem tudnám képzelni őt vagy akár magamat egy melegbárban táncolni! :D
Több mint négy éve nem járok semmilyen keresztény gyülekezetbe. Bár a környék különböző egyházainak istentiszteleteit végiglátogattam, illetve akár messzebbre is elmentem, hogy egy internetes ismeretségnek köszönhetően megnézzek egy-egy közösséget, mégsem horgonyoztam le…..
Várkonyi Gábor 2015.06.20 21:32:02
@Csaba Tarró: Ajánlat elfogadva, én se szeretnék folytatást, mert nagyon rombolja bennem a szeretetet és a hitet.
Szeretettel elfogadom az ajánlatodat.
Várkonyi Gábor 2015.06.21 21:39:45
@Arpicus: Tozer testvér jut eszembe ezekről a linkelt írásokról! :)
Sefatias A rossz eredete 2015.04.25 19:02:48
Nem hiszem, hogy én vagyok az első, aki azon gondolkodik, hogy honnan származik mindaz, ami számunkra rossz. Keresztényként az ember egyből Sátánra gondol, aki lázadásával magával rántotta az első emberpárt egy olyan világba, amely tele van fájdalommal, gyásszal, keserűséggel.…..
Várkonyi Gábor 2015.05.04 16:36:04
@sefatias: Valóban! A tudomány tényei folyamat változnak és kiigazításra kerülnek. Emlékezzünk csak arra hogy a középkorban a tudósok! a Földet laposnak hitték! :)

Ami a feltámadást illeti, asszem egy quantum fizikustól olvastam azt, hogy sejtjeink bioenergiával illetve elektromos áramhoz hasonló folyamatokkal működik. A halál pedig ennek a folyamatnak a megszakadása! Egyszer talán még az Ébredjetekben olvastam azt hogy a sejtjeinknek elvileg NEM kéne megöregednie mivel hét évente megújulnak, de nem így történik! :)

Miért? A válasz talán ebben az Igében van:

Ne maradjon az én Szellemem (vagy életadó energiám) az emberben, mivel test ő! Legyen életének esztendeje 70 év! :) Ennyit a Feltámadás némi tudományos magyarázatáról! :)
Várkonyi Gábor 2015.05.04 16:39:15
@sefatias: Valóban! A Kereszténység NEM azonos az Egyházakkal! Ha így lenne bajban lennénk, mert a legtöbb egyházban betokosodott, farizeusi hívők tömkelegét találjuk, (tisztelet a kivételnek)akik legalább olyan vehemensen nyírják a tőlük különböző, gondolkodó hívőket, mint zsidó elődeik a farizeusok! :)
Az az átkozott ateizmus! Azok az átkozott istentelen ateisták! Azok az istenttagadás legszőrnyűbb bűnében fetrengő gátlástalan és erkölcstelen ateisták! Minden bűn és romlottság előidézői, kik Istent halottnak merik tartani! A Nietzsche idézetét, zászlóként maguk előtt…..
Várkonyi Gábor 2015.05.02 11:59:00
@Rovarölő: Ezt inkább mondja el Zoli én nem akarom ezt ennyire konkretizálni.

Én is rengeteg hibát követtem el beismerem, elfelejtek dolgokat, hibázok de egyvalami biztos: már nem tudnak megetetni csak dogmákkal, azokkal kitörölhetem a fenekemet!
Várkonyi Gábor 2015.05.02 14:12:55
@Zoltan70: Na látod ez a személyeskedés hogy folyton azt állítod nem értik/értjük az Igét! Lehet hogy olvasottabb és okosabb emberek vannak itt mint hinnéd!

Az IGAZI alap az hogy Jézus Krisztus mint Megváltó üdvözíteni jött minket, valamint az hogy szeressük ember társainkat különösen a testvbéreket!

Ehhez képest szellemi fölénybe helyezed magad, mindenki hülye meg buta nem érti az Igét csak Te! Én emlékszem anno hogy amikor Apostol Imre bácsitól megosztottam valamit arra is azt mondtad nem érti az Igét!

Egy 40 éve szolgáló testvérről mondtad ezt akinek a hatására több százan ha nem több ezren tértek meg, még a nagyegyházaknál is! A Te hatásodra hányan mentek az Úrhoz? Hányan mondták azt hogy azért tértem meg mert hallottam Zoltán testvér szolgálatát? Még a fórumotok is döglődik, annyira nem érdekelnek senkit se a teologiai okfejtéseitek!

Úgyhogy ezzel óvatosan bánnék hogy ki érti és ki nem az Igét!
Arra gondoltam, hogy arról fogok írni, ami a volt egyházamnál, Jehova Tanúinál kifejezetten jó volt. Amit jónak tartok náluk. Bár a blogom elsősorban azért jött létre, hogy a tévedéseikre, hibáikra világítsak rá, nem lenne becsületes, ha csak ezeket hangsúlyoznám ki.…..
Sefatias Az Újszövetség 2014.12.24 19:24:03
Hónapok óta érlelődik bennem az a gondolat amit most le fogok írni. Az elmúlt hónapokban már súroltam a témát, de az valóban csak súrolás volt, hiszen a témából senki nem következtetett a végső célra, amit most megpróbálok leírni. Az UTÓPIA sorozatomban már leírtam egy…..
Várkonyi Gábor 2014.12.26 23:03:20
@Csaba Tarró: Valóban...Ebben igazad van Csabi! SOHA akkora szeretetet és befogadást nem tapasztaltam mint az Őskeresztyén Egyház helyi gyülijében ahol jelenleg lakom mint gondnok! Azt kell mondanom hogy a vitapartner aki Sefába meg belém is kötött a fészbukomon az tényleg hátast dobna! :D Pstinek már adott egy nevet is a tetkós ember aki az evangéliumot hirdeti úgyhogy én ezennel Tetkós evangélistának hívlak ezentúl Sefa! :D

Lényeg a lényeg, karácsonyra kérlek szépen kedves őskeresztyén tesóim annyi kaját hoztak hogy még akár Titeket is vendégül tudnálak látni... :) Ott tényleg élik a szeretetet nem csak beszélnek róla...Ezt megtapasztaltam saját bőrömön, és ez még akkor is így van ha történetesen eljárok a református gyülekezetbe is :)
Az előző posztot ott hagytam abba, hogy ha a változásra áhítozó egyházak valóban hasznára szeretnének lenni annak a közösségnek, amely fölött pásztorkodnak, akkor kérdezzék meg azokat az embereket, akik ebben a legilletékesebbek, a gyülekezetek tagjait, hogy ezt hogyan tegyék.…..
Ennek a posztnak az első részét így fejeztem be: „A kérdés most már csak az, hogy mi van a keresztény egyházak által létrehozott rendszereken kívül? Valóban csak zűrzavar, bizonytalanság és istentelenség? Vajon kell félnünk attól a látszólagos bizonytalanságtól, ami a biztonság érzését (!!!!) nyújtó…..
Várkonyi Gábor 2014.07.05 10:54:24
@undercover: Érdekes módon én pl. Sefatiastól tanultam meg hogy ne legyek kocka, ne higgyek el mindent mindenkinek...Ez a blog nyitogatta fel a szememet arra nézve is hogy nem bűn az ha scifit olvasok (Asimov, Böszörményi Gyula, Anthony Sheenard stb.) ahogy az se ha egy film mellett kikapcsolódok! Hogy még az se fog a Pokolba taszitani ha keresztyén metált hallgatok vagy akár mások által okkultnak nevezett Wagner operát...A lényeg arra a nagy igazságra hogy rész szerint van bennünk az ismeret és az egész ismeretünk kinek kinek a tudása csak egy puzzle az EGÉSZ képből, azt Sefától (is) tanultam meg! :)
Várkonyi Gábor 2014.07.05 17:33:14
@ORION: Igen hát örülök hogy ezt gy gondolod ahogy, Obi van mester! :)

Mindenesetre pont az őszinteségem miatt melegedett körülöttem hamar a helyzet, mert ugye beleláttam dolgokba amit bizonyos "szekták" csináltak műveltek...hamar lapátra kerültem...

Itt a refiben viszont pont ezt a "kérlelhetetlen" kálvinista látásomat értékelik bennem, mivel tudják hogy őszintén elmondok dolgokat magamról...ismerik a hibáimat is de ugyanakkor az Úr iránti szeretetemet is...
Stephan van Helden szatírája A labdarúgás napjainkban mindenütt jelen van. Négyévente, a labdarúgó világbajnokság alatt, különös mértékben szembesülünk ezzel a sporttal. Mit mond a Biblia a labdarúgásról? Focizhatnak keresztények, vagy megnézhetik a TV-ben a labdarúgást?..
Várkonyi Gábor 2014.06.12 22:11:25
Sefatias Keresztény Európa? 2014.06.10 08:23:12
Az elmúlt néhány évben egyre erősödnek azok a hangok, melyek kiáltanak a keresztény Európa visszaállításáért. Sokan temetik a keresztény értékrendet, amely már az Uniós alaptörvények közé sem került be. A liberalizmus térhódítása, amely együtt jár a szakállas nők,…..
Várkonyi Gábor 2014.06.12 21:19:07
@undercover: sajnos teljes mértékben igazad van...én is ezért vagyok kiégett depressziós mert a sok hitterminátor legyalulta az énemet egyéniségemet...
A múltkoriért bocsánatot kérek tőled...
Alapvetően Sefa nézeteit osztom sok mindenben.
Sokszor mondtam már most újra megteszem:
A kereszténység a fórumaival egyházaival együtt egy BUKOTT vallás!

Manapság talán az tudja a Jézusi elveket megélni vallani aki NEM jár egyik szabadkőműves és eltorzított egyházba sem...
Fussatok ki én népem belőle...
Várkonyi Gábor 2014.06.12 21:28:27
@sefatias: Nekem a mai "keresztény" világról óhatatlanul a Babiloni vallás jut eszembe...
A jövő sajnos a kiscsoportokba szerveződött hívőké akik nem uralnak le senkit, nem bombázzák egymást teologiával hanem imádkoznak és szeretik Istent!
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
Sefatias A háromságról 2014.01.23 09:56:49
Van több téma, ami régóta érlelődik bennem. Ezek egyikét fogom most - azt hiszem közfelháborodásra - kiírni magamból. Közel húsz évig háromságtagadó voltam, aztán ahogy jobban megismertem a mellette szóló érveket, kénytelen voltam beadni a derekam, és elfogadni azt, hogy Isten valóban olyan…..
Sefatias A Pentateuchus 2.rész 2014.05.29 15:28:08
Tavaly szeptemberben írtam már Mózes öt könyvének szerzőségéről. (Ez az írás itt található) Már akkor elhatároztam, hogy folytatni fogom a témát, és most Rózsa Huba és Spinoza könyveinek átolvasása után eljött erre is az idő. A tavalyi posztomban az anakronizmusokról…..
Sefatias Pünkösd 2014.05.28 09:04:43
Jézus mennybemenetele után, pünkösd napján egy jeruzsálemi szobában 120 ember várt valami különlegeset. Nem valószínű, hogy tudták mi vár rájuk, mert Jézus csupán annyit mondott, hogy Szent Szellemet kapnak, és abban fognak megkeresztelkedni. Azon a napon olyan dolog történt…..
A most következő gondolatok már egy éve forgolódnak a fejemben. Először akkor fogalmaztam meg másoknak, mikor közel egy évvel ezelőtt egy egész napos kiránduláson voltam néhány volt véntársammal. Érdekes, hogy mi, akik kijöttünk Jehova Tanúi szervezetéből teljesen másként közeledünk a kereszténység…..
Sefatias Két év... 2014.05.09 07:12:10
Gyakran olvasok "szülinapi" posztokat, amikor egy blog elérkezik egy évfordulóhoz. A múlt hónapban ez a blog is kétéves lett. Két év, 230 poszt, 140000 oldalletöltés, kb 8000 hozzászólás a részemről. Az írásaim minőségét nem tudom és nem is akarom meghatározni. Mivel több…..
Sefatias Megint az elitizmusról 2014.04.24 12:08:17
Vajon milyen hatással van az emberi viselkedésre az elitizmus? Milyen hatással van az emberi kapcsolatokra annak a tudata, hogy a velem szemben álló ember egy kitaszított, hitehagyott, Isten által elvetett, halálra méltó, és halálra is ítélt? Azt hinné az ember, hogy ilyen nem is létezik, és…..
Várkonyi Gábor 2014.04.28 15:12:13
@ORION: Valóban vannak különböző református gyülik. Szerencsére a mienk az aránylag jó és korrekt! :)

Bár nekem elsősorban a református tanítás, kezdve Kálvinnal és a többiekkel nyűgözött le. Kálvinnál logikusabban gondolkodó, igeibb tanítóval csak ritkán találkoztam ...:)

Maradok református kálvinista mert nekem az Ige ezt támasztja alá, talán ezért érzem jól magam a reformátusoknál is, végre a helyemen vagyok! :)
Az utóbbi időben rácuppantam Tolsztojra. Íme egy elgondolkodtató idézet tőle: "A lelkiismeret a legjobb és legszükségesebb útmutatónk, de hol vannak azok az ismertetőjelek, amelyek ezt a hangot megkülönböztetik a többitől? (...) Az az ember, akinek célja saját boldogsága,…..
Várkonyi Gábor 2014.02.17 18:40:11
Mindenesetre felnyílt egy kicsit a szemem hogy miért csíphetem más keresztények szemét azon kívül hogy sokszor egy egoista bunkó vagyok mint egyik kedvencem és "példaképem" Doktor House...

1, én NEM CSAK a Bibliát olvasom illetve hívő könyveket hanem képregényeket, fantasy és scifi könyveket is! (ezeket sokszor szinte falom!) Nem csak hívő fórumokra írok hanem pl. egy Star Wars szerepjátékot is vezetek pár cimborámmal és teljesen kikapcsolódom benne! Ha érdekel itt a linkje a játékunknak ahol sithlord a nicknevem :D
2, Nyitott vagyok más dolgokra is, mint pl. scifi filmek sorozatok, világi filmek, zenék...Nem ítélem ezeket rögtön az Ördög művének! Szabadon hallgatok pl. diszko és techno zenét is ha úgy van kedvem, nem fogok CSAK klasszikus zenét hallgatni képmutatóan mert azt "szabad"!;) De megnézem én szívesen a doktor Houset is szabadon! A legszánalmasabb dolog például amikor hívők csak keresztyén filmeket néznek, keresztyén zenéket hallgatnak keresztyén regényeket olvasnak, miközben a világi zenéket és irodalmat utánozzák meglehetősen silány minőségben ezek a "szent" művek! Kifejezetten herótom van az un. keresztyén scifitől mint pl. Frank Peretti csodás könyvei, vagy a hívő filmektől! Minek a képmutatás? Ha az ember vágyik kolbászt enni, ne legyen már botor hogy vega kolbászt eszik! Egye az eredetit! ;)

Szóval ezekben én teljesen szabadon megállok, anélkül hogy elveszíteném a hitemet! Elolvastam én Richard Dawkins könyveit is...mégse lettem hitetlen! ;)
Várkonyi Gábor 2014.02.21 17:14:17
@undercover: Köszönöm hogy ezt így látod! :) Nos valóban az a helyzet hogy azt hisszük Isten megorrol ránk azért mert valami un. közömbös dolgot teszünk! Augustinusnál olvastam egyszer hogy a közömbös dolgok azok amik sem nem szentek de önmagukban nem is bűnösök!
Sokan mivel nem igazán szabadok az Istenhitben, nem mernek semmi mást olvasni nézni esetleg csinálni csak azt ami keresztény! Miért? Mert nem annyira stabil a hitük Istenben hogy károsodás nélkül megússzák...

Pedig ha belegondolunk, legnagyobb hithőseink bizony olyan emberek voltak akik pl. nem vetették meg az ókori bölcseket mint Ambrosius.
Számomra képmutatás az amikor valaki mondjuk megnéz egy keresztény scifit! Miért? Mert azt hiszi azzal fölötte áll a többi hivőnek hogy ő csak ilyet néz! Pedig hát...Inkább nézzen valaki eredeti scifit ha arra vágyik! Nincs annál rosszabb mint amikor egy gagyi scifi filmet keresztényként titulálnak csupán azért mert szerepel benne Jézus! A mai képmutató keresztény társadalomban nem csodálkoznék ilyen filmeken pl:

ET egy Ufo megtérése!
Kálvin a Barbár (egy hős harcos aki megvív a gonosz katolikus démonokkal)
Hajnalcsillagkapu
Heaven Wars ( a gonosz Darth Lucifer fellázad a mennyben, mire Krisztus Skywalker szembeszáll vele...) stb.

Érezzük mennyire abszurd lenne? De ilyenek a mai keresztény szórakoztató iparból kikerült "termékek"!

Ha vágysz egy szelet rántothúsra akkor egyed azt ne pedig egy műanyag utánzatot! :)
Hát azt hiszem tegnap felbolygattam az állóvizet a posztommal. Látványosan többen jöttek fel olvasni, mint szoktak. Azt is lehetett látni, hogy a poszt kirakása után Oroszlányból sokan jöttek fel, de Mór sem maradt el. Ez azt jelenti, hogy gyorsan terjedt a hír a posztomról. Ezt a…..
Várkonyi Gábor 2014.01.14 15:18:52
@sefatias: Valóban így van! Én is kissé megnyomorodtam ettől a fajta gondolkodásmódtól, eléggé besérültem...

Sajnos efféle gondolkodás nem csak a gyülekezetekben van jelen...
Várkonyi Gábor 2014.01.14 15:21:54
@Vértes László: Zarathusztra nem rosz, sőt Nietsche is inspirálódott tőle. A Moon szektáról inkább jobb nem beszélni...rettenetes tévtanítás...

Hála az Örökkévalónak nem ezekben voltam nyakig...:)
A világ tele van útjukat kereső emberekkel. Legtöbbünk sok csalódáson átesve, bizalmatlanul szemléli a körülötte lévő világot. Kinek higgyek? Kiben bízzak?  Ha valaki szeretne is Isten oltalma alá kerülni, gyakran nehéz megtalálni azt a helyet, közösséget, amely…..
Várkonyi Gábor 2014.01.10 12:16:31
Napok óta kavarognak bennem a gondolatok. Össze vissza csaponganak bennem anélkül, hogy szokásukhoz híven összeállnának egy rendezett formába, hogy leírhassam őket. Ahhoz szoktam hozzá az elmúlt két évben, hogy a gondolataim napról napra rendezettebben keresik a helyüket, míg…..
Sefatias Kedves környékbeliek! 2013.11.27 12:04:25
Ez a kis írás elsősorban azoknak szól, akik itt laknak a környékemen, a szomszéd városokban. Sok olvasóm van a környező gyülekezetekből. Mivel én már végigmentem mindazon a nehézségen, fájdalmon, ami azzal jár, hogy az ember rádöbben, hogy átverték, minden tőlem telhetőt…..
Sefatias Milyen egy keresztény? 2013.11.25 09:05:43
Milyennek kell lennie egy igazán jó kereszténynek? Húúú de nehéz kérdés. Ha erre válaszolni lehetne, akkor azt hiszem, a kereszténység problémáinak nagy része megoldódna. Én sem szeretnék erre válaszolni. Viszont a saját meglátásaimat most leírom. Az igazán keresztény ember…..
Várkonyi Gábor 2013.11.25 22:42:31