Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebiszabi

1679 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta felültem úgy 2012 táján a Between the Buried and Me (BTBAM) vonatra a The Parallax II albummal, azóta nincs fogalmam nagyjából, hogy amikor szól, mit hallgatok. Ha épp akkor kérné valaki, hogy írjam le, mi szól a fülemben, mert még sosem hallott a zenakarról (amúgy sajnos leginkább ilyen…..
Annak idején, amikor a Magmát hozta nekünk a Gojira, az első hallgatásra megszeppentem. Nem akarta megtalálni nálam a helyét. A korábbi lemezeik - főleg a L'Enfant Sauvage - az első kör után olyan természetességgel váltak "örök darabokká", mintha ezeken nőttem volna fel. Aztán lassan felőrölt a…..
Úgy 11-12 évvel ezelőtt, amikor a Jeff Scott Soto vezette W.E.T. megalakult és kijött első, self-titled albumával, ami finoman szólva sem váltotta meg a világot, valószerűtlenül belemászott a lejátszómba és viszonylag sokáig maradt ott. Erre ok, sem indok nem volt, mert abban az időben egészen más,…..
A Primordialt szeretjük. Nagyon. Az ír mesterek albumai nagyívű, monumentális és persze zseniális zenei obeliszkek. Lazán kapcsolódik a fenti mondat a címben szereplő albumhoz, de mégiscsak idekívánkozik, hiszen, ha valaki nem ismerné a Dread Sovereign alakulatot, akkor nagyjából annyi támpont…..
Új Paradise Lost album. Látatlanban ötös. Nagyjából el lehetett volna a recenziót intézni a lemez megjelenése előtt egy nappal. Az Obsidian három évvel a Medusa után érkezett. Azután a Medusa után, ami a banda legsötétebb három lemezének záró akkordja, hiszen a Tragic Idol, a The Plague Within és a…..
Az amerikai hip-hop kultúra mindig érdekelt, főleg a kezdetek, az underground/underdog jellege miatt, meg úgy általában a zene társadalomra gyakorolt hatása miatt. Ezért bírtam nagyon a Renitensek (The Defiant Ones) Netflix dokut, ahol Dr. Dre és Jimmy Iovine sztoriját dolgozták fel. Aztán ahogy…..
Egy könnycseppet morzsolok, miközben a februári koncertre gondolok, ugyanis a 5FDP új lemeze a buli után egy héttel jelent meg, most meg a karantén alatt a billentyűzet fölött görnyedve írnék az új lemezről. Írhatnék olyanokat, hogy a koncert után epedve vártam az új lemezt, de nem, mert tudhattuk…..
Itt nálunk a Szerkesztőségben olyannyira nem akarta magának senki ezt a koncertet, hogy kezdtem magamat furának érezni. Pedig szerintem csak annyi a "bűnöm", hogy amikor a valamikor évekkel ezelőtt a NovaRockon láttam őket, akkor egyszerűen megszerettem azt a partihangulatot, amit csináltak, főleg…..
sebiszabi 2020.02.21 21:42:56
@Szacsadeth: Jaja, szerintem se. Én mondjuk le is pisálnám ilyenér' az illetőt...
Igen-igen persze, hogy mindenki a Fatherland miatt jár Die Krupps koncertre és a nálam is meglettebb korúak főleg emiatt dobják félre mozgásszervi problémáikat és mossák fel egymással a parkettet pogó címszó alatt, de akkor is: desszert akkor jár, ha szépen megettük a levest és a másodikat is. És a…..
Nem tudom, hogy ki hogyan van azzal, amikor kedvenc zenekarának új lemeze jön és arról véleményt kell formálnia, de szerintem alapvetően kétféle út van: nosztalgiával vegyített rajongás miatt elfogultan és ezzel együtt a hibákkal szemben elnézően vagy rideg pragmatizmussal igyekszik meghatározni az…..
Amikor anno az új Moonspell album, az 1755 kritikáját írtam, azon járt az agyam nagyon, hogy azért egy koncert körúton nehéz lesz nagy részt szentelni az amúgy monumentális albumnak, de ezzel simán tévedtem, mert a setlisten ugyanakkora súllyal szerepelt, mint az Irreligious (előre megnéztem).…..
Kezdhetném úgy a beszámolót, hogy "nem vagyok egy nagy Scorpions rajongó, de", viszont az ilyen felütésektől a gyomrom forog, szóval igazából arról van szó, hogy a Scorpions két éve zajló Crazy World Tour elnevezésű turné hazai állomása szinte napra pontosan egybe esett egy fontos évfordulóval és…..
sebiszabi 2019.11.19 23:56:03
@Fülig José: Uhh, jogos. Javítva. Köszi!
sebiszabi 2019.11.19 23:58:41
@mbond: Igen, kb. szűk másfél óra volt. És ebbe is belefér kb 10 perc szólózás (Mikkey Dee dobszólója és Schenkerék gitárnyúzása)...
OCR Magazin Elköltöztünk! 2019.09.12 10:06:33
Eljött az idő. Elhagyjuk a blog.hu féltő és óvó ölelését. :)  A jövőbeli nagy terveinket sajnos ezen a platformon már nem tudjuk megvalósítani, ezért egy vadiúj rendszerre költöztünk. Nagy dolgokat tervezünk. Tartsatok velünk továbbra is.  WWW.OCRMAGAZIN.HU  ..
2019. Szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal rendez terepakadály-futóversenyt a Fair Play Sportegyesület a Bajót melletti Szarkáspusztán. A felnőtteknek, családoknak, gyerekeknek egyaránt meghirdetett látványos akadályverseny egyúttal jótékony célt is szolgál. A rendezvény során befolyó összeg…..
A 2013-ban alakult amerikai 3TEETH a legjobb reményekkel indult el egy olyan úton, amire a legjobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy magabiztosan áll az idők viharában: az industrial metal zene útján. A szebb napokat is megért stílus fő képviselői mára öregesen munkálják az ipari fémet és mi…..
Negyven felé az ember nagyjából rendezett egzisztenciával, amikor fesztiválra megy, az egyben szociológiai tanulmányi kirándulás is. Öregesen nem nyomorgunk a vonaton, megkockáztatunk pár száz forint pluszt az első osztályért, nem sajnáljuk a 650 Ft-ot a kényelmes shuttle buszért. Cserébe meló utáni…..
Bármilyen hihetetlen, a Magazin fennállásánál is idősebb a Látrányi Löködönc, de még egyszer sem írtunk róluk... Ezt szeretnénk most pótolni egy verseny előtti interjúval, aztán majd egy esemény utáni beszámolóval. Jöjjön akkor most a bemutatkozó interjú a szervezőkkel, amiben kiderül, hogy…..
A tavalyi év egyik legátütőbb élménye volt számomra az MSR Open futama. Hiánypótlónak éreztem ezt az eseményt, hiszen végre egy olyan versenynek lehettem a részese, ami a már-már tucatszámba menő akadályversenyek közül kiemelkedik mind nehézségében, mind lebonyolításában. Tavalyi MSR-szüzességem…..
  Hétvégén, egészen pontosan május 25-én szombaton Pécsett rendezik meg a Military Games második versenyét a tavalyi debütálás után. A verseny első blikkre egész kemény sztorinak ígérkezik, ennek kapcsán beszélgettünk a buli ötletgazdájával, Kovács Tiborral. ..
Tavaly októberben már egyszer megnéztük magunknak a Colas bányájában megrendezésre került MineKraft két szemszögből is. Futottunk is, bringáztunk is egyet a Börzsöny dombjai között és a kirobbantott andezitbánya alján. Jó volt, jól esett, bár OCR szempontból máshogy volt jó, inkább egy terepfuti…..
A Dragon Race-Sárkány Futam július 27-én, szombaton harmadik alkalommal szervezi meg a nyári akadályfutó versenyét. A helyszín a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, ami a futamok állandó otthona és fő támogatója. A júliusi Dragon Race 3.0 a Bátori Sportnapok egyik fő eseményének számít majd, ami egész…..
Egészen sokan szerveznek már kis hazánkban akadályfutó-versenyeket, és ez jó. Jó, hogy lehet új versenyeket, új helyszíneket, új ötleteket kipróbálni. Viszont, ha szabad ilyet mondani, a Palóc Roham csapata által szervezett bulik mindig megdobbantják a szívünket. Egyszerűen azért, mert öröm nézni,…..
Hétvégén az Extreme Trail SE is belevág a 2019-es évbe. Új helyszín, új akadályok, de a színvonal reméljük a régi. Egy hirtelen villáminterjúban kérdeztük Ulrich Gábor, akik már a helyszínen vannak és két csavarozás között lökte a válaszokat.    OCR Mag.: Végre nem Tokaj -  bocs mindenkitől - és…..
D-Beach immár sokadszorra. Először kicsit megijedtem a kiíráson, Rendvédelmi szerveknek. Hát elég gyorsan és elég sokan kiestek a rostán ezzel a feltétellel, de kiderült van egy új kategória is. A „Szabad Futam” nincsenek büntetők, (értsd: nincs mit elcsalni) nincs kötelező feladat (értsd: bárki…..
2019 első hazai Spartan versenyének idén is Nagykanizsa adott otthont, ahol március utolsó hétvégéjére egyből két versennyel is kedveskedtek nekünk a szervezők. Nagy lelkesedéssel, jó érzésekkel és még nagyobb izgalommal vártam a hónap utolsó 2 napját, ugyanis tavaly itt mertem először Age Group…..