Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AngelikaS

116 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menekülni a bűntudat elől, „Éjszakánként felébredek, és űrt érzek belül, mintha halott lennék. Csodagyereknek számítottam, mindenben remekeltem gyerekkoromban. A munkám, a karrierem remekül alakult, de belül haldoklom. Hat hónapja a kórházba kerültem a depresszióm miatt,…..
A tökéletes gyerek, a család „kis hőse”! A rendezetlen családokban, míg egyes gyerekek bűnbakká válnak, addig mások a családi hős, a mintagyerek szerepét veszik magukra. Az ilyen gyerekek a rákényszerített óriási felelősség miatt a szülők és a külvilág elhalmozzák…..
Kineziológiai Tanácsadás VÁLASZ 2015.11.21 15:14:42
„ Az emberek nem csukott könyvek, nem is titkos kódok. Jeleket bocsátanak ki. Viselkedésük sugall valamit. Ha nem hagyjuk figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket, nem nehéz látni, hogy ki lesz az, aki bántalmazza, irányítja a másikat, aki énközpontú, nem törődik a másikkal,…..
Úton önmagunk felé, Mit is jelent ez, hogyan történik? Amikor az ember már tudja, hogy pontosan mit is jelent eljutni önmagába, a személyes fejlődést övező számos rejtély kezd világosabbá válni. Az igazat megvallva, máris mindenki befelé tart. Ha valaki megkérdezi tőled, hogy…..
Kineziológiai Tanácsadás KRITIKA 2015.11.21 14:59:07
Szavakkal verők Van egy közmondás:”az apró kavics fel tudja borítani a nagy szekeret!”, igen egy apró szóval fel lehet borítani egy ember lelkivilágát. A sértő degradáló megjegyzések, a lekicsinyítő bírálatok rendkívül negatív üzeneteket közvetíthetnek önmagunkról,…..
Egy lépésre a sikertől! „Sportot űzött abból, hogy aláz, sosem ütött meg, de azok a szavak éppen úgy fájtak.” Egyes szülők azzal az elvárással vannak gyermekük felé, hogy az legyen tökéletes. Amennyiben a gyerek nem teljesíti ezt az elvárást, verbális támadásnak van…..
Elhízás / apa-lánya kapcsolat, Fiatalok, szépek, ápoltak, bár rendelkeznek pár kiló súlyfelesleggel. Ők visszataszítónak látják magukat. Elmondásuk szerint, ha sikerül is fogyni pár kilót, kis idő elteltével visszaszedik. Valami történik, valami ismétli önmagát, de…..
Kineziológiai Tanácsadás KRÍZIS 2015.11.21 14:45:17
Krízis, Mélypont, egy olyan gödör, amiből nem látszik a felszín, egy véget nem érő alagút.Krízis, drámaian hangzik, de vajon milyen céllal érkezett az életünkben? Mit akar mutatni, tanítani, esetleg adni? Ha úgy tekintünk a krízisre, mint az élet lehetőségeire, és ki is…..
Én…..vagyok….. Kutatod, keresed magad, amiről azt hiszed, hogy Te vagy, kiderül, hogy csak a személyiséget, amit környezeted alakított, formált olyanná amilyen vagy. Vélemények, előítéletek, nézetek, elvárások, valamint mások kívánságainak és kivetítéseinek az…..
Búvóhely vagy komfortzóna? A hely ahol biztonság van, a hely ahol nem vagy bántható, sebezhető. Itt elvagy egy ideig, súgja gyáván hitrendszered. Itt megpihenhetsz. Itt nem kell változnod, nem kell átalakulnod. Itt minden úgy jó, ahogy van. Nem lépsz mert komfortzóna, ezt…..
Pénz, pénz, pénz Kedves, szerény, visszahúzódó. Tekintetemet fürkészi miközben a szülőkkel való kapcsolat fontosságáról beszélek, majd tőle eltérő módon kicsit hangosabban megjegyzi: „a szüleim mindketten meghaltak, és nincs már fölöttem semmilyen hatalmuk”. Jánost,…..
Én megnősülnék de,... Amikor egy szülő nyomasztó, megfélemlítő, bűntudatkeltő, vagy érzelmileg bénító irányítása alá kerülünk, többnyire kétféleképpen reagálunk: meghátrálunk vagy fellázadunk. Mindkét reakció gátolja az egészséges leválást, még ha maga a…..
„Az apám sosem foglalkozott velem, rám sosem volt ideje, bezzeg lerészegedni igen. Az anyám pedig azt mondta, hogy ne nyaggassam állandóan a bajaimmal, menjek és játsszak a barátaimmal. De nem voltak barátaim. Nem mertem senkit elhívni hozzánk.” Elefánt a nappaliban! Akinek…..
Amikor a SORS megismétli magát, Ha a szülő elesett, az alkohol vagy a drogfogyasztás miatt, a gyerek a megmentői szerepbe kerül. Ezt generációs eltolódásnak hívjuk, hiszen a gyerek fogja betölteni a szülői pozíciót. Tehát a szerepek felcserélődnek. Ilyen esetben a szülő…..
Kire haragszol valójában? A mai terápiás ülések az egyik pszichológia könyvben szerepelt illusztrációs sorozatot juttatták eszembe, amely szemléletesen ábrázolta, hogyan vezetik le az emberek érzéseiket – főként a haragot. Az első képen egy férfi volt, akit éppen lehord a…..
Veled pokol az életem… Hatalom vágy, Egy jó írás, nem pusztán információ. Felszabadító, erőt adó nézőpont, és ha elég megértő és befogadó vagy, képessé tesz a cselekvésre. Minden kapcsolatban nagy problémát jelent, amikor a felek elkezdik egymást kritizálni, mivel azt…..
Ne akarj nevelni, csak szeretni… Partnerkapcsolat két felnőtt között jön létre, ne akarjuk hát megnevelni a másikat. Ha úgy megyünk bele egy kapcsolatban, hogy meg fogjuk tudni nevelni a párunkat, kevés sikerre számíthatunk, hiszen nem tudhatjuk, mi a megfelelő módszer arra, hogy…..
Partnerkapcsolati krízisek kialakulása Sokan úgy gondolják, hogy a szerelem segítségével mentesülnek a partnerkapcsolati krízisektől. Úgy vélik, hogy ha elég erős a szerelem, akkor éppen a szerelem ereje által csodásan úrrá tudnak lenni minden leendő krízisen – ha…..
Önismeret és partnerkapcsolat A szerelem és a szeretet az a varázsszó, amely a tárkapcsolat nyitja. Számos film, zene és regény foglalkozik ezzel a témával, és a keresztény vallásokban is kulcsszó a szerelem. Számtalan oka lehet annak, hogy miért megyünk bele egy viszonyba, és…..
Szerelem és szexualitás A szexualitás minden szempontból rendkívül fontos szerepet játszik az életünkben. Manapság, amikor már nincsenek tabuk, amikor nyíltan lehet mindenről beszélni, és amikor szinte mindent tudunk a szexualitásról, egyszerűnek tűnik a szexuális kielégülés…..
Te vagy a tükröm, Hogy mit látok arcodon, megfontoltságot – ami már szinte unalomra emlékeztet. Már semmiért sem tudsz lelkesedni, semmin sem csodálkozol – mintha mindent elértél, megéltél volna. Hogy mi köze ennek a tükörhöz, vagy a párkapcsolathoz, nagyon is sok. Hiszen a…..
Két férfi egy nő lelkében…….vagy két nő egy férfi lelkében Nem mindig szerencsés, ha valamiből kettő van, főleg ha mindkettő jelen van az életedben a maga módján és megpróbálja a legjobb oldalát, az erényeit kibontakoztatni. Vetélytársak ők: az egyik okos gondolkodónak…..
NE LÉGY EGÉSZSÉGES! A szülőnek előnyt jelent valamely szempontból, ha a gyerek beteg. Annyira értéktelennek érzi magát, hogy teremt, vagy keres egy olyan helyzetet, amiben a másik tőle függ. Ettől lesz fontos, ettől kerül bizonyos értékes szerepbe. Úgy hozza létre a helyzetet,…..
NE!  NE TÉGY SEMMIT! A gyerek akkor felel meg a szülőnek, ha nem csinál semmit. Nem sportol, nem zenél, nincs hobbija, passzív marad. Gyakran olyan gyerekeknél lehet megfigyelni, akik a szülő állandó gondoskodására szorulnak. Ettől a tiltástól a gyerek lassú, merev, lagymatag…..
Nagyon sokat számít az, hogy gyermekkorban, milyen üzenetet kaptunk szüleinktől, és természetesen az is, hogy szülőként milyen üzenetet juttatunk el gyermekeinkhez. Ha egy tizenéves kislány azt mondja az anyukájának, egy autó szalon előtt, hogy  egyszer nekem is ilyen lesz, és az…..