Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiszta ház, rendes udvar (törölt)

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 végére a magyar társadalom újfent bebizonyította alkalmatlanságát a közügyekben. Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol, nem a cigányság vagy éppen a rasszizmus miatt, de még csak nem is a gyenge foci vagy a…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.30 11:15:21
@Szarvas Norbert: "Bár a helyesirasnal sztem sokkal nagyobb botrány amikor egy ilyen érdekes ügynel az ember a helyesíráson akad ki es nem azon ami itt történik... "
Bizony, bizony! A helyesírási hibák felhánytorgatása mindig is a primitív, egyszerű emberek "érve" volt.

Ezért is szánalmas, amikor egy volt köztársasági elnököt az egész bagázs a helyesírási hibái miatt kritizált, és ezekből vontak le olyan következtetést, hogy mekkora bunkó. Holott pont a kritizálói voltak azok...
Már soha nem gondoljuk azt, hogy az aktuális mocsoknál nincs lejjebb, de így is nehéz a magunk mögött hagyott évet nem mellbevágónak nevezni. Évértékelő sorozatunk első részében a két szarfaszú blogger mellett a széplelkű Klopi kisasszony is összegez, aztán jönnek tízes…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.29 12:34:57
@Tyreo: "Magyarországon nem tanították meg az embereknek azt, hogy pár dolgot nem lehet megkérdőjelezni, ha demokráciásat akarunk játszani."
Ja, nem tanították meg az embereknek, hogy demokrácia addig van, amíg a ballibek diktálnak. Öreg hiba... :)
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.29 15:59:05
@nu pagagyí: "Már a kétharmadotok is csak egyharmad volt."
Te is olyan hülye vagy, mint hat pár rendőrcsizma. A mostani kormány a régi választási rendszerben szerzet 2/3-ot. Ugyanebben a rendszerben előtte 5 kormányt választottak meg, 1 kivételével "csak" sima 50%-al. Érdekes módon csak most találtátok ki, hogy milyen igazságtalan ez így ... :)

De azért mutathatnál pár országot a "demokratikus" világból, ahol az ottani kormány minimum a teljes lakosság számának felével megegyező számú szavazatot birtokol. Ja, hogy ilyen nincs, mert sehol sem 100% a részvétel, és mindenhol vannak, akik pl. életkoruknál fogva nem szavazhatnak....

Ugyanakkor azon siránkoztok, hogy ha majd nyer a demokratikus összefogás (haha...), de nem sikerül a 2/3, csak egy sima 50%, akkor majd milyen rossz lesz, mert az emberek többsége (ha a 2/3 csak 1/3-ad, akkor mi lehet az 1/2...) őket támogatná, de mégsem változtathatnak meg mindent. És ez így mennyire nem demokratikus :)

Ostoba...
Kettős érzése van az egyszeri választónak mikor kövérlaci megnyilvánulásait olvassa. Egyrészt ugye itt van az az érzés, ami szerint a Nagy Büdös házmestere a Nemzet Házmesterévé válva aggódig értünk, és a társasházak rezsicsökkentéséért: "Minden épeszű ember tudja,…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.28 18:12:22
@rodeo36:
"a kövérelvtárs egy szarházi geci bunkó seggfej"

Íme egy intelligens, tanult, felvilágosult, már-már európéer ember véleménye :)
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.28 18:22:20
@taga20: Nézd, Kövérnek is vannak kemény nyilatkozatai, de még a legdurvább is nagyságrendekkel nívósabb és szalonképesebb, mint amikor itt néhányan hányják az epét.

De ez aligha Kövér érdeme. Egyszerűen arról van szó, hogy viszonylag nem túl magas intelligenciaszint felett egy normális ember képes egész mondatokban, obszcén kifejezések nélkül, logikus érvrendszerrel alátámasztva elmondani, hogy miért nem szeret valakit :)
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.28 18:30:11
@tristen2005: "Nincs dolgod? Udvar seprés, fogmosás miután ide hánytál. "
Ja, hogy itt a gondolkodó emberek térfelén (a másikon ugye nem gondolkodnak, csak bégetve mennek a vezér után) csak egyfajta vélemény lehet? Minden ezzel ellenkező az hányás? :)

@rodeo36: Ne is haragudj, de irreleváns, hogy mit gondolsz (/gondoltok) rólam.

Ha jobban meggondolom ez igaz a nagypolitikára is. Lehet kövérlacizni, baromállatozni, viktátort kiálltani, de az emberek ezt már irrelevánsnak és komolytalannak tartják :)
A jól teljesítés egyik valós formája lehet a következő történet. Bármely hasonlóság, bármelyik családdal pedig nem a véletlen műve, mivel a következőkben leírtak megtörtént esetet tárnak fel... Jelenleg 15 forintja van a mi kis családunknak. December 24.-én karácsony…..
hacsaknem Karácsonyi has-magyarok 2013.12.25 13:14:32
Egyáltalán nem az ünneprontás szándéka vezérel - vagy ha igen, csak legfeljebb annyira, mint a helyszínen fotókat készítő újságírót - amikor a Blaha Lujza téren kígyózó, éhező magyarok alkotta sorról készült felvételekkel kapcsolatban próbálom ünnepinek alig nevezhető…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.26 11:19:45
@panic_button:
"Az elmultnyolcev miatt allnak sorba, csinalja jobban aposzttolo! "

Nem mindenért a zelmúltnyolcév a hibás, de ami igaz, az igaz. A munkanélküliség kétségtelenül magas, de bizony nem 2010 után nőtt meg drasztikusan, hanem előtte:
http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=851554800000&tend=1324854000000&hl=hu&dl=hu&ind=false

És az is tény, hogy ez a szegények arányát jelző grafikon sem 2008-ban, a világválság beütésekor kezd emelkedni, hanem már 2002-től.

http://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=poverty_headcount_ratio&fdim_y=poverty_line:2&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=788396400000&tend=1198623600000&hl=hu&dl=hu&ind=false
Ünnepi hangulatban ül otthon a közpénzen kitömött állam-polgár és olvassa a közpénzen kitömött Heti Választ, a háttérben szól a közpénzen kitömött heti Ákos a közpénzen kitömött Magyar Rádióból, Krisztus -- helyesen -- a feszületen, a közpénzen kitömött egyházak…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.22 17:35:43
@Sir Galahad: Van egy olyan, hogyaszondja: "ha a jobboldanak sajtó kell, akkor vegyen magának".

Vett... :)
A napokban sor került egy jellegzetesen kelet-európai beruházás átadásra: Völner Pál államtitkár suttyomban felavatta a frissen felújított Esztergom-Piliscsaba vasútvonalat. A dolognak van azonban két apró szépséghibája: Esztergom-Piliscsaba vasútvonal nincs, ellenben van (illetve…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.15 12:37:14
A poszt jól mutatja, hogy milyen az, amikor a szakértők helyett helyett a politika települ rá az ilyen dolgokra.

A poszter azon kesereg, hogy nem olyan mértékben csökken a menetidő, ahogyan azt ő elvárná. Vajon milyen átlagsebesség lenne kívánatos a poszter szerint? Érdekes lenne ebből visszaszámítani, hogy ehhez milyen paraméterekkel rendelkező pályát kellene építeni.

Aztán ugye az fel sem merül a posztban, hogy a pálya állapota olyan szinten le volt már romolva, hogy a menetidőtől függetlenül is időszerű volt már a felújítás (így is késett vagy 10 évet...). Ugyanez igaz az állomási infrastruktúrára és a különböző műtárgyakra (hidak aluljárók).

Vajon ha felújítanak egy közutat, akkor mennyivel csökken a menetidő? Nem számottevően. De ugyanakkor könnyű belátni, hogy szükség van az úthálózat felújítására. Na, ugyanez ez a helyzet a vasúttal is.

Ott van ugye az összehasonlítás más vonalakkal. Jobb helyeken már középiskolában az ember fejébe verik, hogy ha számadatokkal dobálózunk, akkor megmondjuk, hogy azok mit reprezentálnak. Az esztergomi vonalra számolt menetidő forrása viszonylag elég egyértelmű, hiszen eddig lénygében egyfajta vonatnem volt itt. Ezek után lesz kettő. De a többi? Ezek milyen vontok időadatai? Személy, gyors/IC, zónázó? Ezeket nem ártana tisztázni, mert egy sehol sem megállós vonat nyilván csuklóból veri a mindenhol megállós személyt. Főleg ha a személy olyan vonalon van, ahol az átlagosnál több megállóhely található.

Olyan apróságokba már bele sem megyek, hogy a Budapest-Aszód szakasz nem felújított pálya. Illetve abba sem, hogy a példaként felhozott szakaszokon mind kétvágányú pálya található, ellentétben az esztergomi vonallal, amely a felújítás után csak részben lesz kétvágányú. Azaz az egyvágányú szakaszon a vonatkeresztek továbbra is ideje növeli a menetidőt. Ez egy kétvágányú pálya esetében elmarad.

Megint csak ott vannak a költségek. Sehol egy forrás, hogy az az egy szem számadat honnan van, és mi tartozik bele. Ugyanis egy ilyen felújítás rengeteg projektet tartalmaz a tervezéstől a kapcsolódó infrastruktúra átépítésén át a vágányépítésig.

Ha már előkerült a Kelenföld-Székesfehérvár vonalszakasz, akkor jó lenne leírni, hogy ott mit tartalmazott az az állítólagos 56 milliárd és itt mit. Ez már tartalmazza a biztosítóberendezések átépítési költségeit is, vagy ez csak a pálya és műtárgyépítésekre szánt összeg? (ugyanis ez mindkét esetben külön projektként fut)

Az sem elhanyagolandó, hogy mit tartalmazott a felújítás. Ha kicsit is szakmai cikkel állnánk szembe, akkor ezekre a dolgokra is fény derülne.

A Tárnok-Fehérvár projekt tartalmazta a teljes pálya átépítését (részben a régi alapjain), 3 helyen nyomvonalkorrekciót és 4 állomás valamint az összes megállóhely átépítését, illetve egy új megállóhely létesítését. A Kelenföld-Tárnok projekt pedig az addigi egyvágányú pálya kétvágányúsítását, két állomás átépítését és új megállóhelyek létesítését, valamint a megmaradó megállóhelyek korszerűsítését. Illetve mindkét szakaszra létezik az új biztosítóberendezés megépítését célzó projekt is.

Ezzel szemben az Aquincum-Vörösvár projekt tartalmazza a komplett pálya kétvágányúsítását (részben új nyomvonalon), három állomás átépítését, új megállóhelyek létesítését és rengetek híd illetve átersz felújítását/újraépítését.

Az Vörösvár-Esztergom szakasz pedig az egyvágányú pálya teljes átépítését, egy rövid szakaszon kétvágányúsítását. 4 állomás átépítését, a megállóhelyek felújítását, szintén számos műtárgyépítést (hidak átereszek), és nem utolsó sorban a piliscsabai alagút felújítását.

Villamosítás: a felsővezetéket tartó oszlopok felállítása megtörtént a pálya teljes kizárása alatt. A vezeték kifeszítésén túl a posztoló milyen olyan munkafázisokat lát, amelyek ismételten teljes kizárást indokolnak? Arról nem is beszélve, hogy a vezeték kihúzása is ütemezhető hétvégékre.
Egy főleg amorális hatalomtechnikusokból, gengszterekből, egoista kizsákmányolókból, dilettánsokból, gerinctelen nyaloncokból, kisebb részt pszichopatákból, küldetéstudatos nímandokból és karrierista yuppiekból álló banda megszállta az országot, mert megszállhatta: ennek…..
Őszintén nem értem magukat. Otthonmaradottakat. Azokat akiket még nem ragadott el a nyugat szépségének lágy fullatja. Ugyanakkor tisztelem is magukat. Mert maguk mindent eltűrnek. Önök nem rohangálnak fejvesztve az utcákon kukákat gyújtogatva mint a görögök, s nem vonulnak…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.07 20:07:36
@_most_: Miért szerinted 2010 április 11-e utána hülyültek el a diákok, de előtte csuklóból vertük a mezőnyt?

Kicsit nemártana gondolkozni időnként... (még akkor is ha érezzük, hogy sz**ban vagyunk és öszönösen kapaszkodunk fűbe-fába, mint a fuldokló)

Ugyanez igaz a gazdaságra, államadósságra, szegénységre,. egészségügy állapotára, stb. Konstatáljátok, hogy szarok az adatok, de az már nem jut el az aprócska agyatokig, hogy ezek a mutatók nem nullázódnak a kormányváltással, hanem hosszabb folyamatok eredményei.

És az egészben az a legviccesebb, hogy ha valaki ezekre rávilágít, akkor ő lesz a gondolkodni képtelen fideszdroid :D

És akkor arra még ki sem tértem, hogy ti 8 évig mutogattatok vissza a fideszre, hivatkoztatok a 2008-as világválságra (már 2006-tól :D ), hivatkoztatok az áskálódó ellenzékre, stb stb... Most meg nincs válság, nincs áskálódó ellenzék, ninc előző kormány, stb. stb. Szánalom.
Rogán Antal szerény számításaim szerint mostanra biztosan elvégezte a nemzeti Jedi OKJ akkreditált képzést, rögtön a Roxfordban töltött tanulmányai után. A Rezesková ügy utóélete a bizonyítéka a Jedik erejének és annak, hogy hiába vásárolta fel az egészet a Disney, ők…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.04 19:03:50
@goldenhind: "hanem az, hogy politikusként nem kérdőjelezheti meg a bíróság döntését egy jogállamban, ez politikai nyomásgyakorlás, hatalommal való visszaélés, ha mint fideszmittudoménkicsodademarháranemérdekel-ként ilyen nyilatkozatot tesz..."
Akkor is ez volt a véleményed, amikor XY bíró megítélte, hogy XY párt nem tekinthető szélsőséges ideológiákat valló politikai erők örököseinek?

A független bíróság olyan, mint a független sajtó. Addig van, amíg csak neked tetsző álláspontot képvisel :)
Nem lehetnek elég hálásak a mostanában online pénztárgépet beüzemelő kereskedők a hiperes-benzinkutas dohányboltosoknak: különben honnan tudnának időben felkészülni arra, mi várhat rájuk? Vázoljunk fel egy összeesküvés-elméletet - kiindulva a kormány legutóbbi…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01 13:26:07
@kulcsar2011: "De azt elfelejted, hogy világválság volt."
Ja, már 2006-tól világválság volt, ugye? Én 2008-ra emlékszem... meg arra, hogy az hozzánk nem fog begyűrűzni, és minket irigyel majd Németország.

Minden akkori elk***t a válságra fognál, de közbe meg úgy csinálsz, mintha most olyan rózsás lenne a világgazdaság, és minden egyes negatív dolog 100%-ban a kormány hibája lenne.

Logikai érzékednél már csak a saját magadhoz való konzisztenciádat csodálom jobban :)
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01 13:52:28
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Nincs bajom a jövedelmek közötti különbségekkel, ha mögöttük tényleges teljesítmény van, de ha valaki az adórendszer egyenlőtlensége miatt nyer lényegesen magasabb jövedelmet az egy kicsit zavar. Ennek egyik módja a világon máshol már bevált sávos, több kulcsos adórendszer. Nézz utána, érdekes dolgokat találhatsz. "

El kell ismernem, hogy igazad van. Valóban nem járja.

Mi több eleget tettem annak a javaslatodnak is, hogy nézzek utána a dolgoknak, így hála Istennek már jól be tudom határolni, hogy a politikai erőtér mely szegmenseit nem szabad támogatni:

index.hu/belfold/koka080603/

"A liberálisok 2009-től vezetnék be az egykulcsos adót idehaza, mértéke 20 százaléka lenne majd két év alatt, évente egy százalékos csökkentéssel 18 százalékon állna meg 2011-től."

index.hu/belfold/2009/09/11/az_szdsz_egyetert_a_kormany_koltsegvetesi_tervezetevel/

"A költségvetés alapelveiben és fő számaiban egyetértés van a kormány és az SZDSZ között, hangzott el Bajnai Gordon kormányfő, Oszkó Péter pénzügyminiszter és az SZDSZ-frakció pénteki megbeszélése után. Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője a legfőbb szabad demokrata igényként azt fogalmazta meg, hogy a kormány tartson ki a 17 százalékos egykulcsos adó fokozatos bevezetése, azaz az alsó sávhatár 2010-ben 5, 2011-ben 17 millió forintra emelés mellett, mivel ez teremtheti meg a növekedés feltételeit."
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01 14:05:22
@dr kíváncsivagyok:
"Baszki,...több éves nyilatkozatokkal operálsz ?
orvbán 3 - 4 éves nyilatkozataival hogy állsz ???
1.000.000 munkahely ??????????
Baromarcú "

Hú de ideges lettél hirtelen :)

Miért ne operálhatnék 3-4 éves nyilatkozatokkal? Értelmes ember emlékszik arra, hogy ki mit mondott, és ha valaki egyszer így egyszer úgy nyilatkozik, akkor azt már aligha veszi komolyan. Elhinni amit mond... na azt semmiképpen!

A mondataidból az sejlik ki, hogy neked 3-4 év már bőven az az idő, amikor szerinted nyugodtan lehet mondani akár mindennek az ellenkezőjét is. Komoly ember lehetsz...

Hogy ne mondhasd azt, hogy elfogult vagyok, gyorsan leírom azt is, hogy ez legalább annyira hiteles, mint népszavazást szervezni a tandíj ellen, majd kormányra kerülve bevezetni azt.

@LallyPop:
"Fő hogy az SZDSZben csak beszéltek az adócsökkentésről, amit a fidesz lépett meg."
Senki nem mondta, hogy egyetértek az egykulcsossal. De ugye nem gond, hogy nem a korábbi élharcosaira szavazok, ha el szeretném törölni? :)
Nem túlzás azt mondani, hogy a vasárnap fő belpolitikai híre a fóti időközi választás volt. Baján mindössze egy (jobboldali adottságú) választókörzetben volt szavazás, most viszont egy 19 ezres város szavazott. Fóton még 2002-ben is 13 százalékot vert a jobboldali…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.25 18:43:25
Miért a fideszfigyelő közölt posztot erről?
index.hu/belfold/2013/11/24/kampanycsendet_sertettek_foton/

Ennyit a kiegyensúlyozottságról.

Ne mondjátok, hogy majd akkor elítélitek, ha bíróság kimondja a választási csalást, mert Baja esetében sem vártátok ezt meg, hanem a videó (amiről később kiderült, hogy ) láttán elkezdtetek bömbölni...
slapajblog Kitiltás a megoldás? 2013.11.16 18:37:05
Ha „állambácsinak” valami csípi a szemét, nem a probléma megoldásán töri a fejét, hanem  gyorsan törvényileg kitiltja azok okozóit. Lóhalálában, meggondolás nélkül zónákba kényszerít embereket. Ha nincsenek szem előtt, nincs gond.  Az első ilyen zónásítási…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.17 14:53:05
Erről mi a véleményük a most sápítozóknak?

index.hu/belfold/budapest/2009/10/30/atadtak_a_2-es_villamos_fovam_teri_allomasat/

"Péntek délután Demszky Gábor átadta a 2-es villamos Fővám téri állomását és a Szabadság híd alatti aluljáróban futó pályaszakaszt. "

és a lényeg:
"Demszkytől megkérdezték még, hogy vajon a korábbinál biztonságosabb is lesz-e az új aluljáró, mire a főpolgármester azt felelte, hogy minden bizonnyal, hiszen világosabb és tágasabb, és tanulmányok bizonyítják, hogy a szép környezet a lelket is megszépíti. Klados Gusztáv, a DBR Metró projektigazgatója ehhez még hozzátette, hogy az aluljárót éjszakánként lezárják majd, így nem költözhetnek be a hajléktalanok."

Aha, szóval az új aluljárót direkt úgy építették meg, hogy az alkalmas legyen a hatalom szemét csípő emberek kirekesztésére. Pedig akkor még demokrácia vót'....
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.17 14:58:00
Erre pedig egyszerűen nem találok szavakat...

2009.06.02. 16:09: 15 helyről kitiltják a hajléktalanokat Újbudán
index.hu/belfold/budapest/2009/06/02/15_helyrol_kitiltjak_a_hajlektalanokat_ujbudan/

" Új Rend Újbudán címmel hirdette meg közbiztonsági programját Molnár Gyula, Budapest XI. kerületének polgármestere kedden. Négy fő területre koncentrálnak a programban: a közbiztonság javítására, a közlekedés biztonságosabbá tételére, a hajléktalan-problémára és a köztisztaságra.

Molnár Gyula polgármester kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kerület a kötelező feladatain túl plusz terheket is vállal azért, hogy a kerület lakói biztonságosabb és tisztább környezetben élhessenek.

[...]

Molnár Gyula a hajléktalanok ügyével kapcsolatban azt mondta, hogy hamarosan 15 olyan körzetet jelölnek ki, ahol a hajléktalanok nem telepedhetnek le - azaz innen elküldik őket és nem is térhetnek vissza. A polgármester kiemelte, hogy humánus megoldást keresnek, de a többségnek is vannak jogai."

Nem árt megnézni, hogy hogyan beszéltek még néhány éve a most ájvékolók...
Sikert jósolok Debreczeni József új könyvének. A fideszes rablógazdálkodás című kötetből részletek láttak napvilágot különböző újságokban, a szerzővel tévé- és rádióinterjúk készültek, egyszóval működik a beharangozás. Körülbelül félmillió emberhez jutottak el…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.17 09:31:19
@guu: Jaj de buta vagy: a baloldali sajtó az a független, mértékadó média. Minden más pedig mocskos szemét pártmédium... Mit nem lehet ezen érteni? :D
Vajon tavasszal vége lesz a Fidesz kormányzásának és új miniszterelnök avat majd új gyárakat? Egyelőre a helyzet bizonytalan, de annyit bizton állíthatunk, nem úgy néz ki, hogy vége a narancsok regnálásának. Bár Orbán Viktor harcba szólította a csapatait, hogy megvédje a…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.16 18:53:15
@toportyánzsóti: Díjazom az optimizmusodat! :)
A héten napvilágot látott levél szerint, Lázár Vilmos és Badlauf László Békemenetre buzdították a CBA „nagycsaládot”, vagyis a szervezet dolgozóit. Minekután önmagában sérti a magánszférát, amikor az ember politikai identitástudatát firtatjuk, a levél több ízben sérti…..
Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.16 14:11:11
@tobeor: "Én itthon vagyok, és nem félek"
Én sem félek, de amióta a sajtóból értesültem róla, hogy Magyarországon félnek az emberek, próbálok úgy tenni...