Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_Rézi

143 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indy tehát letörten poroszkál, pár óra múltán azonban utoléri egy ismerős teve, rajta egy ismerős csadorba burkolt ismerős hangú nővel. Maya az természetesen, hát Maya maga hogy tudott megszabadulni a beduinoktól?, kérdezi Indy. Maya nem tér ki a részletekre, a lényeg, hogy visszaszerezte Indy…..
A_Rézi 2020.05.28 16:59:49
@Gabba: Azért női szemmel anno Kathleen Turner sem volt rossz... bár tény, hogy azért nem egy Sharon Stone-kaliber. És ha már... én pedig Zeta-Jonest irigyeltem azért a táncért Antonio Banderasszal a Zorro álarcában.

És ezúton köszi a Rejtős utalásokat, a Három testőr... az egyik (vagy inkább A) kedvenc regényem tőle!
A járványveszély kellős közepén kedvenc blogunk újra életjeleket kezd mutatni, ezt a fejleményt gyorsan ki is használom és folytatom egyre keményebb öklű akcióhősünk ifjúkori kalandjait. Sőt, ha felidézzük eddigi számos intim kapcsolatát is, akkor kijelenthetjük, hogy nem csak az ökle kemény.... Az…..
Az eredeti sugárzás szerinti 2x07 epizód Manhattanben kezdődik, öreg Indy egy fényképkiállításon szemlélődik, címe: Vlagyimir Lenin - Jelenetek egy forradalomból. Közeledik a záróra, a kurátor távozásra kéri Indyt, de az nem mozdul. Hosszan nézegeti az egyik képet, ami zászlókkal, transzparensekkel…..
A héten Luca nem a megszokott díszleten belül tartózkodik, ugyanis Artúr elráncigálja magával egy szingli-táborba, amin ő lesz a coach. Luca úgy megy, mintha a fogát húznák, ugyanis semmi kedve az egészhez. Sok ismerős arccal találkozik, például a Sheldon Cooper beütésű Tamással, a rádió…..
Hát, ez is elérkezett… Klaus a szívéhez tartja a fehértölgy karót, és Elijah hiába győzködi, a tesó elszánt, és nem hajlandó megváltoztatni a döntését. Csakhogy befut Hope is, immár újra emberi alakban, és döbbenten rakja össze a képet: a sötét mágia az apjában van, aki most öngyilkos akar lenni.…..
Marcel itallal kínálja Elijah-t, és az öltönyösnek szüksége is lesz rá, mivel se Davina, se Freya nem talált megoldást Hope problémájára. Úgy fest, nincs kiút. Ráadásul nyakukon a telihold, amikor a lány először változik majd át, és minden megkérdezett boszi úgy véli, hogy nem fogja túlélni. Elijah…..
Marcel a Rousseau’sban ücsörög magányosan, és Josh-t gyászolja. Klaus még mindig furcsán méregeti Elijah-t. Freya pedig bűntudatot érez: Ivy és Josh halott, Hope helyzete kritikus, ő pedig mindezek ellenére boldog. A mellette fekvő Keelin szerint a fent nevezettek nem utálnák ezért. Sőt! Azt…..
Úgy fest, Klaus komolyan vette ezt az erőszak-témát. Engedi (sőt, utasítást ad), hogy Hope rajta töltse ki minden haragját, hátha így elcsitulnak a hangok a fejében. De mivel a röptetések eredménytelenek, az ősi úgy gondolja, hogy a lány visszafogja magát. Pedig nem. Az agyalás végén arra jutnak,…..
Klaus tósztot mond. Az átokkal súlyosbított elmúlt hét év megviselte a várost, az otthonukat és a családjukat. De most, Hope-nak köszönhetően ismét következmények nélkül lehetnek együtt. Újrakezdhetnek mindent. És jöjjön bármilyen veszély, együtt szállnak szembe vele – családként. #örökkön-örökké..
Klaus New Orleans spéci temetkezési szokásairól narrál, miközben „sétát teszünk” a LaFayette-ben. Ebben a városban ugyanis nem a földbe, hanem kriptákba temetkeznek az emberek. Ha valaki meghal, feltörik a családi sírboltot, félresöprik a régi csontokat, hogy legyen hely az újaknak. Így a vérvonalak…..
Hope mintha rémálomból riadna fel. Az anyját hívja, de csak Freya van mellette, aki próbálja megnyugtatni, majd kíméletesen közölni vele a szomorú hírt: Hayley meghalt. A lány zokogva omlik össze...
Zsebkendőket elő, szükség lesz rá... szerintem. Manosque-ban kezdünk, Greta kopog a lánya ajtaján és zilált a meneküléstől. Hja, a megváltáshoz vezető út rögös, de megéri. Ekkor Elijah lép Antoinette mellé és az üdvözlést követően olyan érzése van az embernek, mintha a…..
Klaus dühösen ront be egy lefüggönyözött lakosztályba, ami tele van kábult vámpírokkal. Nagy buli lehetett előző este, a vérszívók nehezen térnek magukhoz – itt első blikkre biz’ nincsenek összeesküvő zsenik, de az ősit ez nem zavarja. Szenvedést és kínokat ígér, ha nem…..
Éppen ideje volt, hogy a város legnagyobb bulijával is foglalkozzon kicsit a sorozat. Köszi! :) New Orleansban kezdünk, ahol Vincent Mardi Gras csodájáról elmélkedik, és a városról, ami a számtalan tragédia ellenére is mindig felülkerekedett, a szenvedést pedig varázslattá…..
Messziről indítunk – hét évvel korábbról. A látszólag teljesen kipucolt agyú Elijah leszáll a buszról egy porfészekben. Gőze sincs, honnan jött és hová tart, csak azt tudja, hogy ennie kell. A buszsofőrnő irányba állítja: pár sarokkal lejjebb van egy étkezde, hajrá! Elijah szemügyre veszi a…..
Hope az ágyában fekszik, aludni próbál, miközben zenét hallgat és a múltba réved… A kis Hope előkészül: a zenét felhangosítja, az ajtót kulcsra zárja, leveszi a mágiablokkoló karláncot, sóból varázskört rajzol és gyertyákat gyújt, majd egy igét kezd mormolni. Asztrális…..
Hét év telt el, mióta a Sivár eltűnt New Orleansból. Hét év, mióta az ősi család tagjai szétszóródtak a világban. De mivel előbb-utóbb úgyis feltűnik egy újabb, nagybetűs GONOSZ, akivel meg kell küzdeni, a Mikaelsonok sem maradhatnak örökké távol az otthonuktól… Jobb…..
Visszaugrunk kicsit, egészen odáig, mikor Jerry elmeséli őkirályi fenségének, hogy a csaja bizony bekapta a legyet, zsír új kisbabák lesznek a Királyságban. Jézus és Tara lovagol be a képbe, és ismét itt vannak azok a homályos utalások, hogy Maggie és Michonne be vannak…..
A_Rézi 2019.02.28 16:22:00
@Treff Bubi: Valóban más lett a sorozat, és nekem eddig bejön a dolog (Henry-t leszámítva, de hát mindig kell egy idegesítő karakter, akinél alig várod, h zombikaja legyen... bocs, Carol!).
Szerintem a készítők azért paráztak, hogy mi lesz, ha Rick már nem lesz képernyőn, és most örülnek, hogy nem omlott össze az, amit elmúlt években építgettek, sőt!

Daryl sokak kedvenc karaktere (az enyém is), de ő szerintem úgy tud jó megmondóember lenni, hogy nincs kinevezve főnöknek. Hallgatnak rá, mennek utána, de a pozíció és a vele járó felelősség taccsra tenné (pl. Jézusnak se jött be). Ha az íróknak van eszük, nem emelik fel, annál is inkább, mert Norman Reedus sem szeretne Rick Grimes/Andrew Lincoln nyomdokaiba lépni.
www.imdb.com/title/tt1520211/videoplayer/vi1750120985?ref_=tt_pv_vi_aiv_1
Kilenc évad alatt egyszer sem féltem ennyire. A Jézus-Daryl-Aaron trió, amely felesküdött rá hogy megtalálják és hazaviszik Eugene-t, egy dombtetőről vizslatja a körbe-körbe járkáló hordát, és konstatálják hogy itt valami nagyon nem kóser. Nem bizony, apukám, mert mikor a…..
A világnak szüksége van Rick Grimesra, ugye, de az új világnak már nincs, úgyhogy csapjunk is bele a lecsóba. Michonne talál egy seriff figurát egy kocsiban, ezzel a zsebében Rickhez beszél magában a hídnál, amit megesküdtem volna hogy újjáépítenek és a Rick Grimes Bridge nevet…..
A_Rézi 2018.11.15 08:34:36
@enzo23: "érdekes, hogy Daryl mit csinál ott kinn"
Nekem két tippem van: 1 - vadászik valakire (esetleg valamire), 2 - végleg tele lett a hócipője azzal, hogy mindenki meghal körülötte, úgyhogy remetének állt. Rick elvesztése biztos kiakasztotta, ráadásul esélyes, hogy bűntudata is van a tesó "halála" miatt - plusz ki tudja, hogy mi minden történt még az elmúlt 6 évben...
A hét elején Félix élő adásban is bejelenti a rádiótól való távozását. Hallgatók tömegei telefonálnak be szinte zokogva, s kérlelik imádottjukat: ne tegye. Félix azonban hajthatatlan, még Adél próbálkozásait is csírájában fojtja el anélkül, hogy megnézné az összeget,…..
A_Rézi 2018.11.14 14:24:45
Szuper HV, köszönjük!

@KapitányG: Szerintem ez nem spoiler! A tévében is simán bejátsszák az epizód végén a következő rész fontosabb eseményeit (kedves Viasat3, szokjatok le róla, mert nagyon IDEGESÍTŐ!!!!), és néha elfelejtek gyorsan átkapcsolni, szóval ebbe most belefutottam, és rögvest felment az agyvizem. A hétfői rész poénjainak lelövése nélkül: ha Luca most nem tér észhez Félix kapcsán, akkor inkább költözzön másik bolygóra, mert tényleg menthetetlen...

Bár szerintem néhányan még sorba állhatnának a pofonért Félixen kívül is: például ez a Lali gyerek, akinek az idegesítő habogása akkora bullshit, hogy csak na; vagy nyársatnyelt Erik, aki mindent fekete-fehéren lát, és nem fogta fel, hogy a "nem lesz esküvő" az nem feltétlenül jelent szakítást...
Olyan sok minden történt a héten, hogy csak kapkodom a fejem! Luca hatalmasat csalódik húgában és Félixben, amiért összeszűrték a levet. Zita átmegy bocsánatot kérni, de hasztalan, hiszen Lucának nagyon rosszul esik, hogy ugyan Zita bárkit megkaphatna, mégis pont Félixre hajt rá,…..
A_Rézi 2018.11.07 10:12:18
@Gillotte: Igen, jó kérdés, hogy időben hol is tartunk? Ha jól tudom 60 részes a sorozat, most kábé a harmadánál járunk, úgyhogy, ha valamennyire időarányosak, akkor talán 1 hónap telhetett el.

@szde: Félix egy nárcisztikus bájgúnár, bár az ételmérgezés óta mintha kicsit visszavett volna az arcából. Ettől függetlenül Márk a befutó, nem is értem, Adél miért nem lát a szemétől (vagy Rolandtól? :D). Lehet, hogy a "lakva ismerszik meg igazán" analógia mentén náluk munkában ismerszik meg igazán a másik, és az már nem tetszik annyira. Simon-Kriszti vonalon egyetértünk, bár a szellemvadászós este óta mintha hirtelen elvágták volna ezt a szálat.
A_Rézi 2018.11.07 14:05:37
@szde: Nem, nem csúnya, mondjuk nekem nagyon nem a zsánerem. Plusz azt sem tudom eldönteni, hogy maga a karakter fura egy kicsit, vagy a színészi játék "fura", amivel előadják... néhány megnyilvánulás és reakció valahogy nincs a helyén. :/