Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balage28

0 bejegyzést írt és 1105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
balage28 2019.01.31 22:39:47
@BOAR: ne legyenek... '84 óta van powerpoint, es '93 ota az MS Office resze... ( de nehogy utananezz, csak kommentelj... ;) )

en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
Az előző posztbeli „üdvözletem” célba ért. Kaptam is privátban annyi védekező, kioktató, pallérozott és kevésbé kifinomult stílusú levelet, hogy magam is meglepődtem. Ez nem olyan témának tűnt… Hanem… sokan olyan küldetéstudattal védték az egyoldalas CV-t, olyan érvekkel, hogy rendesen elképedtem.…..
balage28 2018.12.18 08:43:50
@IT Knight: semmi olyant nem tudsz, amit más ne tudna - legfeljebb kisebb arccal...
Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el! Tisztelt Tékozló Homár! Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n…..
balage28 2018.09.20 09:00:10
@Terézágyú: esetleg egy héten túl küldtünk egy képeslapot, hogy még élünk...
Szabó Erika a Duna tévé Balatoni Nyár című műsorában próbálja ki magát először hosszabb távon tévés műsorvezetőként, írja a csütörtöki Blikk. "Lehet erre a felkérésre nemet mondani? Ennél talán az lehetne az egyetlen jobb munka, ha wellness-szállodákat kellene tesztelnem egy hónapig" – kommentálta a…..
Vivi mankókkal csoszog be Babetthez, keresem rajta a márkajelzést, de nem mutatják közelről, pedig biztos nem a sarki sztk-ból való darabok. Mindenesetre az okosabbak levonhatják a következtetést a platformszandi és a terhesség kapcsolatáról, akinek ez nem lenne elég, annak…..
balage28 2018.05.02 19:27:38
@PeniValdes: Mármint, hogy romániából törökországba? Igen, az látszik... ;)
Jártunkban-keltünkben mostanában egyre több vállalatnál tapasztalhatjuk, hogy fókuszba kerül az irodai munka digitalizálása, a papír alapú működés felszámolása és informatikai rendszerekbe, elektronikus csatornákra terelése. Mert állítólag az nagyon modern, meg gyorsítja a folyamatokat, meg…..
Ahány ember, annyi szokás mondják. Így van ez a férfiak és az alsóneműk esetében is. Nem tudod megmagyarázni, hogy miért, de a megszokott alsónemű fazonodtól nem vagy hajlandó megválni. Általában a férfiak, ha megtalálják azt a bizonyos tökéletes stílust akkor csak azt viselik és irtóznak a…..
Választás 2018: Hódmezővásárhely és Pécs - párhuzamosságok A figyelem középpontjában a hódmezővásárhelyi diadal vagy vereség áll – kinek így, kinek úgy.Politológus, újságíró, választópolgár egyaránt a tanulságokat kutatja.Az ellenzéki érzelmű megközelítés legáltalánosabb következtetése: ha…..
balage28 2018.02.28 18:18:01
@Bognár L: ez nem elmult nyolc ev kerdese - barcsak ilyen egyszeru lenne. Sajnos ez 16-20ev kemeny szoporollerenek eredmenye.
Tipikus pelda a varos erdekervenyesito kepessegenek hianyara az M6-os epitese - illetve hosszu idon keresztuli NEM epitese...
Hivatalosan is megvan, mikor kezdik újra a Kevin Spacey botránya miatt októberben leállított utolsó House of Cards-évad (Kártyavár) forgatását. A Variety cikke szerint a Netflix tartalomigazgatója, Ted Sarandos erősítette meg, hogy jövő év elején indítják újra a munkát, de már Spacey nélkül. A…..
Hogy mik vannak! A Media Markt gyakorlatilag zsarolja szegény Tamást a csomagjával! Csak akkor akarják neki kiszállítani, ha visszajuttat nekik egy laptopot. Ami nincs nála. Nem is volt. Csak ezt nem tudja bizonyítani. Mondjuk a Media Markt se az ellenkezőjét. Sziasztok! Legújabb ügyem a Media…..
 ..
balage28 2017.11.18 09:34:31
@elvira08: Az y (=why) generáció nem jattol. Nem értik ezt a világot ;)
Nekem nincs gondom se futárral, se postással - viszont kifizetem a "kényelmi díjat"...
Áram visszatáplálása a hálózatba Vannak helyzetek, amikor a napelemmel megtermelt zöldáram tárolására lenne igény, ám a lakossági, kisméretű rendszereknél nem mindegy, hogy a helyszín rendelkezik-e közvetlen kapcsolatos elektromos hálózattal. A villamos hálózatra csatlakoztatott rendszereknél…..
balage28 2017.10.24 10:23:42
@Arcade Macho: 55Ft???
Magyarorszagon KÁT erőművek esetén 35Ft körül van most az átvételi ár.
50kp alatt szaldoelszámloás, amit felhasználsz, spórolsz 32-33+afat, amit visszaadsz, azert meg kapsz max 20Ft-ot.

Rohadtul nem 55Ft egyik sem...
balage28 2017.10.24 14:02:49
@Arcade Macho: 55Ft ???? ez a baromság honnan jön?
Gondolom nem magyarországon vagy, ha ennyi a villany ára - akkor meg miért nem az aktuális helyi fórumokon osztod meg zseniális gondolataidat???
balage28 2017.10.24 22:48:18
@Arcade Macho: ok.

(Külföldön tipikusan drágább a villany - ausztriában 55Ft környékén van, olaszoknál, angoloknál, németeknél meg még drágább)
  1, Az állásinterjú Be sem kell mutatni: itt kezdődik, és itt dől el minden. Többnyire kellemetlen, céltalan és bugyuta. Egy mesterséges, kreált helyzet, amiből közel sem fognak rólad annyit megtudni, mint amekkora feneket kerítenek neki. Állásinterjút csak egyféleképpen lehet jól csinálni: ha…..
balage28 2017.10.20 09:48:52
@Kivlov: Nem biztos, hogy az egylégteres nyomasztóbb, mint egy 2x2-es bezárt, ablaktalan, levegőtlen lyuk.
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
balage28 2017.10.01 01:14:33
@Fillér B. Gusztáv: bocs, de részemről semmi politika nem volt, mindössze a néger vs. afro amerikai kérdésre válaszoltam (ti. nem egyenlő a kettő). Ebben se politika, se rasszizmus nem volt. Nem kellene a tényeken túltolni a "polkorrektséget"
balage28 2017.10.01 12:05:40
Nem vagyok pénzügyi szakértő, ezt szögezzük le a legelején, sőt, távol áll tőlem a számok világa. Azonban a büdzsénk kezelése a mindennapjaink része, hiszen vásárlunk, fogyasztunk, dolgozunk. Íme egy kis szösszenet arról, hogy mit állapítottam meg a pénzről zöldfülű pénzkeresőként. Kezdetben…..
balage28 2017.09.26 09:11:55
@Naki vagyok kerdojel: én is drága táskára gyűjtök.
Legyen benne 10millió dolcsi kp-ban. Najó, lehet egy teszkós szatyorban is ;)
Hét évad mindenből sok. Trónok harcából is, Agymenőkből is, X-Faktorból is. Megújulni hét évad után szinte lehetetlen, a reality műfajban meg különösen, és mondom ezt úgy, hogy 17. éve nézem a Survivort, és látom, hogy izzadnak vért az alkotók, hogy az alapformátumba valami csavart vigyenek. A…..
balage28 2017.09.03 09:32:08
@fran7: Be kell futni a szponzorpénzeknek is (ld. még sörvájvor kritika is) - de hát ezekkel nincs is gond, mindenkinek meg kell élni valamiből.
balage28 2017.09.03 11:08:19
@sixx:
"amit lehetett változtatni, azt az RTL kreatív csapata megtette"
"Ezt így kell csinálni, ezt hívják televíziózásnak és szerkesztésnek. "
és a zsűriről, műsorvezetésről is inkább jót írtál, mint nem.

Szóval én tudok olvasni, de ez a kritika inkább elfogadja a formátumot, és kiemeli, hogy a formátum keretein belül jól van megcsinálv, ki vannak dolgozva a konfliktusok.
Biztos, hogy lehetne jobban is lelkendezni, de negatív kritikának semiképpen sem nevezném ezt az írást.
Tavaly májusban debütált a TV2 celebvetélkedős műsora, a Drágám, add az életed!, ami idén, a TV2 egészpályás letámadásának köszönhetően már a harmadik évaddal folytatódik, minden hétköznap este 21:30-tól. Eddig mindegyik évadban más férfit párt kapott Ábel Anita. Majkával kezdtek, aztán jött Tilla,…..
Omnibusz Mi mennyi? 2017.08.22 21:32:16
A mai csodakamion kapcsán megnézzük mi micsoda a hajtástechnikában, mielőtt még mindenki be nem ugrik a kútba örömében egy-egy hangzatosabb számadat láttán.....
balage28 2017.08.26 22:44:49
@_zahnrad: nem a tények rosszak (a konkrét típusok meg nem is igazán érdekelnek, ebből a szempntból semmi jelentőségük), hanem a számítási menet.
A központi hajtásnál a tengelyre jutó teljes (=két kerék) forgatónyomatékot hasonlítod össze a kerékagymotor EGY kerékre jutó nyomatékával.
balage28 2017.08.27 17:08:41
@_zahnrad: te blogod, de el kellene dönteni, hogy szakmai blogot csinálsz, mert akkor fölösleges csúsztatgatni, össze-vissza értelmezni az adatokat, vagy politikait, ahol úgy csűrcsavarsz, hazudsz, csúsztatsz, ahogy akarsz...

Márpedig az, hogy leírsz valamit, ahol rosszul számolsz, és ebből levonod a neked kedves következtetést, majd belekötsz abba, hogy én rossz számokat írok (miközben téged idézlek, bár nem az általad várt eredmény jön ki) - eléggé "szakmaiatlan"....
Manapság könnyen elveszhetünk a napelemek világában. Gyártók sokasága kínálja termékeit és évről évre változnak a paraméterek, egyre magasabb teljesítményű panelek kerülnek a piacra. Mint napelemes kis-és nagykereskedelem, napi szinten nyomon követjük az aktuális napelem gyártást. Ha ilyen jellegű…..
Nem tudom hányan fogjátok elolvasni ezt a cikket, de azt hiszem, hogy aki legyint és olvasás helyett tovább görgeti a lapot nagyot hibázik, aki viszont klikkel egyet elolvassa az alábbi írást sok fontos információval gyarapszik...
balage28 2017.08.18 13:25:29
@annyi-amennyi: Igen, onnan jöttem - de én legalább tudok olvasni.
balage28 2017.08.19 11:22:08
@annyi-amennyi: Tényleg nem tudsz olvasni. Fuss neki újból, nem olyan hosszú amit írtam.
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
balage28 2017.08.18 20:42:46
@Jóska Pista: Aha, van Bécsben és Zágrábban is...
Magyarországon csak "pesten" van (ebből a szempontból Budaörs is "pest")
Talán nem általános tudás, hogy a nőket célzó Bonprix csomagküldő divatcég az OTTO család tagja, de ezért nem is annyira kár. Az viszont fontos, hogy mivel a cég székhelye nem Magyarországon van, reklamálni is kicsit nehezebb náluk. De nem lehetetlen! Erre van a hazai Európai…..
balage28 2017.08.18 03:44:04
@Cseber Lajos: sehol nem lehet kibontatni a csomagot fizetes elott. Amerikaban sem, ahol pedig a hazhoz szallitasnak sokkal regebbi hagyomanyai vannak.
Arra azert lehet oket kerni, hogy miutan kifizetted, megvarja, hogy kibontsd, es atnezd, hgoy mi is van benne, darabra megvan-e.
A műsorvezető először beszélt részletesebben a tüdőgyulladásáról, mely miatt még augusztus elején kellett megszakítania családi nyaralását Mallorcán. Egy hete meg is írtuk, hogy az egykori Top Gear-, majd már egy ideje Grand Tour-műsorvezetőt pihenésre ítélték az orvosai, és emiatt el kellett…..
balage28 2017.08.14 23:00:34
@gregorik: Klíma. Én is meleg helyeken szoktam megfázni. Megy a klíma, mint az ökör, kint meg folyik rólad a víz. Garantált tüdőgyuszi.