Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lenoardo997

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         A szólásszabadság doktrínáinak talán legismertebb forrása Milton Areopagitica című munkája. Ez egy vitairat volt az előzetes cenzúra ellen. Milton nemcsak jelentős költő, hanem az angol forradalom fontos figurája, Cromwell titkára is volt, mélyen vallásos ember,…..
lenoardo997 2015.01.20 11:37:49
@csársz: Mi volna, ha egyszer életedben logikusan érvelnél, és nem a posztíró farvizén evezve gúnyolódnál? Akkor gondolkozni kéne, és az nem megy, ugye?
Hogy Magyarország Európában van, európai szabályok és normák alapján méretik meg, ezért az autokratikus, demagóg, xenofób fellépése minden nap hárommal veti vissza az ország imidzsét a külföld szemében. Aki egy cseppet is járatos Nyugat-Európában, a civilizációnk…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
Nem lehetnek elég hálásak a mostanában online pénztárgépet beüzemelő kereskedők a hiperes-benzinkutas dohányboltosoknak: különben honnan tudnának időben felkészülni arra, mi várhat rájuk? Vázoljunk fel egy összeesküvés-elméletet - kiindulva a kormány legutóbbi…..
hacsaknem Európa monnyon le! 2013.11.30 14:28:57
Az nem lenne baj, ha Matolcsy György, az MNB felkent elnöke nem az MNB felkent elnöke lenne, és a játszótéren fenyegetné pajtásait, hogy most már jó volna elhagyni a grundot, fiúk, mert kell itt nekem a hely.  Dacára annak, hogy a közelmúltban én is teljesen hiábavalóan adtam…..
Ebben a posztban a Dalai Láma egy idézete kapcsán szeretnék néhány szót szólni úgy nagy általánosságban az életbölcsességekről, amiket az ún. „tanítók,” „spirituális vezetők”, „mesterek” szájából lehet hallani. Jegyezzük meg, az idézet valójában nem tőle…..
lenoardo997 2013.11.16 08:52:19
@Brendel Mátyás:
Még annyit fűznék hozzá, hogy a hit, vélekedés, tudás szóhasználat minél pontosabb definiáltsága azért sokat segíthet a világnézeti párbeszédeken is.

Kicsit megkerülve ezeket (bár nyilván néhány lépésben azért a fenti fogalmakra eléggé visszavezethetően és persze nemigen reflektálva az itt is említett, a megismerés közvetettsége vagy közvetlensége kérdésre, de jól ismerve az ED által máshol már hosszasan érvelt transzcendentális megismerés és transzcendentális én következményeit) a Pázmányon annak idején így fogalmaztak: racionalitásunk alapja nem racionális. Ez lényeges teológiai alapföltevés, mert ha a vallás (többek között) az irracionálist próbálja racionalizálni, akkor valláskritikák is egyrészt csupán a vallás racionalizált részére szorítkozhatnak, másrészt ha mind a tudomány mind a vallás alapja nem racionális, mert a magáé megismerésé nem, akkor erőteljesen csökkenthető a vallás és a tudomány közötti hit, vélekedés, tudás, azaz racionalitásuk alapján történő szembeállítás.
lenoardo997 2013.11.16 11:23:37
@Brendel Mátyás: "racionalitásunk alapja nem racionális"

Azt hogy a racionalitás (előzetesen) nem alapozható meg (tökéletesen) racionális lépésekkel. (Az előzetesent és a tökéletesent utólag én tettem be a fenti vitát olvasva.) Ha ezt még tovább kell magyaráznom, akkor a racionalitáson kb. a logikusnak nevezett gondolkodás hétköznapi megvalósulását érthettük, benne van az ember fent elemzett önkéntelen induktív gondolkodási igénye, az ebből való igény a teljes indukcióra, a szillogisztikus érvelés igénye stb.
Horváth András, a NAV-ot hivatali visszaéléssel vádoló volt adóellenőr felkavarta az állóvizet, és olyan bilit borított ki, amiről évek óta mindenki tudja, hogy tele van szarral. András azzal vádolja az adóhivatalt, hogy szemet huny a nagy cégek adócsalásai fölött, és…..
Először is, le kell szögeznem pár dolgot, nehogy ateista társaim itt eldobják az agyukat. (i) A szubjektív és objektív kérdések distinkcióját továbbra is tartom. Tehát az, hogy "mit szeretnék" az egészen más kérdés, mint az, hogy "mit tartok igaznak". (ii) Nem hiszek istenben.…..
lenoardo997 2013.11.15 15:05:17
@Brendel Mátyás: Viszont ebben az esetben Istennek csak egyetlen hiba róható fel: az hogy kiűzött a Paradicsomból. Minden más erre vezethető vissza.

Akkor felejtsük el a cikk összes siránkozását, és fogaljuk össze egyetlen kérdésbe: miért üzettettünk ki a Paradicsomból? Eddig egyetértünk?