Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ennike (DK)

0 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És nem is fogok ha így haladok. Vén koromra beiratkoztam autós suliba. Kresz elmélet, egészségügyi vizsga lement rögtön. Még szerencse hogy ott nem hasaltam el már az elején. Aztán jött a mumus, a vezetés. Még igen fiatalka koromban megpróbáltam, oktató bunkó, sosem mentem vissza. Aztán meg a 8 év…..
Ennike (DK) 2017.04.06 21:18:00
@Turchi: Kitartas! Es alig varom majd valamikor a beszamolodat, hogy megvan es , hogy tütükézel minden fele es iranyba.
En birom az irasaidat, olvastalak, amig Szudanban voltatok, en banom, hogy nem irsz.(elegetvagylathatot)
Dánia sajátos helyzetben van, kissé mintha egyfajta hídszerepet töltene be Skandinávia és Európa többi része között. Egyszerre tűnnek kissé zárkózottnak és lazának, a nyelvük nem értő füllel hallgatva finoman szólva is komplikáltnak tűnik – na, ezek voltak az…..
Ennike (DK) 2016.03.10 18:44:50
Majusban lesz 8 eve, hogy itt elek. Negy evig tartott kb a rozsaszin kod, levego, fatyol. Azota realitas van. Nem sokat valtozott a velemenyem, csupan melyebben, es jobban latok.Most is szeretek itt elni, es most is halas vagyok.
Azt erzekelem, hogy kicsit felhigult, es igen 8 eve folyamatosan megszigoritasokat, sporolasokat hallok. Csokkentettek a szocialis juttatasokat, a munkanelkuli. segely ideje 4 evrol ket evre csokkent, ezt akkor kapod, ha tagja voltal egy A kasszanak, es fizetted a jarulekot. Nehezitik az EU-n kivuliek csaladegyesiteset. Mult ev szeptemberetol engedelyezik a kettos allampolgarsagot, megszerzese hosszu folyamat, nyelvvizsgahoz es allampolgarsagi vizsgahoz kotott. Minden dragul itt is. Radikalizalodnak csoportok, tortentek merenyletek, lezarult a szabad hatar Svedorszaggal, ID nelkul senki nem utazhat a ket orszag kozott. Szoval a nepvandorlasnak itt is eleg kellemetlen kovetkezmenyei vannak. Egyre tobbeket kell eltartani a munkakeresoknek. a harmadik vilag analfabetai soha nem lesznek a dan munkapiac hasznos resztvevoi, ezt mindenki tudja. Jonnek es csak szaporodnak.. De szeretem a danok hozzaallasat. Volt egy tv vitamusor danok es svedek kozott, ahol a sved veres szaju feministak, a nemek neutralitasat szorgalmaztak. Azt hittem leesek a szekrol. Meg egy sved pszihiater is total ki volt bukva, a danok meg nagyon normalisan erveltek. Vagy lattam a svedeket ugyanilyen vitamusorban, ahol a bevandorlok befogadasat szorgalmaztak es elmarasztaltak Daniat.... A kovetkezmeny ismeros....
Kis nep, de valamit nagyon tud. A gasztronomiajuk vilaghiru, csakugy kapjak a Michelin csillagokat, a designjuk vilaghiru. a filmjeik, szineszeik fantasztikusak. Jotekonysaguk hallatlan. Tv reklamjaik fantaziadusak. Nem prudek. Nemzeti tv-n szombat este 20 orakor tema estet tartanak a noi, a ferfi nemi szervekrol, vagy ilyen cimmel, " Amikor a nagyi kefel" stb . En nagyon birom oket. Ennyi ev utan is a kiejtesem meg mindig vicces, nem tudom kimondani a "røged ørred" fustolt pisztrang szot, illetve ha mondom nem ertik.
8 ev alatt, annyi mindent elertem itt" egyedul" -amit 40 ev alatt masik ket orszagban eselyem sem lett volna. Jo szakmaval, tudassal, akarassal, kitartassal sikerult. Rengetegen ismernek es szeretnek. Sokaknal jartam, es sokan jartak, jarnak hozzam. Ettol fuggetlenul, a sok pozitiv elmeny, ellenere, hatalmas hullamvolgyben vagyok, eletkrizisben, ami publikus, a miertje nem. Ez utobbi mondatomra nem szeretnek kozhelyu "valaszmegoldasokat" kapni. Az elet eleg bonyolult tud lenni am.(legalabbis nekem, szemelyes megelesem alapjan)
Ennike (DK) 2016.03.10 22:13:11
@Muscari: a blog hihetetlen idorablo tud lenni, es ha az embernek porog az elete ezerrel, akkor nincs ideje hidd el. aztan egy ido utan ismetlodnek a dolgok. nehez mazsolazni es kiszamithatatlan mikor lesz jo nap, jo poszt jo kommentek. lemondani is nagyon nehez, en meg rajottem, hogy nekem a szemelyes mufaj tetszik, amikor tudom kivel beszelgetek. az arcnelkuliseg, nem igazan az en mufajom. DE... ettol fuggetlenul, szenzacios otletnek es lehetosegnek tartom ezt a blogot.
Ennike (DK) 2016.03.10 22:20:46
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nem igazan kapkodnak a danul nem beszelo, szakkepzetlenekre. Az angollal csak olyan szakmaban van jo eselyed elhelyezkedni, ha valami nagyon kulonlegeset, nagyon jol tudsz es szukseguk van a szakertelmedre. Tucat emberek kozottuk is vannak. De... az elethez szerencse is kell, a szerencset magadnak is megteremtheted nagyon kitarto, szorgalmas munkaval, olyan jellemmel, ha kidobnak az ajton 10x, akkor te 50x is visszamaszol az ablakon. Minden lehetseges. Akarni es tenni kell.En 26 eves korom ota akartam kulfoldon dolgozni. Nem akartam szamarletrat maszni, ahhoz eleg buszke vagyok. Tizenharom ev mulva jott a szerencsem. Kicsit sokaig vartam....de megkaptam. jobb kesobb mint soha alapon.
Valószínűleg csak az tudja, aki élt már vadidegenekkel egy fedél alatt, milyen rengeteg kompromisszumot, mennyi türelmet és kitartást igényel ez a műfaj, amelyet oly sok ezer, tízezer magyar művel például Angliában. Onnan érkezett a mai poszt is, Erzsébet írása. (A képeket is ő…..
Igor több mint másfél évtizede él Franciaországban, és írásából sok minden mellett az is kiderült a számomra, hogy lelkesedése az ország és Párizs iránt finoman szólva is…..
Bizonyos szempontból mintatörténet is lehetne Luca Simmonsé, aki egy borsodi kisvárosból, elvált szülők gyerekeként indult és jutott el saját erejéből a németországi szállodáig, ahol immár több mint egy évtizede dolgozik. Emellett azért Magyarországra is visszajár, vett egy…..
Ennike (DK) 2015.08.04 17:11:11
@Ödenburger [Hu/At]: szivembol szoltal.
Határátkelő Nem bánok semmit 2015.07.21 06:45:00
Galaxhopen írásáról az jutott eszembe, hogy milyen könnyen alkotunk sommás véleményt egymásról, akár információmorzsák, hozzászólások nyomán (ugye az itt kommentelőkkel is megesik néha), pedig nem tudhatjuk, hogy mi minden van valakinek a puttonyában. Galaxhopen posztját…..
Ennike (DK) 2015.07.21 12:21:21
@Galaxhopen: Stor respekt, hogy megirtad ezt a nem hagyomanyos format, es igen inspiraloan. Te is het eve itt a szomszedban en is, neked a kezdetek nehezsege vagott be, nekem a kezdeti nagy sikerek, szepen elert eredmenyek kuzdelme, vag padlora lassan, veszelyesen fenyegetve, mert igen en is az orom kepesseget veszitem el azt erzem. De errol nem beszelunk nyilvanosan, mert az ciki, mert csak azt kell mutogatni mindig, hogy mennyire fasza gyerekek vagyunk, milyen jol nyaralunk, milyen fantasztikus csaladunk van, es mennyire helyes gyerekeink vannak. Tele posztoljuk a Fb ot csupa pozitiv megnyilvanulassal, es hirtelen beall a krack, 4 kollegam van hosszutavu betegallomanyban stresszel, es akkor jonnek a felmondasok, kirugasok. De errol nem beszelunk eleget, holott nagyon komoly problema. Utaljuk a problemasokat, a nyavalygokat, mert azok csak az energiat szivjak tolunk, akik szinten pozolunk.

Es igen, en mint egeszsegugyis merem allitani, hogy nagyon sok fizikai betegseg hattereben is a beteg lelek formalhat termo talajt, es ez nem ezoteria.
Ennike (DK) 2015.07.21 14:53:10
@Mrs Rumcajsz CA: nem ismerem a japanokat, sohasem dolgoztam veluk. Am az a stressz, ami itt nagyon gyakori a dan kollegaim kozott, az nekem az elejen nevetsegesnek tunt, az otthonihoz kepest, aztan a gazdasagi valsag eredmenyekeppen a sporolas, elbocsajtasok, a nagyobb munkatempo, meg tobb beteg, kevesebb ember, meghozta a savanyu termest. Engem is megerintett a legkedvesebb munkahelyemen, de felismertem, megalltam es valtottam, de kovetkezmenyeit erzem magamon most is, majdnem 3 ev utan. Termeszetesen nagyon szemelyisegfuggo is. Akik napi szinten hasznaljak a "leszarom tablettat", oket nem szokta erinteni.
Ennike (DK) 2015.07.21 21:49:27
@Galaxhopen: Koszonom a valaszodat. Igen kertem segitseget, es beszelek rola a kornyezetemben. Rajtam nem latszik, mert pozitiv a kisugarzasom, nagyon szocialis vagyok. Olyan szeretheto. Soha nem tudtam paraszt, durva, beszolos lenni, de mindig megvedtem magam, azt meg nagyon. Engem nem dongol senki foldbe, eleg ha en magammal ezt teszem.
Mate Gaborrol en is olvastam, mostanaban foleg dan szakirodalmat.
A mai posztod olyan volt, mintha a dan Dagblade Informationbol olvastam volna egy cikket, csak magyarul. Itt szoktam hihetetlenol oszinte vallomasokat olvasni az olvasok tollabol.
Orulok nagyon, hogy megirtad, es foleg ide. Szivesen talakoznek veled is, ha van kedved hozza, semmiseg atmenni Malmöbe :)
Dóra dolgozott már Ausztriában, most az Egyesült Államokban él, de nem tervez hosszú távra. Mint írja, akárhol tudna élni, barangolva a világban, a lényeg az, hogy jó emberek vegyék körül. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett, bár ebben az esetben alighanem…..
Ennike (DK) 2015.06.12 12:16:12
@Bebbi: lajkolom azt, amit irtal :)
Akármekkora viták is vannak róla, aligha lehet kérdéses, Európában egyre jobban keverednek a kultúrák: magyarok Ausztriában, Németországban, Angliában, németek Magyarországon, spanyolok és olaszok Németországban – aligha lehetne olyan változatot kitalálni, amire nem tudnánk…..
Ennike (DK) 2015.06.06 08:19:12
Szép jó reggelt Magyarországról!
Nos, 7 év alatt Dániában 3 munkahelyem volt ( a 3. most is megvan :) ) kórházban, mint sokan tudjátok. Az első két helyemen alig volt külföldi, inkább orvosok ( orosz és pakisztáni, akik viszonylag friss jövevények voltak és erős akcentussal beszéltek. Egy román nővér volt, aki már 10 éve élt Dániában, de a szakmában nemrég helyezkedett el. A második munkahelyemen, én voltam az egyetlen külföldi nővér. Személyesen ennek köszönhetem a dán nyelvtudásomat, mert közvetlen tőlük tanultam meg szófordulatokat, mondat szerkezeteket. Hátránya, az akcentusom, meg a nyelvtan hiánya, de így is elfogadhatóan írok, és nagy szókinccsel beszélek. A jelenlegi harmadik munkahelyem, az intenzív osztály, nos itt többen voltunk, vagyunk külföldiek, de itt már mindenki 20+ éve él Dániában, szóval teljes az integrálódás.
Én határozottan örülök, hogy dánokkal dolgozhatok, és a dán nyelvet használhatom a mindennapokban. A Fülöp-szigetekről származó, szintén 20+ éve ott élő takarítónők, gyengén beszélnek dánul.
Dániát nem árasztják el a nővérek kelet Európából, meg máshonnan sem, mert a dán nyelv magas szinten való ismerete elengedhetetlen. Multikulti kollégáim mind, gyerekként, vagy fiatal felnőttként kerültek az országba, és iskoláikat itt végezték.
Ez a közszolgálati, és nem a privát szektor világa, ami gondolom teljesen más.
Ennike (DK) 2015.06.06 10:36:58
@macamuca [IHUN]: én is téged.:)
Ennike (DK) 2015.06.06 10:41:55
@macamuca [IHUN]: szüleimre várva, bébiszitterkedés közben, épp ráértem, de8 hónapos unokahúgom, máris követeli a jelenlétem :)
Vajon hol van otthon az ember? Ez a kérdés jutott az eszembe, amikor elolvastam Tamás írását, amely a Magyarország és én pályázatra érkezett és szerintem nagyon sok elgondolkodtató felvetés, mondat van benne. Például az, ami reflektál az itt is gyakran felmerülő vitára,…..
Ennike (DK) 2015.05.22 23:16:00
@blackhair-lady: nahat,...de miert?
Ennike (DK) 2015.05.22 23:51:44
@Muscari: koszonom kerdesed, megvagyok, de voltam ennel sokkal jobban is, es remelhetoleg leszek is :)
Ennike (DK) 2015.05.22 23:53:33
@blackhair-lady: :) remelem is, szeretnek itt is.
Pár napja eszembe jutott, mi lenne, ha megkérnélek Titeket, küldjetek képet március 15-ről. Nem kellett ünnepinek lennie (bár akadt ilyen is), a cél az volt, hogy ragadjunk meg egy pillanatot, vagy csak egy hangulatot a nemzeti ünnepen, mutassuk meg, milyen sokfelé élünk a világban…..
Ennike (DK) 2015.03.16 17:07:29
@Szaktanár: en is meglepodtem magamon...
Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánok, köszönet, hogy vagytok és hogy itt (is) vagytok! ..
Manó korábban már beszámolt munkakezdéséről és tapasztalatairól a német idősgondozási rendszerben. Ma ezeket a tapasztalatokat részletezi a betegekkel való bánásmódról, az éjszakai műszakról, a németországi és a magyar elvárások különbözőségéről. "Ma felfedező…..
Határátkelő Majdnem Skandinávia 2014.12.18 06:45:00
Ma nem egy várost, hanem egy egész „régiót” mutatunk be Dénes jóvoltából. Egészen csodálatos képeket küldött Németország északi részéből, és bónuszként az életéről is megtudhatunk részleteket a fotók nézegetése közben. Rendhagyó "Az én városom…..
Mai történetünk főszereplője, Reni Magyarországon és Németországban is életet adott egy-egy gyermeknek, így van összehasonlítási alapja. Gondolom, senkit sem lep majd meg, hogy a két egészségügyi rendszer összehasonlításából melyik jön ki jobban, ettől függetlenül…..
Ennike (DK) 2014.12.09 19:00:46
@maxval bircaman szerkesztő: en tisztelem a sajat kutfobeli tudasodat, az, amit belinkeltem, abszolut nem mervado, es nem forras, de meg elso olvasatra is jobbnak talaltam, mint, amit te irtal, azert tobbet vartam toled ennel, es tobbet is tudsz, csak most jo alkalmad volt belekeverni a kedvenc vesszoparipadat.
Most nem erek ra ezzel foglalkozni es kutakodni, ezert gondoltam. hogy konnyebb, ha kerdezek, de nem lettem okosabb, majd utanaolvasok. De koszi, hogy valaszoltal.
Ennike (DK) 2014.12.09 19:37:24
@VPBA: Borzaszto, allapotok. Csak azt tudom ismetelni, az elethez, az eletben maradashoz nagy szerencse is kell, es ez itt meg a gazdagabb nyugaton is ervenyes hidd el.
Ennike (DK) 2014.12.09 20:57:40
@Fekete Pestis: :)) mar irtam elobb, ismetlem, szerencsesek voltatok, az en ismeretsegi koromben, a merleg a rosszabb emlekek iranyaba mutat, habar, volt eset,amikor utolag, nagyon halasak voltak az itteni rendszerert. En 3 korhazban dolgoztam, a Righospitaltben nem es nem is szandekozom, mert sznobnak tartom, ettol eltekintve, szakmailag megallja a helyet. Ahol en dolgozom, az az orszag legnagyobb szuleszetevel rendelkezo korhaza, de nincs ralatasom, mert en az intenziven dolgozom, es csak hallomasbol hallok egyet es mast. Masreszt, nagyon jo tapasztalatokkal jott haza a hugom az uzsoki korhazbol, o is szerencses volt, nem volt fizetett orvosa, es nem is adott semmit, en ezt javasoltam, es bejott.:)))
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
Ennike (DK) 2014.12.02 16:55:10
@Muscari: Szivembol gratulalok!
A mai „Az én városom” egy a legtöbbünk számára kevéssé ismert világba, Szaúd-Arábiába, Al-Khobar városába kalauzol el minket, nem csak képekben. Érdekes bennfentes, az általában létező sztereotípiáinknak éppen ellentmondó, információkat is megtudunk ott élő…..
Ennike (DK) 2014.11.30 10:12:31
Ennike (DK) 2014.11.30 10:28:57
@Mirjam2: köszönöm valaszodat.
Ennike (DK) 2014.11.30 10:38:34
@Réka ‎: Arra jutottam, hogy nagyon erdekel az emberek viselkedese, motivacioja a cselekedeteik megvalositasahoz. Evek ota ezzel foglalkozom , hogy megertsem miert olyan valaki, amilyen. Arra jutottam ha megertem, aterzem a helyzetet, eltunik belolem az eloitelet, a rossz erzes, sot mitobb el kezdem szeretni, ugy erzem ez az egyetemes szeretet eloszobaja...
A mai poszt szerzője, Dávid igencsak kalandos utat járt (és jár) be, amely Leedstől Moszkván és Münchenen át egészen Indiáig vezetett. Így aztán elég sok kultúrát, világszemléletet és politikai berendezkedést megtapasztalt, ezekről is szó esik a mai posztban. A Leeds…..
Ennike (DK) 2014.11.17 22:52:40
@charlieharper: en nem is erzem a korhaz szagot:)
Ennike (DK) 2014.11.17 23:05:58
@morsels: nem vettem magamra, csak valaszolgatok, mondom en is a magamet.
@rezsöatya: :) igen, ez, egy jo tulajdonsag, nem gondolod?
Ennike (DK) 2014.11.17 23:10:24
@diggerdriver: :))
errol jut eszembe, szinten 80 as evek Romaniaja, egy ciganyasszony a buszban atkozta a fiatal holgyiket, nem tudom, miert, de mondta romanul, " sa dea D-zeu sa nu ai parte de pula", ami magyarul azt jelenti, adja az Isten, ne legyen a Fas@hoz szerencsed!!!!!! Bocsi most lementem kozonsegesbe.....
Ma folytatódik Az én városom sorozat, méghozzá Réka jóvoltából Stockholmmal. Eredetileg is az volt az ötlet, hogy ne csak a lakóhelyetek szép oldalát mutassátok meg, hanem hadd ismerkedjünk meg a mindennapokkal. Nos, Réka ezt maximálisan teljesíti, köszönet az érdekes,…..
Ennike (DK) 2014.11.15 19:54:32
@Babette.: :))), kicsit meghatodtam... nem tudom, ujnak gondolsz, vagy csak udvozolsz:))), Igen en is, ha a magyar tesztet nezem es valami mas, ha a dant...
Ennike (DK) 2014.11.15 19:56:19
@Babette.: igen... sok nyavalyam volt... van...
Ennike (DK) 2014.11.15 19:57:13
@Babette.: koszi, a linket, amit par hete kuldtel priviben
Nemrégiben egy Magyarországon élő orvos ismerősöm kapott egy levelet, melyben az iránt érdeklődtek nála, hogy nem lenne-e kedve külföldön dolgozni tovább, mindent intéznek neki, és a magyar viszonyokhoz képest természetesen kiemelkedő fizetés várja. Ez jutott eszembe, amikor…..
Ennike (DK) 2014.10.14 18:12:47
@kardio1: igen, azt :))
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Ennike (DK) 2014.10.07 09:36:19
@ChristineK: ugyanezt gondolom en is, szepen megfogalmaztad :)
@zöldeketbeszélek: :)) engem jellemeztel:)))
@KJ2000:idezek Marai fuveskonyvebol, ajanlom olvasd el azt a reszt, hogy "Arrol, hogy mikor van jogunk eroszakosan valtoztatni az elet helyzetein", nos...."semmi esetre sem akkor, ha unalmad szuntet, vagyaid kieleguleset, bosszud beteleset remeled az ilyen elhatarozastol. Maradj,ahova az elet allitott, vegezd kotelesseged es toltsd meg lelked igazsaggal; tobbet az uj vilagban sem kaphatsz, a deli szigeteken sem. De ha ugy tapasztalod egy napon, hogy munkad, eleted kornyezete es feltetelei nem egyeznek a jellemeddel - akkor es csak akkor szand el magad a valtozasra. Es tudjad, hogy te minden valtozason belul ugyanaz maradsz" Ezen gondolat elso reszeben hittem, es igy eltem sokaig..., aztan, mire megertettem es felfogtam a gondolat masodik felet, es 2x is hazat valtoztattam, tudod kicsit keso volt, es ezt csak most 14 ev tavlatabol erzem ennyire fajdalmasan.
Nyugaton konnyebb elni igaz, de tudd, szemelyisegfuggo es el lehet idegenedni es maganyosodni nagyon. Senki ne feledje, aki magasan ul a lovon, hogy beteg, barki, barmikor, barhol lehet. Az jo, ha sokan szeretnenek segiteni es meglatogatni. Es ez is egyik resze az eletnek.
Ennike (DK) 2014.10.07 10:01:43
@bpetya75: rokon lelek vagy :)
Ennike (DK) 2014.10.07 19:43:35
@QUERCUS: Kosz :)
Egy hete jelent meg Niki történetének első fele, talán emlékeztek még rá, akkor kanadai és ciprusi élményeit mesélte el, és ott hagytuk abba, hogy jött egy régi ismerős megkeresése és egy ajánlat: menedzselje az ismerős selmecbányai éttermét. Itt vesszük fel a vonalat, hogy…..
Ennike (DK) 2014.09.26 16:26:38
Svájcról elég sok sztereotípia él az emberekben, és mint az már csak lenni szokott, ezek egy része butaság, más része viszont közelít a valósághoz. Mert miközben a pontosságuk és a becsületességük irigylendő, azon azért inkább mosolyogni lehet, amikor a mélygarázsban…..
Ennike (DK) 2014.09.18 21:59:18
@QUERCUS: a posztokat nagyjabol elolvasom, de a kommentekre, amiket a tavaly annyira birtam, mar nincs turelmem es kedvem se, te is eltuntel, es eleg sokan masok, en meg a szemelyes kapcsolatokat szeretem. Oromomre talakoztam egy "szomszedommal" innen a blogrol, emlegettunk....nem csuklottal?
Ennike (DK) 2014.09.19 17:09:19
@Dragonlady (now in Indonesia): koszonom :), ilyenek, jol esnek, meg akkor is, ha en nem voltam, vagyok "nagyon" aktiv
Ennike (DK) 2014.09.19 19:03:54
@QUERCUS: Igen, szelektiven valogatva nagyon jo az a net, szakmai dolgokhoz meg kivaltkepp, de en nappal kurzuson voltam, fel negyig, es most megyek ejszakai muszakba, muszaj alvast eroltetnem magamra, mert hanem belepusztulok, neked is, meg masoknak is kellemes hetveget, itt szuper kellemes napsuteses a szeptember, ez karpotol, mert nalam teljes furdoszobafelujitas van, viz es wc nelkul...
Nem is olyan rég olvashattátok Diana katari posztját, akkor elég sok kérdés felmerült, úgyhogy most itt a folytatás étkezésről, öltözködésről, egymás elfogadásáról, nyelvtanulásról és nem utolsósorban arról, milyen egy olyan helyen élni, ahol ilyenkor simán 50 Celsius fok…..
Ennike (DK) 2014.07.08 10:10:56
@Mirjam2: teljesen egyetertek, en igy tanultam meg danul, utalok magolni, szabalyokat megtanulni, nekem az altalad vazolt nyelvtanulas a nyero, nem is volt tudatos, es igy tanultam meg nagyon hamar.
Ennike (DK) 2014.07.08 10:34:40
@Sesamelmo: koszi a posztot, nagyon tanulsagos, csak most tudtam elolvasni, RESPECT neked, hogy nokent, ott igy helyt tudtal allni, es nekunk bemutatni egy ismeretlen, nehezen hozzaferheto vilagot.