Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacalaca

546 bejegyzést írt és 1678 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
lacalaca 2017.08.04 16:45:10
@Buday András: és nyilván a Magellán-felhőket vagy a Dél keresztjét sem látja onnan senki, hanem mind tömeghallucináció áldozatai voltunk. Ausztráliában is, meg Dél-Amerikában is. Hiszen ha a Föld felszíne nem görbült, mindenhol ugyanaz a csillagos égbolt kéne, hogy látszódjon éjjel. Egyszerű geometria. Míg ha gömbölyű, más-más része van a horizont alatt a, északi meg a déli féltekéről nézve. Pont, ahogy az el akarják hitetni velünk a gömbölyűföld-összeesküvők!
lacalaca 2017.08.04 17:01:07
@Buday András: látszik, hogy még nem jártál ott. Nem más szög alatt látod, mint ahogy az a lapos föld + búra geometriából jönne. MÁST látsz. Alternatív módon, légyszi, mondd már meg, Magyarországról hol is kéne látnom a Dél keresztjét - elvégre, ha a föld tényleg lapos és véges, valahol a horizont felett kéne lennie. Ahogy a Magellán-felhőknek is.
lacalaca 2017.08.04 17:09:00
@Buday András: #facepalm... ebbe jól belefutottál, mi, hogy jobbat nem tudsz rá felelni... De hát majdnem bejött a tippem az ultimate érvre, csak tömeghipnózis helyett szimulációt választottál.
Donald Trump következő négy éve olyan hullámvasút lesz, amilyet a világpolitikában rég nem láttunk. Ennek csak az egyik oka az, hogy a megválasztott amerikai elnök egy rendkívül ellentmondásos, karakán, makacs és kitartó ember, aki nem fél kíméletlenül és gyakran igazságtalanul beleszállni bárkibe,…..
Vendégszerzőnk, Jeszenszky Zsolt írása   2016 november 8-án, ahogy ez a póló is mutatja, az amerikai választók történelmet írtak. Március 9-én reggel pedig a safe space-ekkel, trigger warning-okkal, politikailag korrekt beszédmóddal körbebástyázott liberálisok életük legrosszabb napjára ébredtek.…..
A hajnalban körvonalazódó eredmények alapján ebben a pillanatban igen nagy esély van arra, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A hogyanokról és miértekről mostantól nyilván elképesztő mennyiségű elemzés fog születni a világ körül. Néhány alapvető magyarázatot azonban…..
lacalaca 2016.11.09 09:43:24
@bbjnick: céget pont nem tud, csak elég gazdag a családja, hogy a csődöket túlélje, meg leszarja a kifizetetlen alvállalkozók tömegeit.

Egy valamihez ért, az a reklám. Ezért nyert választást. De ez édeskevés lesz az elnökséghez.

Arról nem is beszélve, hogy az atomkódok most egy olyan embernél lesznek, aki az őt kritizáló újságokat egyszerűen bezáratná, és hajnali háromkor képes a twittert figyelni, és basztatni azt, aki bírálni meri.
lacalaca 2016.11.09 09:44:18
@Wikus Van De Merwe: jó, oké, igazad van. Minden republikánus elnök(jelölt) egyöntetűen gáz. Így jó? :D
lacalaca 2016.11.09 10:00:07
@GNDL: akkor is káosz lesz ottan... Lásd az emlékezetes kijelentést az egyik vitán, hogy hiába briefelték Trumpot a titkosszolgálatok, egyszerűen kijelentette, hogy nem hiszi el, amit mondanak. Ha csak behazudta a kampányhoz, az félelmetes, ha tényleg így gondolja, az méginkább az.
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Egy éve van kerítés Magyarország déli határainál, egy éve támadják emiatt Magyarországot. Vajon milyen lenne ma Európa, ha nem épült volna meg a kerítés? Mint sokan emlékszünk, a kerítés felépítése előtt rohamosan, a kezdeti néhány százról nyár végére több…..
lacalaca 2016.09.21 15:04:36
@Ballib cenzúrázók réme 18: @Roan: most mit rontod el a fideszes narratívát holmi tényekkel meg adatokkal! Ők már tudják, hogy a poszt-faktuális politika világát éljük, a valóság meg majd igazodik a szólamokhoz.
...
...
...
(Vagy nem.)
lacalaca 2016.09.23 11:08:24
@bbjnick: mondtam én, hogy vannak itten jelentkezők a saját puszta kezükkel megvédeni az országot, tessék. Tényleg bennük van a ti bizalmatok? LOL.

www.facebook.com/NyitraiZsolt/photos/a.1408988756014177.1073741827.1408906262689093/1787599874819728/?type=3&theater
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor kommentárja   Az egész migránsválság mozgatórugója az a jelenség, hogy a német családok közül egyre kevesebb hajlandó húsz-huszonöt év törődést, aggódást, küszködést, költséget belefektetni a saját gyerekeibe (mellesleg öreg szüleik mellé kelet-európai vendégmunkást…..
lacalaca 2016.08.31 19:48:47
@bbjnick: a német nők egyharmada nem tervez gyereket ---> a Wilkommenskultur(t gyakorló emberek/hirdető politikusok) nem vágyik (vágynak) saját gyerekekre.

(Ne antropomorfizáljuk egy elvet, fogalmat, ha nem muszáj.)
lacalaca 2016.08.31 19:50:27
@bbjnick: mármint ez az extrapoláció, amit elkövettek. A számok alapján a németek jelentős többsége akar saját gyereket (70%), és valamekkora része (10-80% között) támogaja a menekültek befogadását. IS.
lacalaca 2016.08.31 20:13:57
@bbjnick: én is ezt mondogatom a te hozzászólásaidat olvasva. :D De persze rá is mutathatnál, hol is a hiba.
Nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal az éremtáblázat 12. helyén zárta Magyarország a riói olimpiát. A nyolc aranyból hetet női sportolók szereztek, ami példátlan a magyar sporttörténelemben. Az is csak egyszer fordult eddig elő (2004-ben), hogy a magyar aranyak többségét nők szerezték.…..
lacalaca 2016.08.24 12:59:34
@a BircaHang Média szerk.: ez most irónia, ugye? Hogy az olimpia bámulása a tévében nagyobb lelki tőkét adna bárkinek, mint ténylegesen megmozdulni. Ugye?
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
lacalaca 2016.08.17 08:20:14
@V Fucktor: @a BircaHang Média szerk.: Hát persze, hogy nem értitek, kezdésnek képzeljétek el, hogy Supermant vagy Batmant azzal reklámozzák, hogy kockás a hasa, nagy a fasza, és tizenkét menetet is bír az ágyban.
lacalaca 2016.08.17 08:41:51
lacalaca 2016.08.17 10:01:58
@a BircaHang Média szerk.: micsoda fasság... tehát nő=mellek, férfi=szexállat. Ja, ez a szerepesdi tényeg sokkal kevésbé perverz.
Tudta? Ma kezdődik a migránskvótás népszavazási kampány. Mert bizony, hivatalosan ma kezdődik. A hiba nem az ön készülékében van, ha nem vett észre semmilyen változást tegnaphoz képest: hosszú hetek óta dübörög már plakátokon, rádió- és tévéhirdetések formájában, szóval sok újra nem kell számítani…..
lacalaca 2016.08.14 18:26:12
@a BircaHang Média szerk.: szóval a pénz ne menjen külföldre, és ne menjen a nagytőkésekhez/felső 10%-hoz sem, hanem menjen az emberekhez. Van ennek az ideológiának neve is, ugye tudod?
lacalaca 2016.08.14 18:40:33
@a BircaHang Média szerk.: hát, a humanizmus az pont nem (köz)gazdasági ideológia, hanem filozófiai irányzat, ilyen ateista-light, szekuláris, racionalista vonulat. A nagytőkésekhez vajmi kevés köze van.
lacalaca 2016.08.14 20:50:37
@a BircaHang Média szerk.: @Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik!:

És vannak elképzelések, hogy egyiket vagy másikat hogyan is kéne megvalósítani? Figyelembe véve, hogy Európán kívül is vannak igazi országok, igazi emberekkel, akik esetleg reagálnának is egy ilyen helyzetre.
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
lacalaca 2016.08.07 15:41:49
@tollas: hja, az a kb 15 jelenleg címlapon lévő, magyar sikerekkel kapcsolatos hír meg nyilván véletlenül került ki a 444-re, biztos a postás volt, amíg a szerkesztőség a Sorossal konzultált! Tessék, bejelöltem neked mindegyiket: imgur.com/l3Mfizt
Van az a Facebook-mém George Orwellel. Ott az író fotója, rajta meg a szöveg angolul: „Figyelmeztetésnek szántam az 1984-et, nem egy kib...ott útmutató kézikönyvnek!” Valaki posztolja Orbán Viktor Facebook-falára, legyen kedves! Mehet az angol változat is, nyugodtan. Soros Györgynek hála Orbán…..
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Fontos leszögezni: a magyar néplélek nem rasszista, antiszemita vagy iszlamofób. Meggyőződésem, hogy az ennek ellenkezőjét állítókat rosszindulat, sértettség, de legjobb esetben is túlzott érzékenység, esetleg a néplélek félreértése vezeti. Tény viszont, hogy a…..
Személyes sérelmekkel nem traktáljuk az olvasót. Főleg akkor nem, ha a karaktergyilkossági kísérlet a netszemét bűzlő legaljáról érkezik, névtelenül írt, össze-vissza hazudozó blogbejegyzés formájában.  Itt is csak a kiinduló pont személyes. Az ok. Eddig ugyanis nem jutott el az ingerküszöbömig a…..
Freudi elírásnak is tűnhet a tegnap állami hírtévéként újraindult M1 bakija, hogy köztársasági elnökünkből Ádár Jánost csináltak. Mondjuk pont nem az államfő érdemli meg a kádározást, hiszen rezervált személyisége és egyes megnyilvánulásai alapján valószínűleg…..
lacalaca 2015.03.16 18:22:36
@jose maria padilla: mi a tökömnek olvasod még? Van bőven internet a Mandinertől jobbra is. Ezt meg lehet sorolni az ellenzékiek közé a Nemzettel meg HírTV-vel (muhaha), és venni a kalapot.
lacalaca 2015.03.16 18:51:38
@bbjnick: Ezen pl nagyon röhögök. (ó idők, amikor a Fidesznek még volt _programja_..., már a mégtöbbet-lopunk jelszón kívül...)
mandiner.hu/cikk/ime_a_fidesz_programja

"a Fidesz képes lesz visszaadni a demokrácia iránti bizalmat, a törvényeknek járó tiszteletet és a tekintélyt az államnak. A párt politikájának alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása valamint a jogbiztonság. A párt szerint valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el, éppen ezért minden olyan politikai törekvés, ami a szabadság korlátozása mellett kecsegtet a jólét hamis illúziójával, csak hazugságra épülhet."

Szolidaritás, állampolgári jogok meg szabadság, muhaha... kaptunk helyette "szabad" vasárnapot. De nyugodtan kotorássz te is kicsit a múltban.
    Gondoltál már arra, milyen hatással van a technikai fejlődés a gyermeked lelki fejlődésére? Nekünk, szülőknek nehéz ezt az egész folyamatot átlátni, vagy egyáltalán csak lépést tartani vele. Az okostelefonok által naponta százával érnek bennünket az…..
Aggasztó lenne, ha egy feleltőlen intézkedéssel felelőtlen politikusok Amerikát a digitális kőkorszakba löknék vissza. Ez szembemegy a világban zajló folyamatokkal. Szélsőségesen antidemokratikus és antiszociális. Növeli az egyébként is meglévő digitalis szakadékot és csak…..
Az alapvető jogok biztosa kiállt a lelkiismereti-és vallásszabadság mellett és jogszabálymódosítást kért a védőoltási rendszerrel kapcsolatban, de a rendszer kötelező voltának helyességét nem kérdőjelezte meg...
lacalaca 2014.11.28 21:02:11
"egy esetben például abortuszból származó sejtfonalakra mumpsz-rubeola-kanyaró (MMR) elleni oltás összetevői között."

Na ezért kell a tudományos kérdéseket tényleges kutatókra bízni, hogy ilyen marhaságokat ne lehessen leírni. Lásd:

vedooltas.blog.hu/2012/12/19/abortalt_emberi_magzatok_szovetei

"A magyarázat az, hogy bizonyos vírusok nem hajlandók szaporodni, vagy biztonsági okokból nem célszerű ezeket szaporítani nem emberi eredetű szöveten.

[...] Ezek a következőképpen készülnek. Először is, valahol a világon (az MRC-5 esetében Angliában) végrehajtanak egy abortuszt. Hangsúlyozom, hogy a sejtvonal létrehozásától teljesen függetlenül, pont ugyanúgy, ahogy akármilyen más abortuszt – az MRC-5 esetében például az anya a válsághelyzetére hivatkozva kérte a művi terhességmegszakítást, olyan országban, ahol erre van legális lehetőség. Miután az abortusz megtörtént (hangsúlyozom, erre mindenképp sor került volna, teljesen függetlenül ettől az egész sejtvonalas dologtól!), utána az anya beleegyezésével az abortumból kinyertek szövetet.

[...] ezt a szövetet utána előkészítik és egy beavatkozással elérik, hogy laboratóriumban szaporítható legyen. Az MRC-5 egy ilyen sejtvonal, amit rendkívül széles körben használnak a kutatásban és biológiai technikában, immár 45 éve. Az előállításához az 1960-as években egyszer végrehajtott egyetlen abortusz után már semmilyen további abortuszra nincsen szükség; bárki akár interneten rendelhet magának ilyet webshopból (!) – e sorok írása idején pl. 315 euróért szerezhető be a CLS nevű német vállalattól. Ilyet használnak fel a vakcinagyártás során – de ismétlem, a vírus szaporításához, nem a vakcinában.

[...] ennek az egész riogatásnak annyi értelme van, mintha valaki azt állítaná, hogy a kenyérevés azért veszélyes, mert a kenyérben föld van."
lacalaca 2014.12.01 00:41:13
@Lexi70: hjaj, szép gyűjtemény, visszatérő csúsztatásokkal és tévedésekkel. Azt hiszem, hogy az oltásellenesek - és a kémiából felmentettek - egyik legjobb lakmuszpapírja a higannyal és alumíniummal való riogatás. Kb az a színvonal, mintha én azt mondanám, hogy ne egyél sót, mert az klórvegyület (NaCl), és a klór KÖZTUDOTTAN egy mérgező gáz. Értem?

Ez meg egyszerűen gyönyörű: "a védőoltásokban szereplő mikrobák genetikailag módosított lények, nem természetes formában szerepelnek bennük.
Ez nem hasonlít a biológiai fegyver fogalmához?"

Csodás állító kérdéssel érvelés, meg hát, baszod, az inzulint is GM baktériumokból nyerik ki, remélem kivered minden cukorbeteg kezéből a fecskendőt, nehogy biológiaifegyverkezzenek.
„Grandiózus vállalkozás, okos, átgondolt és látványos film”; „a Csillagok között a műfaj csúcsa”; „30 éve nem készült ilyen látványos űreposz”; és így tovább. Hozsannáznak az Interstellar, a magyarul Csillagok között néven futó sci-fi kritikái, ahogy a…..
lacalaca 2014.11.24 09:41:13
@Doomhammer: azért valahol félelmetes, hogy minden poszthoz elő tudsz rántani egy marginálisan kapcsolódó agymenést a saját kis virtuális valóságodból. :D
lacalaca 2014.11.24 10:01:38
@Doomhammer: igen, és ha megnézed a filmet is, kiderül, hogy az "őselemek" (amik persze csak filozófiai konstrukciók, mert a víz mindenhol oxigén- és hidrogénatomokból áll) bizony nem mentik meg a Földet. Minden haszonnövény feladja, egymás után, mindegy nekik, milyen földben vannak. Kampec. Hiába koncentrál rájuk az emberiség minden erejével.
lacalaca 2014.11.24 10:23:37
@Doomhammer: sőt, a közlekedési hírekben is megjelenhetnének nemzetstratégiai megfontolások. És a színházi kritikákban is. Meg a filmkritikákban. Meg a sporthírekben. És az időjárás-jelentésben.
Pontosan egy éve az Origo címlapján megjelent egy interjú Bajnai Gordonnal, amelyben magabiztosan kijelentette: egy év múlva ő lesz a miniszterelnök. Ez volt az interjú címe is. Az interjú kinyomtatott nyitánya azóta szerkesztőségünk szépen gyarapodó politikai…..
Sokan a mai napig úgy képzelik el a csillagászatot, hogy este kimegyünk a távcsőhöz, belenézünk, és megállapítunk valamit a csillagokról. Csakhogy ez már több, mint száz éve nem így megy. Egyrészt manapság mi is napról-napra a monitort bámuljuk, hiszen az adatfeldolgozástól a…..
lacalaca 2014.06.12 11:11:27
@taxi33: Hogyne vágynék közvetlen élményre: ilyenkor megy ki az ember a kupolateraszra, amíg odabent zümmögnek a gépek, és kapja elő akár a binoklit. :) De pl azt, hogy az exobolygó épp áthaladt a csillag előtt, egyelőre csak úgy tudom meglátni, ha a monitort bámulom.
lacalaca 2014.11.04 19:47:38
@korxi: nekem is fáj a szívem, de másfelé vitt az élet... Most a csillagaszat.hu, pulispace.444.hu és alkalmanként a sciencemeetup.444.hu, ahová írok.