Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wezeeqq

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
wezeeqq 2024.03.13 18:31:24
Júniusban már volt egy Now-szerű adásunk az E3-pótlékokról, ezért a mostani Now felvétele rövid lesz - gondoltuk. De hát csak nem sikerült két órán belül maradnunk, annyi érdekes hírt szedtünk össze így is. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző…..
wezeeqq 2022.07.13 09:20:47
Apex pro here

Csak tippeim vannak mire utalhattatok, mint "balhé". Mert semmi nem változott mostanság.

Az apexban minden lootbox csak kozmetikai. Minden ládához oda vannak írva a % -kok.

Az apexban egyedüli ritkaságok a "heirloom" -ok. Ez az amikor a karakter pusztakéz (melee) helyett fegyverrel üt vagy fut. De ez is csak kozmetikai. Nem sebzel többet hiába van pl. kard a kezedben.

Nem minden karakternek van heirloom fegyvere. 1 szezonban (90nap) 1 -et adnak ki. Jelenleg 13 heirloom van és 20 karakter. (karakterenként 1db)

Kétféleképpen lehet hozzájutni:

a, Minden szezon felénél van egy event. Ekkor csak azt a fegyvert szerezheted meg amelyik hős kapja. Ezek az eventek több lépcsősek. (Ez így van amióta kijött a játék!!) Össze kell szedned az event 24db tárgyát. Ezeket csak event láda nyitással szerzed. 1 láda = 3 item. Nincs duplikáció.
DE ezek a ládák 7x drágábbak, mint a sima shop ládák. Mivel event ezek csak legendary és epic cuccok - 12legendary és 12epic.

Minden kertelés nélkül ~160$ az egész event kimaxolása és a garantált heirloom.

b, Sima ládákat nyitogatsz. Ekkor van rá kevesebb mint 1% esélyed, hogy ún. heirloom shard -ot nyitsz. Ebből a shardból vehetsz 1db heirloom -ot a shopban. Bármelyiket amelyik tetszik.
Viszont minden 500. nyitott ládád garantált heirloom shard.

Szóval 500$ = 1 garantált heirloom.

Legrosszabb esetben ha valaki most kezdené és esetleg összeakarná szedni akkor 13x500$ ha extrém balszerencsés.

De, hogy ebből """"balhé"""" lenne. Akkor az nagyon pici réteg lehet mert a community lesz*rja a heirloomokat.

Egyébként mielőtt bárki a fejét fogná vagy gyűlölné a játékot.
Ezek tényleg nagyon ritka cuccok. Sztem a player base 99% -nak nincs semmi heirloomja. Illetve F2P játékhoz kell valami monetizációs rendszer.
Ráadásul mindenki váltogatja a karaktert amivel játszik. Van sok népszerűtlen karakter is. Azokra csak az vesz heirloomot aki nagyon nagy gyűjtögető függőségben szenved.
Ez csak egy extra kozmetikai cucc semmi több. Plusz, ezek nagy része szerintem borzalmas kinézetű, vagy béna az animációja...stb. Ha végtelen pénzem lenne akkor is max 2 heirloomot vennék meg. Nyilván ez ízlés kérdése.

Még annyit, hogy a játékban lvl500 a max. Mire eljutsz idáig addig 198 ingyen ládát nyitsz ki. Néhány szintlépés után kapsz ládát.
A battle passokban is van 10-15 láda. Meg rengeteg szezon közi event van amiben adnak ingyen ládákat. És egyáltalán nem kell hozzá időmilliomosnak lenni, hogy ezeket megcsináld. Kb sima játékkal is sikerül nem kell dedikáltan erre szánni az időt.

Az 500 -as szint meg teljesen attól függ milyenek a meccsek és mennyit játszol. Ha napi 1-2 órát akkor TIPPRE 3-4 hónap kellhet.

Hozzáteszem, hogy ha megveszel 1 battle passt és eljutsz 95 szintre benne akkor már megvan a következő battle pass ára is.

Nem játszottam minden szezon alatt, de azért ~1000 óra belecsúszott megjelenés óta (2019.február). És F2p játékosként olyan ~400 láda nyitásnál járok.

Abszolút nem cashgrab játék. Igen, drága a lootbox. Ennyi.
Év elején megígértem, hogy "összedobom hamar" a 2019-es besztofot, aztán jött 2020, és felzabált mindent (főleg az időmet). De azért ha hamar nem is, még éppen idén itt a rég várt besztof, amiben minden tavalyi vendéges adásból válogattam legalább egy emlékezetes pillanatot - ezek szokás szerint…..
wezeeqq 2020.12.18 14:48:13
Itt: iddqd.blog.hu/2018/12/22/checkpoint_4x29_2018_legjobb_jatekai_kibeszelo

Itt: iddqd.blog.hu/2019/12/27/checkpoint_5x25_novotrade-sportjatekokkal_a_csucson

@-sg-: Már feltettem a kérdést 2018 -ban és 2019 -ben is, de idén sem úszod meg.

Szóval, hogy állsz Stöki a The Legend of Zelda Breath of the Wild -dal?
Elnézést #1: Volt némi kiesés, ezért bocs, az Indexszel történtek rám is hatással voltak közvetlenül és közvetve is, épp amikor kicsit hazalátogattam. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy a Checkpoint nincs veszélyben, nem is lesz - legfeljebb a blog fog elköltözni a blog.hu-ról egy másik helyre.…..
wezeeqq 2020.08.11 12:32:51
A magyar játékfejlesztés hőskoráról, vagyis a nyolcvanas évek novotrade-es játékairól mindig öröm hallani olyan embert, aki ott volt, és részt vett néhány program készítésében. Zolnai Antal ilyen ember, szóval nagyon örültünk, amikor elfogadta a meghívásunkat, és örömünk fokozódott, amikor kiderült,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
wezeeqq 2019.04.17 04:01:13
@-Szűcs Gyula-: Ne bántsd őket. Hisz nekik alanyi jogon jár.
Mindjárt karácsony, ezért amolyan ajándék gyanánt megsűrítjük az adásokat. Most éppen egy nem annyira retrós témával: ahogy tavaly is kibeszéltük az év legjobb játékait, idén is csináltunk egy ilyen adást, jól bevált vendégekkel. Szó esett a konkrét játékokon túl a PlayStation Classicról és a…..
Orsival vetettek egy extra jegyet a Keletinél, aztán otthon kiderítette, hogy nincs kőbe vésve, hogy csak egyszer lehetne átszállni: Pár hete, nem sokkal a négyes metró indulása után történt a kedves BKK-s eset, amikor az Arany János utcától úgy akartunk hazajönni az Örs…..
Alex csak egy ekönyvet szeretett volna venni a Libritől, de az oldaluk belefagyott a műveletbe, a pénzt viszont levették. Azóta az ügyfélszolgálat gyakorlatilag elérhetetlen, úgyhogy lehet, hogy az egész cég már Dubajban van: Csütörtökön május 8-án a Libri webáruházában…..
wezeeqq 2014.05.13 11:31:45
Váratlan fordulat, pedig még virtuális kuponjuk is van, de naiv ügyfélnek azt sem sikerült telefonján betöltenie, mert túlterhelődött a wifi a gyorsétteremben: A postaládámba találtam akciós kupont. Egyik nap otthon felejtettem, de gondoltam sebaj, bemegyek és kérek a kuponos…..
wezeeqq 2014.04.10 12:41:12
Tényleg nem szeretnénk más ember betegségén viccelődni, de a mai Bors címlapja egyszerűen magáért beszél. Nem vagyok orvos, így a rák kialakulásának hátteréről sem tudnék releváns információval szolgálni, de azt meg merem kockáztatni, hogy étterem miatt maximum attól lehet…..
wezeeqq 2014.03.18 14:10:49
@MINE: De ez megint csak feltételezés és olvashatod, hogy "ismerősei szerint".

Ennek ellenére a cikk tényként közli a betegség okát. Mellesleg az ilyen szennylapoknak semmi célja csak a pénz lehúzás és butítani az embereket...

Kit érdekel, hogy XY mit csinált és kivel...stb.

A helyében pedig haza sem jönnék. Valamint jobbulást neki.
Cigiző napszemüvegének lesérült az egyik lencséje, aztán amikor visszavitte az Ofotérthez, a keretet is sikerült használhatatlanná alakítani. Szerencséjére egy másik üzletben még volt ugyanolyan keret, amit át is hozattak neki, de abban meg selejtes volt a lencse. Úgyhogy végül…..
Annyira mégsem működik olajozottan a megújult Vatera, mert a tegnap ismertetett felmondólevelet mások is megkapták, ők szintén nem értik, mi a fene történhetett: 2013 nyarán regisztráltam a Vaterára.  Rendszeresen vásároltam és eladtam a többi felhasználó 100%-os…..
E329 minden eddigi tigázos sztorinál bizarrabb szituációba futott, amikor panaszt tett egy kollégájukra, amiért az sutyeták módon válaszolgatott. Egy hónap alatt megállapították, hogy "...dolgozónkat oktatásban részesítettük és a kötbért az alvállalkozó felé…..
Nem a mi asztalunk, legalábbis ami a sportrészét illeti, de van ugye más aspektusa is az egésznek. A pénteken kezdődő szocsi olimpia helyszínén a várakozásoknak megfelelően semmi nem úgy működik, ahogy azt a szervezők megígérték és a NOG szervezői kézikönyve előírja. A…..
Sejtettük, hogy valami hasonló számokat fog hozni a premier, (mondjuk inkább 12-13 százalékot tippeltünk neki 18-49-ben) így annyira nem lepődtünk meg a Nielsen nézettségi adatain, de az akkor is durva, hogy tegnap este 19:00 és 21:00 óra között a kereskedelmi célcsoportban az RTL…..
A Facebookon időről időre végigsöpör valamilyen új őrület: amikor egyre több felhasználó posztol értelmetlen dolgokat, vagy cseréli zsiráfra a profilképét, már nem kérdés, hogy megint elindult valami. A legújabb játék túllőtt a célon: a „Terhes vagyok” és a „Még…..
wezeeqq 2014.01.07 13:31:28
@danialves: Köszönöm!! :)

És, hogy ne legyek off:

Semmi baj az ilyen játékokkal amíg kevés emberhez jutnak el. 1-2x még elnézi az ember de amikor tömegével jön a hülyeség az már bosszantó. Van itt egy másik cikk az idegesítő emberekről velvet.hu/trend/2013/01/25/tiz_tipp_hogyan_utaltassa_meg_magat_a_facebookon/ aki ezeket a tüneteket produkálja törlés.

Mellesleg nem baj az, hogy a fb népszerű mert sok olyan emberre találtam rá akikről évek óta nem hallottam és jó levelezni velük. DE ennek az a hátránya, hogy ellepik a tinik. Akik suliba képtelenek voltak népszerűek lenni így itt élik ki magukat. Semmi más lényege a posztoknak csak mindenki az online népszerűségre hajaz mert a valóságban rohadt unalmas és egy értelmes gonolata sincs.
wezeeqq 2014.01.07 14:35:43
@danialves: A platform lényegtelen, ott is a népszerűség a cél. Meg a szülők elől menekvés. Amint a szülők/nagyszülők megjelennek itt is majd más lesz a trendi(buzzfeed, reddit).

Engem az bosszant még, hogy számtalan olyan információval bombáznak amit privátba el lehet intézni bárkivel. Vagy a babás/kutyás posztok. Értem én, hogy valakinek új élmény és én örülök is neki de vannak akik át esnek a ló túloldalára és másra nem képesek csak napi 30képet megosztani kis kedvencükről. És szerintem 99% a népszerűséget hajszolja. Főleg amikor bejelölnek 1-2embert ismerősnek.
Vagy amikor X kiírja, hogy elment pizzázni Y -nal. És a szomszéd Z likeolja mert örömet okoz neki. Da fck? És Y mobilról elkezd kommentelni. O.o
Személy szerint örülnék valami 100as ismerős limithez vagy ilyesmihez.
wezeeqq 2014.01.07 15:20:00
@danialves: Úgy értettem, hogy a népszerűség iránti igény a 15-20 éves korosztályra a legjellemzőbb. Talán azért is mert ők rendelkeznek a legkevesebb élettapasztalattal és könnyen befolyásolhatóak. Sajnos ebben van igazság. Vannak felnőtt ismerőseim akik képtelenek már nélküle létezni.

Összességében nem csak a tinikre vetítem vissza a probléma forrását hanem, hogy mindenki híres egyedi "valaki" akar lenni. :(
Persze nem abból, amiben Peter Capaldi szerepel majd, hanem a novemberi nagy David Tennant-Matt Smith crossoverből. Három videót adott ki hétvégén a BBC, egy nagyon rövidet, egy kicsit hosszabbat és egy egész hosszút. Vannak ismétlődő részek, de mindegyikben van valami új is. És…..