Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Vágó

209 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem régen Gemencen szarvasbőgés hallgattunk. Ekkor úgy gondoltam, csak hallgatni lenne jó a szarvasokat, hanem látni is őket. Ezért Sümegen egyeztettem Tóth Attila egy helyi tapasztalt vadásszal és vadlesre mentem. Ahogy felkelt a nap én kiköltöztem Attila által megjelölt helyre és Vörösmarty szép…..
A pesti gasztronómiában új szereplő foglalta el a helyét ill. SZÉKét.  Budapest vendéglátó palettáján, a hamarosan nyilik a SZÉK Restaurant & Bar Kemenczei Andrea irányításával. Andreát biztosan sokan ismerik az előző általa vezetett étteremből, az Andante Borpatikából. Andrea váltott, újabb…..
Bor és vállalkozás 35 ESZTENDŐ 2020.09.08 17:55:31
A 35 ESZTENDŐ számunkra egy személyes családi esemény. 35 éve kötöttünk házasságot feleségemmel, Arankával. Családon kívül inkább Piroskának ismerik. 35 küzdelmes év, melybe belefért az egzisztencia megteremtése, a családi lakhely felépítése, a gyerekek felnevelése és útra indítása (2 már önálló…..
Ha Villányban lenne Ördögárok Borok Fan Klub, én biztosan a tagja lennék. Ezért is vettem részt a Günzer Családi Birtok borkóstolóján. Mielőtt megkóstoltuk az Ördögárok borokat, Günzer Norman vezetésével terepjárós Ördögárok dűlőtúrán vettünk részt. Megnézhettük hol teremnek azok a szőlő, melyekből…..
Egyik kedvenc helyem a Badacsonyi borvidéken a Villa Tolnay Borház. Ezt a helyet belengi Tolnay Klári színésznő szelleme. Ez az érzés kiegészül Philipp Oser, Nagy László és párjaik Adriana és Bea által kialakított új, barátságos, vendégszerető hangulattal és miliővel. Érdemes ide betérni, hogy a…..
János von Beöthyt korábban személyesen nem ismertem. Azonban a járvány ideje alatt, sorra mutatta be borait on-line a ZOOM-n. Szerencsére rátaláltam a bejelentkezéseire. Ezeket az bor ismertetéseket érdekes, izgalmas történetekkel fűszerezte az életéből, az életfilozófiájáról, a borászati…..
Magam villamossal érkeztem a Belváros egyik nem rég nyílt borbárjába, a Fiakerbe. Aki nem tudja mi a fiáker, az a képen láthatja. Most azonban nem a járműről beszélünk, hanem a Fiaker Bisztróról, ahol jó borokat lehet inni és jó falatokat lehet enni reggeltől estig. Többek között ezt írják…..
Az ismert Márton napi mondás szerint „Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik és ki újbort nem iszik, egész évben szomjazik.” Az éhezést és szomjazást elkerülendő a Koch Borászat liba vacsoráján és újbor bemutatóján vettünk részt tavaly novemberben. És bejött! Eddig nem is éheztünk és…..
Az alábbi FB bejegyzés indította el az érdeklődésem lavináját. 01fb_bejegyzés  Ezután, ahogy korábban is írtam, meghívót hozott a posta, a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület meghívóját. Ezt nem lehetett kihagyni. Természetesen elfogadtam a meghívást és ott voltam. A bükki borászok fogadtak…..
A Terroir Bükk, azaz Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesületet kb. 2 éve alapította meg a Bükki borvidék immár országosan is elismert fiatal borászai Borbély Roland (Gallay Kézműves Pince), Hajdu Roland, Sándor Zsolt. Céljaik kimondva igen egyszerűnek hangzanak – a Bükki borvidék Brand felépítése…..
Mi, mint Rácz Erika rajongók és borainak kedvelői a maradék kis járványra fittyet hányva összegyűltünk egy Sanzon Tokaj Rány kóstolóra a Borganikában. Most az jönne, hogy leírom Erika történetét, útját a borkészítéshez, mit jelent neki a bor, mit hogy csinál. Azt gondolom, hogy ezt már sokan…..
Már régen foglalkoztat a hordó és a bor viszonya, egymásra hatásuk. Nagyon nehéz ebben a témában megfelelő forrást találni. A kevés információ mellett néha kellemetlen meglepetésben is volt részem. Az egyik Tokaj-hegyaljai rendezvényen egy magyar kádár cég képviselője tartott előadást. Sajnos a…..
A magyar párlatot, a pálinkát, nem feledve úgy gondoltam szélesíteni kell látókörömet ezen a téren is. Ezért részt vettem egy rövid alapozó kurzuson GoodSpirit Whisky&Cocktail Bar kóstoló termében, ahol megismerkedhettem a whisky főbb kategóriáival, történetével és készítési technológiájával. A…..
Nagy kedvelője vagyok a grúz kultúrának, a grúz boroknak és a grúz konyhának. Kedvelem a grúz embereket. Korábban már jártam ott. Most úgy döntöttem „visszakóstolóm” Grúziát. Ezért Lindával egy Kárpát-alján született és most Tbilisziben élő magyar hölgy segítségével boros, kultúrális és…..
Életemben mind a Kapucinus Sörfőzde itala, mind KicsiZso főztje mély nyomokat hagyott. Ezért tartottam kihagyhatatlannak KicsiZso 2020 első BBQ vacsoráját a most debütáló KicsiZso Rendezvényházban. A döntésem story-ja. Kapucinus Sör Pécset nyaraltunk a családdal. A Zsolnay Negyed Boltok utcájában…..
Az 5. Fehérvári Bormustra teljesíti menyasszonyi ruha kritériumait. Az volt régi, volt új és sokan kékben voltak. Először nézzük a régit és újat. Talán a kék is teljesül. A kis időjáték után visszatérek a rendezvényre. A szervezés legnagyobb újdonsága, hogy a Fejér megyei és környéki borászatok…..
A napokban izgalmas meghívót hozott a posta Michael Simontól. Michelt, több MSc hallgató társával együtt az Etyeki Kúriában megrendezett Winefriendship eseményen ismertem meg. A FH Burgenland nemzetközi bormarketing szak 22 MSc hallgatója szervezte a fantasztikus, nagyon érdekes és minőségi…..
Miért is bátor szerintem Csite Norbert? Azért, mert sajnos egyre kevesebb Tokaj-hegyalja borász készít száraz szamorodnit. És még kevesebben vannak azok, akik egy kóstoló sorba be is teszik. Inkább mindenki az édes szamorodnit preferálja, „mutogatja”. Persze én egy kicsit elfogult vagyok, mert egyik…..
Biztosan sokan ismerik a mondást (fenyegetést!?) : Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik, és Ki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik. Nem ijedtem meg, de biztos, ami biztos… Ezért amikor Koch Borászat meghirdette Márton napi újborkóstolót és liba vacsorát, gondoltam…..
A marketinget sokan az értékesítés csodafegyverének tartják. Több vállalkozó gondolja, a marketinggel megoldja az eladási problémákat. Azonban ez az eszköz sem mindenható. Itt is szükség van ötletekre, kreativitásra, mely segíthet, de nem oldja meg automatikusan a problémákat. A magyar bor külföldi…..
Múlt hetem csúcspontjait a művészeti élmények adták. Persze a kulturális hét sem telt el boros élmények nélkül. Ez volt a heti órarendem. Hétfő: újbor kóstoló a Veritas Borbárban Nem vagyok nagy híve, kedvelője az újbornak. A borászok a bemutatását általában úgy kezdik: Ez még csak „hordó” vagy…..
Bevallom Borbély Rolanddal és boraival múltunk van. Ennek kiemelkedő mérföldköve a kb. egy éve Pécset megtartott I. Zé Feszt volt. A tavaly decemberben első alkalommal megrendezett konferencián és kóstolón a Gallay Kézműves Pince zenit szőlőfajtából készített Nyékládháza 2015 bora Champion díjat…..
Balázs bevallása szerint bolyongó lélek, össze-visszaszárnyaló gondolatokkal. Miután megtalálta útját a szőlészetben és borászatban az iskolák – Soós István Borászati Szakiskola és az Ő idejében még Villányi úton székelő Kertészeti Egyetem – segítették kordában, ill. irányban tartani gondolatait.…..
Az idei Bor, mámor, Bénye eseményeire tartva egy kis kitérőt tettünk a Zempléni Fesztiválra, Mádra. A csodálatosan felújított Mádi Zsinagógában két rendkívüli művész előadásában hallgattuk meg, több nagyszerű klezmer mű, mellett a Hegedűs a háztetőn musical legismertebb dalát a Ha én gazdag lennék……..
A Chigogidze Borászatot a tulajdonos mutatta be. A Chigogidze borokat a pincészet borászának értő irányításával kóstoltuk. Céljuk a ritka, elveszett helyi grúz szőlőfajták újra felfedezése és elterjesztése, pl. Tavkveri, Shavkapito, Chinuri. Ennek érdekében olyan földrajzi helyekre telepítették…..