Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Vágó

215 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta hagyomány egy karácsonyi évzáró buli Kemenczei Andrea szervezésében. Az utóbbi esztendőkben egy fantasztikus estet mindig ezen az eseményen töltöttünk. Sőt volt, hogy a születésnapomat is ennek a bulinak a keretében ünnepeltük. Hiszen ez a karácsony előtti napokra esik. Azonban az idei…..
Nyár végi programunk úgy alakult, hogy Egerszalókon áztattuk magunkat és próbáltunk energiát gyűjteni az életünk folytatáshoz. A szervezés során derült ki, hogy ebben az időben lesz a XXV. Bikavér Ünnep is. Gondoltam, ezt nem lehet kihagyni. A pihenésünket így kiegészítettük egy kis boros…..
Erdőbényén már hagyományosan megrendezésre kerül a Bor, Mámor Bénye borfesztivál. Ebben az időben a meghívott művészek és a település összes borászata várják a borbarát vendégeket. A teljesség igénye nélkül, egy kis részre hajlással, az alábbi borászatok vannak a vendéglátók között. Sanzon Tokaj,…..
Idén immár harmadszor került megrendezésre a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Kiállítás, mondhatjuk a hagyományos helyszínen, a Mezőgazdasági Múzeum épületében. A konferencia témája most is a bor-turizmus-marketing-régió köré épült. Az idei díszvendég a Nagy-Somlói borvidék volt. Sok érdekes…..
Nem szégyellem bevallani az egyik kedvenc borom a Rajnai Rizling. Már több stílusú és különböző származási helyű tételt kóstoltam. Nagy többségük tetszett. Ezek mindegyikében találtam valami egyedit, valami különlegeset. Folytattam a Rajnai Rizling fajta felfedezését. Ezt a „továbbképzést” a Fiaker…..
Tokaj-hegyalján az egyik kedvenc településem Tarcal. Az itt lakók nagyon kedvesek és barátságosak. Nagyon szép a környezet. Tarcalon, a helyi nagyszerű borászok által világra segített borok fantasztikusak és nem is ritkán elképesztőek. Én alig tudtam betelni vele, amikor ott jártunk és eltöltöttünk…..
Nem régen Gemencen szarvasbőgés hallgattunk. Ekkor úgy gondoltam, csak hallgatni lenne jó a szarvasokat, hanem látni is őket. Ezért Sümegen egyeztettem Tóth Attila egy helyi tapasztalt vadásszal és vadlesre mentem. Ahogy felkelt a nap én kiköltöztem Attila által megjelölt helyre és Vörösmarty szép…..
A pesti gasztronómiában új szereplő foglalta el a helyét ill. SZÉKét.  Budapest vendéglátó palettáján, a hamarosan nyilik a SZÉK Restaurant & Bar Kemenczei Andrea irányításával. Andreát biztosan sokan ismerik az előző általa vezetett étteremből, az Andante Borpatikából. Andrea váltott, újabb…..
Bor és vállalkozás 35 ESZTENDŐ 2020.09.08 17:55:31
A 35 ESZTENDŐ számunkra egy személyes családi esemény. 35 éve kötöttünk házasságot feleségemmel, Arankával. Családon kívül inkább Piroskának ismerik. 35 küzdelmes év, melybe belefért az egzisztencia megteremtése, a családi lakhely felépítése, a gyerekek felnevelése és útra indítása (2 már önálló…..
Ha Villányban lenne Ördögárok Borok Fan Klub, én biztosan a tagja lennék. Ezért is vettem részt a Günzer Családi Birtok borkóstolóján. Mielőtt megkóstoltuk az Ördögárok borokat, Günzer Norman vezetésével terepjárós Ördögárok dűlőtúrán vettünk részt. Megnézhettük hol teremnek azok a szőlő, melyekből…..
Egyik kedvenc helyem a Badacsonyi borvidéken a Villa Tolnay Borház. Ezt a helyet belengi Tolnay Klári színésznő szelleme. Ez az érzés kiegészül Philipp Oser, Nagy László és párjaik Adriana és Bea által kialakított új, barátságos, vendégszerető hangulattal és miliővel. Érdemes ide betérni, hogy a…..
János von Beöthyt korábban személyesen nem ismertem. Azonban a járvány ideje alatt, sorra mutatta be borait on-line a ZOOM-n. Szerencsére rátaláltam a bejelentkezéseire. Ezeket az bor ismertetéseket érdekes, izgalmas történetekkel fűszerezte az életéből, az életfilozófiájáról, a borászati…..
Magam villamossal érkeztem a Belváros egyik nem rég nyílt borbárjába, a Fiakerbe. Aki nem tudja mi a fiáker, az a képen láthatja. Most azonban nem a járműről beszélünk, hanem a Fiaker Bisztróról, ahol jó borokat lehet inni és jó falatokat lehet enni reggeltől estig. Többek között ezt írják…..
Az ismert Márton napi mondás szerint „Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik és ki újbort nem iszik, egész évben szomjazik.” Az éhezést és szomjazást elkerülendő a Koch Borászat liba vacsoráján és újbor bemutatóján vettünk részt tavaly novemberben. És bejött! Eddig nem is éheztünk és…..
Az alábbi FB bejegyzés indította el az érdeklődésem lavináját. 01fb_bejegyzés  Ezután, ahogy korábban is írtam, meghívót hozott a posta, a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület meghívóját. Ezt nem lehetett kihagyni. Természetesen elfogadtam a meghívást és ott voltam. A bükki borászok fogadtak…..
A Terroir Bükk, azaz Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesületet kb. 2 éve alapította meg a Bükki borvidék immár országosan is elismert fiatal borászai Borbély Roland (Gallay Kézműves Pince), Hajdu Roland, Sándor Zsolt. Céljaik kimondva igen egyszerűnek hangzanak – a Bükki borvidék Brand felépítése…..
Mi, mint Rácz Erika rajongók és borainak kedvelői a maradék kis járványra fittyet hányva összegyűltünk egy Sanzon Tokaj Rány kóstolóra a Borganikában. Most az jönne, hogy leírom Erika történetét, útját a borkészítéshez, mit jelent neki a bor, mit hogy csinál. Azt gondolom, hogy ezt már sokan…..
Már régen foglalkoztat a hordó és a bor viszonya, egymásra hatásuk. Nagyon nehéz ebben a témában megfelelő forrást találni. A kevés információ mellett néha kellemetlen meglepetésben is volt részem. Az egyik Tokaj-hegyaljai rendezvényen egy magyar kádár cég képviselője tartott előadást. Sajnos a…..
A magyar párlatot, a pálinkát, nem feledve úgy gondoltam szélesíteni kell látókörömet ezen a téren is. Ezért részt vettem egy rövid alapozó kurzuson GoodSpirit Whisky&Cocktail Bar kóstoló termében, ahol megismerkedhettem a whisky főbb kategóriáival, történetével és készítési technológiájával. A…..
Nagy kedvelője vagyok a grúz kultúrának, a grúz boroknak és a grúz konyhának. Kedvelem a grúz embereket. Korábban már jártam ott. Most úgy döntöttem „visszakóstolóm” Grúziát. Ezért Lindával egy Kárpát-alján született és most Tbilisziben élő magyar hölgy segítségével boros, kultúrális és…..
Életemben mind a Kapucinus Sörfőzde itala, mind KicsiZso főztje mély nyomokat hagyott. Ezért tartottam kihagyhatatlannak KicsiZso 2020 első BBQ vacsoráját a most debütáló KicsiZso Rendezvényházban. A döntésem story-ja. Kapucinus Sör Pécset nyaraltunk a családdal. A Zsolnay Negyed Boltok utcájában…..
Az 5. Fehérvári Bormustra teljesíti menyasszonyi ruha kritériumait. Az volt régi, volt új és sokan kékben voltak. Először nézzük a régit és újat. Talán a kék is teljesül. A kis időjáték után visszatérek a rendezvényre. A szervezés legnagyobb újdonsága, hogy a Fejér megyei és környéki borászatok…..
A napokban izgalmas meghívót hozott a posta Michael Simontól. Michelt, több MSc hallgató társával együtt az Etyeki Kúriában megrendezett Winefriendship eseményen ismertem meg. A FH Burgenland nemzetközi bormarketing szak 22 MSc hallgatója szervezte a fantasztikus, nagyon érdekes és minőségi…..
Miért is bátor szerintem Csite Norbert? Azért, mert sajnos egyre kevesebb Tokaj-hegyalja borász készít száraz szamorodnit. És még kevesebben vannak azok, akik egy kóstoló sorba be is teszik. Inkább mindenki az édes szamorodnit preferálja, „mutogatja”. Persze én egy kicsit elfogult vagyok, mert egyik…..
Biztosan sokan ismerik a mondást (fenyegetést!?) : Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik, és Ki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik. Nem ijedtem meg, de biztos, ami biztos… Ezért amikor Koch Borászat meghirdette Márton napi újborkóstolót és liba vacsorát, gondoltam…..