Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bee.normal

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kifejezés némiképp kakukktojás itt, mert amióta nem halljuk naponta a rádióban, átkerült feleslegesen létező szavaink közül a fájóan hiányzó szavaink közé. E jelenséget a tudomány nosztalgikus kognitív agyalágyitisz-hatásnak nevezi. Amint valami régi szarság elég régi ahhoz, hogy fiatalságunkra…..
Képtelenek vagyunk bizonyos képzettársításoktól elvonatkoztatni ezen kifejezés hallatán. Lelki szemeink előtt egy szerencsétlen jószág sejlik fel, amiből még élő állapotában kis darabkákat vagdosnak le, akárha körömkéket gombás lábujjakról, de most komolyan, és akkor ezt…..
Ez olyannyira felesleges szó, hogy még leírni sem lehet rendesen, mégis ezzel adja a világ tudtára a nemzet ama bizonyos százaléka, mekkora tahó is ő. Vagyis miket beszélek, egészségtudatosat akartam írni, aki gyúrás után norbiábdét piskótával tunkolja a kolbászos lecsót,…..
A már egyszer visszaszolgáltatott erdélyi vagyonok elkobzása is szóba került az Európai Parlament kisebbségügyi munkacsoportjának ülésén, amelyen felszólalt Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is – olvasom a hírekben. Eközben Markó Attila Budapesten bujkál. Nos, ilyenkor szoktam nagyot…..
A Vatikánban gyűltek össze az ördögűzés szakértői áprilisban, hogy teológiai és tudományos szempontból tárgyalják a démoni megszállottságot. Az évente megrendezett összejövetel, az „Exorcism and Prayer of Liberation” (ördögűzés és a felszabadító ima) papok és…..
bee.normal 2015.04.28 18:22:30
@steery: Ha tényleg felszentelt pap, hogyan egyezteti össze a hitével (?) a leírtakat, illetve a más blogokon összehordott sületlenségeit jövőbe látással, abortusszal, vagy épp alkímiával kapcsolatban? Ha már zaklatásról, megszállottságról illetve ördögűzésről van itt szó, melyik oldalon áll? Mondjon már legalább egy (egyház)megyét!
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Mitől lehet hoax gyakorlatilag bármilyen hír a neten, a social vagy tömegmédiában és mennyiben válik evolúciós zsákutcává átköltözésünk a mátrixba? Érdekes esettanulmány lehetne a „fertőző Balaton-víz” mém…..
bee.normal 2014.08.15 09:00:15
@teknős: "Ami változott, az a média, amelyik egyre kevésbé képes befolyásolni az embereket. "
- én ezt a helyedben átgondolnám még egyszer.
Nem katolikus papról van szó, hanem episzkopálisról: Cameron Partridge az amerikai főváros székesegyházában prédikál majd a szexuális másság elfogadása mellett. A helyzete különleges: nőnek született, de ezzel sosem tudott azonosulni, így férfiként éli az életét. Egyes…..
bee.normal 2014.06.12 08:43:44
@Hoppácska:
A "tudok" nem egyenlő a "tudni"-val. Ez csak 2 példa.
Könyörgöm ha érvek helyett valaki csak kötözködni tud inkább ne írjon semmit.
bee.normal 2014.06.12 08:49:37
@annamanna:
Hihetetlenül frappáns hasonlat! Magam részéről csak amnyit tennék hozzá: A sakkot a szabályok teszik azzá ami! Ezek nélkül csak 32 céltalan figura.
bee.normal 2014.06.12 08:57:42
@Hoppácska:
"Pedig annyian elfogadták férfinak..."
- tehát ha valamit sokan mondanak, az rögtön igaz?
A szocializmusból két gyakori támadás maradt velünk: az egyik szerint Galileit az Egyház a kutatásai miatt megégette (a valóság ezzel szemben az, hogy eredményei miatt élete végéig pápai nyugdíjat kapott, és természetesen nem ítélték halálra), a másik pedig az, hogy az egyház…..
bee.normal 2014.05.16 07:07:51
@Pipas: Azért a vallások közül egyedül a katolicizmus mondja ki, hogy a többi vallás követője is üdvözülhet, ha igaz életet él. (Érdemes elgondolkodni hogy ez mi mindent jelent) Kérdezz meg erről egy muszlimot, mehetsz-e vele a hetedik mennyországba.
Május 8-án jelentette be a neves Harvard Egyetem egyik diákcsoportja, hogy a szólásszabadságra hivatkozva május 12-én sátánista feketemisét kívánnak bemutatni. A hagyományos sátánista rituálé a katolikus szentmise kifordítása, annak jelképeinek megalázása. Már XVI. Lajos…..
bee.normal 2014.05.13 18:27:09
@majdazténtudom:
"A kereszténység minden apróságban le akarja nyomni a nem keresztények torkán a saját érékrendjét. Azt akarja, hogy mindenki úgy viselkedjen, ahogy ő elvárja. " - na, pont erről, ilyesmiről beszéltem. Ez marhaság. Mi, keresztények senkit nem akarunk az égvilágon semmire sem rászorítani vagy tiltani.
Hitünk szerint ennek értelme sem volna.
Éppen elég, ha minket keresztényeket nem kényszerítenek hitünkkel, értékeinkkel ellentétes dolgokra. Erre kitűnő példa, hogy valaki keresztet viselhessen, hogy a keresztény orvos megtagadhassa az abortusz végrehajtását, stb.
Az abortuszt nem azért ellenezzük mert tagadjuk a nők "önrendelkezési jogát" (vagy mit), hanem mert hitünk, meggyőződésünk szerint az élet önmagában érték.
Ezt a "más", érték alapú és központú gondolkodástmódot képtelenek sokan elviselni, megértésről már nem is beszélek.
Ezért születhet arról bírósági ítélet (!) hogy egy fotós vállalkozónak el KELL vállania pl meleg párok "esküvői" fotózását, ha akarja ha nem.
bee.normal 2014.05.14 06:15:15
@János Kádár: Pontosan ez a szint amire számítottam. Más dolog a kritikus látás- vagy gondolkodásmód (ennek mindig van és kell legyen helye) és más a személyeskedő, sértegető, alkalmasint obszcén fröcsögés. Nem mindenki érti a különbséget a kettő között, mert csak az utóbbit ismeri. Kedves János, szerintem itt nyugodtan be is fejegyzhetjük. Pár hozzászólását olvasva a hozzászólókon kívül a tartalommal nem is foglalkozik.
Nem túlzás hátborzongatónak nevezni azt a támadást, melyet katolikusok ellen követtek el feministák november 24-én Buenos Airesben. Egy helyi katedrálist védő katolikus férfiakat szexuálisan molesztáltak, leköpdöstek, ütlegeltek nők, akik szerint a Katolikus Egyház korlátot…..
Nívó Én a parlagfűvel vagyok! 2013.09.12 13:24:03
Egészen elképesztő az a kampány, amivel szerencsétlen parlagfüvet próbálják lejáratni. A hirdetések és a hatósági ellenőrzések nem kevés pénzbe kerülnek, és mindnek egy célja van: leszámolni egy növénnyel. Pedig lehet, nem is a parlagfű a hibás. Nem a parlagfű tehet…..