Regisztráció Blogot indítok
Adatok
racpali

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az energiaimportot az oroszok mellőzésével, új alapokra helyezve kellene biztosítani, ezzel igazodhatnánk a globális tendenciákhoz és a megújuló energiaforrások alkalmazása felé nyitnánk, ugyanis világszerte ez az energiaforrás lesz dominánsabb az elkövetkezendő években. De ha…..
Több hírforrás, például az Index is arról ír, hogy riasztóan magas légszennyezési adatok vannak Budapesten, így vasárnaptól szmogriadó lesz. Az Időkép térképe szerint országszerte több nagyvárosban egészségtelenül magas, a határérték többszöröse a szálló por…..
racpali 2015.11.09 09:05:55
@has: A cikk mondanivalója általánosabban az, hogy a zöld energia termelésben / szél nap / óriási lyukak vannak szmogos időben pláne éjjel. Országos szinten jelentéktelen elektromos energia tároló kapacitás hiányában ugyanannyi alaperőművi kapacitást kell felépíteni és üzemben tartani mintha nem is lennének zöld energia által áramot termelő erőművek.
racpali 2015.11.09 12:01:28
@halaloszto: Tanulmányozza a következő cikket nol.hu/velemeny/az-atomenergia-ara-1572955?kodjatek#_=_ ami nem a kormánybiztos tollából született.Más Németországban vagy másutt azért kifizetődő a házi naperőmű, mert drága a lakossági áram ára.
racpali 2015.11.09 18:42:08
@DR. Smit Pal: nol.hu/velemeny/az-atomenergia-ara-1572955?kodjatek#_=_ Olvassa el ezt a cikket, hogy meddig használható egy naperőmű. és tudnivalók a témában
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..