Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba Tarró

0 bejegyzést írt és 934 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos-e egy óvodásba belenevelni, olyan élethez elengedhetetlen dolgokat, mint pl a kereszténység, vagy a hazaszeretet, vagy éppen a nemzeti identitás? Egyértelműen nem!  Pedig nagyon szeretnék,mutatja ezt Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának (ÓNOA) nemrég elfogadott módosítása. Emlékszem én…..
Sefatias Önigazolás a múltból 2016.11.19 10:51:45
A konzervatív gondolkodás egyik jellegzetessége, hogy önmaga igazolását valahol a történelemben keresi.ezt tapasztalhatjuk a magyar jobboldali gondolkodók, és a keresztény vallások között is. szükségét érzik annak, hogy jelenben történő létjogosultságukat visszavezessék valahova a múltba, és…..
Csaba Tarró 2016.11.21 00:14:41
@sefatias: Attól, mert összevágsz egy kocsi fát, amit aztán kiposztolsz a facebookon, még nem lettél jobb, mint a keresztyének többsége.

Majd ha enni és inni adtál a valódi ellenségeidnek, s nem a csori migránsoknak, akkor majd felróhatod a többieknek is ezt a tételt...
Csaba Tarró 2016.11.21 07:59:31
@sefatias: Nem Pistám. A keresztyénség védelmében annyit tudok elmondani, hogy te magad is annak tartod magad, s semmiben sem vagy jobb azokban, amivel a többi keresztyént vádolod. Mondjuk ez így elég hiteltelen, másrészről pedig egy újabb öngól.
Picit hasonlítasz a zsidókra, akik számon kérik másokon a törvényt, de maguk is képtelenek betartani azt.

Minden jót neked!
Promiszkuitás, lopás, házasságtörés, gyilkosság, tiszteletlenség, alkoholizmus, kapzsiság, önzés. Olyan bűnök ezek, amelyekről Pál azt mondta, gyakorlói "nem fogják örökölni Isten országát." (1Kor 6: 9,10) A kereszténység ezért mindig is elítélte ezeket a bűnöket, illetve ezek gyakorlóit. Ám…..
Csaba Tarró 2016.10.26 08:13:21
@sefatias: Pistám te úgy focizol, hogy folyamatosan változtatod a játékszabályokat.
Elöbb a megváltástant találod rossznak, melynek hiányolod a számodra megfelelő következményeit.
Majd kijelented, hogy annak nem is lehetnek következményei.
Így tényleg nehéz normális párbeszédet folytatni. :)
Korábban már foglalkoztam azzal, hogy ha a bibliai teremtési beszámolót és ezzel a bűnbeesés történetét nem tekintjük valós eseménynek, akkor azzal bizony alaposan áthúzzuk és megkérdőjelezzük a mai megváltástant >> ITT << A belinkelt posztban idézett Rózsa Huba pontosan megfogalmazza…..
Csaba Tarró 2016.10.21 21:21:48
@sefatias: Én meg azt nem hiszem, hogy a "felfedezéseddel" másokat kellene egy nem létező választási kényszer elé állítanod.
Csaba Tarró 2016.10.21 21:42:19
@sefatias: Vannak akik tényleg szó szerint veszik a Bibliát. Az értelem nevében, az eltérő teremtési történet miatt, azt plántálod beléjük, hogy a bűneset, de a Megváltás kapcsán is a hitük tévelygés.
Amit akár a bűnről, akár a Megváltásról hisznek, az nem bibliai igazság, hanem valamely teológus értekezése. Tegnap nagyjából az én fejemhez is ezt vágtad. :)
Az emberek félnek a bizonytalanságtól. Ezért igyekeznek, hogy az életük be legyen biztosítva. Ez megnyugtatja őket. Amikor Istenről van szó, akkor is fontos nekik az a biztos tudat, hogy Isten helyesen tekint le rájuk. Ehhez szükségük van kapaszkodókra, amelyek elérése megerősíti bennük azt a…..
Csaba Tarró 2016.07.14 11:28:34
@sefatias: A dogma- gyűjtemény neve: Szentírás :)

Jézus mondja, hogy aki hisz benne, annak örök élete van, aki nem az már elkárhozott.
Szóval Jézus a Krisztus, ez szintén egy dogma, aki ezt nem vallja nem lehet keresztyén, bármilyen jó ember is.
Csaba Tarró 2016.07.14 13:04:35
@sefatias: Pedig az Istentől származó, megkérdőjelezhetetlen szabályok abban vannak rögzítve. Azok a dogmatika könyvek, amelyek egy-egy dogmatikus hitbéli látását tükrözik, gyakran meghaladják a Szentírás puritán dogmáit. Szerintem innét a hívők közötti ellentétek többsége...
Sefatias Amit akartok... 2016.07.03 16:56:06
A homoszexualitásról már írtam több posztot. A Prájdról még nem. Nem volt kedvem még itt megszólalni. Két éve megütköztem azon az olasz srácon, aki a katolikus egyház csuhájába bújva gyalázta a kereszténységet és a magyarokat. Képtelen vagyok elfogadni azt, hogy valamiért úgy harcoljunk, hogy közben…..
Csaba Tarró 2016.07.05 19:14:46
@sefatias: Számomra fura "keresztyén" az, amelyik beáll egy olyan tömegbe, ahol Istent tagadó transzparenst cípelnek... A liberalizmusnak drága ára van.
Csaba Tarró 2016.07.05 20:09:12
@sefatias: Egyetlen dolgot kell előre tudni Pisti: "Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók" :)
Az utóbbi időben egyre többször hallunk a keresztény értékek védelméről. Szervezetek jönnek létre emiatt, politikusok hangoztatják, és civilek emelik fel a hangjukat. Ám arról soha nem esik szó, hogy mik is azok a keresztény értékek. Néha az az érzésem, hogy a keresztény értékek védelmezőinek…..
Sokszor elmondtam már, hogy kétszer voltam rákos. Mindkétszer átestem ennek a betegségnek minden szörnyűségén. Bár az elsőt elég jól viseltem minden szempontból, a második bizony kemény menet volt. Kétségbeesés, halálfélelem, rettegés, reménytelenség, aggódás, legyengülés, hányás, rosszullét,…..
Csaba Tarró 2016.03.10 18:12:35
@bjanek: Szomorúan, de azt kell mondjam, hogy Pisti gyakran esik ebbe a hibába. Talán sokszor észre sem veszi.
Aki a blogját rendszeresen olvassa, nem biztos, hogy Isten felkent emberének tartja.
Egyetlen dolgot azonban őszíntének vélek nála, az igazság -keresését. Nem mindig párosul ez nála feltétlen az "uniformizált" keresztyén hittel.
@Sefatias: Azért mielőtt végleg elszállsz az ihletettséged kérdésén, olvasgassad Róma 9:15-33-at. Jó gyakran, hátha fenn akad valami belőle a közismerten csavaros szűrkeállományodban! :)
Egy kicsit visszatérek ismét, a vissza-visszatérő témámhoz, a háromsághoz. Egy istenben három személy. Az egyik gondom a háromsággal, hogy a benne való hit üdvösségfeltétel. (Erről itt írtam) Bár úgy gondolom, hogy a háromság, egy bizonyos pontig érthető tanítás, mégis…..
A szeretet ünnepe van. Miről is írhatnék másról, mint a szeretetről, ami a kereszténység és a keresztények egyik legfontosabb sajátossága. "Az Isten szeretet" (1János 4:8) János ebben a levelében sokat foglalkozik a szeretettel. Nem véletlenül. A szeretet egy olyan jellemzője…..
Szóval a hagyományos keresztény értékek. Azok, amelyek egy tudatos támadásnak köszönhetően, évtizedek óta egyre látványosabban tűnnek el Európából. A helyét pedig átveszi valamilyen életidegen, az eredeti teremtésmű szellemétől távol álló massza, amely alapjaiban…..
Sefatias Punk és a kereszténység 2015.11.21 07:14:24
Aki ismer, az tudja, hogy jobbára punk zenét hallgatok. De vajon keresztényként ez helyes? Brátán Jani barátom mutatta az alábbi érdekes videót. Egy görög katolikus papnövendék mondja el a véleményét a punk zenéről. Vajon össze lehet hangolni a kereszténységet és a punkot? ..
Sefatias Pál és egy apokrif 2015.10.23 15:33:56
Pál apostol egyik legismertebb gondolatáról szeretnék írni most. Érdekes párhuzamra leltem John Stott könyvében Pál gondolatai és egy megkérdőjelezett eredetű könyv gondolatai között. Úgy gondolom, hogy megérdemel egy posztot a téma, aztán mindenki azt kezd az infóval amit…..
Sefatias Kell egy ellenség! 2015.10.10 13:30:46
Nem voltam túl termelékeny az elmúlt egy hónapban. Olvasni sem nagyon volt kedvem. Belevetettem magam a munkába, és otthon pedig inkább a gitárjaimmal foglalkoztam, mint a szellemiekkel. Be kell vallanom, hogy a menekültek körül kialakult hisztéria olyan mértékű csalódást okozott…..
Gyermekkorom óta érzékeny vagyok az igazságtalanságra. Így utólag azt hiszem pont emiatt választottam a kereszténységet. Látva, hogy az ember évezredek óta tehetetlen az elnyomás, a kizsákmányolás ellen, felmerült bennem, hogy lehet-e tenni egyáltalán ellenük valamit? Mivel…..
Sefatias Szabad akarat? Van olyan? 2015.07.09 13:09:34
Szabad akarat. A kereszténység dogmáinak egyik alapja. Az ember szabad akaratából dönt. Az ember szabadon dönthet Isten mellett, vagy Isten ellen. Ahogy Mózesnél is olvashatjuk: „Eléd adtam az életet és a jót, de a halált és a rosszat is… válaszd hát az életet, hogy élhess”…..