Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bern Andrea

10 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bern Andrea  1940. július utolsó napját írták. Az Atlanti-óceánon, ahogyan nyár eleje óta szinte minden nap, brit és német tengeralattjárók és hadihajók vívták egymással tűzharcaikat. Ezúttal a Jamaica Progress és a Jersey City gőzösöket süllyesztette el a Reich U-99 nevű tengeralattjárója az ír…..
Bern Andrea 2018.11.19 19:20:13
@bbjnick: Kedves Uram, ajánlom figyelmébe a cikk hivatkozásjegyzékét :) Hogy per volt, vagy nem volt, az nem kérdés, roskadásig közvetített róla a korabeli sajtó, (lásd hivatkozásjegyzék) és fellelhető a peranyag a Fővárosi Levéltárban. (lásd hivatkozásjegyzék) Az ügy legelső lépésének rendőri nyomozati jegyzőkönyv másolatát idéztem az említett könyvből, legfőképp azért, mivel a proboéma nem mellékes eleme, hogy az ügy kezdő fázisában a Horthy családig jutott, Horthy az iratot olvasta, s veje és fia állt a telefon túloldalán, mikor Kiss Jenő a merénylet tervéről beszámolt.
Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke augusztus 20-án a Szent Jobb körmenethez kapcsolódó szentmisén tartott szentbeszédében elhangzott gondolatai a lombikbébiprogramról komoly vitákat váltott ki a hazai közéletben. Nemrég a 168 óra is feltette a kérdést Dr. Orosz Gábor…..
Bern Andrea 2017.08.30 12:00:09
@aeidennis: Igen, mégiscsak kilyukadunk valami zöld ág szerű gallyacska előzményre: Mindegy, hogy mit csinálunk mi emberek, élet akkor van, ha Isten úgy akarja. Akár lombikban, akár azon kívül. Az állam sem tud életet gyártani ha Isten nem akarja. Minden jót! :)
Bern Andrea 2017.08.30 12:38:04
@csakskubizok: Én nem tenném. Mint ahogy máshogyan sem ölnék embert. De ez mindenkinek a maga döntése, mármint hogy mi az a másik embernek okozott kár, amivel még együtt tud élni.
Bern Andrea 2017.09.02 16:19:35
@b1!!!:
De akkor lehet, hogy a lobbinak, ahelyett, hogy eleve elvetné az egész eljárást, erre kellene irányulnia. Mert ez kiküszöbölhető probléma: hogy egyszerre csak egy embriót ültessenek be, vagy többet, de akkor ne abortáljanak.
" Ide gyere, a szélső kasszához! Ide csak egy irányból lehet lőni" - irányítja mackó férjét testes délbrit kiejtéssel egy túrabotos, hátizsákos háziasszony. Mosolyog, persze a mondat képtelenségén egy kicsit, félszegen, mert ilyen napon nem illik, zavartan, ahogy temetéseken…..
Bob, Philipp és Harlen feltette az életét az arra, hogy megmentse a lelkemet, és focihoz is alkalmatlan agysejtjeimbe beleverje a rögbi szabályait. Ez a következőképpen néz ki: A képernyőn egy rakás kék és fehér gólem fekszik egymáson percek óta, fújtatva.  Valahol labda is…..
"Háromba vágtad, édes jó Lajosom?" "Nem, négybe. Négy egyforma darabba." - motoszkált a fejemben a mondat, vasárnap reggel hét órakor, amikor Dmitrij bekopogott az ajtómon, és bocsánatkérően mosolyogva közölte, hogy negyvenedik születésnapja van. Ami azt jelenti, hogy meg szeretné hívni ebédre a…..
Nyanyus a hegytetőn lakik, férjével és negyvenéves kisfiával, négyszázéves, görnyedtvállú házak között ágaskodó üveghodályban, tetején citromsárga-szegecses, vörösréz kéménnyel. Azt mondja a nyolcadik háza az elmúlt harminc év alatt, de már kezdik kinőni. Hárman…..
Tegnap este Gyűrűk Ura nézés közben a "farméletelégedettség" mutatóm kicsit kilengett.  Dmitrij az első húsz percben harmincszor állította le a videót ilyen kérdésekkel, hogy "Ennek miért van ilyen nagy füle?", Harlen harmincadjára morogta le, hogy "azért mert tünde, te…..
Tegnap volt a nagygyűlés a szabadkőművesekkel. Én legfőképp nagyszakállú öregembereknek képzeltem őket, palásttal és Gandalf-bottal. Vagy legalábbis Dolce-Gabbana öltönyös City-bankároknak,  David Cameronnak, Barack Obamának, siriusi nyelven beszélő gyíkembereknek. Ezek jól…..
Tengap visszautaztam előző életem színhelyére, A Kisvárosba, ahol semmi nem változott. A dombokról még mindig látni a tengert, a hentesnél finom a sausage-roll, a sirályok  hangosak és buták, a város legrégebbi, szűk és meredek utcáján pedig továbbra is ott a felirat, hogy "Habár IV. György…..
Akkor elmesélem, milyen itt az esküvő. Az olyan, hogy az éjszakai szerkesztői munka után felkelsz reggel, és már izomlázad van. A gondolattól. Aztán kimész a teáddal a kertbe, ahol nehéztüzérségi guanotámadást intéz ellened a folyó felett átrepülő kanalasgém. Csak hogy el ne…..
    Mielőtt a szabadkőműveseké lett volna, puritánok lakták a farmot. Egyikük Cromwell-t is ismerte. Nagyjából háromszáz hatvan évvel ezelőtt. Hogy az előtte való ötvenben ki élt itt, az homályos. A pajta szelllemei talán meg tudnák mondani, de őket nem…..
  Bern Andrea 2013           Dátum Adatközlő   történet 1939- 1945 Pavel Szudoplatov, az NKVD speciális szabotázs osztályának vezetője.  Közvetlenül nem volt része…..