Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tin Ka

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa jelenleg szezonális futball-lázban ég a Franciaországban megrendezett labdarúgó EB-nek köszönhetően. 20 éve pedig éppen itt Angliában szervezték meg a bajnokságot. De sajnos a mai nap egy szomorú eseményre emlékezteti a helyieket: 1996. június 15-én, szombaton délelőtt az IRA Manchester…..
Izgalmas időket élünk! Nemrégiben tett hazalátogatásunk előtt éppen az újonnan megválasztott londoni muszlim polgármesterről, Sadiq Khanról szóló hírekkel volt tele a nemzetközi sajtó. 2016 a britek számára eddig nemcsak a művészvilágot ért sajnálatos veszteségek, de a politikai események miatt is…..
Colours of Manchester A majom éve 2016.02.07 15:27:18
Újra eljött a városban oly nagy számban jelen levő kínaiak új évi ünnepsége. Idén harmadjára követhettem figyelemmel a programokat. Míg tavaly a ló évét ünnepelték, idén a majom jegyébe léptünk. A négynapos rendezvénysorozat keretében a szokásos fényfestés mellett hagyományörző táncosok, zenészek és…..
Végre eljött a nap, hogy egy jót együnk Jamie Oliver helyi éttermében. És ahogyan azt korábban megígértem, ha lesz alkalmam eljutni, akkor mindenképpen beszámolok az élményről! A hely Ahogy már azt korábban is írtam, az épületválasztás alapvetően különlegessé teszi a hangulatot. A régi bank…..
A karácsonyi felhős-esős-szeles idő után ma reggel csodálatos napsütésre ébredtünk. Gondoltuk hát, leugrunk a közeli Peel parkba egy rövid sétára. A tegnapi híradásokban azonban sehol nem olvastuk, hogy bizony, ezt a parkot is jócskán elöntötte a duzzadó Irwell folyó. Míg…..
Ahhoz a gondolathoz már nagy nehezen hozzászoktunk, hogy ezen a tájékon nem lesz fehér karacsonyunk, és attól sem döbben le senki, hogy esik az eső. Na de azért hogy áradás legyen a városban... Erre igazán nem számítottunk, hiába sajnos vidéken Cumbria után mar egyre több helyen…..
A belváros egyik sétálóutcájában, a King Streeten egy volt banképületbe költözött be Jamie Oliver egyik olasz étterme, a Jamie's Italian. Messziről is könnyen észrevehető a hely, mivel a magasban egy, a brand-del ellátott zászló jelzi a sztárséf étkezdéjét. A világhálón…..
Colours of Manchester Angol nyár 2015.08.20 19:36:19
Az idő, amit itt már nyárnak szokás nevezni. Sőt. Kánikula.  És az érdekes az, hogy a vastag felhőrétegnek köszönhetően valóban fojtogató ez a 20°C... Ez az a hőmérséklet, amikor az otthoni többhetes forróság után a nagynéném Magyarországon előveszi a téli kabátját,…..
A hétvégén kétnapos fesztivált tartottak az Alexandra Parkban. A Manchester Caribbean Carneval nemcsak a Moss Side és környékén élő fekete bevándorlókat hívja össze, de rengeteg manchesteri…..
Nemrégiben ráébredtem: vonzódom az építkezési gépekhez. Gondolom köze lehet ahhoz, hogy mindkét szülőm mérnök, ezért ez némileg magyarázza a rajongást. Így lépten-nyomon, ha a városban valahol meglátok egy magányos kis markolót, úthengert vagy robosztusabb darut, egyből…..
Múlt vasárnap hihetetlen élményben volt részem: élőben láttam és hallgattam Björköt, a Föld egyik legkarakteresebb énekesnőjét!!! Félretéve elfogultságomat, Izland legnépszerűbb zenésze a Manchester International Festival keretében tartotta új albumának európai…..
A felhőkarcoló, az origo, a torony. Manchester legmagasabb épülete a Beetham Tower. A lakásokon kívül irodák, illetve a Hilton szálló pár emelete is megtalálható benne. Számos díjat nyert a design miatt is, miután 2006-ban befejezték az építést. A tervező, Ian Simpson egy-egy…..
  "Hey, love! Y'aright, love? Come, take some dates, eat with us. Eat some dates, it's very good, very juicy!" Tegnap este éppen egy salsa-estről tartottam hazafelé egy szingapúri ismerősömmel, amikor meghallottam a Picadilly Gardensről jövő ima hangjait. Az ismerőstől már…..
Colours of Manchester (: :) 2015.06.27 17:32:22
..
A belvárosban a legforgalmasabb hely kétség kívül a Market Street és az azt áthidaló pláza, az Arndale. Azon túl, hogy itt gyűlik össze hétvégenként a manchesteriek nagyobb része ( hiszen itt is nemzeti sport a vásárlás), az épület egy eldugott sarkába egy remek ötlet alapján…..
  A belváros egyik nemrégiben felújított része a St. Peter's Square, ami a munkahelyemtől illetve a Picadilly Gardens-től kb 3-5 perc sétára található. A teret még tavaly szépen elrendezték, így egy egész tágas terület jött létre, amit szépen belátni. Nyugtatja a szemet,…..
Amikor idekerültem, már az első munkahelyemen nehézségekbe ütköztem a helyi kiejtés megértése miatt. Az észak-angliai hangsúlyok eltérnek a BBC-angol standardjától, de lassanként - ahogy mindenhez - ehhez is hozzá lehet szokni. Sok minden mellett érdekes az a sokszínűség is,…..
..
 Idén is megrendezték kis kerületünkben, Salford-ban a Sound From The Other City c. fesztivált. Vasárnap ellenére nagy a közönség, hiszen Angliában - sok más hellyel ellentétben - nem május elsején, hanem holnap van ún. "tavaszi" munkaszüneti nap. Ahogy már itt írtam, a…..
  Szerencsésnek mondhatom magunkat, hiszen sikerült kifogni hétvégén is a napos időt. Így kiváló alkalom nyílt arra szombaton, hogy elnézzünk a már régóta emlegetett didsbury-i parkokba. Didsbury a város egyik déli kerülete. Tipikusnak mondható kertvárosi hangulat, kellemes…..
Múlt vasárnap (március 8-án) tartották Rusholme-ban, a régi lakásunkkal szembeni Platt Fields Parkban a Holi fesztivált. Az esős, szürke, szeles idő ellenére két barátommal eltökéltük (legalábbis én eltökéltem), hogy megnézzük, miként zajlik egy ilyen indiai ünnep…..
         "Mindenképpen meg kell nézzétek a sárkánytáncot!" A régi főbérlőnk még tavaly szilveszterkor említette, hogy noha már jó ideje Angliában, a "nyugati" szokásokkal ellentétben ők saját hagyományok szerint februárban köszöntik az új évet. Manchesterben a…..