Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csuha9

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ember sorsa annyi mindenen múlhat. Hová születik, mit kap (vagy nem kap) a szüleitől, milyen barátai lesznek, hogy állnak hozzá a tanárai, na és persze a saját személyes tulajdonságai. Ha belegondolunk, túl sok tőlünk független tényező befolyásolja az életünket, és bizony néha túl kevés a…..
Valójában létezik olyan étrend, amivel akár savasabbá tehetjük vérünk pH-ját egy rövid időre. Három nőnek ezt már sikerült is bemutatnia. Napi 20 grammnál kevesebb szénhidrátot ettek, lecsökkent a vérük pH-ja, ketoacidózist is kaptak. De lefogytak, az igaz...
csuha9 2016.09.30 14:57:19
@Cathfaern: A zsírok fogyasztása viszont bizonyítottan növeli az inzulin-rezisztenciát.
csuha9 2016.09.30 21:58:44
@Cathfaern: Meglehetősen evidens, hogy a zsír csökkenti az inzulinrezisztenciát, hiszen a zsírok fizikailag akadályt képeznek az inzulinreceptorok útjában, erről felvételek is készültek.
És ha valaki nagyon kevés szénhidrátot fogyaszt, akkor nyilván sok zsírt kell ennie, hiszen fehérjéből nem lehet a kalóriaszükséglet nagyobb részét kielégíteni (és a túlzott fehérjefogyasztás sem ajánlott).

De persze van róla forrás is, rengeteg. Például:

ajcn.nutrition.org/content/73/3/554.full
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
csuha9 2016.09.22 17:35:35
@Terézágyú: Ellentétben azokkal, azokkal a másik idegen hatalmat - a Szovjetuniót - szolgálták ki. Harmadik lehetőség meg ugye nem volt.
Ugye egyértelmű az irgalmas samaritánus példázata? Ugye egyértelmű Jézus üzenete? Az irgalmasságnak nincsen határa. Se neme, bőrszíne, vallása, állampolgársága, de még csak oka, vagy célja sem. Hiszen számított-e bármit is, hogy az úton szétvert ember zsidó volt, samáriai, hellén, pogány? Nem,…..
csuha9 2016.08.21 19:10:46
@$pi$: Köszönöm, tudom használni a guglit és jól tudok angolul, de az a véleményem, hogy ez nagyon gyenge ellenvetés. Aki állít valamit, az tudja már alátámasztani a véleményét mással is mint egy pökhendi "guglizd meg" szöveggel.
csuha9 2016.08.21 19:13:23
@csihal: Ez a kérdés bennem is felvetődött. Aki számon kéri az irgalmas szamaritánus viselkedést, az gondolom, jó példával jár elöl, és saját maga már befogadott néhány embert.
A másik, hogy ezeknek az embereknek egy jó része nem megvert, megalázott, sérült, hanem egyszerűen bevándorló, aki jobb életet akar. Ami nem bűn. De nem is kötelez senkit arra, hogy ilyenként kezelje őket.
csuha9 2016.08.22 08:32:09
@$pi$: Bocsánat, ez így egy nagy nulla. És már eleve megkérdőjelezem, hogyan lehet tudományos alapon vizsgálni, hogy a keresztények segítőkészebbek-e mint akárkik, mivel nincs tudományos definíciója annak, hogy a ki a keresztény és ki nem. Szóval innentől ez egy lufi.
Bélpokol Pringles 2016.06.21 08:55:25
Nem tervezek terjengős bejegyzést, voltaképpen a most következők nem feszítenék szét egy facebook-bejegyzés kereteit, azonban a csalódottságom, és a felháborodottságom mértéke akkora, hogy úgy éreztem, megérdemli a téma, hogy a blog kövébe legyen vésődve, örökké lobogó felkiáltójel gyanánt, az…..
IDDQD Checkpoint Mini #23: Z 2016.06.28 16:19:30
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Alimento Hamer time 2015.04.07 10:18:49
Nem szeretek kategorikus negatív véleménnyel indítani, de az Új Germán Medicináról nem tudok sok jót mondani. Most persze mondhatják a módszer hívei, hogy itt bizony komoly negatív előítéletekkel és elfogultsággal állunk szemben – én nem így gondolom, mert ez a fajta megítélés hosszas megfigyelés és…..
csuha9 2016.05.20 08:38:04
@Munyi cica:
>csak hallotta valakitől, aki látta, hogy mondták :-D.

Nagyon vicces. Ahogy említettem, egyrészt van ez a könyv, ahol a szerző leírja, másrészt pedig föltettem egy kérdést erre vonatkozóan egy agykontrollos csoportban, ahol többen írták, hogy ők már csinálták. Természetesen egyikük mellett sem álltam ott, tehát ha hazudtak, akkor az én információim sem jók, de nem "sokadik áttételből" tudom. A módszer pedig, ahogy mondtam, le van írva, bárki elolvashatja, bár tanfolyamon érdemes megtanulni, és mint minden más, ez annál jobban megy, minél többet gyakorolja valaki.
csuha9 2016.05.20 15:11:59
@fordulo_bogyo: Azért nem gyakorlom, mert mindenféle más gyakorolnivalóim vannak, meg munkám, meg családom, meg vállalkozásom, úgyhogy ilyesmire nincs időm.

"mert szuksege van egy alaptalan feltetelezesre. Mert nem tud logikusan gondolkozni ebben a kerdesben. Mert ellenorzes es logikus elemzes nelkul elhisz meghokkento es belso ellentmondasokat tartozo allitasokat."

Ó persze, olyan emberek mint Newton vagy Szent-Györgyi Albert... Ne haragudj, de ez úgy baromság, ahogy van. A vallásos emberek semmivel sem esendőbbek vagy logikátlanabbak vagy bármilyen módon kevésbé okosok vagy logikusak, mint az ateisták. Én is voltam ateista, mégpedig kemény, militáns ateista, és nem azért hagytam föl vele, mert elment az eszem vagy a logikám.

Ezzel a lenéző, fölényeskedő, vállonveregető állásponttal nem tudok mit kezdeni. Hülyeség, ennyi.

Egyébként a saját szememmel láttam olyan dolgokat, amikért Randi kénytelen lenne leperkálni az egy millát. Hogy akkor miért nem mennek oda Randihez és kérni a lóvét. Azért nem, mert ezek a dolgok nem mutogatásra meg pénzkeresésre valók, és ilyesmire nem is használhatók.
csuha9 2016.05.20 16:13:45
@fordulo_bogyo: Hidd el, hogy megvan az oka, ha nem lenne, nem mondanám. Személyesen még el is mondanám, de a netre nem teszem ki.

>Egy apro megjegyzes: az agykontroll igenis penzkeresere valo.
Bocsánat, de az a TANFOLYAM. Agykontrollos gyógyításért nem szoktak pénzt kérni, legalábbis én még nem hallottam róla. És is hirdet senki ilyesmit. Ne keverjük össze a kategóriákat.

Amúgy pedig nekem az a véleményem, tapasztalatom, hogy a világ nagy kérdéseit egy templombajáró, amúgy 8 általánost végzett falusi Mari néni jobban érti, mint mondjuk Stephen Hawking. Nem a részleteket, hanem az egészet. De erről semmi értelme vitázni.
Szendi Gábor oldalát mindig érdemes felkeresni, ha furcsaságokat szeretnénk olvasni. Lauren Geertsen: 10 ok, amiért sosem leszek vegán írásában azért érdemes elmélyedni, mert látszólag egy jól megszerkesztett, tételes érvelésre épülő kis írásról van szó. A felszín mögé nézve azonban egészen mást…..
csuha9 2016.05.05 10:44:34
@Meleg Sándor: A Föld jövője már nem táplálkozástudományi kérdés.
De még senki nem mondta meg nekem, hogy ha én nem eszek húst, akkor attól miért lesz jobb a bangladesi vagy kolumbiai éhezőknek. Ez olyan, mint a túlnépesedés: attól, hogy Kínában vagy Nigériában túlnépesedés van, Magyarországon még népességhiány van. Ahogy mondani szokták: attól, hogy a Szaharában meleg van, a sarkkörön még kell fűteni.

Ezen az alapon be lehetne tiltani a szeszes italok előállítására szolgáló növények termesztését (ez leginkább a krumplit érintené, ha jól tudom, a legtöbb alkohol abból készül), a dísznövények termesztését, a dohány és a kávé termesztését. Mi szükség van arra, hogy az Aldiban december közepén kenyai tulipánt áruljanak (saját szememmel láttam)? Szóval ha éppen a spórolásról van szó, ezer területet lehetne mondani.
csuha9 2016.05.11 19:51:31
@RealMenRKind2Animals: Kedves hosszúnevű! Hidd már el, hogy ismerem a vegán propagandát!!! Semmi, de semmi olyat nem mondtál, ami újdonság erejével hatna. Azt is legalább 10 éve tudom, hogy a kiskakasokat ledarálják. Nem arról van szó, hogy kényelmi zónám van, hanem arról, hogy a vegán világmegváltók érveit ismerem, átgondoltam, és nem vagyok meggyőzve.

Olyan nehéz ezt felfogni?
Alimento Kókusz - pókusz 2014.04.23 12:10:59
Amikor kiderül, hogy egy növény alapvetően az emberiség minden bajára gyors és hatékony segítséget nyújt, mindig gyanakvóvá válok (ez valami genetikai rendellenesség lehet). Szerintem minden növénynek vannak  jó tulajdonságai, szinte mindegyikük tartalmaz valamilyen egészség szempontjából fontos…..
csuha9 2016.04.28 13:12:29
@fordulo_bogyo: A legszebb példa erre a hunzák. Egész iparág épült arra, hogy a hunzák így meg úgy, meg mindenféle hunza étrendkiegészítőket árulnak. Miközben a valóság az, hogy soha senki nem ellenőrizte, hogy a hunzák tényleg soká élnek, a legvalószínűbb az, hogy hazudtak az angoloknak, amikor azt mondták,hogy náluk az öregek 120 évesek. Anyakönyvet meg ugye nem vezettek.
csuha9 2016.05.05 21:17:44
@Meleg Sándor: Tegyük hozzá, hogy a zsírban (olajban) sütés mint főzési technológia a 19. századig nem nagyon létezett. Inkább főzték, párolták, roston sütötték a húsokat.
A blog karakterisztikájának, alapfilozófiájának egyik meghatározó sarokpontjához érkeztünk el. A most bemutatandó termék szimbolizálja mindazt az embertelen, kapzsi, hazug, kizsákmányoló, szabályzók nélküli vadkapitalizmust, amely lehetővé teszi, hogy ily mértékben tegyük…..
Előzmények:  a szcientológus Dobos Jánost kitüntették az OPNI bezárásáért Nem tartott sokáig, míg a katasztrófa-kapitalizmus élharcosai, a szcientológusok ráharaptak az aktuális pszichiátriával kapcsolatos ügyre. Az idős nénit a villamos elé lökő őrült kapcsán a…..
csuha9 2014.08.07 19:57:01
@Jottó: Ez azért nem egészen így van. Akit beszámíthatatlannak nyilvánítanak, az 8-10 évet szokott a zárt osztályon tölteni egy ilyen bűncselekmény után.
Bár a cím leginkább egy evangelizációs előadássorozat egyik témájához illene, mégsem erről van szó - az alábbiakban ugyanis egy nagyon kedves kommentelőm, Saccocoma felvetéseire próbálok válaszokat keresni. Poszt azért lett belőle, mert imádok sokat locsogni egyrészt a…..
csuha9 2013.11.09 21:34:42
@Haibane: Már említettem, hogy a nekrológjából vettem az adatokat. Szerinted ott hazudtak?
Vagy szerinted azok, akik a torony helyreállítását végezték, valami tökkelütött hülyét bíztak meg művezetéssel? Esetleg elnézték, hogy valami hozzá nem értő barom nyilatkozzon a TV-ben az egészről?
Akkor meg?
A Youtube-on van még vagy 30 millió más felvétel is, nyugodtan ott lehet hagyni. Miért vetetnék le, mikor 2001 januárban már lement a TV-ben?
De hivatkozni nem nagyon szoktak rá.
Mellesleg a hasonlata helytálló: egy 2,5 cm vastag acélrudakból álló hálóba berepülő vékonyka alumínium gép tényleg olyan, mint ha szúnyoghálóba szúrnánk egy ceruzát.
csuha9 2013.11.09 21:38:49
@L151: Jehova tanúi már rengetegszer várták a világvégét. Valaki szinte minden évben várja a világvégét.

Az tökéletesen igaz, hogy zsidó állam most először jött létre a Közel-Keleten 2 ezer év óta. De hogy ez az az Izrael-e, amiről a prófécia szól, az már más kérdés.
Izraelnek nincs államformája. Tehát nem királyság vagy köztársaság, hanem csak Izrael Állam. Ennek az az oka, hogy az orthodox zsidók egy része elutasítja Izrael állam létét, mert ők úgy gondolják, hogy csak a Messiásnak van joga újraalapítani Izraelt. Szóval nincs egyetértés ebben. Az sem biztos, hogy a karba és homlokba ültetendő jelek a csipekre vonatkoznak, bár szerintem igen (nyilván azért is utaltam rá). Szóval akár közel is lehet a vég, de azon sem lepődnék meg, ha csak ezer év múlva jönne el. Mindegy persze, nem dolgunk az, hogy az idejét találgassuk.
csuha9 2013.11.10 00:52:22
@Kéry Zsuzsanna: Köszönöm, elolvastam figyelmesen, érdekes volt.
Bill Bright tanításai – avagy milyen missziói elvek működnek a Campus Crusade for Christ szervezetében? Írta: Solymos Dániel   Dr. William R. „Bill” Bright (1921-2003) világszerte ismert nevű, amerikai evangélista. Az általa 1951-ben alapított missziós…..
csuha9 2013.11.08 20:44:17
@Kéry Zsuzsanna: Gyerekkoromban (nem születéskor, már voltam talán 10 éves is) megkereszteltek. Többször nem érzem szükségét. Nem vagyok a born-again mozgalmak híve.
De amúgy igen, remélhetőleg.
csuha9 2013.11.09 08:25:46
@Kéry Zsuzsanna: Rendben, azon vagyok. Bár nem tudom, hogy valaha eljutok-e a teljes bizonyosságig.
csuha9 2013.11.09 08:37:47
@Kéry Zsuzsanna: Igen, köszönöm, egyetértek.
A fenti címet nem én találtam ki, hanem az origo szerkesztői. Az ide kattintva olvasható cikkből az derül ki, hogy Egyesült Államokbeli tudósok kiszámolták, hogy a Hold keletkezésével kapcsolatos eddigi elméletek mind olyan problémákat vetnek fel, amelyekből arra lehet…..
csuha9 2013.11.08 20:02:07
@Kéry Zsuzsanna: A szén- és olajkészletek léte már önmagában is cáfolja, hogy a Föld pár ezer éves lenne. Ugyanis minden évben kb. 1 millió év "termését" használjuk fel szén és kőolaj formájában. Ha csak egyszeri alkalommal képződött volna szén meg olaj, akkor már réges-régen elfogyott volna a teljes készlet.
csuha9 2013.11.08 20:23:38
@Saccocoma: Igen, ez bizonyítható.