Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kujtorgó

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy visszalépések napján – vagy a visszalépések nagy napján – Bokros Lajos (többek között) közölt két fontos dolgot: sárdobálásban nem vesz részt nem avatkozik bele a baloldali pártoknál folyó hatalmi harcokba. (Magam is azt gondolom, hogy jó lenne ehhez tartani…..
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
kujtorgó 2014.09.26 20:41:04
@bölcsbagoly: USA speciális, világpénz kibocsátója. Fr.o. Olaszo. államadósságát saját polgárai finanszírozzák jelentős részben, nem tudják fizetésképtelenséggel zsarolni őket külföldről.
Mi nem növelhetjük már érdemben az államadósságot, sőt!
Ez még egy emberöltőre valós ballaszt lesz.
kujtorgó 2014.09.26 21:02:48
@bölcsbagoly: Igazad van, az eladósodásba bukott bele a baloldal (a kvázi államcsődbe, az IMF-be, ami ezzel jár együtt stb.). A jobboldal konszolidálni tudta a helyzetet (amennyiben az adósság stagnálását ennek tekinthetjük).
Az adósság csökkentése is szükséges lesz, gazdasági növekedés nélkül ez nem fog menni. (A környező országok adósságballasztja sokkal kisebb, ez versenyelőny.)
Tehát nagy fejlesztésekre az EU forrásokon kívül nincs túl sok pénz. Nem szabad hamis illúziókat kelteni egy politológusi fórumon, bár inkább ez is itt egy kampányfórum 95 %-ban.
Biztosan nagyon nehezére esett a nemzet pocakos focihuszárának az Uniótól érkező pénzt elfogadni. Még a szeme sem rebbent, már el is rakta. Lányos zavarában még olyanokat is mondott a pénz átvételekor, hogy ez az ország érdekében lesz felhasználva, meg a magyar emberek élete…..
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
Szívesen járok a Goethe Intézetbe. Közel van, jó német söröket kaphatni a kocsmájában, kitűnő a könyvtára, ráadásul konferenciákat szervez a Független Médiaközponttal és a Főszerkesztők Fórumával együtt. Tegnap például az újságírás jogi környezete került…..
Az a hangsúly, te jó ég! De hisz a kérdésben benne volt a válasz...- Volt elnökhelyettesként el tudja képzelni azt, hogy mondjuk éveken keresztül ez nem tűnt fel, nem került nyilvánosságra, nyilván érdekelt benne, aki eltussol, érdekelt benne, akinek eltussolták valamilyen…..