Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dodonovics

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta hallgatom, olvasom és látom, miként mennek szembe emberek alternatív gyógyászatokkal. A minap is kezembe akadt egy cikk, ami "pénzlehúzásnak" titulált egy terápiát, csak mert "nem bizonyított" a sikere... Erről hosszú hosszú monológokat képesek írni emberek. De kezdjük az elején:..
Plantbased A HOT! mexikói 2019.05.25 10:22:04
    Minden családnak vannak alapreceptjei. Olyan ételek amik rendszeresen az asztalra kerülnek. Nálunk a chilisbab volt az egyik ilyen étel. Én is nagyon szerettem, de amikor vegán lettem számolnom kellett azzal, hogy a nagy adag darált hússal készülő chilisbabról is le kel mondanom, ahogy…..
Eladásra kínálod az otthonodat? Szeretnéd, ha minél előbb jó áron új gazdára találna? Ebben a legnagyobb segítségedre a helyesen elkészített ingatlan hirdetés lehet! De mitől jó az egyik hirdetés és mitől kevésbé szerencsés a másik? Kiderül!..
dodonovics 2019.05.02 14:13:06
@Pierr Kardán: Akár lehetne is (parti sziklára épített épület pl), de ez egy 3d látványterv, nem fotó. Így akár a Szaturnusz gyűrűje is lehetne az ablakban.
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
dodonovics 2019.01.04 07:43:54
Mi számít ma műveltségnek? Egy évszázada szépen csokorba lehetett szedni politikai, társadalmi, vagy egyéb elvárások alapján, hogy miféle ismeretekkel kell rendelkeznie annak, akiről elmondhatjuk hogy művelt. Helytől és időtől függően volt ahol azzal lehetett lenyűgözni embertársunkat, ha egy bibliai idézet részletét kapcsiból képesek vagyunk folytatni, volt ahol a nemzeti történelem eseményeinek és szereplőinek precíz ismerete kellett ehhez, vagy egy kozmopolitább közegben, a letűnt korok gondolkodóinak és művészeinek, az életükre és munkásságukra kiterjedő alapos ismerete. A kortárs dolgokkal azonban mindig mindig csak a baj volt. Hiányzott ugyanis a konszenzus, nem adatott meg az idő vas fogának hogy kiharapja az ocsút a búzából.
Aztán ahogy a média egyre több embert ért el, kezdett az elefántcsonttoronyba befolyni a lé, és ennek megfelelően hígult a műveltség megítélése is. Hozzácsapódott ugyanis a "tájékozottság".
Létre is jött a "klasszikus műveltség" parafrázis, hogy megkülönböztethető legyen végre a Tolsztojt és az ó hébert tökéletesen ismerő entitás a "póriasabb" sport- és bulvárszakértőktől.
Nagyon pragmatikusan vizsgálva, a műveltség az adott csoporton belül relevánsnak tekintett ismeretanyagban való tájékozottság szintje. A relevanciát mindig a csoport alakítja, kimazsolázva a megismerhető dolgok közül azokat, amely a számára valamiért fontos. A korunkra azonban eme megismerhető dolgok elburjánzása jellemző. A fellelhető, elérhető ismeretanyag irdatlanra duzzadt az internet eljövetelével, a kortárs művészet elszabadult a pórázról: ma már bárkiből lehet milliós nézettségű vlogger, aki egy szubkultúrának meghatározó aktora, de azon kívül a kutya se hallott róla. És hol van az e-sport, a fröccsöntött bulvármocsok, a politika... Parciálisan mindez még csak-csak befogadható, de ahogy Leonárdóval kihaltak a polihisztorok, úgy hal ki a szemünk láttára a "művelt ember", mert értelmes, és globális szelekció híján megfullasztja az információ cunami.
Ami elérhetetlen, arra törekedni meg sziszifuszi marhaság. Az iskoláztatási rendszer nagy hibája, hogy - fáziskésésben más, értelmesebb társadalmakhoz képest lemaradva - nem vette észre, hogy ma értelmetlenség egy nemlétező kategóriába szuszakolni a fiatal elméket. A múlt romjain guberálva próbál művelté tenni, csak épp nincs összhangban a "lista" a valósággal. Sem a bevásárló lista (mivé kéne nevelnie őket), sem a kiguberált értékek listája (mi tartozzon a konszenzusos alapműveltségbe), mert az már nem releváns, túl pörgősen változik, a tegnapi budipapírnak se lesz jó holnap.
El kell engedni.
Nincs szükség a szuszakolásra. Nem a fejekbe kell zárni a múlt értékeit, hanem ki kell nyitni őket a jövő érteinek befogadására.
Albert Einstein kézzel írt, Istenről írt másfél oldalas levele 2,4 millió dollárért kelt el a Christie’s árverésén. Az összeg jóval túlhaladta a szakértők 1,5 milliós becslését.  Ugyanakkor az előző héten a relativitás elméletének atyja bibliája nem talált vevőre. „Az Isten szó számomra nem jelent…..
dodonovics 2018.12.15 10:23:32
@$pi$: ha lenn a téren vesz anyagot, aztán egy mezőn belöki magának, honnanafaszból lenne energiája a fizikával konzisztens módon posztolgatni????
MAAAARGIT! NORMÁÁÁLIS???? :D :D :D
A különböző kinézetű és kultúrájú, más-más területen élő és életmódot folytató csoportokkal való találkozás mindig is arra sarkallta az embert, hogy kategóriákat hozzon létre annak érdekében, hogy könnyebben tudja értelmezni a másikat. A mai biológusok és antropológusok előfutárai többféle módon…..
dodonovics 2018.12.13 10:49:19
@bronstejn: nem csak a placebohatás, hanem bármely olyan hatás kiküszöbölésére, amely befolyásolhatná a kísérletet végző tevékenységét. Esetünkben ez a társadalmi elvárások torzító hatása.
dodonovics 2018.12.13 13:12:32
@bronstejn: kidobja csirkecsontokkal, vagy életmódtanácsot kér somamamamamagésatöbbitől.
Most ezt komolyan kérdezted? :D
dodonovics 2018.12.13 13:16:44
@martineden: az IQlakmusz azt mutatja, egyel több bited van wmikinél. Sajna rossz hírem van a számodra. A kulturált világban 1945 óta az a bit nem játszik. :D
Már több mint 15 éve, hogy a Concorde utoljára repült. Mivel a technológia minden más szempontból hatalmasat fejlődött az azóta eltelt időben, igazán furcsa, hogy ez volt az egyedüli szuperszonikus utasszállító repülőgép a világon, és megragadtunk a szubszonikus…..
Az előző 5 leggyakoribb szomszédi konfliktust bemutató lista után most itt egy újabb, azoknak a szomszédtípusoknak a listája, amelyek a legidegesítőbbek és egyben a legnagyobb valószínűséggel össze is hozhat velük az élet. Íme a 10 legrosszabb szomszédfajta...
dodonovics 2018.02.26 09:01:12
@Nouby: Direkt azert tartok kutyat, hogy teleszarja a toltes oldalat, aztan az ablakombol nezem, hogy a panelanyukak hogy visitoznak este, amikor az egesz nap az utcan vertyogo kibaszott kolkeiket nyakig szarosan gyujtik befele. Nekem ez meger 60.000 forintot is.
A blog egyik központi témája a génmódosítás és GMO-kérdés körüli viták, erre tettünk még rá egy lapáttal az utóbbi évben az újgenerációs genomszerkesztési technikákról szóló posztjainkkal. Mivel kevés olyan technológiát ismerünk, ami potenciálisan teljesen felforgathatja a jövőben mindazt, amit a…..
A B12-vitamin köztudottan segíti az idegrendszert, a véralvadási folyamatok, a sejtek anyagcseréjének megfelelő működését. A legtöbbünk biztosan hallotta vagy olvasta már, hogy az élesztő, a csíráztatott magvak, vagy a spirulina alga segíti a B12-vitamin pótlását a szervezetünk számára. Rossz hírünk…..
dodonovics 2016.06.26 21:44:09
@Kornel Pipics: tevedsz, a b12 nem egy bakterium, hanem koztudottan egy ketsziku, eukariota emlos...
Mars vissza az ovoda!
:D
Az essexi születésű, 48 éves kanadai színésznő, Amanda Tapping a Csillagkapu és a Génrejtek sorozatok (na meg a szinte mindig kihangsúlyozott dekoltázsa miatt) legalább annyira népszerű a sci-fi rajongók körében, mint a Scully ügynököt alakító Gilian Anderson vagy a Star…..